С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 604
  • 860
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
От един месец сме все от нещо болни у нас, вече с още един кредит заради нея, и постоянно се караме за пари, а на мен не ми минава, и знам, че не съм права сигурно, но някак си, все му го натяквам. Обаче не съм я занимавала, защото няма с какво да ми помогне, значи няма смисъл да я товаря с наште проблеми.
Мисля, че тук бъркаш. Като не я занимаваш, тя си мисли, че всичко ви е ок и можете да си теглите кредити на поразия да й помагате.

# 406
Моята е идвала у дома за празници, за да не е сама. Щото като не е сама, не се сеща изобщо за нас. Както и да е. Но идва с класическото поведение. Аз съм наготвила традиционна храна и/или храна по наш вкус- цели тави баклави примерно и т.н. Тя носи кутийка купена боклучава баклава, и паница сърми. От уважение ги слагам на масата, разбира се. Но неее, следи се синчето й да яде САМО от тях, бута му се буквално в устата и се следи зорко, докато всичко се изпапка  Laughing Да ви кажа, просто ми е смешна и дотам. За какво да си тровя нервите  Laughing
Имала е и много друг изцепки, разбира се. Като се роди първото дете, идваше да "помага" по своя инициатива. Даже отпуска си беше взела за целта и тръбеше навсякъде. Помощта беше, че идваше вечер да хапне, да пийне, и да изкъпе бебето. След което полупияна заляна изчакваше и мъжът й да дойде от работа да види бебето, да хапне и пийне, и да си хванат такси да се приберат.  Laughing Мъжът ми работеше тогава извънредно, и беше спокоен, че майка му помага на младата му и зелена жена с бебето. Аз пък не исках да го натоварвам, и си мълчах. След като свърши извънредната работа, започна да се прибира навреме и видя помощта й. Спретна й скандал, че вместо да ми помага, както тръби навсякъде, ме натоварва още повече- всяка вечер да й сервирам ракийка и салатка+вечеря. Е познайте, пак аз излязох крива, че тя се е трепала да помага, а после й забивам нож в гърба като злословя пред синът й  Grinning Кла-си-ка  Laughing
Някакъв наръчник ли имат  newsm78 Винаги ми е било чудно  newsm78

# 407
iYellow, не виждам какво се обясняваш. Не усещаш ли, че тонът на темата (а и на живота) е - каквото и да прави, снахата все е крива  Mr. Green Ето, виж, например в твоя случай - маминка решила да ви донесе купешка храна, охарчила се жената, вие пак недоволни. Ама ха  Rolling Eyes

# 408
  • София
Сега се сетих и за една друга предпразнична трагикомична случка. Ще ви я разкажа и ще бягам малко да поработя, щото не може така да стоя безработна /пак по думите на моята свекърва/ Laughing
Та една година, вече сме с три деца, пак решаваме, че няма да ги поканим за празниците. Свекървата естествено започва да вдига люти скандали и се заканва, че като не искаме да ги каним, тя пък няма да прати сарми, баклава и тиквеник. Всичко това е много любимо на мъжа ми и донякъде на големият ми син.
Същата тази година мъжът ми беше решил да изпрати по една сума на двете си лели/сестри на свекърва ми/, като по този начин ще им изкаже уважението си и благодарността си за това, че в определен момент от живота му са били голяма подкрепа за него. Речено, сторено. Лелите-пенсионерки бяха трогнати от жеста и като едни добри лели, много обичащи своя племенник, ни изпратиха по едно малко колетче с домашни вкуснотии, която каквото има - домашно сирене, домашно месо, курабийки, домашни луканки, сладко и ... едната леля изпрати тиквеник. Ама много вкусен! Мъжът ми, много доволен се обади на майка си и й разказа от - до какво са изпратили лелите, колко вкусно е всичко и как особено тиквеникът на леля Е. е много по-вкусен от нейният. Свекърва ми веднага забрави да се сърди и цупи. Вдигнала телефона и подробно разпитала лелята как прави тиквеника, че да е така вкусен. След седмица получихме голям колет, в който имаше и сърми, и баклава, и прословутия тиквеник по рецепта на лелята и много други неща. От тогава всяка година тиквеникът винаги е по рецептата на леля Е. Laughing

# 409
  • София
iYellow, не виждам какво се обясняваш. Не усещаш ли, че тонът на темата (а и на живота) е - каквото и да прави, снахата все е крива  Mr. Green Ето, виж, например в твоя случай - маминка решила да ви донесе купешка храна, охарчила се жената, вие пак недоволни. Ама ха  Rolling Eyes

А, не се обяснявам! Само разказвам. Свят широк, хора всякакви. Добре е да се има предвид, когато се дават съвети на килограм bouquet

# 410
Добре де, по никой начин не защитавам свекървите (пък и ми е рано още дето нямам деца даже  Mr. Green ), но в последната история не видях наистина нищо лошо. Наготвила ви е, пратила ви е. Колко хора изобщо не биха си направили труда?
Освен това, ако беше снахата и мъжа заяви, че мама прави мноого по-яки тиквеници от нея, най-вероятно снахата ще избеснее и изобщо няма да й хрумне да иска рецепти и да се старае да си подобрява готвенето. Поне аз съм виждала в тази тема сходни оплаквания от снахи (не визирам лично теб, !Yellow  bouquet ). Пък жената не стига, че не се е обидила, ами и веднага започва да готви с чуждата рецепта, за да ви е по-вкусно. Аз това по-скоро бих го включила в "С какво ви радват свекървите", мило ми звучи.

Моите свекъри никога не готвят нищо за нас. Като сме у тях, хапваме шунка, лютеница, хляб, краставици и домати и за десерт някое купешко руло, но никога не ми е хрумнало да се оплача или да се дразня.

# 411
Предполагам я е подразнила манипулацията, иначе ако моята свекърва пращаше такива колети, много щях да се радвам  Rolling Eyes Но тя идва да си хапне и пийне  Grinning , а не да донесе, нищо че е сладкарка
Здраве да е !

# 412
  • София
Аз друго си мисля- защо все свекървите пращат, а женските майки се скатават? newsm78
Така носеше и свекърва ми, но си го обяснявах с това, че живее в провинцията и държи да се изхвърли, че сина й да има коз срещу снахата- виж мама как ми прави любимите неща...... Mr. Green

# 413
  • София
Скрит текст:
Добре де, по никой начин не защитавам свекървите (пък и ми е рано още дето нямам деца даже  Mr. Green ), но в последната история не видях наистина нищо лошо. Наготвила ви е, пратила ви е. Колко хора изобщо не биха си направили труда?
Освен това, ако беше снахата и мъжа заяви, че мама прави мноого по-яки тиквеници от нея, най-вероятно снахата ще избеснее и изобщо няма да й хрумне да иска рецепти и да се старае да си подобрява готвенето.
Скрит текст:
Поне аз съм виждала в тази тема сходни оплаквания от снахи (не визирам лично теб, !Yellow  bouquet ). Пък жената не стига, че не се е обидила, ами и веднага започва да готви с чуждата рецепта, за да ви е по-вкусно. Аз това по-скоро бих го включила в "С какво ви радват свекървите", мило ми звучи.

Моите свекъри никога не готвят нищо за нас. Като сме у тях, хапваме шунка, лютеница, хляб, краставици и домати и за десерт някое купешко руло, но никога не ми е хрумнало да се оплача или да се дразня.
Ами естествено  Laughing  Аз бих предложила на мъжа ми да вземе рецептата и да направи тиквеника както му харесва. Не че имам какъвто и да било проблем нечий тиквеник да е по-хубав – така или иначе не правя тиквеник.  Обаче мъжът трябва да е голямо дърво, за да изтърси нещо подобно (не говоря конкретно за тиквеник или за ядене).

# 414
Не се скатават, просто не се коментира, защото на мама яденето е вкусно и все на място.

# 415
  • София
Аз друго си мисля- защо все свекървите пращат, а женските майки се скатават? newsm78
Така носеше и свекърва ми, но си го обяснявах с това, че живее в провинцията и държи да се изхвърли, че сина й да има коз срещу снахата- виж мама как ми прави любимите неща...... Mr. Green

АбсурТ, майка ми почина, когато бях на 27. Тя и затова свекърва ми така се вихри, защото е със самочувствието на единствена баба на децата ми, т.е. царицата - майка. Често съм си мислила, какво ли щеше да бъде, ако майка беше жива? Мисля си, че много повече щеше да внимава какво прави и говори, защото видимо се страхуваше от конкуренцията й.

Google76, аз не съм много добра разказвачка, особено пък пишейки. Комичното беше, че уж ни беше сърдита и нямаше да ни говори и нищо да ни праща. Обаче като чу хвалбите за лелите, просто й мина от раз. Тя много обича да се доказва, че е по-по-най и как така някой ще нахрани по-вкусно детенцето й отколкото нея. Няма начин просто! Дори, когато става дума за собствената й сестра.

# 416
  • Sofia
Затова де! Simple Smile А и самата свекърва да има коз - "аз всичко давам за вас, а вие сте неблагодарни". И защото "без нас няма да се справите".
Мен заради това сума ти години ме е държало едно чувство на вина, че аз нещо неправилно се дразня на някои работи - защото всичко се прави уж с добри намерения и човек трябва да е благодарен. Но не е било безкористно. Натрапвана ми е помощ, от която нямаме нужда, а при развода ми пусна едно делце как само тя била ми гледала децата и без нея са били оставени на произвола на съдбата.  Simple Smile

Женските майки май по-често оставят децата да се оправят сами? Моята също носи разни неща, но не държи да се изтъква, че е по-по-най. И ако откажа, не настоява. Майката на настоящия ми мъж също - но май не сме отказвали досега, защото носи уникалните селски яйца и домати от нейната майка.

# 417
!Yellow, всеки си знае положението и затова универсална рецепта за правилно изкарване на празниците няма, което обезсмисля тръшкането на тема "традиции и така трябва".

Така е, Уиш, обаче КАГ взе да обяснява какви сме будали тези, дето не искаме свекървата да ни "улесни".
Аз най-вече нейния пост имах предвид, когато писах, че всеки си знае положението. Сигурна съм, че семейството на КАГ живее задружно, в мир и любов, но нито техният, нито който и да било модел на света е универсален.

# 418
  • при късмета
О и тъщите дават и носят, и деца гледат, и помагат. Обаче недай Боже да се каже нещо по този въпрос, свекървата веднага е кръвно обидена. Тя или хули сватята, че нищо не давала/правела или все тя трябва да се изтъкне, че нейното е по-по-най и сватята каквото и да направи все го омаловажава

# 419

Защо мислиш, че се скатават женските майки?

Според мен комуникацията между майка и дъщеря е по - лесна и обикновено двете се разбират да се праща ли нещо, ако да, какво, кога и в какви количества. Поне ние с моята майка сме така.

Свекървата праща или не когато и каквото си прецени. Не и намирам кусури, ако ми хареса, ям. Ако не ми хареса, не ям  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт