Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 785
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Лично обещах да пиша за Коко Ноар боди лосиона. Взех една 50-ца от парфюма и помолих за малко семпълче от лосиона. Нямаха никакви контейнери /както бях предупредена тук/ и консултантката ми отсипа върху ръката щедро количество. Разнесох го и вече навън започнах да разучавам как се развива. Еми, не. В началото е мазен, ароматът доста се различава от парфюма, след около 5 мин се синхронизират и след още 30 едва се долавя нещо. Предполагам ако е нанесен на шия/деколте, трайността ще е добра, но не бих дала 109лв за подобен продукт.
В руската Фрагрантика ме посъветваха да ползвам няколко пъти парфюма, след което да забравя за него половин година и трайността ще е поне наполовина по-добра, такава тенденция имало при Шанел newsm78, не бях чувала. Е как ще си взема Коко Ноар и ще го завра в шкафа за 6м? Не може да ми се случи Wink

# 481
  • Бургас
Брайт Кристал по времето когато го имах върху мен беше с добра трайност около 6 часа. Той е и един от вечните най-харесвани аромати на хората около мен.За мен Черния Опиум и Пойзън Гърл не си приличат,имам ги и двата и си ги обожавам.Елица,честит да ти е новия парфюм и да не те грее,че някой не го харесвал,важното е теб да те радва. Heart Eyes

# 482
За мен Блек Опиум и Пойзън Гърл не си приличат, но то за всеки е индивидуално. Аз лично такъв паралел не направих между двата.  Peace

# 483
Лично обещах да пиша за Коко Ноар боди лосиона. Взех една 50-ца от парфюма и помолих за малко семпълче от лосиона. Нямаха никакви контейнери /както бях предупредена тук/ и консултантката ми отсипа върху ръката щедро количество. Разнесох го и вече навън започнах да разучавам как се развива. Еми, не. В началото е мазен, ароматът доста се различава от парфюма, след около 5 мин се синхронизират и след още 30 едва се долавя нещо. Предполагам ако е нанесен на шия/деколте, трайността ще е добра, но не бих дала 109лв за подобен продукт.
В руската Фрагрантика ме посъветваха да ползвам няколко пъти парфюма, след което да забравя за него половин година и трайността ще е поне наполовина по-добра, такава тенденция имало при Шанел newsm78, не бях чувала. Е как ще си взема Коко Ноар и ще го завра в шкафа за 6м? Не може да ми се случи Wink
И на мен. Laughing Hug

Елица, честита парфюмна радост! Да си го ползваш с кеф! Hug bouquet

# 484
Очертавам се като все по-върл фен на Reminiscence. Новото ми попълнение, след Vanille, е : http://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Tonka-18965.html Очакванията ми бяха за парфюм с изразена тонка нотка, но получих нещо, което в първите 10 мин. не се отличава от ТВ на ТФ. Във фрагрантика откровено си го сравняват с ТВ и то с право. След 10 мин. ТВ остава все така плътен и мистичен, докато Tonka леко се разводнява и се появява лека стипчива нотка. При паралелния тест усещам карамфил в ТВ, който иначе никога не съм усещала и дори липсва в официалната пирамида. Трайност- дълга, сравнително бюджетен парфюм. Подходящ за зима и студено време. Парфюмите на Reminiscence са малко праволинейни според мен, кой знае колко не се променят с времето, което си ми харесва. Шлейф  newsm78 - около и под средното. Мед при мен не избива, което е много добре. Vanille  е парфюм с индивидуалност, докато Тонка никога няма да излезе от сянката на ТВ и ще си остане негов много успешен ерзац. Въпреки това с удоволствие ще си го нося. Сложила съм на радара http://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Patchouli-4712.html Пачули се води за най-успешен, поне от това, което чета в коментарите.

# 485
И на мен. Laughing Hug

Елица, честита парфюмна радост! Да си го ползваш с кеф! Hug bouquet

Като съм още на вълна Коко Ноар, да ви питам, намирате ли сходство между него и TF Noir Pour Femme? Първият ми е по-пачулест и остър в началото, докато в ТФ усещам какао и шоколад до самия край. Не са еднакви, разбира се, не могат да се сбъркат, но за мен са от една група, обожавам ги!

# 486
Това е единственият парфюм на Шанел, който не понасям и то заради пачулито. Имам абсолютна непоносимост към тази миризма, която ми докарва буквално позиви за повръщане. По същата причина не харесвам и орхидеите на ТФ, Alien, Angel .

# 487
Кикамора, къде пачули в Ейлиън? Също не мога да го понеса, но заради чудовищното количество жасмин и убийствената трайност, буквално до следващото изпиране на дрехите
Скрит текст:
/пера често/
.

# 488
Момичета,какво ще кажете за Олимпия на Пако Рабан.В магазина пробвах ЕДТ и ми хареса,но пък реших да си купя ЕДП и тооолкова ми е силен Rolling Eyesчак ми прилошава,дали ще свикна с него незнам newsm78

# 489
Кикамора, къде пачули в Ейлиън? Също не мога да го понеса, но заради чудовищното количество жасмин и убийствената трайност, буквално до следващото изпиране на дрехите
Скрит текст:
/пера често/
.
При Аlien и Angel има една нотка която ме дразни и същата нотка я намирам в орхидеите и в Коко. Не знам дали има пачули в Alien, но тази дразнеща нотка, стомаха ми я разпознава безпогрешно.

# 490
  • Germany
Той е точно от този тип парфюми, които се коментират последните страници, много сладък, много плодов,  много ванилов и много пачули. От всичко по много  Simple Smile. Мистериоза за мен буквално е аромат на желе от къпини, леко затоплено от вкусна ванилия, с разкошен портокалов цвят, лек аромат на горена захар и тъмно пачули. Аз лично огладнявам от него  Simple Smile , бих си го намазала на палачинка  Mr. Green Wink и не бих го носила, но не съм нито младо момиче, нито ваниломан.  Но пък този тип аромати се харесва на младите жени, и предвид цената, на която се предлага, смятам, че може и да се хареса.

unterdenlinden, ванилията на Reminiscence често е сравняван в немските форуми с Cuir Beluga. Намираш ли прилика между двата аромата?

# 491
unterdenlinden, ванилията на Reminiscence често е сравняван в немските форуми с Cuir Beluga. Намираш ли прилика между двата аромата?

kovatcheva, преди 2 месеца бях постнала това :
Скрит текст:
Скоро бях постнала питане дали това http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Cuir-Beluga-1019.html и това http://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Vanille-16654.html си приличат. Днес пристигна Ванилията на Reminiscence  и при паралелен тест откривам доста голяма прилика. Vanille е маалко по-синтетичен и остър. Ще ги проследя още, но на първо четене съм доволна от покупката, хеле пък като чета , че изкушенията са вече налични в мола.
Приличат си, но при мен белугата отшумява за по-малко от час, а reminiscence откарава до вечерта. Белугата се разтапя, става една аморфна и почти незабележима, докато reminiscence почти не се променя. Белугата е фин парфюм, reminiscence е по-нахален, осезаем и натрапчив. Аз обичам по-силни парфюми и независимо от приликите, Vаnille успява да си отвоюва самостоятелност, или по-скоро белугата губи присъственост newsm78 , докато Tonka си остава копие на ТВ. Аз съм ваниломан и Vanille ми е вече един от фаворитите.

# 492
Честито unterdenlinden, аз също много се интересувам от Reminiscence, така, че каквото и да пробваш от тях, ще ми е интересно да споделяш.

# 493
Какво мислите за черния Ароматикс на Клиник?Отдавна съм го мирисила и помня ,че ми хареса,въпреки че се пръснах само на китката.Вчера го поръчах почти насляпо,така да се каже.Очаквам го до 5 дни.Може ли по-задълбочени впечатления и сравнение на кой аромат наподобява

# 494
Момичета, здравейте! Нова съм с парфюмите имам едва няколко маркови парфюма, но не съм маниак ... още.
 Преди няколко дни срещнах отново един мъж, който ухаеше на някакъв парфюм. Носеше се около него като облак и оставаше за кратко там където е бил. Аромата е много естествен, натурален, но не неприятен. Мек, неутрален, нямаше изразени нотки. Поразена съм от това колко беше  естествен. Вероятно сте чували, че всеки човек има приятна специфина миризма. Е, точно такъв аромат имам предвид, но по силен и приятен. Нямам представа дали ме разбрахте, но не знам как да го обясня. Беше нещо опияняващ, но нямах шанс да питам с какъв парфюм е. Въпросът ми е дали има женски аромат, който да е такъв?
Знам единствено, че човекът е собственик на магазин за висок клас маркови парфюми като Шанел, Пако Рабан, Диор, Булгари. Никога не съм помирисвала такава естествена миризма като парфюм и се надявам да ме насочите към конкретни.
Не знам дали въпросът ми е за тук, ако не- ще се радвам да ме насочите към правилната тема.

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 16:10 от Daniela georgievva

Общи условия

Активация на акаунт