Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 828
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Аз искам да попитам, каква е разликата между  Guerlain L'INSTANT EDP и EDT?
Аз преди време имах ЕДТ варианта, но никога не съм пробвала ЕДП. Различни ли са? Който ги е пробвал нека да сподели.  Hug
Да, различни са доста. ЕДП е много по-мек и доста по-сладък.  Hug
ЕДТ е остър с много цветя, а ЕДП е по-ванилов аромат. И в двата каци мед! Амбра също в ЕДП много.
За мен лично в това време ЕДП е по-добрият вариант.
Парфюмът трябва задължително да се пробва няколко пъти на кожа, защото е много труден според мен и меда прави големи проблеми при доста хора. Аз лично при тях питам околните ми близки хора, как ме усещат, дори и на мен да ми харесва как стои в този момент, защото те може да доловят онази кофти, медена нишка.

На блотер пръскам много до мокро целия и после в найлоново пликче, което са запечатва. После между страници на тефтер. Базата стои на самия блотер месец почти вътре в пликчето.

# 316
  • Пловдив
Мерси за насоките за блотера. Аз моите три с ексклузивите на Герлен,които пробвах вчера,чак днес ги прибрах в пликче,дано се запази аромата известно време.

# 317
Аз искам да попитам, каква е разликата между  Guerlain L'INSTANT EDP и EDT?
Аз преди време имах ЕДТ варианта, но никога не съм пробвала ЕДП. Различни ли са? Който ги е пробвал нека да сподели.  Hug

Скоро си бях поръчала ЕДП варианта по спомен, а и вярвах, че точно сега му е времето. Голяма грешка! Както писа Денси, труден, много труден за мен. Непременно тест на кожа. Върнах го скоропостижно, взех си Chloe Love eau intense, обаче в моя случай - "От трън, та на глог" - също не ми хареса, ама никак!

П.С. И аз като Белла няма къде да тествам в реални магазини, затова поръчвам повечето "blind buy".

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 17:03 от cabochard

# 318
  • Бургас
Аз ги харесвам и двата,но мисля,че Едп има шанс да ти допадне повече.Непременно се напръскай обаче не го купувай на сляпо. Chloe Love eau intense и на мен въобще не ми харесва.

# 319
Не, не очаквам Simple Smile, парфюмът, който обожавам и ползвам Simple Smile няма да зарадва никой с цената си, та да ми го подари....освен ММ, но той просто ще ми даде пари и аз ще си го купя, когато настоящият свърши Joy Joy
Напоследък ползвам рядко и този,
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-Sucr … e-2015-30214.html
  защото колежката ми не издържа на «гадната» му миризма.... hahaha hahaha

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 19:06 от mimi.7299

# 320
Очаквам доста парфюми за Коледа. Самоподарени, разбира се.  Laughing

Аз съм от почитателките на L'Instant EdT. Много красиво и елегантно се изразява при мен винаги. Мек и благороден аромат е, с много по-малко цветя, отколкото ЕдП. (ЕдП е експлозия от цветя и мед на моята кожа, докато ЕдТ е по-обран.) Изненадващото е, че амбрата не ми пречи, което е изключение. Привършвам втора 80ца и като нищо ще го потретя.

# 321
Влизам да споделя, че отново съм безпаметно влюбена в парфюм /то моето е рецидив вече/, но този път съм направо затънала дълбоко в тъмни и неприлични чувства. Laughing Едва ли ще е изненада, че е в Hypnotic Poison EDP.
Няколко пъти пробвах ЕДТ версията, поради липса на тестер на ЕДП - не, не е любовта, която да ми отвее главата, колкото и консултантките да ме убеждаваха, че разликата е единствено в концентрацията.
Накрая си поръчах малка отливка от ибей, понеже не исках поредните отлежаващи 50 мл, а и цената не е удобна за рискуване.
На първото напръскване бях толкова разочарована, че реших, че или са ми пробутали менте, или аз имам някакви нереални очаквания. Просто никакъв аромат, нищо. Някакво остатъчно сладко, като от парфюм, с който си бил преди 2 дена. Мъжът ми също каза, че го усеща, само ако завре нос в шията ми. Направо бях опустошена /не, сериозно, много ми беше криво/.
Реших, все пак, да изпръскам отливката и да се забравим завинаги с тази Отрова.
И не знам точно какво стана и как стана, студ ли му трябваше на този парфюм, хормони ли, време и наслагване ли, но изригна като вулкан върху мен и ме потопи в лава от усещания, които са отвъд думите. Heart Eyes Тъмен, гъст, тръпчив, сладък и горчив едновременно, страстен и нажежен до тъмночервено, но нежен /няма камшици, няма BDSM тук, само упойваща и всепоглъщаща страст/... пфф, ода мога да напиша за него, ода!
Ако излезна извън любовните ни отношения, той е разтопен тъмен шоколад, черно, гъсто вино, което се разлива по вените и с всяка глътка пропадаш в бездна, от която не искаш да се измъкнеш, защото е отчайващо красива.
За 3 дни не само глътнах отливката, но успях да си създам и незабравими спомени, носейки аромата Embarassed, което ме влюби още повече.
Сега стоя и чакам да се съмне, за да изтичам до парфюмерията...

kovatcheva, огромни благодарности, че се отзова на питането ми, и да - Той е, от първата до последната нотка! Hug Heart Eyes

П.П. От много словоизлияния забравих да споделя, че напоследък страшно съм си харесала рекламата на Gucci Guilty с Джаред Лето /иначе нито ароматът, поне дамския, нито Джаред са ми на сърце/ - https://www.youtube.com/watch?v=BbpR-Td-P6E

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 21:43 от Аризона

# 322
Крайно неподходящ е за работа. Парфюма е ужасно силен и доста хора имат непоносимост към него.

# 323
Крайно неподходящ е за работа. Парфюма е ужасно силен и доста хора имат непоносимост към него.
Да, тежък е, но моята работа доста често е на открито Simple Smile Ходя по проверки на терен Simple Smile Пръсвам само веднъж...Simple Smile Все пак казах, че го ползвам рядко, не е любовта на живота ми hahaha

# 324
  • София
Извинявам се, но ако жената си харесва парфюма, защо трябва да бъде разубеждавана да го носи, когато и както поиска?

# 325
  • sofiq
Извинявам се, но ако жената си харесва парфюма, защо трябва да бъде разубеждавана да го носи, когато и както поиска?

Четейки и аз това се питах,доста пъти се е случвало да усетя парфюм на колежка който не ми допада,но никога не бих си позволила да направя коментар,доста неумесно и грубо ми се струва Rolling Eyes.Все пак е въпрос на вкус,това че на мен не харесва няма никакво значение,аз избирам парфюма си да харесва на мен ....не ме интересува особено дали се харесва на други.

# 326
Благодаря... Hug не съм от лесно разубеждаващите се...парфюмът Joy наистина е със силна, натрапчива, нетипична миризма, но има дни, в които ми се иска да се напръскам точно с него! Simple Smile
Тед, тя не ползва парфюми, дезодоранти, рол они, нищо, което е 'химия', от този и призлява...наистина и става лошо....а аз съм широко скроена душа, не и се сърдя...все пак 8-9 часа трябва да го търпи.....затова се пръскам с него, когато съм навън Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 22:10 от mimi.7299

# 327
  • София

Четейки и аз това се питах,доста пъти се е случвало да усетя парфюм на колежка който не ми допада,но никога не бих си позволила да направя коментар,доста неумесно и грубо ми се струва Rolling Eyes.Все пак е въпрос на вкус,това че на мен не харесва няма никакво значение,аз избирам парфюма си да харесва на мен ....не ме интересува особено дали се харесва на други.
Именно. А пък градският транспорт следва да е последна грижа. Там се возят толкова нечистоплътни граждани  Sick, че всякакъв парфюм е по-добър от тях. 

# 328
Все пак е въпрос на вкус,това че на мен не харесва няма никакво значение,аз избирам парфюма си да харесва на мен ....не ме интересува особено дали се харесва на други.
Така е, но когато един парфюм е особено силен, а и дори да не е, не е добре в затворена среда човек да се полива обилно, защото може да не понася на някого.
Двама колеги са ме влудявали с ароматите, които са избрали - единия с някаква Малиция, чийто аромат помня от първите месеци на втората си бременност и никога няма да забравя нито как мирише, нито как ми се обръщаше стомахът от нея... Sick Помолих го най-учтиво или да я ползва по-пестеливо, или да я смени. Смени я човекът.
Другия е млад, някакъв странен човек е, фантазира си как купува коли, апартаменти, чудеса... а носи наливни парфюми, ама от възможно най-зле направените и не само че се полива с тях, но го и прави по няколко пъти на ден. Положението е мъчително наистина Tired защото сме в добре отоплено помещение, почти цял ден седи при мен, въпреки че си имат стая(но аз си имам телевизор) и като питам с какъв парфюм е, то са Гучи, Армани, Бос. Това в представите му са най-луксозните марки, които може да носи един фрашкан с яко кинти гъзар, който,обаче, ходи на работа по анцуг... ooooh! Всичките тези течности в един момент започват да миришат на препарат за под, ама вече сипан в кофа с вода, с която вече и пода е измит.
Нямам нищо против да си се пръска с каквото иска, друга е темата, че тук са съчетани фантасмагории с мания за величие, но количеството е мъчително много за околните, предвид неприятната посока, в която се развиват тези ароматни смеси, които се превръщат в зловонни... Tired Понеже знае за моята мания към парфюми, може би смята, че това е уважително към нея, да ме радва с уханието си, но всъщност е едва поносимо. Sad

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 22:20 от Бижy

# 329
Бижуууу, направо ме уби с определенията за наливните парфюми  hahaha Но е напълно вярно..а Малицияяяя Sick
Едно време така завинаги намразих Искейп, свързвам го с бременността ми и повръщането от него Joy

Общи условия

Активация на акаунт