Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 920
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Недей насляпо. Много труден парфюм е. Бели и жълти цветя до главобол. Аз го харесвам страшно и ще го купя, но съм го разносвала много. Странен е и на малко хора харесва около мен.

# 151
Йоан Владимир, отново благодаря за личното мнение по въпроса. Повечето парфюмни блогъри тръбят, че било чудо невиждано, но явно за техния вкус.
Бижу, не съм чела във фрагранитка мненията, на други места се поразрових. Аз много не вярвам на мненията във фрагрантика, възхвалявани от тях парфюми за мен са боза и обратното, така, че гледам да се абстрахирам и да се ориентирам по други признаци. Да не говорим, че засичам огромна разлика между западния вкус и руския. Рускините (без да обобщавам и да ги слагам под общ знаменател всичките) са любителки на пищни сладки парфюми, западните потребители са с доста богата парфюмна история и парфюмни спомени, майките им са ухаели на недостъпни за нас тогава неща и са изградили съвсем различен парфюмен вкус. Ние българките, не знам къде сме в картинката и не искам и да се замислям. Ощетени сме донякъде от липсата на пазар на парфюми по соца и сега се запознаваме с някакви класики, които зад завесата са били достъпни на повечето хора....за съжаление. Peace

# 152
Интересни са ми били, колко различни са отзивите във "Фрагрантика" по езици. Италианките, например, не коментират много и под немалка част парфюми липсват отзиви. Имам и любими потребителии, чиито мнения чета винаги с интерес. Това е, всъщност, магията на парфюмите: историите, които умеят да създават и да разказват...  И малцина са добрите "преводачи", посредниците и авторите, които завършват започнатато от няколко капки магична течност...

# 153
  • Франция
Интересни са ми били, колко различни са отзивите във "Фрагрантика" по езици. Италианките, например, не коментират много и под немалка част парфюми липсват отзиви. Имам и любими потребителии, чиито мнения чета винаги с интерес. Това е, всъщност, магията на парфюмите: историите, които умеят да създават и да разказват...  И малцина са добрите "преводачи", посредниците и авторите, които завършват започнатато от няколко капки магична течност...
+1  Simple Smile
Когато намеря време, понякога се забавлявам да чета отзиви за парфюми, които познавам добре, и да сравнявам впечатленията във Фрагрантика на английски, френски и руски. Понякога са сходни, но друг път се забелязват фрапиращи различия. Според мен това се дължи както на климатични и географски особености, така и в много по-висока степен на чисто културните различия. Има такава научна дисциплина, антропология на сетивата, обясняваща защо и как се различават възприятията (вкус, обоняние и пр.) на хората, принадлежащи към различни култури. Мястото и начинът на живот също имат значение, за себе си установявам, че се променям доста и започвам все повече да гравитирам френската Фрагрантика Simple Smile Много интересна тема е и за мен това и все се каня да задълбая по-сериозно в нея Simple Smile

# 154
Аз, например, имам много лош опит с рускините, които съм срещала по работа. Много харесвам Hot Couture, но така и не си го купих като излезе. Рускините, с които имах работа по това време бяха изкъпани с него. Отделно те нямат проблем да се мариноват в някой Thierry Mugler или нещо такова и да се качат в самолет..Просто са си такива. Но това им поведение все ме спираше от покупка на Hot Couture, някак не исках да се идентифицирам с тази група жени. Виждала съм и други безумия, като високи токчета някъде в пясъка на пустинята в Тунис или пълен грим, пластмасови обици с клипс и отново токчета на пясъка на плажа на нашето черноморие. Но не ги виня, културата им на обличане, носене на грим и парфюм е такава...Но като резултат не си купих парфюма, може би по-нататък, като ми избледнее спомена...

# 155
Каквото и да харесват, рускините са добре обгрижвани от консултантите и все повече се наемат такива, които са с роден руски език.
Парфюмите, въздействайки на подсъзнателно ниво (тук включвам и културното и историческо такова, една друга съфорумка беше писала за особеностите на друга държава), могат да провокират асоциации, които да не са свързани с качествата им. И оттам, да ги обичаме или да ги избягваме заради спомени, хора, които сме познавали и събития, които сме преживели.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 20:11 от Tsugumi

# 156
deetron това е изцяло женски парфюм , а аз търся унисекс и нещо зимно .

Скрит текст:

Скрит текст:
[/email]

# 157
CK2 e доста странен аромат,не мога да разбера как нещо може да мирише на камък  Mr. Green .Иначе е изключително синтетичен,има някакво развитие на кожата,но не е wow ефектът,поне не в положителен аспект.
Преди седмица ме шокира един аромат,който по принцип не представлява интерес за мен,а именно една от бронзовите богини,в магазина ми казаха,че е от 2016,но на моята кожа избиват основно смокинови листа,нещо,което не срещнах сред нотките.Изуми ме фактът,че изключително много ми хареса,носеше ми хлад,а трайността и шлейфът(според мен),бяха зашеметяващи,което не е типично.За жалост го имаха като тестер,но не като продукт,беше останало само парфюмното олио,което не знам дори като консистенция как е  newsm78

# 158
  • София
Скрит текст:
Аз също обичам да чета за един и същ парфюм във Фрагрантика на английски и на руски език.По принцип рускините са по-критични и когато нещо не им харесва са категорични.Отделно чета няколко руски дами, които притежават доста богати, стилни и интересни колекции с аромати отпреди 20 и кусур години и описанията, които правят направо ме изумяват, защото нямат нищо общо с модерните наследници на същите аромати.А как изглеждат тези съкровища, сякаш са пазени в банков сейф и всеки път се вадят и ползват чрез употреба на специални ръкавици  Crazy - респект.

Искам да ви разкажа накратко за нещо ново, на което попаднах.
Наскоро разбрах, че на парфюмната сцена се завръща един бранд Le Jardin Retrouvé , чиито основател е Yuri GUTSATZ.Господинът е починал през 2005 г.За него има писано доста, работил е за много от най-големите брандове и в някакъв момент решава да направи свой собствен бранд воден от идеята, че "парфюмите трябва да се създават от парфюмери, а не от маркетингови отдели".Приема се,че е създател на нишовата парфюмерия.
Синът му решава да възстанови бранда като използва рецептите от тефтерите на своя баща, заедно със своята съпруга, която доколкото разбрах е художник.Преди седмица получих виали от 3 аромата.Всеки един е разположен в ъгъла на красива картичка.Поставени в торбичка от плат на пъстри цветя и плик с писмо.Всичко е изпипано с внимание към всеки детайл.Тествах и трите, но два от тях просто ме грабнаха от първото пръсване.Най-впечатляващият аромат е Cuir de Russie.Няма да се опитвам да описвам, ще се опитам да преведа това, което е написано на картичката отзад."Оперната зала е пълна.Дягилев представя своя руски балет.Вие сте седнали с пищните парижани на първия ред.С широко отворени очи вие гледате Нижински и неговите кожени ботуши.Той скача, той изпълва сцената с омаен аромат на иланг-иланг, виолетки и канела,а кедрово дърво и стиракс ги обгръщат в хармония.Иска ви се този момент да продължи вечно."  
Ароматът е прекрасен, изискан, изтънчен.Виолетките са невероятни, свежи.Кожена нотка няма, но илюзията, че присъства е пресъздадена майсторски.Всичко е идеално балансирано.За мен това е класически аромат, непреходен аромат.С първото пръсване забодох нос в китката си и не исках да се откъсвам от нея.Тествах го няколко дни и с нетърпение очаквам да се появят за продажба./Стенли, понеже зная, че си фен на кожените нотки, когато решиш сигнализирай - ще те запозная с удоволствие, дали на суджук, дали на ракия, може и на червено вино./
Вторият аромат, който много харесах е Sandalwood Sacre, но стана дълго и ще се въздържа от описания.Третият аромат е Verveine d'Ete.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 23:11 от veka

# 159
Много ми харесват ретро етикетите. Заедно с непретенциозните шишета, изглеждат, като някакви стари парфюми, на които случайно си попаднал в магазин за антики и са се оказали впоследствие някакви супер ценни аромати Grinning Май този ефект е специално търсен. Руската кожа звучи супер.

# 160
  • София
Много ми харесват ретро етикетите. Заедно с непретенциозните шишета, изглеждат, като някакви стари парфюми, на които случайно си попаднал в магазин за антики и са се оказали впоследствие някакви супер ценни аромати Grinning Май този ефект е специално търсен. Руската кожа звучи супер.

Аз не съм сигурна, че така ще изглеждат новите парфюми.Така са изглеждали преди.За новите още нищо не е излязло никъде, така че чакаме.Аз лично с нетърпение.

# 161
Veka, прекрасно звучи тази "Преоткрита градина"  и препратките към Дягилев, към който французите никога не са криели предпочитанията си.
Не мога да се сетя в момента, но ми е попадала информация за любим парфюм точно с виолетки на една балерина.
И аз обожавам кожа и това описание ми създава много приятни асоциации.
Дано имат успех в начинанието си! Опиши и другите, моля!

# 162

Аз не съм сигурна, че така ще изглеждат новите парфюми.Така са изглеждали преди.За новите още нищо не е излязло никъде, така че чакаме.Аз лично с нетърпение.
А ясно, аз мислех, че вече ги има, но са с ограничена дистрибуция (понеже видях коментари за ароматите и някои хора твърдят, че притежават шишенца). Тъкмо ще видим новите бутилки как са, като излязат. Сайтът им за сега не е активен.

# 163
  • The Evergreen State
Цитат
Отделно те нямат проблем да се мариноват в някой Thierry Mugler или нещо такова и да се качат в самолет..

Хахахах това ме разсмя много  bouquet

По темата не съм забранила да получавам парфюмни подаръци и би ми станало приятно но това мое увлечение си остава доста странно за моите близки и познати които са тотално парфюмно индиферентни и ми подаряват други неща. Пък и тази година си купих доста парфюми които ме радват така че мога да мина и без парфюмен подарък за празниците, освен ако нещо не ме плени така силно че да не мога да устоя.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 05:29 от Athena

# 164
  • София
А ясно, аз мислех, че вече ги има, но са с ограничена дистрибуция (понеже видях коментари за ароматите и някои хора твърдят, че притежават шишенца). Тъкмо ще видим новите бутилки как са, като излязат. Сайтът им за сега не е активен.

Точно така, сайта вече не е активен.Може и да греша, но си мисля, че все още не са излязли новите аромати, защото никъде не намерих снимки, а във Фрагрантика дори няма съставките на парфюмите.Надявам се,че цените ще бъдат поносими, тъй като такава е била и политиката на бащата когато създава този бранд. Peace

Tsugimi, Sandalwood Sacre започва почти като Gris montaigne на Диор и после завива в посока портокалов цвят и свежа зеленина.Отново класическо ароматно ухание, много красиво, много нежно, абсолютно вдъхновяващо, въобще муза отвсякъде  Heart Eyes.Представям си го в топла пролет и изгубвам търпение всякакво - първо, за да се появят в продажба и второ, за да се изнесе студа навън.

Общи условия

Активация на акаунт