Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
От няколко дни имам болка в дясна задна част на главата. На какво може да се дължи newsm78

# 226
  • при морето
Здравейте! След прекаран миналата седмица вирус с температура и гадене, имам почти постоянно главоболие в областта на челото и слепоочията, и световъртеж. По принцип съм с доста ниско кръвно налягане, обичайното за мен е 90/60. Заради неприятното главоболие, реших да си го измеря (мислех си, че може да паднало брутално) и се оказа, че е 125-128/80 (мерено три пъти в разстояние на няколко часа). Чудя се, тази иначе чудесна стойност, счита ли се за висока за организъм, който нормално функционира при доста по-ниски, и възможно ли е това да е причината за гадното главоболие?  
Считаното иначе за нормално кр. за тебе е вече високо,да не кажа доста и понеже организма ти е свикнал с други стойности за това е и световъртежа,имам приятелка с подобен проблем-в такива случаи нали знаеш нещо сладко,носи си шоколад винаги в чантата!

И един въпрос-утре трябва да ми продължат болничния с още един месец,но днес личната каза,че й свършили направленията,имам час за утре при травматолог,дали ще ми го издаде без направление?Или ще трябва да заплатя прегледа от 45лв.?Много ми е важно,и колко месеца ми се полагат,казаха ми шест...

# 227
  • София
Според мен си пригответе парите за прегледа. Няма как без преглед да ви издадат болничен.

# 228
Внимавайте и си следете болничните след това!Моя позната ходи 5-6 пъти при доктора докато и оправи болничния... понякога може се попадне на тотални некадърници за жалост.

# 229
Болничния се издава от комисия в този случай

# 230
От известно време баща ми има силни болки в крака, ходи при личната, която му назначи обезболяващи, като установи, че причината е защипан нерв. Баща ми, обаче, ходи и при няколко от така наречените чакръкчии, които също не успяха да оправят проблема. Болката си продължава и само обезболяващите я подтискат за сега.
Според вас какви изследвания в този случай се правят и какво би могъл да предприеме. Аз се притеснявам за него много, тъй като има и други заболявания, опитваме се да го успокояваме.
Доста четох в интернет и явно наистина се касае за защипан нерв, четох, че се прави и операция.
Ако някой от вас е имал или има такъв проблем, ще се радвам да сподели мнение. За сега искам д аопитаме всичко, преди да се мисли за операция.

# 231
  • София
От известно време баща ми има силни болки в крака, ходи при личната, която му назначи обезболяващи, като установи, че причината е защипан нерв. Баща ми, обаче, ходи и при няколко от така наречените чакръкчии, които също не успяха да оправят проблема. Болката си продължава и само обезболяващите я подтискат за сега.
Според вас какви изследвания в този случай се правят и какво би могъл да предприеме. Аз се притеснявам за него много, тъй като има и други заболявания, опитваме се да го успокояваме.
Доста четох в интернет и явно наистина се касае за защипан нерв, четох, че се прави и операция.
Ако някой от вас е имал или има такъв проблем, ще се радвам да сподели мнение. За сега искам д аопитаме всичко, преди да се мисли за операция.

Може да е увеличена пикочна киселина и натрупани плаки. Изследвал ли я е скоро? ММ имаше такъв проблем.

# 232

Къде и как го боли?

За предположениета на Рима и аз мисля, че е възможно.
При мен се получава така понякога.

# 233
Здравейте и аз имам въпрос. Според вас къде може да е проблема свързан с голямата  ми дъщеря? От два месеца спи достатъчно,но е изтощена,постоянно й е топло и дори сега излиза с тънки блузи и косата й пада много.Ходи на преглед за щитовидна жлеза,здрава е без кисти и хормоните са в норма.

# 234
Здравейте и аз имам въпрос. Според вас къде може да е проблема свързан с голямата  ми дъщеря? От два месеца спи достатъчно,но е изтощена,постоянно й е топло и дори сега излиза с тънки блузи и косата й пада много.Ходи на преглед за щитовидна жлеза,здрава е без кисти и хормоните са в норма.
Изследвайте кортизол.

# 235
  • при морето
Влизам само да споделя,че да,платих си като поп Laughing
При условие,че този същия лекар ми го подновява направлението за комисия вече 5 месеца,в см.,че не ме преглежда.Е,ако два въпроса от сорта добре ли се чувствам и движа ли я във вс. посоки ръката...се считат за преглед.Работа за 2мин.Увълчиха се нашите лекари,няма какво да се лъжем.

# 236
днес сутринта в храчката ми имаше кръв
в първия момент помислих че е от венците, имах преди доста проблеми с тях
но не-никъде венеца ми не кървеше, явно отвътре идва
изплакнах устата с листерин, но после пак имаше
преди две седмици пак имах, но не повярвах че може да не е от венците
имах хроничен фарнгити и постоянна храчка в гърлото
интересно че е само сутрин
нямам никакви други болки или оплаквания
според вас какво може да е -като четох нищо хубаво  newsm78

# 237
  • София
Изследвайте кортизол.

Да, и задължително сутрин и следобед е един и същи ден!

Да е напълнявала с горната част на тялото? Нови стрии да са й излизали?

# 238

Може да е увеличена пикочна киселина и натрупани плаки. Изследвал ли я е скоро? ММ имаше такъв проблем.
Ще му погледна изследванията, защото скоро прави такива. Ако не е, за всеки случай ще му кажа да си пусне и пикочна к-на. Благодаря.

# 239

Къде и как го боли?

За предположениета на Рима и аз мисля, че е възможно.
При мен се получава така понякога.
Оплаква се от болка в единия крак, като болката се мести и казва, че когато лежи, доста по-силно се усеща за разлика от изправения стоеж. Очевидно е силна самата болка и за сега обезболяващите, които са му предписани, я притъпяват.

Общи условия

Активация на акаунт