С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 443
  • 860
  •   1
Отговори
# 795
  • при късмета
А защо се разглежда изнасянето на свекървата като гонене и, че пречи на някого? Не го искат защото имат конфликт. Тогава щеше да е. Те просто искат да са сами, а това е най-нормалното нещо за семейство (добре, дългогодишна връзка, с планове за бебе). Не е същото като гоним те и искаме да сме сами. При това свекървата никой не я притиска да е за утре, или пък да няма къде да отиде.

# 796

От друга страна, нейната заплата едва ли стига за друго, освен за всекидневни нужди.

И за подпомагане на другия син стигат

# 797
Аз пък все повече се убеждавам, че свекито много добре си знае какво прави. След случката със спалнята и ремонта се убедих. То и на мен ще ми е удобно да ми плащат сметките и да ме обслужват.
И освен на село, може да си иде при любимият син. Да не говорим, че сериозно подозирам, че се е месила и на другия син в семейството, което се е разтурило.

О, прекрасно е да си измисляме сценарии. Дай да нахъсаме Саня да се скара с всички, щото ще има сеир.

По нищо от написаното не виждам жената да е нагла, проста и тъпа. Да, помага на детето, което е зле в момента, но не е казано, че ще се запъне да живее със Саня и мъжът и.

# 798
  • София
Явно е, че къщата на село е обитаема. Не са драма 7 км.  Все ще намерят решение.
Явно е само, че на село има къща, в която живее около 80 годишна жена.
И почти явно е, че няма баня и тоалетна вътре.
Не става така, като на думи.

# 799
Даун, решението на свекървата, когато е започнал ремонтът на хола, да се нанесе в спалнята на Саня и мъжа ѝ, ми идва доста смущаваща. Представям си синът ми да си купи апартамент и да му плащам ипотеката, аз да живея в този апартамент и когато започнат ремонт на хола, аз да се нанеса в спалнята, изнасяйки него и гаджето му да се спасяват където намерят. ooooh! Иначе съм съгласна, че жената може да не е нито лоша, нито злонамерена, а просто не особено тактична.

# 800
Как така е явно, че няма баня и тоалетна вкъщи?   Thinking  Баба ми, на 80, живееща на село, си имаше. На ММ бабата и дядото, пак на 70-80г. също имат.

# 801
Даун, решението на свекървата, когато е започнал ремонтът на хола, да се нанесе в спалнята на Саня и мъжа ѝ, ми идва доста смущаваща.

Сигурно няма къде да отиде.

# 802
  • Бургас
Аз смятам, че се направи супер драма от нормална история.
Аз това:
За ремонта миналата година правихме. Първо спалнята почнахме и докато ремонтирахме отидохме в нас да живеем. Когато стигнахме до хола тя каза, че ще спи в спалнята! Според нея друг вариант нямаше!...

не го намирам за нормално, но щом казваш.... От началните постове доста се изписа и се добавиха факти, така че нещата изглеждат различни. Не е казано, че жената е зла свекърва, но че е несъобразителна е очевидно. Мъжлето и то не пада по-долу...идилия.

# 803
Не ми се вярва да няма баня и тоалетна. А дори и да няма, не  е непоправимо. Постът с ремонта дойде след нахъсване за саморазправа. Отново съветвам за нормален разговор. Дори да има емоции и сълзи, здравия разум ще надделее.

# 804
Даун, решението на свекървата, когато е започнал ремонтът на хола, да се нанесе в спалнята на Саня и мъжа ѝ, ми идва доста смущаваща.

А, ако и те няма къде да отидат, да се гушнат тримата на спалнята. Mr. Green

# 805
  • София
Не ми се вярва да няма баня и тоалетна. А дори и да няма, не  е непоправимо. Постът с ремонта дойде след нахъсване за саморазправа. Отново съветвам за нормален разговор. Дори да има емоции и сълзи, здравия разум ще надделее.
По селата, особено ако възрастните са останали, кенефа си е навън, а баня къде има- къде няма.
Мисля си, че Саня и мъжът ѝ, просто не са задълбали в детайлите на проблема, а трябва, ако искат да се постигне нещо, различно от рев и изхвърляне на улицата.
Или, продължаване на статуквото, което е най- вероятно.

# 806
Те вече са се били изнесли, явно има къде да отидат. Може да поседят там още 2- 3 дена, вместо тя да се изнася . Явна няма къде да отиде тази жена, ама нали е свекърва, може и на полянката да си постеле.

# 807

А, ако и те няма къде да отидат, да се гушнат тримата на спалнята. Mr. Green

Пък другият син да си живее спокойно в другия апартамент. И бабата да се оправя сама в къщата. Rolling Eyes
Пък младите да се махат от собствения си дом. Ама ха! Naughty

# 808
  • Бургас
Ами аз не видях някой да нахъсва за саморазправа. Всички споделихме мнение за нормален разговор по темата и да се търси вариант добър за всички. Авторката следва да постави въпроса на мъжа си, което е и направила, а той да инициира разговор с майка си. Да, Саня може да си позволи да говори с мъжа си по-директно и без заобиколки, но това не е нахъсване за скандал. То пък не са малоумни тия мъже, че да трябва все заобиколно и като на 5-годишни да им говорим. Ако искаш един мъж да те разбере какво искаш, кажи му го директно. Почнемш ли с намеците, удобно си извъртат и нагаждат каквото им отърва, че са чули. Ето и този мамин, веднага гледа да се изниже - ама по-добре ти й кажи, ама за бебето ще помага. Директен подход и толкоз. Спрямо мъжа. Спрямо свекървата директният подход да дойде от сина. По един начин се възприемат нещата казани от чужд човек, по съвсем друг - от собственото дете.

# 809
Те вече са се били изнесли, явно има къде да отидат. Може да поседят там още 2- 3 дена, вместо тя да се изнася . Явна няма къде да отиде тази жена, ама нали е свекърва, може и на полянката да си постеле.
Е, как да няма къде да отиде? Нали е съсобственик на апартамента, в който живее другият ѝ син? Някак не е редно Саня и мъжът ѝ да го отнасят, защото другият Муньо не иска да пусне майка си в собствения ѝ дом.

Общи условия

Активация на акаунт