Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 931
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Athena, разсмяло те е, защото и ти вероятно си била обект на такава газова атака Laughing
veka, подведох се, защото една от дамите в коментарите описва точно кутията как изглежда (тъмно червена), както и факта, че са с две капачки за сплаш нанасяне и помпа...та затова реших, че това е версията, но тя явно си е купила от старите.
На мен ми пристигнаха пробите на новите Лартизани, за което искам да благодаря на Oleander, че сподели, едва ли щях да съм си ги купила иначе bouquet
Поръчах:
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Natura-Fa … abilis-40724.html
което за мен е неносима ванилия т.е. това е ванилия, която е примесена с пушек (това е хубавата част за мен) и мускус. За жалост общото усещане е за ретро ванилия, която няма вариант аз да нося. Ретро в смисъл пищна, богата. Представям си я и на такава жена, пищна и много шумна:)))) Името означава забележителен, но за мен не е. Трайността е огромна.
Вторият ми направи хубаво впечатление:
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Natura-Fa … nebrae-40727.html
Започва със силна доза боровинка, сладка боровинка, а може по-обобщено да се възприеме и като горски плодове, сладостта преминава в пушек и дървеса. Накрая отново се появява сладостта от боровинката. Този ми хареса повече. Името означава сенки (дори е свързано с религиозен празник, края на страстната седмица, когато се гасят свещите). Може би това е символиката в аромата пушека от свещите и сенките от тях, но явно общата тъмнина е с вкус на боровинка, което е забавно:))))) Сладостта се прокрадва през цялото време, въпреки пушека и даже на мен ми идва една идея по-сладък отколкото очаквах за Лартизан. Течността на парфюмите е морско наситено синьо, което ми хареса. Шишетата мисля, че са тъмни, но с различни оттенъци. Този специално ми се струва, че е в тъмно синя бутилка.
Като цяло не съм особено впечатлена. Парфюмерът за тази серия аромати е друг - Daphne Bugey, която явно не е моя човек. Ако имам възможност, ще пробвам и другите от серията, за да си съставя цялостно мнение, а не само от тези двата. Засега ще си се придържам към старите аромати на Лартизан.

# 166
  • España
Недей насляпо. Много труден парфюм е. Бели и жълти цветя до главобол. Аз го харесвам страшно и ще го купя, но съм го разносвала много. Странен е и на малко хора харесва около мен.
Благодаря ! Ще го пробвам първо - иначе ми звучи обещаващо  ! Wink

И аз обичам ретро етикетите ! Wink Създават ми усещане за някаква специална антиквариатна ценност!

Преди време бях чела, че има парфюм с аромат на стари книги  newsm78 - някой знае ли нещо ? Пренебрегвайки риска да ухая на читалищна библиотекарка, някак ми се иска да опитам ,ако има такова чудо.

# 167
Недей насляпо. Много труден парфюм е. Бели и жълти цветя до главобол. Аз го харесвам страшно и ще го купя, но съм го разносвала много. Странен е и на малко хора харесва около мен.
Благодаря ! Ще го пробвам първо - иначе ми звучи обещаващо  ! Wink

И аз обичам ретро етикетите ! Wink Създават ми усещане за някаква специална антиквариатна ценност!

Преди време бях чела, че има парфюм с аромат на стари книги  newsm78 - някой знае ли нещо ? Пренебрегвайки риска да ухая на читалищна библиотекарка, някак ми се иска да опитам ,ако има такова чудо.
Веднага ти го пращам Laughing
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Paperback-19913.html
Точно го гледах наскоро, но не пробвах..

# 168
Като сте заговори ли за коледни подаръци... аз сама си ги правя. В тази връзка, някой може ли да ми даде отзив за този уд на Ланком? http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Oud-Bouquet-26776.html

Чудя се дали да не го отстрелям на сляпо...   Rolling Eyes
Аз го поръчах насляпо и го чакам. Hug bouquet Дано е хубав парфюм!

# 169
  • на село
Като сте заговори ли за коледни подаръци... аз сама си ги правя. В тази връзка, някой може ли да ми даде отзив за този уд на Ланком? http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Oud-Bouquet-26776.html

Чудя се дали да не го отстрелям на сляпо...   Rolling Eyes
Аз го поръчах насляпо и го чакам. Hug bouquet Дано е хубав парфюм!

Чакам отзиви тогава. Flutter Хубаво щеше да имат виалчета, ама никъде не намирам..

# 170
Благодаря за новата тема.Да попитам следното,ММ в момента е в Саудитска Арабия и беше така любезен да попита какъв парфюм да ми търси,аз като никога неподготвена.Никаква идея нямам от арабски аромати.Помагайте ,има ли нещо което да си струва  bouquet

# 171
Картички с цветя,красоти някакви,кожени ботуши,Париж..не съм бил и май не искам,и някакъв момент който да продължава вечно...ехоооо...някой да ми подаде кърпичките,че и балет не гледам,но пък се опитвам да гледам парфюмите с широко затворени очи...опитвам се

При така горенаписаното,мога да споделя,че сутринта разпънах избора си като ластик и го пуснах да видим къде ще избие,явно съм уцелил, защото цял ден ми е хубаво с него Whistling

Аз като чуя кожа  - настръхвам, а диор-а го нося и както вече споделих - меко казано ми харесва...

veka,много мило предложение,но как се дава сигнал,че хранителния такъв не ми се отдава  newsm78

# 172
Veka, Sandalwood sacre звучи като създаден за такива като мен. Много интересни аромати, предназначени за разнообразни като предпочитания клиенти. Ще ги следя  точно заради пресищане от повтарящи се "нови"  варианти на парфюми, които само гравитират около нискорискови формули елементи.

# 173
Здравейте,

Можете ли да ми дадете информация къде в София се продават парфюми на Kilian?

# 174
  • Бургас
Денс,и аз чакам впечатленията ти за парфюма на Ланком.Заглеждам го от известно време,но не ми се поръчва на сляпо. Heart Eyes bouquet

# 175

Пробвай още I Hate Perfume: In the Library

# 176
  • España
Zozina , благодаря !!! Тези стари книги ще ги "отстрелям" ми се струва, че  Laughing... Още повече, че някой го е описал като "A sweet, musty, slightly papery VANILLA scent" !!!
Гледам и другите аромати на този бранд са доста  ... хъм..   впечатляващи!  "Пицата" ще пропусна, но ,виж  "Дулсе де лече" ни е любимо и винаги имаме в хладилника  - не знам как би стояло като парфюм .... Само ме притеснява ,че са ги определили като немноготрайни ...

Някой по- надолу пита за ориенталски парфюми - аз, след толкова странствания из ориенталския свят, така и не им свикнах на миризмите  - силни и тежки, много мускус ,много сандал, arabian oud  и пикантни подправки... като ударениетo  пада на" много"  Wink  - особено мъжете им, сякаш сe къпят в парфюми...  при женските има и пo- нежни аромати, но е хубаво да се пробва и да се избира ! Аз честно казано съм си купувала арабски парфюми, но главно заради бутилчиците, защото са много красиви  Embarassed !!! А и от време на времи си ги нося в къщи, когато ме гони носталгия по хубави неща, които някога са ми се случвали !

# 177
  • España

Пробвай още I Hate Perfume: In the Library

Благодаря !!!! И този ще пробвам !!!

# 178
Аз съм имала няколко на Деметър докато различни трендове с тях вървяха, и не са трайни наистина. Но и те са по-скоро създадени точно като за fragrance library--за reference как някой аромат мирише и т.н. Доста са забавни, обаче, и на тия цени човек може да си поиграе с тях. Забавни са, но нито един не е станал любим  Peace

# 179
stennnly , какво против романтиката имаш  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт