С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 722
  • 860
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Радвам се, че отношенията са претърпели развитие. Може би щеше да е добре на онази Коледа ти да ги поканиш. Хем да се поопознаете, да разчупите леда, хем и ТМ да се почувства добре, че до него седи стабилна и добра жена. Да не се чувства между чук и наковалня. Както и да е. Минало- бешело. Пожелавам ти тази Коледа да е много, много по- добра.
Благодаря ти! Тя и миналата не беше лоша, но не беше съвсем "традиционна".
Аз нямах нищо против да ги поканя, не помня дали предложих, накрая преценихме, че така, както протече, е най-добрият вариант. Подаръци пратих и те пратиха.
След потресаващата ми бивша свекърва, много ми се искаше да имам добри отношения с читави хора, каквито са сегашните, и сякаш много бързах това да се случи, макар да осъзнавах, че хората имат нужда от време да преглътнат не особено блестящата ми визитна картичка. На ММ не му е било тежко, той е стратег и дипломат, много добре прецени какво е нужно за добрите отношения.

Scarlet~, супер неприятни изисквания относно храната. Да им подадеш накрая една купа и пакет кайма и да си правят кюфтетата, както ги обичат, а ти тъкмо да подвиеш крак малко.

# 226
Моят мъж беше болен преди време, сериозно, оперираха го и слава Богу е добре вече. Майка му дори не знаеше от какво точно е болен, и до ден днешен не знае. Осъзнаване на такива мъже и на майките им няма. Но с караници и говорене също не става.
Просто си делете ежедневните грижи, ангажирай го с децата, с вашите си проблеми, не си губи времето в караници за това, което би станало някой ден. Мъжете не обичат и не разбират от такива разговори. Коткай си го за ежедневните неща, да вози детето, да купува и плаща сметките и т.н. Като възникнат сериозни харчове, му говори как вие трябва да си имате резерв, защото имате и деца, и възрастни родители, и всичко се случва, но не може да се гърми резерва постоянно, а за наистина сериозни неща. И така, полекичка, лекичко, ежедневно...
На свекито пък с нейните камъни по нейната глава. Почваш да мрънкаш как ТМ едва се справя вече и психически, и физически, и финансово, и т.н. и т.н. Как искаш да си почине малко, опитваш се да го облекчиш всячески, затова не харчите много, по-икономично карате, защото "то всичко се случва, може някой да се разболее и откъде пари да помогнем" и т.н и т.н. Лекичко, кротичко, отдалече, но редовно напоително Simple Smile

# 227
Когато някой ще ни идва на гости ще ядат това, което съм наготвила, преценила и сервирала на масата. Единствено се съобразявам с определена диета, за даден човек, ако знам че трябва/не трябва да яде нещо си. Другото съобразяване е с децата, които идват на гости. Ако обичат палачинки- ще има. Голяма работа, че не е някой завъртян десерт с още по- завъртяно има.

# 228
  • при късмета
♥ HAPPY ♥, не знам, може би наистина нищо не помага при такива мъже. Аз гледам от моята си камбанария и не бих направила такъв голям компромис, да живея с човек, с коренно различни ценности и възгледи от моите. Та това е ежедневно, цял живот да се съобразяваш с нещо, с което категорично не си съгласен или ежедневна борба. Ми не е съвместен живот това, диаметрално противоположно е. Аз не бих си го причинила на никаква цена. Някои обаче намират някакъв смисъл и имат пълното право на това, разбира се, те си знаят защо го правят.
Лошото е, че се осъзнават чак на стари години и си казват "пропилях си живота да съм съобразителна и добра, а не получих нищо насреща". Тъжно е. Живял си чужд живот винаги, а съжаляваш накрая, когато не ти остава кой знае колко време да го промениш.

# 229
Ами по принцип моят мъж се промени, осъзна някои неща с времето, подреди си приоритетите, но вътрешно все ще очаква тя да се отнесе към него с грижа Simple Smile Така че аз от моята камбанария съм си доволна, нямам (големи) оплаквания по посока свеки. Но пък разбирам Скарлет и в каква ситуация е. Иска ми се да не попада в омагьосан кръг, защото мъжете не мислят като нас, аз съм сигурна че мъжът й изобщо не осъзнава къде му е грешката, а си мисли, че конфликтите им са женски работи и съвсем нормални. В същото време го е яд, че жена му не го подкрепя и разбира, ами той трябва с всичко да се оправя сам. Той не осъзнава, че е в капан. И със скандали няма да го осъзнае, ами като типичен мъж ще се запъне упорито. Много е трудно, знам го много добре.

# 230
Аз гледам от моята си камбанария и не бих направила такъв голям компромис, да живея с човек, с коренно различни ценности и възгледи от моите. Та това е ежедневно, цял живот да се съобразяваш с нещо, с което категорично не си съгласен или ежедневна борба. Ми не е съвместен живот това, диаметрално противоположно е. Аз не бих си го причинила на никаква цена.
+1000000000000000000000

# 231

Scarlet~, супер неприятни изисквания относно храната. Да им подадеш накрая една купа и пакет кайма и да си правят кюфтетата, както ги обичат, а ти тъкмо да подвиеш крак малко.
Тогава ще стоят гладни и ще мрънкат, че не съм ги обслужила  Whistling нали са на гости, и затова така, не са дошли да си готвят. Иначе и пари назаем сме вземали, да не се изложим пред гостите. Така че при нас не стои въпроса каквото за нас. За пред тях трябва да има.
Хепи абсолютно си права, за него това не е проблем, а по подразбиране защото снаха и свекърва не се разбират. Според него проблем няма, просто трябва да мълча, да ги посрещам, като трябва да им угаждам на прищевките, странното е, че хич не се сеща, че у тях не ядат със златна лъжичка, а каквото има но той изобщо не се впечатлява от претенции, какво толкова да им сготвя 3 манджи по 3 пъти на ден, за 5 дни, да им поемам извънредните разходи, да им се обаждам за празниците с усмивка, а ако може и да им ходя на гости още по-добре. И тогава всичко ще е наред. Хич не се сеща, че за мен те са чужди хора, които ме дразнят с всичките си претенции и простотии.

# 232
На мен, все пак, не ми стана ясно , защо го правиш това.

# 233
  • Пловдив
На мен, все пак, не ми стана ясно , защо го правиш това.
Ъхъ, и на мен. Аз не бих сготвила, пък каквото ще да кажат. И мъжът да мърмори. АКО те набие - това вече е друга работа.

# 234
Мир да има. Уж да няма повод за скандали и недоволни, но се оказа, че каквото и да направя в случая все има недоволни. Свекъра си беше доволен от супата, но свекървата  #2gunfire накрая и предложих ако иска да и стопля яденето от предната вечер, че да не остане гладна. Да не решите, че съм я оставила без нищо  Rolling Eyes Но то угодия няма там, още с пристигането, като почна, че трябвало закуската да е в 8, обяда в 12, вечерята в 19, защото така били свикнали, трябваше да ми просветне, че щом съм прескочила часа все ще е недоволна. Направо се моля да не ми идват на гости тази година повече.

# 235
Не си мисли, винаги ще е недоволна. Престани да угаждаш.

# 236
Тя  що не носи храна. Двамата по  чанта в двете ръце няма е зле-ядене и пиене.И часът ще се спази даже,като е готово,че и да сервира може да позволиш.Къде отива  гладна.И какво прави по цяла седмица на гости,май  прочетох 5 дни готвене.Ако нямам пет часа работа ще пукна или ще заспя.

# 237
Scarlet~, не можах да се сдържа.
Не разбирам как гостите диктуват менюто, пък разбирай ти правилата. Какви са тези претенции за кюфтетата? Дали ако е на ресторант ще казва на главния готвач как ги направи?  #Crazy
Щом искат закуска- отиваш или пращаш ТМ да купи банички, миленки, кифли. Не са доволни от сервирания обяд- раздигаш пълните чинии и предлагаш да отидете на ресторант, но им казваш, че сте зле с парите. Всеки ще трябва да си плати, защото вашите пари са отишли за покупките за манджата на обяд.  За вечерята се подготви подобаващо- отиваш до близкия по- голям магазин, където предлагат и готвено. Заставаш пред витрината и се обаждаш на ТМ с менюто. Той да предаде на гостите и всеки да си избере какво иска. Всеки ще е доволен от храната. Кетъринг е все пак! Ако има недоволни няма да са от твоята храна. Като отидеш ти на гости- същите изисквания. Дори по- големи. Все пак сте им на гости- и десерт трябва да има, ма да не е кекс. Нещо по- така. Нещо, което много обича ТМ.

# 238
  • Sofia
Мир да има. Уж да няма повод за скандали и недоволни, но се оказа, че каквото и да направя в случая все има недоволни. Свекъра си беше доволен от супата, но свекървата  #2gunfire накрая и предложих ако иска да и стопля яденето от предната вечер, че да не остане гладна. Да не решите, че съм я оставила без нищо  Rolling Eyes Но то угодия няма там, още с пристигането, като почна, че трябвало закуската да е в 8, обяда в 12, вечерята в 19, защото така били свикнали, трябваше да ми просветне, че щом съм прескочила часа все ще е недоволна. Направо се моля да не ми идват на гости тази година повече.
Така и така ще са недоволни, няма нужда да се хабиш. Правиш им един качамак и който е гладен - да яде, на когото не му харесва, да ляга гладен.

# 239
Така и така ще са недоволни, няма нужда да се хабиш.
Точно. Плюс да приемеш факта, че или ще прекараш живота си с мъж, за когото е нормално да бъдеш поставяна в подобно положение, или ще трябва да вземеш нещата в свои ръце.

Общи условия

Активация на акаунт