Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 936
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, вие съобразявате ли парфюма си според сезона? Като чета мнения за парфюми и много често срещам "идеален за зимата", "лятото ми е прекалено тежък" и т.н. Аз досега не съм се съобразявала никога и винаги съм използвала каквото грабна. Сега обаче започнах да се замислям. Естетсвено, имам цял списък с желания, но чакам коледните намаления  Laughing Та въпросът ми е кои от следните аромати смятате за зимни? Ето ги моите фаворити:

1.
Скрит текст:

2.
Скрит текст:

3.
Скрит текст:

4.
Скрит текст:

5.
Скрит текст:

6.
Скрит текст:

7.
Скрит текст:

8.
Скрит текст:

9.
Скрит текст:

10.
Скрит текст:

Много са, но...  Blush

# 181
  • Бургас
Аз не си съобразявам парфюмите според сезона,нося каквото ми е кеф на момента.Дори днес съм с новия на Шанел,който ми е идеален в студено време.От тези,които си посочила за мен зимни са първия и втория.Сред тях има мои любимци,като Брайт Кристал и Жадор,които нося винаги.

# 182
Йоана, съобразявам според сезона, дори сменям "гардеробите" и на парфюмите. През лятото съм предимно на влажен климат и с месеци на плажа, затова и избирам аромати, които не са "задушливи", но и "издържат" на жега. В темата май няма големи почитатели на цитруси, но аз все още ги харесвам и свързвам предимно с този сезон, въпреки че точно през летните вечери експериментирам и слагам по-силни аромати.
По душа ди оставам вярна на ориенталски (не арабски по произход) аромати и на тях тазчитам за зимата. Есента ми създава предизвикателства и всяка година променям.
За съжаление, посочените от теб не са сред моите предпочитани и по моите критерии не са за зимата.

# 183
Някой има ли впечатления от този аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/Santal-Cardamome-Sa … damom--35065.html ?

# 184
dyvaromi, възприемам ароматите на Demeter по-скоро като забава. Ако искам да се разсея, от това което имам. При мен тези сладките, за които писах по-напред в темата, са трайни, но сигурно, защото аз не съм почитателка на сладките неща и ги усещам дълго. Другите не знам как са като трайност. Pixie пък има друг опит с тях, така, че май са различни. Но според мен, няма значение, предвид цената.
На мен пък много ми харесва:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Thunderstorm-5966.html
както и:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Dirt-7782.html
Страшно успокояващи са ми.
Не мога да не отбележа и уда им, който е хубав за цената си:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Oud-17363.html
Много приятен ми се стори и този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Moonbeam-16064.html
Но както казах, те са само забава, не ги взимам за нещо сериозно.
Pixie, ти какво друго си пробвала на CB I Hate Perfume, аз гледах едно интервю с него  и ми се стори много претенциозен и престорен тип, но пък може парфюмите му да са интересни.

# 185
Благодаря  Wink

На мен също не ми се струват зимни,  а по-скоро леки и закачливи, но от тежки парфюми ми става лошо, от сладникави - също. Изобщо много трудно си харесвам парфюм и изготвянето на този списък ми отне 2 години. Допреди това години наред използвах един любим, но ми омръзна. За подарък получих този и този и не можах да ги нося изобщо. Надявам се с времето да посвикна с по-тежките зимни аромати и да вляза в час със сезоните  Laughing

# 186
The One и Черния кристал са типично зимни аромати за мен, като Кристала се развива прекрасно в голям студ и сняг. Hug
Деля парфюмите си по сезони, по други признаци и въобще по всичко. Нося каквото ми е кеф, но няма шанс да сложа тежък ориенталец или уд в средата на Юлски жеги, нито ми допадат силно цветни аромати през Януари.

# 187
Йоана, разбира се, че е и въпрос на време създаването на предпочитания сред парфюмите: дай си го Simple Smile
И най-вече, следвай своите вкусове и как се чувстваш комфортно ти.

# 188
и не можах да ги нося изобщо. Надявам се с времето да посвикна с по-тежките зимни аромати и да вляза в час със сезоните  Laughing
Безсмислено е да им свикваш, това натоварва. Щом не са те грабнали, прибери ги в гардероба. Според мен не ти харесват към този момент. Ако наистина нещо ти беше харесало, едва ли щеше да се питаш за кой сезон е, а щеше да си го носиш..Като не ти харесва, просто го остави и пробвай нови неща. Wink

# 189
Учтиво съм помолила роднини и приятели да не ми подаряват парфюми и шалове  Laughing Но имам и собствена издънка, която ме научи, че парфюм се пробва върху кожа, а не се купува защото на картончето мирише хубаво. Сега е прибран в кутия и чака по-добри времена.

Днес ще отида за мострички на The one и Crystal Noir, и понеже ми се полага още една, ще попитам за подходящ зимен аромат  Peace Очаквам тежка зима и искам да се запася  Laughing

Много благодаря на всички за включването. Аз тепърва прохождам в тази област, но усещам, че ще е голяма краста.

# 190
       Добре бе дами толкова парфюми не ви ли писва нямате ли си любима марка виждам тук една две дами те с чували и все различни марки .

# 191
Ауу това ще е супер:
http://www.basenotes.net/perfumenews/3371-frederic-malle-to-make … ndon-s-selfridges
За тези, които живеете в Лондон, може да се възползвате Sunglasses

# 192
Дами,знаете ли къде мога да открия Thierry Mugler La Rose Angel?

# 193
Зозина, пробвала съм бегло и не скоро (и не се наемам да ги описвам) по-известни и дискутирани като Burning Leaves и In the Library, но заради интереса ми към рози имам по-конкретен олфакторен спомен от Tea Rose. Мога да допълня, че нито един не съм поискала да нося реално. Те също са за "забава" поне според мен. Бяха доста популярни по едно време.

Предлагат и custom perfume, и макар че в началото се замислих дали да поръчам, след това реших, че качеството на съставките, както и нюансите в блендирането им, едва ли ще доведе до това което е в моето въображение.

Имам предпочитани летни и зимни парфюми. Споделяла съм, че ароматите се развиват и усещат различно не само при различни температури, но и при ниво на влажност.

# 194
Мога да допълня, че нито един не съм поискала да нося реално.
Това говори достатъчно Laughing Благодаря Pixie Wink

Общи условия

Активация на акаунт