Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 671
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
И аз намирам разлика в аромата, когато се пръска и когато се нанася с пластмсова пръчица от малките шишенца, и от този вид проби не мога да добия съвсем достоверна представа за аромата, а по-скоро обща някаква. Освен това съм забелязала и че цялостното възприемане за аромата е малко по-различно ако съм напръскана само китката, или съм се напръскала нацяло.
Veka,
Скрит текст:
репликата от "Гладиатор" ли е?

# 661
Veka, честити и от мен!  Както съм споменавала безброй пъти, обожавам "Ню" едп, идентифицирам се с него и го нося точно в това време в София. Върху мен се развива разкошно и понеже обичам силни парфюми (и като присъствие), почти се доближава до идеята ми за силен такъв. Имам и едт версията, но за мен е по-слаба и по-"цветна". Вероятно трябва да я пробвам на по-меко време. И аз направих връзка с "Шанхайската лилия", но за мен тя не може да се сравнява със стила и богатството на YSL (въпреки че, както сигурно знаеш, "Ню" излиза, когато ТФ беше още в YSL).
Goddess спомена бранда на Ренцо Россо, аз пък очаквам Никола Формикетти да реши да се подпише под парфюм.
Зозина, честит и на теб! Все още съм в "сложни" (да ги наречем) отношения с бранда 😄 Май нямаме двустранно привличане, но обичам цитруси и трябва да пробвам!

# 662
Според мен си заслужава, не знам дали се регистрира от околните, по-скоро не, като типичен Лартизан, но трайността му е към 8 часа при мен, което надмина очакванията ми...
Честит! bouquet

При мен всички Артизан-и траят по 8-10-12 часа, но стоят близо до кожата.

Благодаря, goddess.
Kато си помисля за тези, които имам, май се оказват наистина много трайни парфюми. Но понеже винаги са тихи и дори не съм се замисляла над огромната им трайност...
Tsugumi, щом нямате взаимно привличане, няма какво да се мъчите, има много риби в морето:))))

# 663
Така е, желания имам много, но ще го поизмъча още.

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 20:22 от Tsugumi

# 664
  • София
Veka,
Скрит текст:
репликата от "Гладиатор" ли е?

Да. Peace

Veka, честити и от мен!  Както съм споменавала безброй пъти, обожавам "Ню" едп, идентифицирам се с него и го нося точно в това време в София. Върху мен се развива разкошно и понеже обичам силни парфюми (и като присъствие), почти се доближава до идеята ми за силен такъв. Имам и едт версията, но за мен е по-слаба и по-"цветна". Вероятно трябва да я пробвам на по-меко време. И аз направих връзка с "Шанхайската лилия", но за мен тя не може да се сравнява със стила и богатството на YSL (въпреки че, както сигурно знаеш, "Ню" излиза, когато ТФ беше още в YSL).
Goddess спомена бранда на Ренцо Россо, аз пък очаквам Никола Формикетти да реши да се подпише под парфюм.

Благодаря!  bouquetДа, зная че парфюма е от времето на красавеца Том Форд в YSL и да, наистина ми харесва повече от Шанхайската лилия - тя е ужасно нетрайна на моята кожа.Аз обичам повече цветя, може би затова edt ми харесва повече от edp.
Скрит текст:
Чакам новия филм на Том Форд, остават 8 дни до примиерата му.

# 665
Века, аз бях писала преди време за наградата му във Венеция.
Дано да оправдае очакванията ти!
Съжалявам, в момента нямам опцията за скрит текст.

Днес си припомних новата версия на "Черния кашмир" на Донна Каран... каква мъка, полята със слаб ликьор от череши и евтин шоколад...

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 20:18 от Tsugumi

# 666

Днес си припомних новата версия на "Черния кашмир" на Донна Каран... каква мъка, полята със слаб ликьор от череши и евтин шоколад...
Ще пия едно от мъка и ще скрия дълбоко бутлчетата.

Хм, това в новата бутилка ли имаш предвид
http://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/Black-Cashmere-495.html
или това

http://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/Liquid-Cashmere-Black-31957.html

# 667
Goddess, винаги го свързвам с теб (старият).
Вторият е (liquid).

# 668
Goddess, винаги го свързвам с теб (старият).
Вторият е (liquid).
Знам, ама да питам.

Две ще пия, млека, след коняка. Joy

Надявах се да не са го развалили, но уви.
Ето ползата от запасите.

Chaos поне са запазили. Wink

# 669
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Днес във фейса ми излезе реклама на този парфюм - Montale Oudmazing. И един дизайн, едно чудо, една разцепена смокиня до прекрасната бутилка, това ми трябваше.  Crazy #Crazy Има ли някой представа за трайност и някакво леко инфо за смокинята в парфюма, бива ли я, имало и ванилия, тя как се усеща. Още не съм поръчала Мандрагората, за която питах, но сега ще се раздвоя май.

# 670
Здравейте!

Днес във фейса ми излезе реклама на този парфюм - Montale Oudmazing. И един дизайн, едно чудо, една разцепена смокиня до прекрасната бутилка, това ми трябваше.  Crazy #Crazy Има ли някой представа за трайност и някакво леко инфо за смокинята в парфюма, бива ли я, имало и ванилия, тя как се усеща. Още не съм поръчала Мандрагората, за която питах, но сега ще се раздвоя май.
Не се раздвоявай. Peace
Това е удов парфюм макар и с доста плодове. Трябва да харесваш уд, за да го носиш. Насляпо не ти препоръчвам да го вземеш и да се откажеш от любимия ти парфюм. Peace

# 671
  • на североизток от Рая
 Може би си права, Денси!  Hug
 Харесвам Монталите, имала съм отливки, два пробвах, не ги помня кои бяха, но помня че са страшно присъствени и трайни парфюми. Този, новият, ми взе ума, честно. Тази смокиня стои пред очите ми.

Мандрагората ще я придобия, но имам едни неясноти покрай нея, затова бавя поръчката.

# 672
  • Пловдив
Парфюмът е уд с плодове. Конкретно смокинята не успявам да я различа. Трайността е много добра. Парфюмът се развива интересно- 15мин.след удовото начало се появяват плодовете и се превръща в съвсем различен аромат. Трябва си тест обаче,не всеки харесва уд.

# 673
  • София
ScorpionKing - Да, споделям и аз отлични впечатления от Bvlgari Man Black Orient Bvlgari for men - определено смело, нестандартно и подчертано предложение от Булгари. Туберозата го отличава от предишните версии, които малко или много си приличаха, но тази я намирам за наистина ориенталска/арабска, с хубава дълбочина и нюанси. Едва ли ще стане хит, но със сигурност е любопитен и качествен парфюм за мен. Смело ми влиза в сметките по-натам.

Моля за идея за мъжки парфюм миришещ на ванилия и канела, на пурети.
Алиена - Много хубави идеи си получила от писалите преди мен ScorpionKing, kovatcheva и veka Hands Thumbsup

Бих допълнил с тези няколко, подредени на случаен принцип:

Givenchy Gentlemen Only Absolute - липсва тютюн, но пък идеално пресъздава чудесна и уютна коледно-зимна комбинация от канела и ванилия. Началото му е най-мрачната и интересна част за мен, защото именно в първите 30-40 минути ми се стори най-богат, мъжествен, дървесен и изразителен. В последствие поема в канелено-ванилена посока, в която се прокрадват и меки подправъчни нюанси от шафрана, доплънени кремава сандалова подложка. Така постепенно става далеч по-мек, уютен и гушлив в сравнение с първия си час. Хубаво предложение от Живанши, макар предишната му версия Gentlemen Only Intense да ми харесва малко повече.

Lanvin Avant Garde - тук липсва ванилия и канела, но пък има бензоин, изкусителен пчелен восък и амбър, които могат прекрасно да заместят ванилията, както и хубави ароматни подправки като розов пипер и кардамон. Уютен, мек парфюм, без нищо да му е в излишък, нито пък да сладни твърде много, въпреки не малкото заслаждащи нотки.

Calvin Klein Euphoria Gold Men - този ми е скорошно откритие от проба, не съм сигурен дали го има при нас в магазините. Отлични впечатления ми остава тази версия - супер коледно, уютно, гушливо, топло излъчване, като нотките на мед и канела са модерни и прекрасно поднесени. Чудесен парфюм! Няма тютюн, но има известен ароматно-билков характер. Също ми е в полезрението за купуване.

Dolce&Gabbana The One for Men Eau de Parfum - много е писано и казано за edt версия, като за edp мога да потвърдя суперлативите - чудесен ароматен, топъл парфюм, с по-добра дълбочина от edt.

Ermenegildo Zegna  Zegna Forte - невероятно предложение от Зеня, което може би се доближава някак до звученето на Мюглер Пюър Хаван, но Forte звучи по-мъжкарски и елегантен, с подчертано класическо излъчване, докато Пюър Хаван е по-ексцентричен и клубен. Перфектно миксиран, стилен, той също ми е кандидат за закупуване.

DSquared2 Potion for men EDP - въпреки, че не се вписва съвсем точно в условията, не мога да подмина и този Поушън - може би е една то най-любимите ми канели, които съм усещал в парфюм - направо ароматерапия  Crazy Амбъра я подкрепя прекрасно и двете нотки заедно създават страхотно усещане... Като недостатък бих посочел, че специално в този случай, цялостната композиция е по-улегнала и неподоходяща за млади мъже.

Versace Versace Man - страхотен парфюм, който така и не стана мега хит, но за мен е фантастичен - отново изпъква това усещане за топлина, дъхав тютюн, подправки и фино дърво. Приказка! Защо го нямам е мистерия за мен  Simple Smile

И накрая, една щура идея, ако евентуално си в настроение за малко риск/няма как да се тества/.

Al Haramain Perfumes Urbanist Prive Silver  for women and men

Взех го на сляпо преди година и много ме радва - подобно на предложенията по-горе, отново бих го описал като уютен, гушлив, леко сладък, приканящ, топъл, коледен. Пише, че има ууд, но няма нищо стряскашо - грам тежък арабски ууд не усещам. Различното тук е, че има и гурме привкус, като също по-ясно могат да се разграничат нотките и водещото е внушението за мед, тютюн, ядки и европейски тип сладникава дървесина. Четох в нета, че и други мъже са го взели и го оценяват позитивно, така че не съм единствения куку тестващ подобни щуротии. Този се оказа много сполучлив за мен.

Ако трябва да избера един от моите предложения - колебая се много между Zegna Forte и Versace Man... Ммм да - Zegna Forte би бил моя избор.

# 674
Благодаря ви много за предложенията bouquet
Бях пробвала Монтали с ванилия и единия беше и с канела. Мъжът ми много го хареса,  на пурети му миришел, но много женски ми се видя, та търсим нещо мъжко. Събота ще пробваме и дано хареса нещо.

Общи условия

Активация на акаунт