С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 717
  • 860
  •   1
Отговори
# 270
Същото като - ти си по майчинство, цял ден нищо не правиш.

# 271
Нека дръпна дявола за опашката и да кажа, че на мястото на Скарлет сигурно и аз щях да си мълча и да го оставя да си лала с майчето колкото си ще, но принуди ли ме да слушам разговора, особено след като имаме уговорка всеки да си говори с родителите насаме, значи майчето му ще изслуша по телефона цялата плейлиста на Рамщайн, която имам събрана на компютъра. На високи децибели. А ако плейлистата свърши преди да свърши разговора - имам още подобни, в доволно количество.
Highspeed,
Скрит текст:
в събота съм на концерт на Амон Амарт, да взема да запиша материал  Mr. Green

# 272
  • Варна
Е, че иска ли питане. Ще го патентоваш като "Наръчник - как да се справим с досадна свекърва", че и пари ще вадиш после. Не вярвам да няма желаещи да се възползват. Първия месец - на промоция Wink

# 273
Е, че иска ли питане. Ще го патентоваш като "Наръчник - как да се справим с досадна свекърва", че и пари ще вадиш после. Не вярвам да няма желаещи да се възползват. Първия месец - на промоция Wink
Ще го запазя и след някоя година, като се ожени Мамин Златен, ще го подаря на снахата. Така с един куршум ще ударя два заека- хем снахата ще е доволна, хем няма да давам пари за сватбен подарък. Laughing

# 274
  • Варна
Хем ще ти е кеф да слушаш качествена музика като звъннеш по телефона. Три са зайците  Joy

# 275
  • out of space
На Бъдни вечер винаги сме си били само двамата, а м.г. вече бяхме трима.
По Коледа вече имаме много гости през целия ден, ходим и ние и така.
Семейство сме си ние тримата, всички други са рода.
Майките и свекървите са царици на подаръците за бита.  Laughing
Майка ми си купила някаква поставка за гъба и веро и хоп, купила и на мен.
Ама, това искам ли, имам ли нужда, харесва ли ми? Някакви незначителни подробности.  Mr. Green
Свекърва ми от начало се пробваше с чаршафи и покривки вече не.
 Mr. Green
Не им се ядосвайте.
Аз бих взела тенджерата щом е нова и бих я подарила на някоя приятелка, която ще й се зарадва. Идват празници и може да се поразпита коя приятелка от какво има нужда.
А, а това, дето мъжът щял да бъде два дни в магазина е много романтично.  Heart Eyes

Толкова е тъжно, че българските традиции вече са забравени от много хора.  Sad
Не случайно на Бъдни вечер се прави питка, като се раздава по старшинство. Това включва и възрастните родители. Едно време няколко поколения са живяли в една къща и са празнували светлите християнски празници заедно.
Не мога да си представя да живея на едно място с родителите си или родителите на мъжа ми и по празниците да си мишкуваме всеки в своята хралупа.

# 276
  • София
Има голяма разлика да блееш баирите докато някой ти досажда и съвсем друго да слушаш и изпълняваш, когато от теб изискват реални действия. В случая на Google е налице пълно бездействие от страна на мъжа й - той просто не им обръща внимание докато в случая на Скарлет мъжа е послушно дресирано кученце, което извършва действия в разрез с интересите на семейството му. Нормално е Скарлет да се дразни, когато е останала с 10 лева в портфейла, с два кредита и да трепери дали ще има с какво да си нахрани/лекува децата. Просто в двата случая последиците са коренно различни. л
П.П. Аз пък не разбирам как някой ще ми крещи и аз ще викам "Да, да, добре". С какво съм длъжна да търпя такова отношение.
Има голяма разлика във всеки от случаите и то, заради реакцията на жената.
Ако е с дълбоки комплекси като ма ко, скандалите ще са ежедневни и с, и без повод, докато не докара нещата дотам, мъжът да се откаже от нормален контакт с родителите си въобще или мине в силно формален.
В дългосрочен план, ще се отрази на отношенията в семейството, защото никой не може да живее в принуда цял живот.
При Скарлет, ако тя беше подела инициативата от вида " дай да видим с какво можем да помогнем", още като се е задал проблема, изваждайки разпечатката с приход- разход и предложения за ограничения, пряко нарушаващи личния му комфорт, поднесени с искреното желание " мама му" да е добре, резултатът щеше да е коренно различен. Peace
ПП. Едно не мога да разбера, защо си мислиш, че можеш да промениш възрастен човек и да го направиш по твой калъп?
Ти също си отдавна оформена като характер и същност, и нали не би си помислила дори, да се преоформиш по калъпа на когото и да е?
Значи, просто трябва да се намери начин  да се изтърпяте и ако техните отношения с мъжа ти не ти понасят, да ги игнорираш- те не те засягат. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 13:36 от absurT

# 277
Хем ще ти е кеф да слушаш качествена музика като звъннеш по телефона. Три са зайците  Joy

Само да не разбере снахата, че обичаш. Ще ти пуска чалга.   

# 278
  • Варна
Четох, четох, много работи мислех да пиша... И на Уиш щях да пиша, че бас ловя, че 600 Мин. Не изговаря САМО с майка си, или САМО с мъжа си, или САМО с една приятелка със сигурност. На Трещи щях да пиша, че не е дребнаво, а е досадно. ММ така разпъва локуми с шефа си редовно в почивните дни или в 22.00 вечерта, докато вечеряме. Ако ми е заядливо, после го бъзикам, че не мога да реша дали е обикновен подлизурко, или прикрит гей, който е влюбен в шефа си... Това работи известно време и или прекратява разговора бързо, или излиза от стаята...
А на Уиш и на Хайспийд да им каже, че може и да не им проработи бизнес плана.. Аз по едно време преди години бях решила моят да я церя с Мотърхед. След два дни ми вика :"Тоз певец дето го слушаш, не пее лошо, ама той болнав ли е човека, че тъй прегракна или просто си е като Висоцки?" Та така, мир на праха му на Леми, ама всеки му стана фен още до де беше жив...
Ама каквото и да пиша, голям мухльо тоя на Скарлет бееее... Направо не знам как би могло да се напаснеш с такъв човек...

# 279
Скрит текст:
Скарлет е споменавала, че това ѝ е втори брак. Има дете от първия. При това положение, ще ѝ бъде много трудно да събере кураж да си вземе чантата, гащите, шапката и да тегли една майна на благоверния барабар с мама му. Ще се окаже сама с две деца и все ще се намери някой да ѝ намекне, че пак се е провалила. За да предприеме такава стъпка се искат две неща- кураж и подкрепа. Често поне едното се оказва дефицитно.
То голямото съм си го отгледала и вече си е хванала пътя, живее отделно, учи и работи. Но ММ когато е ставало на въпрос да си ходя, дава откат по отношение на детето. А да го гледа въпросната свекърва, защото той очевидно няма да може, това не искам да стане.
Абсурт, уж така ама не баш. Имаме уговорка с ММ отпреди години, всеки да се обажда на родителите си, като не притеснява другият, сиреч казано, или да го няма вкъщи или отиваш и говориш от другата стая. Е да ама не, преди няколко дни, излязох за 30мин, когато се върнах още си говореше с нея по телефона, показах му знак, да приключват или да иде в другата стая. Е познай, после крещя, вика и не знам какво си още, коя съм аз та да му казвам колко ще си говори с майка си.
Та не че съм отделна вселена, а съм човека опитващ се да го разделя от майка му очевидно. По едно време трябваше да си преподписва договора с мобилният и ме кара да проверя колко минути средно говори, да си направи сметката, та се докопах до фактурите
и установих, че говори средно с нея 600 минути на месец. Само с нея.
Скрит текст:
Е няма как да го приема за нормално и да не се дразня.  
От цялата простотия, гледам да не досаждам на голямата щерка, обаждам се ако има нещо конкретно, иначе съм й казала, ако има време и желание тя да звъни. Да не дразня излишно гаджето й  Mr. Green
Shocked   Боже, дори не мога да си представя за какво си говорят майка и син толкова време....

# 280
  • Бургас
Например - когато пак се наканят да дойдат на гости, съобщи на мъжа си, че не се чустваш способна да ги посрещнеш така, както очакват и да са доволни и затова вдигаш ръце. Не се наемаш да правиш нещо, от което няма смисъл. Така че той да измисли какво трябва да пазарува и той да го сготви, той си ги познава най-добре. а ти си имаш програма - ходиш на работа или празнуваш по твоите разбирания. И като дойде маман да мрънка, казваш, че топката е в сина им.
....и ще си отнесе веднага скандала и лекцията как не уважава него и родителите му, че една маса не иска да им сложи.

# 281
  • Варна
ен в шефа си... Това работи известно време и или прекратява разговора бързо, или излиза от стаята...
А на Уиш и на Хайспийд да им каже, че може и да не им проработи бизнес плана.. Аз по едно време преди години бях решила моят да я церя с Мотърхед. След два дни ми вика :"Тоз певец дето го слушаш, не пее лошо, ама той болнав ли е човека, че тъй прегракна или просто си е като Висоцки?" Та така, мир на праха му на Леми, ама всеки му стана фен още до де беше жив...

Ох, умори ме от смях. И кво се оплакваш от нея тогава, я виж колко допирни точки имате двете.

# 282
Ери, не живеем нито с едните, нито с другите. Мъжът ми обикновено работи по празниците, на график е и ако се падне да почива се събираме с възрастните в последния момент. Никога нищо не се знае до последно.
Да, лошо няма в традициите. Това му харесвам на новият век - никой не ни задължава с нищо. Сами преценяме какво да правим и спазим.

# 283
  • при късмета
  Толкова е тъжно, че българските традиции вече са забравени от много хора.  Sad
Не случайно на Бъдни вечер се прави питка, като се раздава по старшинство. Това включва и възрастните родители. Едно време няколко поколения са живяли в една къща и са празнували светлите християнски празници заедно.
Не мога да си представя да живея на едно място с родителите си или родителите на мъжа ми и по празниците да си мишкуваме всеки в своята хралупа.
За да отпадат традиции и да го спазват все по-малко хора, значи има причина, не мислиш ли? Традицията е била да празнуват у свекърите, защото обикновенно там са живеели младите. По този начин освен, че се пренебрегват собствените им желания с кого да прекарат празник, едните родители излизат по.малко родители и заслужаващи по-малко уважение от другите. Това при положение, че спазваме традициите.
Та добре, че доста се промениха

# 284
Мечтая за Коледа у дома, без да пътувам, обаче сърце не ми дава да лиша детето от това весело събиране в баба и дядо. Нямам нищо против и у нас да се съберем, но на този етап нямаме място. Надявам се в скоро време да се разширим и да ги посрещнем и ние.

Тази година за Великден казах, че няма да отидем, защото сме резервирали почивка. Поканихме моите родители и свекърва ми. Моите родители дойдоха с нас, беше забавно, но ни липсваха сестра ми и нейното семейство. На детето определено му беше скучно. Ако не бяхме ходили на почивка щяхме да се съберем заедно. Сега децата с нетърпение очакват голямото събиране за Коледа. 

Общи условия

Активация на акаунт