С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 530
  • 860
  •   1
Отговори
# 570
Той сам си го изплаща, Саня след 14 г. заедно не взима участие, само иска да й го опразнят.  
Ето с това не съм съгласна. Щом живеят заедно и двамата работят, няма значение на кого на името е ипотеката, и двамата са го изплащали заедно. Поне у нас е така, по-голямата част от заплатата ми отива за ипотеката, защото е на мое име, но ако не е заплатата на ММ аз няма как да изкарам месеца с детето, така че за мен в изплащането имаме дял и двамата.
Саня ако съм се насадила в такава ситуация, като теб, като си познавам мъжа няма да се откача никога от свекървата, защото да не се разсърди тя, той никога няма да й каже "изнеси се", по-скоро ще ми каже на мен да се изнеса. Опита ми показва, че всичко уж временно става постоянно. Ти уж временно си се съгласила да живеете с нея, сега няма откачане. Ти си знаеш дали си склонна да съжителстваш със свекървата. Относно предимствата и недостатъците на съвместно съжителство след идването на децата, след над 70 теми сме установили, че недостатъците са повече, единственото предимство е, че ако ти се наложи да излезеш вечер, ще има кой да гледа детето, ако работното ти време е кофти, на мъжа ти също, ще има кой да взима детето от градина. Но пък ако е свекървата чудо, знае ли човек.  Не виждам как може да се измъкнеш от ситуацията, има само 2 неприемливи варианта 1. Ти лично й казваш 2. Ти се изнасяш независимо със или без гаджето

# 571
Майка да изгони сина си на улицата, също не върви. Ще стане бездомен клошар заради слкохолизма си. Да отиде при него, за да я бие, пак не става. Пияница е, те често посягат. Бившата му жена знае най-добре.

# 572
Хепи, така е. Често едно мислим, друго става. Но поне да не правим очевадно груби грешки, а после да викаме "Олеле".
Еми, и аз си помислих за Кали, но има една огромна разлика- Сани не е вложила толкова време и пари в борбата за дете. Парите, които Кали и мъжът ѝ са вложили в инвотро процедурите спокойно биха им стигнали  поне за една добра начална вноска за апартамент. Да не кажа и повече.

# 573
  • при късмета
Свекървата(бъдеща) е в доста незавидно положение. Собственият и син я гони от апартамента и, в който има и тя дял. Другият и син и бъдещата снаха искат насила селянка да я правят, макар че тя предпочита да живее е в града. На всичкото отгоре я натискат да се пенсионира, защото видиш ли, била стигнала годините за пенсия вече. И като се пенсионира, съвсем ще стане финансово зависима от сина си, че знаем колко са големи пенсиите. Като пречи на всички, и не може да си позволи да живее където иска, най-добре да вземе да се гръмне, буквално.
Защо реши, че я гонят на село? Просто авторката спомена, че ще има изцяло неин имот. И за да се предполага, че ще си отиде на село след пенсионирането, явно самата свекърва го е споменала като планове. Аз не видях някъде нещо да я принуждават, напротив авторката се чуди как да стане така, че тя не се разсърди.
И като иска в града в крайна сметка има и тази опция, пак да отиде в нейна собственост.
Обаче свеки намерила лесното, натресла се там, където никой за нищо не я закача.

# 574
 !Yellow , може и с много да се помогне. Зависи от възможностите. Но да се помогне децата да си направят нещо свое, на място, което те са избрали, апартамент, който са почувствали свой като са го видяли.

# 575
😄 селото беше рекламирано много пъти: майката на свекървата живее там, било само на 7 километра от града, толкова време чакали да стигне годините за пенсия, за да се пенсионира и да ходи да живее там, пък тя още работела. Четем едно и също уж😃

# 576
the wishmaster, права си, но аз мисля че хората не забъркват такива каши целенасочено, поне повечето не. Правят го, за да избегнат ситуации и грешки, които самите те са видели и мразят, и в стремежа си забъркват други. Принципно мисля точно като теб, 1:1, но психически се готвя и обмислям всякакви варианти. Да видим.
Саня, имаме си брат като вашия. Знам какво е. Обаче вие всички го дондуркате и му създавате условия да затъва все повече. Всичко сте му осигурили, та да лежи и да пие, само дето не му наливате лично. Явно наистина трябва да ги размърдаш нещата. Другите участници в картинката няма да го направят. Знам, че не се решаваш, но е за твое добро. Даже за доброто на всички.

# 577
😄 селото беше рекламирано много пъти: майката на свекървата живее там, било само на 7 километра от града, толкова време чакали да стигне годините за пенсия, за да се пенсионира и да ходи да живее там, пък тя още работела. Четем едно и също уж😃
Точно и как пък никой не съжали бабата, тази жена очевидно е на преклонна възраст и ако дъщеря й иде на село, ще има кой да се грижи за нея, а и ще си правят компания. Wink

# 578
Жената е учствала с мъжа си в излпащането на ипотеката толкова години, така че никак не е справедливо да обясняваме как апартаментът не бил неин.

Свекървата би могла да помисли да се продаде апартаментът , който е наследство от съпруга и, купува една гарсониера за нея, една за другия си син и се приключва. Ама трябва и другите наследници да са съгласни

# 579

Да, тя е в точно такова кофти положение, но е факт, че сама се е насадила в него. Кой я е карал да дундурка 40-годишния си син и да му позволява да я гони? Тя сама си е постлала така.
След смъртта на първия ми съпруг, аз съм собственик на 6/8 от семейния ни апартамент, а другите 2/8 са на двете ни деца. Много бих искала да видя как някое от тях ще се опита да ме изгони от дома ми.

А Саня не се ли е насадила сама?  Сигурно са направили сметка апартаментът да остане на другия син, а свекървата да помогне със сума на този. Може би като част от наследството.

# 580
Мдам, пътят към ада е покрит с добри намерения.
На мястото на Саня, аз ще се изнеса- със или без този мъж. Всъщност, не бих съжителствала нито с мои, нито с негови родители. Не 8 години, 8 месеца не бих. Но аз не съм тя и не зная какво е склонна да изтърпи и с какво да се примири.
Трещи, Саня се е насадила на пачи яйца, избирайки този мъж и съгласявайки се на съжителство с родител 8 години.

# 581
Саня, а ти защо мълча толкова години? Тя какво ти е виновна жената? До вчера си бяла и добра, утре надяваш халката и моментално свекървата да се изпарява.
Значи като си гадже/приятелка мама може да е там, ама като си жена вече е друго.
Странна логика. Трудно ще ви е след толкова години.

newsm10

После ще има - свекървата ме мрази. 8 години кротка и мила, още не надянала брачната халка и вече се изявява.

# 582
Може подписът да ѝ дава увереност, че като повдигне въпроса за съжителството, няма да я отсвирят.

# 583
Жената е учствала с мъжа си в излпащането на ипотеката толкова години, така че никак не е справедливо да обясняваме как апартаментът не бил неин.

Коя жена по-точно?  Ами те и двете живеят толкова години с тоя мъж, така че и двете са участвали в изплащането на ипотеката. Едва ли бъдещата свекърва си е пазила заплатата само за нея 8 години без да допринесе нещо . А бъдещата снаха тук  сама написа, че майка му е помогнала с първоначална сума в началото. Така че без нейната помощ, можеше той изобщо да не си го купи. А сега де, кой колко процента принос има, смятайте.

# 584
Ами те и двете живеят толкова години с тоя мъж, така че и двете са участвали в изплащането на ипотеката. Едва ли бъдещата свекърва си е пазила заплатата само за нея 8 години без да допринесе нещо . А бъдещата снаха тук  сама написа, че майка му е помогнала с първоначална сума в началото. Така че без нейната помощ, можеше той изобщо да не си го купи. А сега де, кой колко процента принос има, смятайте.
Мдам, и ти си права. Авторката се е набълбукала до ушите в едни тотално овъртолени отношения и няма особено големи шансове за хепи енд. Ситуацията ѝ прилича малко на оня виц "Ревеш, а? А га яде толкова време кифтетата, защо не рева?"

Общи условия

Активация на акаунт