Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 750
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Tsugumi - Интересен пост  Simple Smile Ще опитам да ти върна нещо, макар да ми е мъглява подхваната тематика.

Пишеш че:

Ролята на "водещите дизайнерски марки" е всъщност тази: разполагайки със средствата (натрупани въз основа на история на името, което са купили и парите на купувачите) да поемат отговорността за формирането масовия вкус. Те са привилегировани, защото имат материалната база да насочват масовия потребител към определен търговски избор.

Rolling Eyes Confused Rolling Eyes
За първи път виждам такъв прочит на нещата - от къде на къде частни фирми ще трябва да поемат отговорността за формиране на личен вкус и то към луксозна група стоки?!? Звучи нелепо. Логично е всеки сам да намери начин за формиране на вкуса си, какъвто и да е той.  А дали е ужасен, добър, посредстевн или прекрасен - това е въпрос на гледна точка и ние тук няма какво повече да коментираме. Като писа за отговорности на големите дизанерски фирми, замислили се кой ще плати сметката на неуспешните кампании по "образоването на тълпата"? Може би някое въображаемо Министерство на Висшата мода и козметика?  Grinning   И въобще кой ще каже коя е "правилната посоката", в която "трябва" да се творят парфюми за да се обучи "коректно" масата от невежи?

За думите ти по-надолу - не съм видял някъде по света дизайнерските марки да насилват хората да им купуват стоките. Не виждам също и какъв е проблема да насочиш вниманието си някъде встрани от дизанерските марки. Звучи ми мазохистично да си причиняваш тази главоблъсканица.  Mr. Green
Изглежда все едно не ти харесва храната в някои хвален ресторант, но место да го подминеш следващия път, ти го посещаваш отново и държиш да обвиниш готвача за некадърност по твоите критерии.

Не мисля повече да пиша в тази филисофска посока, защото е напълно безсмислено. Пазара прелива от всякакви марки, има парфюми на безброй тематки и ми звучи детско и наивно да теглим локуми защо мнозинството хора харесвали това и онова и кой бил виновен за "лошия" им избор.

Zozina - ни най-малко намирам мнението ти за снобарско, само малко крайно в обобщенията. Това беше и причината изобщо да се включа. Моля те, споделяй и пиши за всичко, което те вълнува и смяташ, че си заслужава. Именно в това е смисъла  Simple Smile  

# 436
Deetron, не знам конкретно за твоя личен опит, но аз съм имала професионални контакти точно с водещи имена в модата и повярвай ми, изявленията ми далеч не са нелепи, а с оглед на това, което съм виждала и познавам отвътре.
Спомням си, как на Панаира на обувката в Дюселдорф ми снимаха ръчно изработените италиански обувки, за да ги продават след това на подбиващи цени: някои ми искаха разрешение, други - не.
За тази ситуация, общо взето, говорех.
Никой никого не насилва, но в епоха на показен консумизъм, много повече се продава това, което ни залива агресивно навсякъде. Аз съм критична точно към тези, които имат възможност за такава скъпа рекламна политика тя да бъде за стоки, които отговарят адекватно на цената си. (Не мисля, че в тази тема има нужда да обяснявам правилата на рекламата, всъщност.) И в тази връзка, нормално е да съм критична към "мейнстрийм" вълната, а не да затварям очи пред нея с извинение, че има и други марки. Все пак, не живея в изолиран свят и масовата култура дава отражение и върху моя живот, дори и да не влизам в ресторантите, които не знам, как реши да ми вмениш Simple Smile
За субективните критерии изобщо не говорим, но би било интересно, в този смисъл, т.к. темата тръгна от парфюма LVEB да посочиш, наистина ли има такива, според които, той би предизвикал на чисто "парфюмна" плоскост, т.е. между "парфюмолюбители", разговор за неговите достойноства? Simple Smile

Разбира се, никой не те задължава да отговаряш, още повече, че намираш подобни дискусии за безсмислени.  Всеки от нас изразява мнение и всеки слуша различна музика Simple Smile

# 437
За субективните критерии изобщо не говорим, но би било интересно, в този смисъл, т.к. темата тръгна от парфюма LVEB да посочиш, наистина ли има такива, според които, той би предизвикал на чисто "парфюмна" плоскост, т.е. между "парфюмолюбители", разговор за неговите достойноства? Simple Smile
Не съм Деетрон, но и сама можеш да намериш, че широко са обсъждани достойнствата на LVEB, тук в тази тема,  когато се появи на пазара и дълго след това. Както и всеки един парфюм, който е бил широко харесван, дори и да е бил от по-проста марка и на далеч по-ниска цена.
Така че, тук се обсъжда и не мисля, че това прави обсъждащите го идиоти.

# 438
Бижу, някъде съм нарекла някой "идиот"?!  Посочи ми, моля!

От разговорите за този парфюм си спомням само, че сме дискутирали, колко е масов  Simple Smile

# 439
Не е редно това, което се внушава и епитетите, които се ползват. Ако някой не е проследил диалога и влезе и прочете само последната страница, ще остане с впечатлението, че някой нарича някого идиот. Моля, да не се правят такива внушения.
Ла Ви е Бел хич не е евтин парфюм, не знам защо винаги се завъртат нещата около цените на парфюмите.

# 440
"Заразно зло", "чалга в парфюмерията", "битова химия"  -  извинете, позволете ми да си мисля, че човек трябва да е идиот, за да ползва и харесва заразно зъл парфюм или да се пръска с битова химия, вместо с класен парфюм? Нима не ви изглежда така подобен индивид? Не е нужно да сме буквалисти. Тези епитети, използвани за парфюми, които са така популярни и харесвани, внушават това, коментирани по този начин. НА МЕН ми внушават това!
Постоянно прокламация за добър тон и изведнъж... чалга. А като кажа това което се улавя като подтекст в прав текст, ау, кой е казал такова нещо?! А какво беше казано, всъщност?  newsm78

# 441
  • София
В търсене на подаръци и за мъжката половина - син тинейджър и ММ, започнах да поръчвам проби /живея в малък град и нямам друга възможност да тествам/. Позволявам си да подуша само по 4 на ден. Ще споделя впечатления, ще се радвам да получа насоки и препоръки:
Carolina Herrera 212 NYC - колкото и да е свеж ми се видя скучен...
Diesel Fuel for Life - ах, в началото беше прелест! Докато не взе да избива някаква синтетична нотка...
Hermès Terre D'Hermes - много е хубав, класа... но си дадох сметка, че срещам този аромат у мъжете твърде често. Прекалено използваем и разпознаваем, от това ми става някак безхарактерен.
Trussardi My Land - от четирите най-много този ми хареса. Но наистина ли е толкова слаб и нетраен, или просто ми се притъпи обонянието?

Nibiru22 - Би ли споделила предишни любими парфюми на твоите любими мъже?  Или поне в каква насока отиват пристрастията им. Simple Smile

# 442
"Заразно зло", "чалга в парфюмерията", "битова химия"  -  извинете, позволете ми да си мисля, че човек трябва да е идиот, за да ползва и харесва заразно зъл парфюм или да се пръска с битова химия, вместо с класен парфюм? Нима не ви изглежда така подобен индивид? Не е нужно да сме буквалисти. Тези епитети, използвани за парфюми, които са така популярни и харесвани, внушават това, коментирани по този начин. НА МЕН ми внушават това!
Постоянно прокламация за добър тон и изведнъж... чалга. А като кажа това което се улавя като подтекст в прав текст, ау, кой е казал такова нещо?! А какво беше казано, всъщност?  newsm78
Не, не ми изглежда така подобен индивид! Казала съм го за парфюм, а не за човек.

# 443
Скрит текст:
В търсене на подаръци и за мъжката половина - син тинейджър и ММ, започнах да поръчвам проби /живея в малък град и нямам друга възможност да тествам/. Позволявам си да подуша само по 4 на ден. Ще споделя впечатления, ще се радвам да получа насоки и препоръки:
Carolina Herrera 212 NYC - колкото и да е свеж ми се видя скучен...
Diesel Fuel for Life - ах, в началото беше прелест! Докато не взе да избива някаква синтетична нотка...
Hermès Terre D'Hermes - много е хубав, класа... но си дадох сметка, че срещам този аромат у мъжете твърде често. Прекалено използваем и разпознаваем, от това ми става някак безхарактерен.
Trussardi My Land - от четирите най-много този ми хареса. Но наистина ли е толкова слаб и нетраен, или просто ми се притъпи обонянието?
Nibiru22 - Би ли споделила предишни любими парфюми на твоите любими мъже?  Или поне в каква насока отиват пристрастията им. Simple Smile
[/quote]

Мъжът ми е без особени претенции, разни Азаро, Бърбери, Булгари го устройват, свежи аромати.
Синът ми повече се интересува, сега навлиза в период, в който иска да го забелязват момичетата и да се чувства привлекателен. Заради него взех пробите на двете Каролина Херера - 212 NYC  и VIP, но май не са това, което ще го накара да се почувства уверен. Малинката в Дизела ми беше една идея в тази насока, но се оказа провал. Последно като бяхме в дюти фри каза, че му харесали няколко Boss - е взех разни проби /1 и 6/, но ми се видяха много нетрайни. От пробите му хареса на Фаренхайт тоалетната вода. Сега е с  Acqua di Gio тоалетна вода и си го харесва. Явно нещо сладко-свежо трябва да е. Но ми се струва, че някаква нотка кожа или тютюн може да помогне за нужния ефект.

# 444
  • Варна
Хех, докато се наканя да пиша и темичката се извъртяла ...
Но няма как да не споделя, а е и по темата за моя предколеден Ангел Simple Smile
Не, не очаквам парфюм за празниците, затова побързах да си самоподаря какаовия Ангел (The Taste of Fragrance Angel Thierry Mugler). Да, харесва ми началото много - чаша топло какао  -  искаше ми се да продължи малко повече, до края това усещане - и после нотките от класическия Angel, но някак в по-улегнал вариант.  Мисля си, че това не е парфюм, който може да се намрази, да поомръзне - да. Това е едно ново начало за мен със стария Тиери, но с какаов привкус  Laughing

Днес "неволно" се сблъсках с
http://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Byzantium-38117.html
Не помня дали е споменаван, но е страхотен заместител и на достъпна цена на всички локуми и сладки ориенталски мечти  Mr. Green

Още едно откритие за мен искам да споделя с вас, но няма да мога да го опиша подобаващо. Ще се радвам да се включи някой с по-добро дар слово и запознат с аромата:
http://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Mistral-Patchouli-17150.html
Много приятна изненада. Подобно чувство с приятно гъделичкане на носа усещам с Herba Fresca, разбира се двата нямат нищо общо. Може би това е предизвикано от анасона и здравеца, като пачулито тук няма превес или поне не е онова "тежко" пачули което познавам.

Що се отнася до бебешките парфюми си припомних думите на моя близка "Знаеш ли кой е най-хубавият парфюм? Бебешкият." -  подушвайки главичката на малко бебче (синът ми преди няколко години).
 newsm03

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 18:38 от karie

# 445
Няма нищо по-хубаво като аромат за мен на този свят, от аромата на бебе. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 446
  • Варна
Няма нищо по-хубаво като аромат за мен на този свят, от аромата на бебе. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Точно! Божествен е!

# 447
  • някъде под слънцето...
Всичко е въпрос на народопсихология на ароматите.
В Испания още в родилния дом започват с поливането с бебешки о де колон след баня.Обилно и пищно чак в коридорите се усеща.
Марки на пазара колкото искаш.Различен ценови диапазон.Обикновено са в шишета от  750 млл  до литър и нещо.Много по рядко от 250 млл.
Поливането продължава и в яслата..Върви в комплект със смяна на памперса и масово след следобедния сън.Ароматът те посреща още от входната врата.
У дома се бяха събрали няколко литра от подаръчни комплекти, които получихме покрай раждането. Това е нещото което се  включва задължително  при всички подаръци.

Много хора тук обожават аромата на бебешки о де колон.Има ароматизатори, сапуна, душ гелове, омекотители и прах за пране с този аромат.
 Eдин от  най често използваните
http://www.fragrantica.es/perfume/Nenuco/Agua-de-Colonia-36417.html
Някои остават в плен на този аромат  и  на средна възраст, дори  и след това.
Не е рядкост  солиден господин да се е полял с бебешки о де колон.
Имам и колежка, която му е верен фен и на 55 продължава да оставя след себе си шлейфа а му.
Лично аз не съм му фен и не ползвам продукти с този аромат.

Pipi_
Скрит текст:
Погледни офертите за черен петък в магазините за сребърни аксесоари за бебета (прибори, латерни, дрънкалки, четки за коса ....)Обиковено се пазят и след като детето отдавна не е бебе.Дъщеря  ми, вече на 12 , все още  с голямо удоволствие отваря  "кутията със спомени" и им се любува

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 19:47 от sl

# 448

За мен също. Затова бях толкова изумена като видях парфюм за бебета. Напълно излишен артикул.

# 449
sl, благодаря за съвета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт