С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 589
  • 860
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм дете, гледано от баби в такава "кръвна война" и мерене на приноса на тъщата и свекървата
Отвратително е, освен че е грозно и се излагат на момента, натоварват и обектите на своята "любов"

# 421
Бе как ще се скатават женските майки? Откакто майка ми се върна в родното си градче да пенсионерства и плодове, и зеленчуци вземаме от градината, а на всичко отгоре аз само ѝ оставям пари, а тя купува домашно краве и овче мляко и ни прави кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, масло, че и домашно месо ни купува. Само благинки текат от там. Вярно, че аз давам парите, но хамалският труд остава за нея. Laughing

# 422
  • София

Ами естествено  Laughing  Аз бих предложила на мъжа ми да вземе рецептата и да направи тиквеника както му харесва. Не че имам какъвто и да било проблем нечий тиквеник да е по-хубав – така или иначе не правя тиквеник.  Обаче мъжът трябва да е голямо дърво, за да изтърси нещо подобно (не говоря конкретно за тиквеник или за ядене).
Ей това не мога да го схвана- не ти ли минава през ум някога, да направиш нещо, което мъжът ти харесва, обича, предпочита? newsm78
В каквато и сфера да е.
Ако и той прави само това, което му харесва и само за себе си, не знам, на мен такива отношения са ми непонятни. Peace

# 423
  • София

Ами естествено  Laughing  Аз бих предложила на мъжа ми да вземе рецептата и да направи тиквеника както му харесва. Не че имам какъвто и да било проблем нечий тиквеник да е по-хубав – така или иначе не правя тиквеник.  Обаче мъжът трябва да е голямо дърво, за да изтърси нещо подобно (не говоря конкретно за тиквеник или за ядене).
Ей това не мога да го схвана- не ти ли минава през ум някога, да направиш нещо, което мъжът ти харесва, обича, предпочита? newsm78
В каквато и сфера да е.
Ако и той прави само това, което му харесва и само за себе си, не знам, на мен такива отношения са ми непонятни. Peace
Разбирам защо не можеш да го схванеш, след като за теб правенето на "нещо" се ограничава до готвене. Другото възможно обяснение е, че ти трябва повече кафе.
О, забравих – Peace

# 424
  • Пловдив
Моята майка винаги праща и дава, било имен ден, рожден ден, Коледа за всеки празник за всички има подаръци по равно, колкото за мен и брат ми, толкова за зетя и внучката, няма мое, няма твое. Отделно като дойде в нас на гости и се почва обиколки по магазините, зареждане на провизии (никой не я кара, тя си е такава). Всеки ден се обажда да види как сме, а не дай си Боже някой да изкашля докато си говорим по телефона и настава една паника от нейна страна "на лекар ходи ли, лекарства пи ли, да ви пратя ли нещо и т.н.", сега с бебето което чакаме е още по-по-най. Пазари за бебето откакто съм в 12 г.с. непрекъснато нещо се купува.
Свекървата е друга бира, тя е бедна (което изобщо, ама изобщо не е вярно), тя е болна (което също не е точно така), тя не се интересува от бебето което ще се роди скоро, но ако й свършат лекарствата или й трябват пари веднага звъни. Тя живее със свекъра, девера, снахата и племенника всичките работещи или пенсионери, но когато правят ремонт например мъжа дава половината пари, за Коледа им дава пари да купят цяло прасе и телешко месо. Лекарствата, които не са безплатни ги купува той, престоя в частни клиники ги поема той, свекървата като дойде в нас цели циркове ми разиграва, по 3-4 дни само лежи и пъшка на дивана в хола, а аз бременна слагам и дигам маси. Един шоколад..... къв ти шоколад една  вафла не е донесла на голямото дете като идва на гости. Непрекъснато повтаря "е, тя майка ти има пари", една вафла от 50 ст. три пъти годишно едва ли е непосилно за който и да е пенсионер, особено в нейната ситуация (тя не взема минимална пенсия).
Но ние с мъжа имаме чувство за хумор и си ги търпим и едните и другите, важното е ние да сме добре, а свекървата не ми е в къщата и няма никакви права над нас нито пък такова влияние, че да ми пречи чак толкова...... освен това аз много съскам и изобщо не пускам аванта на никого.

# 425
  • София

Разбирам защо не можеш да го схванеш, след като за теб правенето на "нещо" се ограничава до готвене. Другото възможно обяснение е, че ти трябва повече кафе.
О, забравих – Peace
Е, не, ти толкова поста написа с неща, които не правиш, та затова реагирах!
Както и да е, всеки живее както намери за добре. Peace

# 426
И моят мъж ако каже "Мама готви по - хубаво еди какво си", Ще му кажа "Чудесно, вземи рецептата и ще се радвам да ми сготвиш като нейното ястие"  Mr. Green
не виждам нищо лошо в това.
Аз си имам едни неща, които готвя и се харесват от всички, имам и други, които готвя и се харесвта основно на мен. Нека и той да има неща, които готви и се харесват от всички. Не виждам нищо лошо и мъжете да готвят от време на време и да си имат техни специалитети

# 427
  • София
И моят мъж ако каже "Мама готви по - хубаво еди какво си", Ще му кажа "Чудесно, вземи рецептата и ще се радвам да ми сготвиш като нейното ястие"  Mr. Green
Скрит текст:
Аз си имам едни неща, които готвя и се харесват от всички, имам и други, които готвя и се харесвта основно на мен. Нека и той да има неща, които готви и се харесват от всички. Не виждам нищо лошо и мъжете да готвят от време на време и да си имат техни специалитети
Такова изказване е за темата за Селските номера. Представям си аз да изтърся на мъжа ми "Баща ми правеше по-добре от теб това, а пък брат ми – онова".

# 428
  • София

Такова изказване е за темата за Селските номера. Представям си аз да изтърся на мъжа ми "Баща ми правеше по-добре от теб това, а пък брат ми – онова".
И какво лошо има да го кажеш, ако е истина?
Аз бих предпочела да ми се каже, за да подобря нещата, а не да ми лицемерничат, да ме хвалят, а то да е боклук.

# 429
И моят мъж ако каже "Мама готви по - хубаво еди какво си", Ще му кажа "Чудесно, вземи рецептата и ще се радвам да ми сготвиш като нейното ястие"  Mr. Green
Скрит текст:
Защо? Ако нещо прави по-добре, не е проблем да се каже. Не по обиден начин, разбира се. Аз обожавам да готвя и съм доста добра, но пълнените чушки, великденското агне и никулденския шаран майка ми приготвя в пъти по-добре от мен. Най-парадоксалното е, че тя не обича да готви и всичките ѝ останали "творби" не стават за ядене, но ето че на тези три неща е Бог. Доброволно съм се предала, не се конкурирам за тях и всеки път, когато ѝ отидем на гости ни чака тава пълнени чушки, в чието омитане аз се включвам като истинска ламя-стръвница. Laughing

# 430
Съгласна съм, че е нетактично. Освен това, ако човек се е постарал да приготви обяд/вечеря, винаги има тактичен начин да се каже че би станало по - добре ако/еди какво си/, иначе си е подигравка с труда.
В нашето семейство, ако на някой не му харесва нещо как е направено, обикновено критикуващия трябва да покаже как да се направи, за да е по - добре. Мисля, че е логично.

# 431
  • София
Съгласна съм, че е нетактично. Освен това, ако човек се е постарал да приготви обяд/вечеря, винаги има тактичен начин да се каже че би станало по - добре ако/еди какво си/, иначе си е подигравка с труда.
В нашето семейство, ако на някой не му харесва нещо как е направено, обикновено критикуващия трябва да покаже как да се направи, за да е по - добре. Мисля, че е логично.
Точно – това е начинът. А не "Ауууу, виж това детенце как слуша/майка ми как готви, пък ти..." – детинско, нетактично, невъзпитано.

# 432
Аз друго си мисля- защо все свекървите пращат, а женските майки се скатават? newsm78
Така носеше и свекърва ми, но си го обяснявах с това, че живее в провинцията и държи да се изхвърли, че сина й да има коз срещу снахата- виж мама как ми прави любимите неща...... Mr. Green
Ааа, моля, моля, моята свекърва нищо не ми праща  Naughty Нашите последно пращаха орехи, това си го поръчвам всяка година преди празниците, че при тях са много евтини, при нас много скъпи, и любимото сладко на детето - от ягоди. Когато свеки е идвала по Коледа винаги носи едно и също - чушки с боб, защото знае, че ММ ги обича /така е казвал, но странното е, че никога не ги изяжда  newsm78/, а аз не ги обичам, детето също, и само заради него не ги готвя, казала съм му, като иска да иде да си купи 2 бройки, да му мине мерака.
ММ досега не е казвал за нещо, че майка му готви по-добре, просто защото опита да я похвали преди 10-ина години, обаче нищо от това за което я е похвалил, не сме го яли още. И накрая я оправда, че заради възрастта е забравила как става, и приключи с хвалбите за готвенето още тогава.

# 433
Уиш, чак толкова идеална фамилия не сме. И при нас прехвърчат искри понякога. Важното е, че тези искри не разпалват голям огън. За големите и важни неща сме един  до друг, за битовизмите-всеки си реди своята къща и разполага със своите финанси.

Синът ми плаща тока по банков път заедно с техния, аз моментално му връщам парите. Каквото съм направила за зимнина- то е и тяхно. В мазето е и каквото им хареса, да вземат. Със сватята нямаме конкуренция коя какво готвила и дала. Разходите по сватбата си ги разделихме поравно , но нямам представа и до ден днешен какво са им дали  за раждане на  внучетата, за кръщенета или РД и ИД. Знам ние с баща им  какво сме дали. Ако са доволни- хубаво, ако не са - не са ми го натяквали, нито дори споменали. Казвала ми е снаха ми, че парите, които давам на децата по разни поводи, ги внасят на детски влог. Важното е, че ги виждам по това, което си позволяват, че  с финансите са добре и се радвам, че са образовани, оправни, работят здраво, печелят и харчат  своето. А нещото, което най-много ме радва е, че  мъжът ми им е завещал  да живеят задружно двамата ни сина, да си помагат и подкрепят един друг. До сега го спазват. Като дойде друга снаха, ще видим как ще е .

# 434
Точно това имах в предвид и аз. Иначе то е ясно, че са малко готвачките, които са ненадминати майсторки на всичко (макар че концентрацията им в СО е по-височка). И аз бих опитала да направя подобрение, ако ми се каже нещо, че ще е по-добре, но ако чуя "Лелеее, какъв брутално як козунак ни направи П., нищо общо с твоя." по-скоро ще пратя удар с тавата по пощата, отколкото подобрен козунак. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт