С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 737
  • 860
  •   1
Отговори
# 255
Скарлет е споменавала, че това ѝ е втори брак. Има дете от първия. При това положение, ще ѝ бъде много трудно да събере кураж да си вземе чантата, гащите, шапката и да тегли една майна на благоверния барабар с мама му. Ще се окаже сама с две деца и все ще се намери някой да ѝ намекне, че пак се е провалила. За да предприеме такава стъпка се искат две неща- кураж и подкрепа. Често поне едното се оказва дефицитно.
То голямото съм си го отгледала и вече си е хванала пътя, живее отделно, учи и работи. Но ММ когато е ставало на въпрос да си ходя, дава откат по отношение на детето. А да го гледа въпросната свекърва, защото той очевидно няма да може, това не искам да стане.
Абсурт, уж така ама не баш. Имаме уговорка с ММ отпреди години, всеки да се обажда на родителите си, като не притеснява другият, сиреч казано, или да го няма вкъщи или отиваш и говориш от другата стая. Е да ама не, преди няколко дни, излязох за 30мин, когато се върнах още си говореше с нея по телефона, показах му знак, да приключват или да иде в другата стая. Е познай, после крещя, вика и не знам какво си още, коя съм аз та да му казвам колко ще си говори с майка си.
Та не че съм отделна вселена, а съм човека опитващ се да го разделя от майка му очевидно. По едно време трябваше да си преподписва договора с мобилният и ме кара да проверя колко минути средно говори, да си направи сметката, та се докопах до фактурите и установих, че говори средно с нея 600 минути на месец. Само с нея. Е няма как да го приема за нормално и да не се дразня.  
От цялата простотия, гледам да не досаждам на голямата щерка, обаждам се ако има нещо конкретно, иначе съм й казала, ако има време и желание тя да звъни. Да не дразня излишно гаджето й  Mr. Green

# 256
Аз тук не коментирам по случая на Скарлет  Peace

И при нас се е случвало ММ да се съгласи да изпълни някоя прищявка на мама, особено ако не съм реагирала. Казвал ми е, че понякога предпочита да изпълни нещо, отколкото да му дуднат на главата. В случаите, в които съм против обаче се съобразява с мен.

Мога и пример да дам. Тази година се съгласи да дойде на концерта на детето. В деня на концерта е почивка, а следващия сигурно ще е на работа. Направи си устата ММ да отиде да я вземе за деня и после да я върне вечерта. Аз пък им казах, че щом почива цял ден, а концерта е вечерта, има време да дойде до града, а ММ след концерта ще я прибере.

Мъжът ти не е ли достатъчно голям сам да реши подобен проблем.  Или излиза точно, че след мама го поема жената.   

# 257
Трещи, ако бяхме с две коли въобще нямаше да ме бърка колко пъти ще отиде да я вземе и върне. Обаче вече сме с една, която на мен същия този ден ще ми трябва за да я водя на репетиция преди това, та се наложи да напомня. В случая, ако не се обадя, ще бъда затруднена аз - да се чудя кой да ни вози или да се мятаме по таксита, което с костюми и още една камара чанти не ми е удобно.

# 258
...та се докопах до фактурите и установих, че говори средно с нея 600 минути на месец. Само с нея. Е няма как да го приема за нормално и да не се дразня.  
По отношение казуса с твоята свекърва и мъжа ти съм изцяло на твоя страна, но точно това за мобилния оператор и минутите е супер дребнаво. Та аз с моя оператор имам план, който срещу 22 или 25 лева (не помня точно) включва неограничени минути с всички оператори. Не питай колко минути наговорени имам с майка ми, с мъжа ми, с приятелки.

# 259
Моят също винаги набира майка си, защото във века, в който можеш да си абонат за жълти стотинки или да говориш безплатно по нета, тя е все на някакви ваучери и други измислени истории. Звъни му и затваря. И я набира той.  Scarlet~, той няма да се промени, разбирам че те дразни, но не го мисли толкова и не се ядосвай прекалено. И мен ме напушва смях, като го чуя да й говори сладко сладко на "майче" по телефона  Laughing , но все пак си му е майка, има право да си говори с нея както иска.  Laughing

# 260
  • при късмета
Според мен Скарлет го е оставила да говори с майка си и не му забранява. Просто иска да не е в нейно присъствие и да си спазва конкретната уговорка, която имат по въпроса

# 261
...та се докопах до фактурите и установих, че говори средно с нея 600 минути на месец. Само с нея. Е няма как да го приема за нормално и да не се дразня.  
По отношение казуса с твоята свекърва и мъжа ти съм изцяло на твоя страна, но точно това за мобилния оператор и минутите е супер дребнаво. Та аз с моя оператор имам план, който срещу 22 или 25 лева (не помня точно) включва неограничени минути с всички оператори. Не питай колко минути наговорени имам с майка ми, с мъжа ми, с приятелки.
Аз моите съм ги засичала само с майка ми 200 минути.
Той тогава установи, че заради разговорите с нея не му стигат 1000 мин, та избра план с неограничени, но тук не говорим за това колко плащаме за телефони, а за това, че всеки ден се говори по 30 мин, което не мога даже да си представя какво ли толкова мога да си говоря с майка ми всеки ден по половин час.
Иначе не съм му забранила да си говорят, но да седя и да мълча, докато те си говорят глупости, ето затова съм му казала и той се съгласи, да не е в мое присъствие.

# 262
Иначе не съм му забранила да си говорят, но да седя и да мълча, докато те си говорят глупости, ето затова съм му казала и той се съгласи, да не е в мое присъствие.
О, аз съм способна да говоря повече от час по телефона. И не само с майка ми. Даже автоматично ми е прекъсван разговора след 60-та минута. Но съм съгласна, че е дразнещо това да се прави в присъствието на друг човек.

# 263
  • Варна
Нека дръпна дявола за опашката и да кажа, че на мястото на Скарлет сигурно и аз щях да си мълча и да го оставя да си лала с майчето колкото си ще, но принуди ли ме да слушам разговора, особено след като имаме уговорка всеки да си говори с родителите насаме, значи майчето му ще изслуша по телефона цялата плейлиста на Рамщайн, която имам събрана на компютъра. На високи децибели. А ако плейлистата свърши преди да свърши разговора - имам още подобни, в доволно количество.

# 264
Изключително дребнава история.

# 265
Аз също говоря много по телефона и това не изключва и разговорите с майка ми. ММ също говори - с майка си, с приятели и т.н. На никого не му пречат разговорите на другия. Докато аз си говоря, ако ММ и детето ми шумят, просто отивам в кухнята да пуша и да си говоря. Не са длъжни да ми пазят тишина.

# 266
Мога да посъветвам Скарлет следното: тия хора няма да се променят, защото така им е удобно. На теб не ти е удобна тая ситуация и ТИ трябва да се промениш. Например - когато пак се наканят да дойдат на гости, съобщи на мъжа си, че не се чустваш способна да ги посрещнеш така, както очакват и да са доволни и затова вдигаш ръце. Не се наемаш да правиш нещо, от което няма смисъл. Така че той да измисли какво трябва да пазарува и той да го сготви, той си ги познава най-добре. а ти си имаш програма - ходиш на работа или празнуваш по твоите разбирания. И като дойде маман да мрънка, казваш, че топката е в сина им.
 Поне като ще се цупят и мрънкат сите, да знаеш за какво и да не си си хабила времето, силите и нервите.

# 267
А защо с лошо, не може ли да прикоткаш свеки, че не умееш да правиш като нейните кюфтета, да дойде да забърка една доза да ти покаже как става, че и на ММ милия са му се дояли мамини кюфтенца  Mr. Green Ще изтърпиш хвалбите й каква добра готвачка е, ще я погалиш по егото...но какво толкова ще стане Simple Smile
При моята свеки работи безотказно, а пък следващия път даже си трае, за да не готви тя  Mr. Green
А бабчето ми, която много обичам, също е ужасна- ако не е готвила тя лично, си измисля куп оплаквания към манджата. Не се усеща изобщо, че ме обижда. Затова- приласкавам ги те да заповядат и да готвят  Mr. Green А аз отстрани уж попивам акъл и ги хваля, а всъщност си пийвам винце, почивам си и хич не  ми пука Wink

# 268
Е, то всички конфликти – било политически, било семейни – се решават с дипломация.
Пък който не умее или просто го влече – да си води войните. Laughing
Лошото е, че накрая много-много не се разбира кои са победителите и кои – победените.

# 269
А защо с лошо, не може ли да прикоткаш свеки, че не умееш да правиш като нейните кюфтета, да дойде да забърка една доза да ти покаже как става, че и на ММ милия са му се дояли мамини кюфтенца  Mr. Green Ще изтърпиш хвалбите й каква добра готвачка е, ще я погалиш по егото...но какво толкова ще стане Simple Smile
При моята свеки работи безотказно, а пък следващия път даже си трае, за да не готви тя  Mr. Green
А бабчето ми, която много обичам, също е ужасна- ако не е готвила тя лично, си измисля куп оплаквания към манджата. Не се усеща изобщо, че ме обижда. Затова- приласкавам ги те да заповядат и да готвят  Mr. Green А аз отстрани уж попивам акъл и ги хваля, а всъщност си пийвам винце, почивам си и хич не  ми пука Wink

Мойта нали писах си е класически мързел. На гости ли е, не пипва нищо. Само обяснява "Еееййй, добре, че дойдох, виж как си починах". Все ми е на устата да я питам "Ти пък от какво се умори, нали си пенсионерка", но все си я държа затворена, че да не обидя златото на ММ.

Общи условия

Активация на акаунт