С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 573
  • 860
  •   1
Отговори
# 435
А ако се каже, че козунакът на баба1 е по-хубав от този на баба2., но пък пълнените чушки на баба2 са по-хубави от на баба1 пак ли е детинско и нетактично Simple Smile
Нещо не забелязвам от тази ви голяма тактичност да има полза. Нищо не си казвате, не си говорите помежду си въобще, чакате другият сам да се сети и накрая всички с неоправдани очаквания, обидени и сърдити.
По мое мнение нищо нередно няма човек да си каже какво харесва, така и двете баби са похвалени и най-вече всяка си знае силата и не се бута да се пречка на другата Laughing
Иначе на последните страници ми прави впечатление, че твърде много неща ви се пращат и дават от родителите, а все се оплаквате!

# 436
  • София
А ако се каже, че козунакът на баба1 е по-хубав от този на баба2., но пък пълнените чушки на баба2 са по-хубави от на баба1 пак ли е детинско и нетактично Simple Smile
Бабите (и останалите роднини и съседи, които евентуално ще бъдат изредени) да се оправят. Аз, освен детинско и нетактично, допълвам отново с невъзпитано.
Нещо не забелязвам от тази ви голяма тактичност да има полза. Нищо не си казвате, не си говорите помежду си въобще, чакате другият сам да се сети и накрая всички с неоправдани очаквания, обидени и сърдити.
Това къде го забеляза?
По мое мнение нищо нередно няма човек да си каже какво харесва, така и двете баби са похвалени и най-вече всяка си знае силата и не се бута да се пречка на другата Laughing
Аха, и всички заживели щастливо.
Иначе на последните страници ми прави впечатление, че твърде много неща ви се пращат и дават от родителите, а все се оплаквате!

# 437
От моите свекъри съм получила само 2 малки буркана кисело зеле. chef За над 3 години. Ама и не ми пречи де, това са им възможностите, аз не държа да се престарават.

# 438
А толкова ли лошо ще бъде да заживеят щастливо хората! Или е по-добре да не се търпят, само да се карат и да си тровят непрекъснато живота за глупости!

...
Нищо не си казвате, не си говорите помежду си въобще, чакате другият сам да се сети и накрая всички с неоправдани очаквания, обидени и сърдити.
Това къде го забеляза?
...
Къде ли! В свекървенските теми, 72 на брой Laughing

# 439
  • София
А толкова ли лошо ще бъде да заживеят щастливо хората! Или е по-добре да не се търпят, само да се карат и да си тровят непрекъснато живота за глупости!

...
Нищо не си казвате, не си говорите помежду си въобще, чакате другият сам да се сети и накрая всички с неоправдани очаквания, обидени и сърдити.
Това къде го забеляза?
...
Къде ли! В свекървенските теми, 72 на брой Laughing
Laughing Ха, то ако хората бяха по-тактични, нямаше да има толкова свекървенски теми.

# 440
  • Бургас
После празниците не били основно ядене и пиене;-) Май голяма част от драмите се въртят около манджата  Laughing То и затова хората са толкова напрегнати - то пада два дни едно лудо готвене и съсипия и накрая всички са изнервени и грохнали около една маса. Затова донякъде разбирам защо все повече хора избират да прекарат празниците на планина/море пред това да се бъхтя в кухнята и/или да посещават/посрещат неприятни роднини, били те родители или свекъри. Според мен именно в степента на /не/понасяне на роднините е разковничето.

# 441
Всеки, който е поне малко тактичен знае, че не е добре да се правят сравнения, кой готви по - добре, кой какво направил, особено пред половинката и когато става дума за нейните/неговите родители. В нашето семейство знаем кой какво яде, съответнои между нас знаем кое отястията на бабите се харесват повече, кое по - малко. Майка ми знае/от мен/ кои ястие яде/не яде мъжът ми и съответно като готви някой път, преценява какво количество да ни сложи, в зависимост от това колко човека ще го ядем. Предполагам и майка му е забелязала какво харесвам или не харесвам аз, затова съобразява количествата
От друга страна има ястия на майка ми, които на мен много ми харесват, на моя мъж не са му съвсем по вкуса и обратното. Съвсем нормално е и ние да имаме различни вкусове и предпочитания за храната. Няма драма

# 442
  • София
На мен готвенето и храненето на потомството не ми е център на живота, но за свекърва ми е център. Като иска да готви, да праща, да носи. Обаче да използваш храната с цел манипулация е тъпо. Съвсем честно си признавам, че аз такива количества като нея не мога да сготвя. Обаче тя няма кой знае какво да прави вкъщи, а пък аз за да сготвя колкото нея трябва нищо друго да не правя, да готвя два дена, а моите да ги оставя да оцеляват както могат. Е, няма как да стане!
Честно си признавам, че на моят син за 3 г и половина студентство не съм му пратила нито един колет. Embarassed Като си дойде му готвя нещо, което харресва и евентуално му пращам една порция в кутия. Като готвиш за четирима мъже /малките ги е налазил пубертета вече/, които си имат апетит, нищо не остава. Виж свекърва ми му праща поне 2-3 пъти годишно колет. Как пък да не ще се тръшкам, че тя му е сготвила, а пък аз не. Никога!

# 443
Реплики от сорта "това майка ми/жена ми/тъща ми го готви по-добре" са ми върхът на муньовщината.
Не стига, че на мамин сладък са му сготвили, постарали са се да му е вкусно – коя колкото може, ами и ще тръгне да сравнява и да вкарва интриги между тях.
И после – и лук ял, ни лук мирисал, че майка му и жена му не могат да се дишат и се чудят какъв кусур да си намерят една на друга.
Но пък, от друга страна, е доста успешна тактика – насъскай двете жени една срещу друга и си гледай кефа, докато се съревновават коя повече да ти угоди.
Пуста сопа неокастрена...

# 444
Моите много рядко готвят, и едната, и другата, аз готвя повече от двете заедно. Използват фиксове, сухи супи и бульончета, поради което избягвам да взимам, и на мъжа ми съм обяснила, храна със съмнително качество да не ми носи.  Mr. Green
Не се съобразяват, че не искам да има Маги в супата, съответно избягваме да я ядем.
Мнението ни /моето и на ММ/ абсолютно се припокрива по темата коя от тях кое готви добре. Неговите думи /още на третата среща/ бяха, че майка му не може да готви, така че не виждам точно кое и защо да си спестявам.  Laughing Т.е. аз и да си го спестявам, той сам го казва.  Peace За моята си майка пък коментирам аз, пък той само кима.  Peace

Да не говорим, че моят мъж каквото не е хванал, това не е сготвил, и доста от нещата и той дори прави по-добре от тях. Изобщо не става дума да му угаждаме на него, а за обективната действителност Wink

# 445

Да не говорим, че моят мъж каквото не е хванал, това не е сготвил, и доста от нещата и той дори прави по-добре от тях. Изобщо не става дума да му угаждаме на него, а за обективната действителност Wink

Е, и? Къде е проблемът тогава? Щом мъжът ти готви добре, да готви. Предполагам, че нито твоята, нито неговата майка ще се разсърдят някой да ги нагости с вкусно ядене. Даже може и да са благодарни, че поне веднъж някой друг ще сготви вместо тях. Гответе вие, когато се събирате, така няма да ви тровят с вредни неща.  Laughing

Подобни сравнения чия майка готви по-добре, чий баща е по-сръчен с чука и отвертката и прочие са ми много странни. Какво значение има, в края на краищата?
Не вярвам на вас самите да ви стане приятно, ако свекървата започне да сравнява снахите си – коя е по-добра готвачка, коя е по-голяма чистница и коя си възпитава по-добре децата. За зълвите е ясно – те винаги са с предимство и това много ви дразни, нали? И с право. Всеки човек е собствена вселена – с добрите и лошите си качества. Защо изобщо трябва постоянно да се сравняваме, да си ги мерим, да си вкарваме излишни интриги и нерви?
Животът е толкова кратък. Направо си представям, ако има задгробен живот, как на входа на рая стои Свети Петър и пита: "Ти, моето момиче, какво постигна в земния си живот, с какво ще се похвалиш?". А тя: "Най-важното е, че натрих носа на свекърва ми/снаха ми/зълва ми, че съм по-добра домакиня от нея и готвя по-добре! Пък!".  Joy

# 446
Реплики от сорта "това майка ми/жена ми/тъща ми го готви по-добре" са ми върхът на муньовщината.
...
Но пък, от друга страна, е доста успешна тактика – насъскай двете жени една срещу друга и си гледай кефа, докато се съревновават коя повече да ти угоди.
Муньовщина или тактика е, не знам, но в нашето разширено семейство Mr. Green свърши чудесна работа. Нито има сърдити, нито има нахъсани да се доказват и надцакват. Явно за всички ни готвенето не е смисълът в живота. Когато си гостуваме всяка домакиня си се подготвя с това, което може и обича да прави и другите харесват, и драми няма. Изкарваме си чудесно. Ама то главно от хората си зависи Peace

# 447
Аз проблеми нямам, просто си говорим.  Laughing Споделям как са нещата при нас, защо смятате, че всеки трябва да пише по проблем. И косвено съобщавам нещо за свекито, все пак съм по темата.  Wink
И ние нямаме драми с готвенето, птица. Е, ще изядем малко глутаматче отвреме навреме, преживява се, предвид, че не се тъпчем ежедневно с Маги фикс малки тайни Wink

# 448
Това за фиксовете, сухите супи и бульончета е друга тема. И аз не ги ползвам, не харесвам и не разрешавам.

# 449
  • София
Не стига, че на мамин сладък са му сготвили, постарали са се да му е вкусно – коя колкото може, ами и ще тръгне да сравнява и да вкарва интриги между тях.
И после – и лук ял, ни лук мирисал, че майка му и жена му не могат да се дишат и се чудят какъв кусур да си намерят една на друга.
Пуста сопа неокастрена...
Зависи – ако и двете са муни, ще бъде успешна.

Общи условия

Активация на акаунт