С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 536
  • 860
  •   1
Отговори
# 495
Имах предвид разговорите между син и мама.

# 496
Е,  няма син жената.Две дъщери и  е  сама.Ние  не си говорим.Веднъж седмично нещо съществено  и толкова.И не мога да говоря по телефон ,освен да свърши работа това.Без повод ,така да се чуем не съм говорила никога и не разбирам другите,признавам.

# 497
Явно тези разговори много ви дразнят.
Мен лично ме дразнеха, защото бяха точно след работа, бяха дълги, да си говорят каквото щат, но за мен бяха безумни безмислици и ми се вдигаше кръвното да ги слушам, дразнеше ме формата на разпит и налагане на мнение, но най-много ме дразнеше Мм, че не можеше да направи така всичко това да не ме дразни Simple Smile тоест да не се обяснява пред мен по половин час. Към момента това е овладяно, не се говори ежедневно и не толкова дълго. Не се дразня вече.

# 498
Мен ужасно ме дразнят тези разговори!
Мъжа ми е доста зает и не винаги има време да разтяга локуми с майка си, та за това всичко отнасям аз.
Принцип не обичам да говоря по телефона, нито с приятелки, нито с майка ми - предпочитам да изкоментираме каквото има за 3-4 мин. и това е.
Свекърва ми ми звъни през ден и се започва.. ТИ РАЗБРА ЛИ?? На Ванчето дъщеря й родила онзи ден!
(Ванчето е някаква съседка, която аз никога не съм виждала, даже май не съм и чувала за нея, да не говорим за това да знам, че има дъщеря..)
И следва 40 минути съвсем подробно обесняване в коя болница, кой доктор и аз стоя и се чудя какво и защо ми се случва..
Като се опитам да я отрежа й и кажа, че сега не ми е удобно тя се съгласява, затваря и след 10 минути ми звъни да пита приключила ли съм, за да ми доразкаже #2gunfire
Това даже не е разговор - аз съм само слушател, не ме пита как сме, детето какво прави и т.н
Понякога не й вдигам, тя звъни на всеки 15 минути и аз започвам да се притеснявам дали не се  е случило нещо.
Убиват ме тези разговори Grinning Нямам търпение малкия да порасне още малко и да му давам да си говори с баба му.

# 499
Здравейте и от мен. Аз имам следния проблем. С приятеля ми сме заедно от близо 14 години. От 8 години живея с него и майка му, която е вдовица. През Май 2017 ще правим сватба. Лошото е, че майка му не си и помисля да се изнесе и да ни остави сами. Причината е, че големият й син (братът на приятеля ми) който е на 40 години, все още е дондуркан от нея независимо, че е женен и има 2 деца. Подробност е, че жена му се изнесе. Просто на свеки й е удобно след работа да му напазарува, да му сготви и изпере.След това се прибира при нас. Всичките й пари отиват за него,а той обича и да си подпийва, да не плаща сметки и т.н. Свеки не иска да отиде да живее при него, защото той я гони, че му пречела. И така.. Тя живее в нас, яде в нас дори понякога донася дрехите за пране на брат му в нас. Не прави нищо. Аз чистя, готвя. Пазаруваме и плащаме сметките ние с приятеля ми. Тя нищо освен да седи пред телевизора. Не е лош човек, но присъствието й ме изнервя. Приятеля ми не й казва нищо за изнасяне, защото ще се разсърди, а не мисля че е моя работа да й го казвам. Какво д правя? Дайте съвет!! 
Забравих да отбележа, че майката на свеки живее сама в цяла нова къща в село до града ни. От там има редовен и удобен транспорт до града и работата й.

# 500
  • Оптимист по принуда
Чак не ми се и пише. Пффф.

# 501
Живееш с него и майка му 8 години, предполагам у тях, не у вас. Трудно ще е точно сега да тропнеш с крак като толкова години си била в такова съжителство. Нали подписът нищо не променя? Сигурна съм какви съвети ще получиш тук- изнесете се вие и си създавайте семейство самостоятелно, без намесени майки и братя Wink

# 502
  • при късмета
Щом за 8 години не сте решили положението, не се и надявай сега да се реши. Отстрани изглежда "До сега не бяха женени и не ѝ пречеше, сега като ще има сватба, започна да ѝ пречи, след 8 години".
Ще те изядат с парцалките, да знаеш

# 503
Живееш с него и майка му 8 години, предполагам у тях, не у вас. Трудно ще е точно сега да тропнеш с крак като толкова години си била в такова съжителство. Нали подписът нищо не променя? Сигурна съм какви съвети ще получиш тук- изнесете се вие и си създавайте семейство самостоятелно, без намесени майки и братя Wink
Апартаментът, в който живеем е на приятеля ми. Обмисляхме да се изнесем, но при наш апартамент да живеем на квартира е безумно. А относно тропането с крак, знам че е трудно и за това искам съвет...

# 504
Защо си живяла по този начин 8 години ти си знаеш. Ако бях на твое място, много преди това бих се изнесла от там. Със или без мъжа.
Какъв съвет искаш? Как да се наредят безболезнено нещата? Няма как.

# 505
Щом за 8 години не сте решили положението, не се и надявай сега да се реши. Отстрани изглежда "До сега не бяха женени и не ѝ пречеше, сега като ще има сватба, започна да ѝ пречи, след 8 години".
Ще те изядат с парцалките, да знаеш
Леле така като го казваш звучи ужасно! Но сега ставаме истинско и законно семейство. Искаме да сме сами.
Да не говоря, че правиме опити за бебе вече 2 години и не става. Нейното присъствие допълнително усложнява нещата.

# 506
А, значи "незаконната двойка" може да съжителства с мама на гаджето, но законното семейство не може?

Искате да сте сами? ОК. Нали знаете къде са куфарите и вратата?

# 507
  • Варна
Ами при положение, че разликата за близкото бъдеще ще е само един подпис, а и вие досега не сте показали с нищо, че съвместното съжителство ви пречи, съвсем нормално е на жената й през ум да не й минава мисълта за изнасяне. Откажи се от идеята, че ще се сети сама. Сядате и говорите, тримата заедно. Не виждам друг начин.

# 508
Саня, с какво свекърва ти пречи на забременяването ти?

А за телефонните разговори, колко хубаво беше, когато нямахме мобилни телефони! Никой на никого не досаждаше.

# 509
А за телефонните разговори, колко хубаво беше, когато нямахме мобилни телефони! Никой на никого не досаждаше.
Ти ще кажеш! Като бях дете, телефонните разговори струваха 2 стотинки, но не на минута, а самият разговор.  Сигурна съм, че го помниш. Е тогава като захапех слушалката с приятелка да обсъждаме някое проектогадже- лелееее!

Общи условия

Активация на акаунт