Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 977
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
За съжаление не очаквам никаква парфюмна изненада за празниците. Нито мъжът ми, нито близките ми разбират и се вълнуват от парфюми. Аз обаче със сигурност ще си подаря една 100-ца Hermes Elixir des Merveilles.

# 46
  • Чукарландия
На Demeter Fragrance бях си взела Pure Soap с идеята да ухае на чистичко, свежо - нищо подобно. Толкова да не ми хареса... Sick Мирише ми на нещо застояло, тежко... Добре, че имаше нулева трайност. Нищо друго от бранда не познавам.  Peace
Zozina трайни ли са? Hug

# 47
  • Пловдив
Да се включа и аз с предложение за ванилов парфюм - днес хубаво се напръсках с Noir Pour Femme Tom Ford. Чуден е този парфюм, чуден. Първият път като го пробвах не ме впечатли чак толкова, може би времето не е било подходящо, но сега е приказка. Толкова присъствен и същевременно много нежен и женствен. Препоръчвам го с две ръце.

# 48
Да се включа и аз с предложение за ванилов парфюм - днес хубаво се напръсках с Noir Pour Femme Tom Ford. Чуден е този парфюм, чуден. Първият път като го пробвах не ме впечатли чак толкова, може би времето не е било подходящо, но сега е приказка. Толкова присъствен и същевременно много нежен и женствен. Препоръчвам го с две ръце.
Да, парфюма е много хубав и аз все в топлото го пробвах. Тогава не ми беше траен хич.  Време е да отида да се офъщя сега с него , благодаря за идеята Hug bouquet

# 49
Обожаем и за мен парфюм. В този момент падна амбрата за утре! Whistling
Как можах да си купя 30-тица от този парфюм, като е под половината и трябва да подновя догодина примерно, а аз така мразя да подновявам аромати. Ама нали пусто съм лакома все за най-малкото възможно бутилче и понякога това играе лоша шега.
Мъжът ми пък нещо не се кефи на мъжкия, ще взема да му го приватизирам.

# 50
  • Пловдив
Възнамерявам и аз за Черния петък да си го подаря.

raznejena* , определено в това време е много траен. Вече пети час се усеща осезаемо. Като си движа косата полъхът е чудесен.

# 51
Е, как, за Коледа - най-любимият ми празник, очаквам най-любимия подарък. Понеже и моите близки като тези на Karen (много хубаво го каза bouquet ) смятат, че това е последното, от което имам нужда, ще се наложи както  да си го избера сама (което е правилно), така и да си го купя сама (което не е правилно),  а в интерес на семейния мир ще е най-добре и много-много да не се хваля вкъщи с придобивката Simple Smile. Не съм решила още какво искам, обмислям Coromandel (изтървах edt- версията, а edp с нещо ме напряга леко), плодовата смокиня на Profumum Roma и Мулен Руж. А най-много искам Gipsy Water edp, обаче него съм се зарекла да не купувам, докато не приключа със спрея за коса със същия аромат, а това надали ще се случи преди Коледа (освен пък да взема да се понапъна newsm78).

А новият unnamed аромат на Byredo, на който възлагах големи очаквания заради парфюмера,  ме отблъсна  с нотката си на джин, който ненавиждам още от студентските си години и съпътстващите ги сбирки.  GrinningПо същата причина не обичам Batucada, с който преди време се сдобих по едно стечение на обстоятелствата.

И да споделя, че получих мейл от официалния сайт на L'Artisan (абонирана съм за бюлетина им) - презентират новата си линия аромати -Natura Fabularis, и предлагат две безплатни мостри, само транспортните разходи начисляват. Аз се отказах да поръчам, понеже не доставят до БГ, а нещо в момента не ми се разправя с превозвач, но може за някого да е полезно, особено за дамите, живеещи в Западна Европа (там доставят директно). Hug

Благодаря за темата, Densi!  bouquet

# 52
  • София
За Коледа очаквам всякакви неща, защо не й парфюм - само да си избера кой точно.Винаги имам начин ММ да разбере желанието ми.

raznejena, честно, как не си се задушила в топлото с Noir pour femme!?
Дори не мога да си помисля да го нося в топло време като днешното, а в още по-топло не бих си го причинила.Аз миналата зима го носех почти всеки ден.Но за мен това не е ванилов аромат, това е повече аромат на индийски сладолед кулфи.Изключително траен е, от сутрин до вечер се усеща.Мъжката версия, която тук често се препоръчва като унисекс, въобще не ми харесва.

Бижу, като те чета и направо се учудвам за Cuir Beluga, на моята кожа е с трайност 30 минути.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 19:20 от veka

# 53
veka, не съм го имала парфюма. Simple SmileПръскала съм се само в магазин с него на два пъти и то по малко. Аз трудно мога да се удуша с парфюм изобщо , защото винаги пръскам първо на блотер. Зима, лято все така Grinning А лятото нося основно смокинови аромати от тези леките и рози пак такива. Сега обаче ще се офъщя с тоя Ноар по-сериозно и ако трайността му е пак такава никаква поне няма да го мисля  Grinning На мен като цяло ароматите на ТФ не са ми любими. Незнам защо периодично решавам , че нещо може да ми влезе под кожата.

ПП. И за мен Ноар-а не е ванилов аромат.

# 54
Zozina,

Скрит текст:
Не харесвам Куир Белуга. Чак да я трия от себе си не , обаче нещо в композицията ме дразни леко.Също я получих за проба от прекрасна съфорумка , разносих я добре и ще я разнося в студеното пак.  Като неваниломан на който ванилийка му се приисква в най-студеното все пак зимата  Simple Smileс най-голямо удоволствие съм носила Un Bois Vanille Serge Lutens. Току що гръмнах шишенце предколедно Heart EyesДа ми е честито Simple Smile
Аз ту я харесвам тая ванилия, ту ми идва кухненска. Изобщо не мога да си оформя мнението за нея. И така и не я купувам, защото не знам дали на 3-ия път носене няма да ми писне и да ми е еднообразна. За сега се въртя с тези двата, ако ми се прииска сладко:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Marshmallow-7755.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Vanilla-Ice-Cream-7757.html
Те са си откровено сладкарски и няма какво да ги мисля и да се вживявам.

Ванилията е една от съставките, които могат да "подхлъзнат" един луксозен парфюм към по-"обикновен" такъв. Тя е и от най-лесните за харесване също (така казват).
От парфюмите с ванилия, които познавам, най-успешен за мен си остава първият Аддикт от 2002, от който все още имам. Може би, защото не я усещам толкова силно в него.
Един от ароматите, с които най-силно се идентифицирам.
Днес се разхождаха момичета с блотери с  "Мюз". Спомням си, че бях решила да го купувам още преди да съм го тествала. Бе ми харесал, но недостатъчо, днес се убедих и че с право не съм си го била купила.
Напоследък все по-трудно ми харесват аромати и много от тях не издържат и втори тест.

# 55
Благодаря за темата bouquet
не очаквам парфюм, но ще си подаря Chanel No 5 L'Eau
+1  Peace
Действа ми отпускащо, релаксиращо.
Все повече го искам, но не съм решила 50 или 100мл.

# 56
  • Sofia
Цяла седмица нося само Noir pour femme, много ме радва! При първия тест лятото го усетих потен и задушлив, но в хладно е прекрасен. Не съм опитвала кулфи и трудно го разграничавам в композицията,  усещам основно ванилията и амбъра.

# 57
Ох, право в десетката сте ми с обсъждането на Noar на Tom Ford. Аз се двоумя между него и Bonbon Kouture на V&Rolf, да си го самопадаря за Коледа. http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Bonbon-Couture-38910.html
И двата са страхотни за зимата. Везната натежава малко повече към Бонбона, защото е по-траен от Ноара.  Убийствено траен е, да съм по-точна.

# 58
  • Germany
Още един почитател на Коледата в мое лице Heart Eyes Heart Eyes, още повече, че е троен празник вкъщи  Crazy Heart Eyes От миналия месец съм започнала покупките на подаръци, като гледам с какво темпо действам, се очертава покупка на по-голяма елха  Whistling Blush

И аз като повечето от пишещите тук не очаквам друг да ми подари парфюм, но аз ще го направя задължително за себе си, като съм раздвоена между

Grenadille d'Afrique Aedes de Venustas

Топъл ориентал ууд, любов от първо помирисване. Много разпознаваем Алберто Морилас. За мен е перфектен бленд от мек и секси ветивер, топъл лабданум и искрящи цитруси, затоплени от много фина ванилия, която нито е готварска, нито е накъртваща, а е като посипана върху букова цепеница, пращяща в камина. Интересното при този парфюм е, че като отделни пластове се усещат две други ароматни нишки - лавандула, която тук е просто съвършена Crazy Crazy, модерна, затоплена и уханна, та даже има и лек нюанс на лавандулов мед, а другата ароматна посока е зелена, с дъх на млади хвойнови връхчета и зелени гори. Усещането, което носи парфюмът е за топлина и уют, за коледно семейно време пред камината, за срещи с близки приятели, за цялостно разпускане и душевен мир.  Точно така обичам да прекарвам Коледата, и мисля, че е идеалният кандидат.

и Palissandre d`Or Aedes de Venustas , за който писах в темата за мечтите и все се надявам някой да я е прочел и да ми я сбъдне Twisted Evil Mr. Green, все пак имам двоен празник, а и флаконите са толкова красиви  Heart Eyes Heart Eyes

На ЛМ ще подаря задължително Blackpepper Comme des Garcons Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Много Комдегарсонски парфюм, от първото вдъхване пощурях по него Crazy Crazy  За мен е по-мека, носима и елегантна версия на Hinoki. Чуден тамян, чудно дърво, чуден пипер. Но не смлян, а едро начукан и затоплен на горещ сух тиган, за да изпъкне още повече аромата му. Едва ще дочакам да го подаря, та да му се радвам и аз  Wink Ще чакам с нетърпение да прочета мненията на РумиК и idomeneus за него, като почитатели на Хиноки Hug

Йоан Владимир, честит ти празник със закъснение и честит Hypnotyc Poison EDP Hug Ще чакам с нетърпение да го опишеш, като го поносиш по-добре. Мисля, че мъжете много харесват тази ванилия, чудесен и смел избор е направил любимият ти мъж, поздравления. Имам конкретно питане към теб, а и към всички почитатели на Nicolai Parfumeur Createur. Много бях впечатлена от представянето ти на марката във форума. Но познавайки разликите във вкуса ни, както и различни ревюта, прецених, че не са мои парфюми. Може и да греша, разбира се. От известно време обаче, в немския форум непрекъснато се върти в размените ето този парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Ne … ntense-28180.html, и дори на мен ми направи впечатление, колко често е разменян, макар рядко да хвърлям поглед там. Прочетох ревютата, които са много противоречиви, видях пирамидата, която между другото звучи много моя, но ако е ретро изпълнение съм сигурна, че трудно ще оценя. И това само още повече засилва любопитството ми към него, да видя, какъв толкова е този парфюм, та никой не го иска  Mr. Green Едно такова странно, необяснимо и шантаво привличане имам към него, което се опитвам да контролирам. Имате ли впечатления?

Oleander, много ме разсмя, описа точно и моята ситуация относно парфюмните покупки Grinning Hug Аз съм за Мулен руж, стига да го познаваш  Peace

Deetron, много хубави подаръци, честити  Hug Le Male Essence de Parfum много ми харесва и още не съм спряла да обикалям около него и да го обмислям за покупка. A*Men Pure Tonka Thierry Mugler не познавам и ще ми е интересно мнението ти за него. С удоволствие прочетох ревюто ти за екстремната версия на Encre Noir и съм съгласна с всичко, което си казал в него. Изненадана съм много приятно, че си го харесал.

На всички с нови ароматни покупки, честито, да ви носят удоволствие Hug

# 59
НЯКОЯ ДАМА ДА ПРЕПОРЪЧА УНИСЕКС АРОМАТ

Общи условия

Активация на акаунт