С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 546
  • 860
  •   1
Отговори
# 465
  • при късмета
Джули, извинявам се и отивам да се срамувам в ъгъла. Ако намеря някъде ще взема и ще ти пратя. Стана ясно, че аз не мога да ги докарам

# 466
  • Варна
Може ли да споменаваш варенки - най-любимото ми ястие на света. И аз ги знам от дете. Правеше ги една съседка рускиня. Постоянно я карахме да ни прави, а са такава хамалогия.
Като се напълнят с плънка варенките се пускат да се варят в подсолена вода за няколко минути докато изплуват на повърхността. После докато са горещи им се слага масло.
Хм, това май го готвят Маша и мечокът в една от серийните... : Rolling Eyes

# 467
Хахаха, Кали, да Simple Smile Нямам идея какво е това, но по обясненията на Джули, точно. Започнахте ли я вече Маша, голям фен съм й!
КАГ, курабиедес ( бели курабии с ядки) и меламакарона ( сладки с мед). Ще ти намеря пробвана рецепта и ще ти я пратя.

# 468
Маша и мечокът правят вон тон. Викат им още китайски пелмени. Те се правят с месо или риба, скариди.

# 469
  • при късмета
Специфичното май е във вкуса на самото тесто. Иначе плънката е каквато сложиш.
На мен тесто ми правеше хлебопекарната, защото не съм факир в замесването. Единствено памук погачата правя добре тестото на ръка, уцелих го още първия път, защото грамажа по рецепта надвишаваше капацитета на хлебопекарната.
А, и миналата година даже козунак правих на ръка и се получи, но рецептата беше пробвана няколко пъти в машината.
Никакво експерименти с тесто, докато не си оправя хлебокеарната или не взима нова. Даже пица правя с тестото за памук погача, много хубаво става. На друго тесто надали ще уцеля истинския вкус, като нямам нерви да меся.

# 470
Зои, моля дай рецептата за коледните сладки, които ти праща свекървата!!!
И на мен, моля! Може и на лични, да не спамим тук.

# 471
  • Варна
Да ви кажа, и аз я искам, така че, Зои, моля те - направо тук Simple Smile

# 472
Приядоха ми се тиквеници и варенки, и други неща от тая тема..,обаче нямам свекърва, която да ми ги готви😩 не случих значи😪

# 473
Зои, сетих се за тия бели курабии с ядки вътре. Естествено купешките няма да са като домашните, но наистина са страхотни. Хапвай си щом ти е донесла, научи рецептата все някога ще се научиш да ги правиш същите.
Аз откакто се научих да меся и тестата да ми стават големи и пухкави хич не ми трябва друг да ми меси.  Grinning
Обикновено преди покрай храната имаше дразги, вече няма нищо. Просто съм се изключила и не обръщам внимание на нищо.
Честит Никулден. Напълнихте ли шараните, или ще чакате свекървите?  Mr. Green

# 474
  • Варна
. Започнахте ли я вече Маша, голям фен съм й!
Отдавна. Хорските деца проговарят на английски, заради Бейби ТВ,, моето сигурно ще проговори на Руски...
Моята свекърва по стара традиция коли прасето на Никулден, така че...

# 475
Свекърва ми не можеше да готви, но правеше божествен кекс- който синът ѝ боготвореше.
Взех рецептата, хубав стана и моя, но не можех да си изкривя душата- нейният беше по- добър.
Така ми каза и мъжът ми и не ми прозвуча обидно, просто се съгласих с истината.

Ама и ти си било младо и глупаво.  Laughing
От какъв зор ще искаш рецептата и ще се мъчиш да го докараш като нейния, вместо да я похвалиш за вкусния кекс и да я помолиш пак да прати/донесе? И тя доволна, че е оценена, и ти доволна, че ти се носи нещо вкусно наготово и пестиш време и труд.
Ето, за това мерене и надцакване между снаха и свекърва става въпрос. Защо трябва да се дублират и сравняват ястията, като всяка може да си готви това, което ѝ се отдава повече и където ѝ е силата?

# 476
Аз пък се радвам на дребните дразги, значи по-големи проблеми нямате  Grinning
Аз преди се дразнех на моята, сега й казвам да праща още, че всичко е страхотно-нъцки  Mr. Green Не праща  Mr. Green

# 477
  • където ми харесва
Скрит текст:
Свекърва ми не можеше да готви, но правеше божествен кекс- който синът ѝ боготвореше.
Взех рецептата, хубав стана и моя, но не можех да си изкривя душата- нейният беше по- добър.
Така ми каза и мъжът ми и не ми прозвуча обидно, просто се съгласих с истината.

Ама и ти си било младо и глупаво.  Laughing
От какъв зор ще искаш рецептата и ще се мъчиш да го докараш като нейния, вместо да я похвалиш за вкусния кекс и да я помолиш пак да прати/донесе? И тя доволна, че е оценена, и ти доволна, че ти се носи нещо вкусно наготово и пестиш време и труд.
Ето, за това мерене и надцакване между снаха и свекърва става въпрос. Защо трябва да се дублират и сравняват ястията, като всяка може да си готви това, което ѝ се отдава повече и където ѝ е силата?
По принцип съм добър готвач. За 20 години "стаж" като такава, несполуките ми се броят на пръстите на едната ми ръка. Винаги, когато ми се отдаде шанс да пробвам нещо ново и различно-гледам да не го изпускам.
В този ред на мисли, има някои неща, които свекърва ми готви много вкусно. Пък аз не съм готвила преди това.
Искала съм й рецепти, не за да се сравнява моето ястие с нейното, а защото нейното много ми е харесало и искам и аз да мога да си го сготвя, когато ми се дояде.
Така че, не винаги е мерене и надцакване, понякога е желание за усъвършенстване или научаване на нещо ново.

# 478
Аз рецепти и от майка ми не съм взимала, камо ли от свекървата. Харесват ми определени неща, които готвят двете, други не са ми съвсем по вкуса.
Предпочитам като искам да сготвя нещо ново, да си отворя някой кулинарен сайт и на момента да си прочета рецептата.Също искам да си изградим наш стил на хранене. Освен това тук е момента да отбележа, че не съм по сложните ястия, така че може и това да е причината. Мъжът ми е възможно най - некапризният човек относно ядене, така че каквото има на масата, това ще яде. Нито веднъж не се е оплакал.

# 479
Въпросът не е дали се оплакват мъжете (който не харесва, да си сготви сам!  Crossing Arms), ами вкарването на излишни интриги чрез невинно вметнати коментари от рода на: "Пък на майка ми баницата е по-хубава от твоята" или "Ако искаш да знаеш, жена ми готви по-добре от теб!".
Умишлено ли е, инфантилно ли е, или признак на лошо възпитание, не знам, но е жалко, че толкова много жени се хващат на тази въдица и ето ти от нищо нещо – обиди, негативно отношение и дори омраза.
Съмнявам се обаче някоя от пишещите тук да се осмели да натрие носа на Милото си: "А пък баща ми е по-добър майстор и изкарва повече пари от теб!". Дори да е самата истина. Щото нали, те са едни нежни душици, чувствителни и обидчиви, току-виж им клюмне мъжкото достойнство завинаги и... Тогава да видиш ти драма!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт