Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 939
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
Бела, тези, които съм ползвала, при мен са трайни, за другите нямам идея. Без да преувеличавам, блотерите на тези, които съм пробвала, миришат в нас по 1 седмица, без да са сложени в книга...на кожата са с нормална трайност...Имат една сладкарска серия, която е с лъжици за готвене и черпаци на етикета Grinning, тях ги харесвам, когато ми се приноси сладко.
Направи ми впечатление:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Pistachio-I … -Cream-26382.html
(той не е от тази серия), който е изключително траен и чак ми писна накрая...
А отделно, аз никога не бих си купила нещо, което да ми мирише на пране, това е извън представата ми за парфюм, но пък бих си купила нещо, което носи името Dirt и мирише на мокра пръст:))))

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 00:12 от Zozina

# 61
  • София
gambino - не съм дама, но бих ти предложил прекрасния L`Erbolario Dolcelisir - много хубав есенно-зимен парфюм, поне за мен. Имам го и винаги в есенно-зимните месеци излиза на преден план при избора ми.

Densi, благодаря за новата тема Simple Smile
Коледа/Нова Година без парфюмен подарък за мен е напълно неприемлив вариант Grinning  Надявам се да ми подарят, защото в сърцето ми винаги има място за още мнооооооого парфюми, но и да не се случи, няма страшо - сам ще се подсигуря. Не е като да нямам милион и едно нови свежи желания Mr. Green Чакам и се надявам да ме хване апатия, да спра да следя парфюмния свят, да искам нови неща, но пусто, още ме влече  Simple Smile

BBeLLa - дано Midnight in Paris ви допадне... пиши моля какво мислите, като го тествате  Simple Smile

kovatcheva - да и аз се изненадах от себе си  Mr. Green Вчера ми пристигна и проба от Bottega Veneta Pour Homme Extreme, но още не съм я отворил - събирам сили   box

Nikolay87 - я по-ведро  Wink Никой нищо не знае какво ще му се случи. Преди няколко години мисля по Коледа беше или пък рожден ден, все тая, та не очаквах никой нищо да ми подари, още по-малко пък парфюм - нямаше и реални шансове, но се случиха чудеса и получих  2-3 парфюма, на които се радвах месеци наред  Simple Smile Така че горе главата  cheers

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 01:18 от Deetron

# 62
В интерес на истината, не очаквам точно парфюм, но ако нещо много ми се прииска дотогава, почвам да намеквам толкова настоятелно, че е почти невъзможно да не ми се подари. Mr. Green
Междувременно, докато още се подмотавам с покупката на Hypnotic Poison EDP, взех, че се самоизненадах с Black Orchid на Tom Ford. "Самоизненадах", защото съм го пробвала преди 100 лета и нямах абсолютно никакъв спомен, освен, че тогава не ми хареса и така и не разбрах защо се шуми толкова около него. Но напоследък съм в някакво екстремно настроение, което ме кара да се бухам с главата в дълбокото, та не му мислих много.
Обаче това се оказа, че не е парфюм; това е афродизиак. Ами че аз ходя като пияна, с помътнял поглед насам-натам. И навсякъде регистрирам живи мишени, като във first person shooter game съм. Laughing
Не, сериозно. Има една наситена, маслена, сурова нотка, която ме подлудява.

# 63
  • Велико Търново
Много ви благодаря за предложенията, много мило Hug bouquet
Chloe Love Intense съм го имала, носих си го две зими, но сега искам нещо ново Wink Суфле-то на Шалимар няколко пъти пробвах, и въпреки че съм Герлено-почитател, не ме убеди достатъчно силно да го взема, не знам защо...Cuir Beluga нямам възможност за тестване Confused
Бижу, задължително ще тествам Живанши Hug нетърпеливо очаквам да видя дали отново имаме съвпадение Hug
Nikolay87, благодаря ти за предложението - не съм обръщала досега внимание на марката, но ще го направя Peace
Денси, аз съм само зимен почитател на ванилията Wink през останалите сезони ме задушава - The one  и Addict съм имала и си ми харесват, предпочитам вкусно-гушливата ванилия, с леки подправки - навремето харесвах и носех през този сезон Хелиотроп на Етро  Simple Smile Ван Клийф не съм тествала, макар напоследък да тъна в блаженство с Bois D'Iris, предполагам че и ванилията ще е на ниво..
Миналата зима, докато се двуомях дали да взема Кадифената Орхидея или Noir Pour Femme, надделя първият по трайност и усещане, не мога да си спомня обаче впечатленията си от втория, ако намеря къде, ще тествам отново.

# 64
Да си задам въпросчето от предната тема,никъде в темите не срещнах мнение за Amouage Beloved for woman,искам да видя как се развива при друг и после ще го споделя за него,че днес го получих.Отдавна не съм попадала на такъв парфюм,който за 15 минути се промени три пъти,излязох от стаята и като влязох после,цялата миришеше,едно пръскане,я беше изпълнило цялата и то доста сериозно   Mr. Green
Аз съм го пробвала, имам и виал от любима съфорумка. Харесвам го, но не ми е от най-любимите парфюми на Амуаж. Класически, цветен, мек шипър. Развива се ми основно с ванилия, муск, жълти цветя, сандалово дърво и доста животни. Прилича ми на силно женствените и пищни парфюми от 70-80 години. Не е ретро, но не е и за млади девойки според мен. Вечерен парфюм за елегантна жена. Да, присъствен е и прилично траен над 8 часа. На този етап не ми се носят такива парфюми, а и си имам и не бих го купила. Сигурна съм, обаче че майка ще се влюби в него от първо пръс и сега ще и подаря виала да го пробва.
Как се развива при теб? Hug

# 65
deetron това е изцяло женски парфюм , а аз търся унисекс и нещо зимно .

# 66
... аз търся унисекс и нещо зимно .

На мен Aigner N°1 Oud Etienne Aigner for women and men  ми е любим.  Heart Eyes Има го навсякъде за тестване. В мъжката секция.

# 67
  • Бургас
Също познавам  Amouage Beloved for woman,на мен не ми хареса.Усещам го почти като Денс,но за мен си е супер ретро.Този парфюм се променя страшно много в етапа си на развитие,сякаш съм с няколко различни аромата.Усещам много билки,карамфил и лавандула и това ме отблъсква страшно.Трябва му доста време,за да се разкрие изцяло. След часове става сладък и доста цветен,но началото му е ударно и мощно и аз не мога да го изтърпя.Представям си го на по-зряла дама с високо самочувствие. Mr. Green  Абсолютно съм убедена и аз,че по-младите мацки няма да го харесат.Чета,че го оприличават на  Miss Dior,но аз не намирам прилика с него.И с този аромат на Амуаж ударих на камък,но продължавам да поръчвам проби,може би с някой ще си допаднем много. Изключвам Съншайн,който харесвам,но не губя надежда,че ще се влюбя и в друг. Crazy Гамбино,аз ти предлагам да пробваш Черната Орхидея,ако не я познаваш разбира се.

# 68
  • Франция
Благодаря, kovatcheva  Simple Smile

За съжаление не съм носила New York Intense. Той се води една идея по-осъвременена версия на класическия New York, който съм мирисала от блотер с опознавателна цел, а това означава, че все едно не съм. Парфюмите на мадам Николаи, ако не си ги разносвал хубаво върху себе си, няма как да придобиеш адекватни впечатления. Така че всичко, което ще кажа оттук нататък, са съчинения наизуст Simple Smile
Мадам де Николаи е добра в много неща и едно от тях е да работи с цитруси, противопоставени на ориенталска основа. Ако трябва на всяка цена да изцедя от себе си някаква аналогия, то бих казала Eau des Merveilles. За ретро обаче - да, вероятно ще ти дойде ретро, защото колкото и осъвременени версии да са, Intense серията стоят близо до оригиналите си. (Друг е въпросът кой какво определя като ретро, лично на мен ретро ми е пачули+карамел, пачули+плодове, дори пачули+рози - изобщо тенденции, които тръгнала преди двайсетина години. Онези отпреди 100 години са ми класически образци  Simple Smile .)
От друга страна, New York by Nicolai Parfumeur Createur е парфюмът с най-много почитатели сред парфюмните ценители мъже. Донякъде това се дължи на Тюрин, който го е обявил за най-великия мъжки парфюм, непрекъснато го споменава като сравнение и твърди, че този парфюм би спасил, ако къщата му гори. Той такива неща говори и за Мицуко обаче, а напоследък и за Мийако и всички сме се втурнали да го издирваме, а има мнения, че е нетърпима смрад. Аз на твое място бих го взела от размяна с всички рискове, но аз съм много любопитна мишка.

# 69
... аз търся унисекс и нещо зимно .

На мен Aigner N°1 Oud Etienne Aigner for women and men  ми е любим.  Heart Eyes Има го навсякъде за тестване. В мъжката секция.
Подкрепям, много добро, направо в 10-ката предложение. Hug

Ковачева, и аз бих взела този парфюм New York Intense от размяна с опознавателна цел. Hug

Днес съм с Ноара - жестока работа! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 13:38 от densi

# 70
Здравейте и аз влизам да споделя мнение за Beloved,вече 3ти ден го разнасям и смело мога да кажа,че такъв парфюм не съм имала никога!Класически шипров аромат,но при мен е ретро само в началото,после става линеен за кратко и изведнъж голяма промяна.Както се спомена вече,все едно съм носила 3 различни парфюма,може би това е чара му,не знам.Усеща се голямо присъствие на бели цветя,подплътени с доста мъск.Доста е присъствен,а трайността му е отлична,но това не е нещо нетипично за моята кожа,повечето аромати издържат дълго време.За съжаление някакси не съм готова за такъв тип парфюм... Thinking

# 71
  • при морето
Парфюм за КОЛЕДА-задължително!За Нова година-също!Това са ми знакови дати,които използвам като поводи да си подаря уханните красоти,даже да нямам конкретна мечта винаги има за какво бленувано предишно да се сетя. Wink
От днес съм щастлива, дори много щастлива притежателка на така желания Serge Lutens Chergui ,успях даже да го разходя край морето и съм с прекрасни впечатления за шлейфа и развитието.Много топъл,пикантен,чувствен,богат.Тютюнево-тамянено-медено-дървесен.Сено и роза не усещам ,но пък тамяна е тъй красив-мек и елегантен,а тютюна е амброво сладък.Влюбена съм в него, невероятен парфюм! Heart Eyes

# 72
Усеща се голямо присъствие на бели цветя,подплътени с доста мъск.Доста е присъствен,а трайността му е отлична,но това не е нещо нетипично за моята кожа,повечето аромати издържат дълго време.За съжаление някакси не съм готова за такъв тип парфюм... Thinking
Ами той си е труден парфюм. Драматичен е някак.
Насляпо ли го взе? Hug

# 73
Насляпо ли го взе? Hug
[/quote]Има ли нужда да отговарям  Mr. Green

# 74
Насляпо ли го взе? Hug
Има ли нужда да отговарям  Mr. Green
[/quote]
Нищо. Той си има своите почитатели и ще се отървеш бързо, ако желаеш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт