Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 68 396
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Горе-долу от Коледа насам имам следното оплакване - лека до умерена болка в големия пръст на лявото стъпало (най-вероятно ставата на палеца). Дискомфортът е постоянен; когато не съм права, а седнала или в легнало положение, не го усещам, обаче. Както казах, болката е по-скоро лека, но ме "принуждава" да куцам и да извъртам по непривичен начин стъпалото си при ходене. От това понякога ми се схваща целият крак, чак до коляното. Като че ли последните няколко дни болката понамаля, но и сякаш вече не е концентрирана само в големия пръст, а се разпростря и към останалите, но може да си въобразявам.

Притеснява ме да не е Подагра, защото се запознах със симптомите на това заболяване и ми изглежда възможно. Sad С Инсулинова резистентност и Хашимото съм, а знам, че това оказва огромно влияние. В момента не пазя диета и консумирам доста бира, което май пак е свързано. Имам и много наднормено тегло...

Присетих се, че и преди (да кажем, последните година-две) се е случвало да ме боли така пръстът на крака, но явно не съм обърнала особено влияние, щом бях забравила за този факт.

Как ви звучи всичко това? С какво бихте го свързали, на първо четене? На ревматолог ли трябва да ходя? newsm78

# 301
Е, може и кокалче да расте, от някоя обувка, артрит и т.н. На мен пък подагра ми се вижда най-добрият вариант, щото само с диетка се тушира...пък другите не
Мисля че се пуска кръвно изследване за установяване на завишена пикочна киселина  newsm78

# 302
  • София
merian64, има едни капки за нос - Пиносол, те стават за бременни и са много ефикасни.
Мерси  bouquet

# 303
Е, може и кокалче да расте, от някоя обувка, артрит и т.н. На мен пък подагра ми се вижда най-добрият вариант, щото само с диетка се тушира...пък другите не
Мисля че се пуска кръвно изследване за установяване на завишена пикочна киселина  newsm78

Не нося неудобни обувки, даже напротив - всичките ми чифтове са широки и безкрайно комфортни. newsm78 Не знам от какво може да е, не съм имала травми. Не спортувам професионално, не се натоварвам регулярно... Във връзка с подаграта, преди няколко страници именно затова попитах следното:

Скрит текст:
Някой знае ли как и къде бих могла да си направя изследване за наличие на мононатриев урат в синовиалната (ставната) течност? Засега не ми се ходи специално на преглед при ревматолог. Само искам да знам има ли място в София, където просто да отида и да си пусна изследването, без допълнително суетене. Peace

Бях чела, че изследването на пикочна киселина само по себе си не било достатъчно показателно, трябвало да се тества нивото на мононатриев урат в синовиалната (ставната) течност, за да се диагностицира категорично Подагра.

# 304
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Не нося неудобни обувки, даже напротив - всичките ми чифтове са широки и безкрайно комфортни. newsm78 Не знам от какво може да е, не съм имала травми. Не спортувам професионално, не се натоварвам регулярно... Във връзка с подаграта, преди няколко страници именно затова попитах следното:

Скрит текст:
Някой знае ли как и къде бих могла да си направя изследване за наличие на мононатриев урат в синовиалната (ставната) течност? Засега не ми се ходи специално на преглед при ревматолог. Само искам да знам има ли място в София, където просто да отида и да си пусна изследването, без допълнително суетене. Peace

Бях чела, че изследването на пикочна киселина само по себе си не било достатъчно показателно, трябвало да се тества нивото на мононатриев урат в синовиалната (ставната) течност, за да се диагностицира категорично Подагра.

Подаграта е рядко срещана при жени, но не е изключино. Потърсете специалист, за да Ви пусне правилните изследвания. Май ревматолог, но не съм сигурна. Peace

# 305
Мерси, ще се ориентирам. bouquet

# 306
Моля Ви, да се включите със съвет, много ми е объркано. В сряда вечер се изкъпах и изсуших с четка за коса (ровента), която е с много топла струя. Проблемът ми е, че косата ми се суши бавно и трудно (отнема ми няколко часа-на почивки)и явно съм си прегряла главата. Още тогава усетих как главата ми излъчва топлина но се поохладих и си легнах. От тогава обаче, 2 дни вече съм с средно силно към, силно стягане в главата, главоболие и с усещане, че от главата ми се излъчва топлина. Много некомфортно. На тялото ми е студено, крайниците, студени, главата гори. Темп. е около 37, карто мърда малко надолу и нагоре до 37,1. Днес се появи и гадене, сутринта слабо сега се превивам. Не повръщам. Видимо няма рана, или зачервчване, само усещане, че от определени места извира топлина. Днес минах през клин. по изгаряния в Пирогов но естествено като няма нищо видимо ме отсвириха, нямаше невролог да ме погледне, казаха ми само да си купя милгама Н. Може ли от 1 хапче да ми се гади, не съм пила досега, а в упътването на лекарството пише,че може да предизвика дразнене на стомаха и диария. Моля Ви включете се с мнение, ако някои е получавал топлинен удар как се процедира и изобщо какво мога да направя в тази ситуация. От време на време слагам нешо студено на горещите места, но не ме облекчава особено.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 20:29 от Kaktus s usmivka

# 307
  • София
влез банята и облей главата с хладка вода

# 308
Няма начин, после ще трябва да я суша отново, а косата ми се суши много трудно макар, че е до раменете. Мазна е за разкош и това е причината да я мия през ден,. После сушене по няколко часа (пак казвам с почивки ) но съм се прегряла.

# 309
  • София
Няма начин, после ще трябва да я суша отново, а косата ми се суши много трудно макар, че е до раменете. Мазна е за разкош и това е причината да я мия през ден,. После сушене по няколко часа (пак казвам с почивки ) но съм се прегряла.

Няма ли сняг за ринене пред блока? Heart Eyes

# 310
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Моля Ви, да се включите със съвет, много ми е объркано. В сряда вечер се изкъпах и изсуших с четка за коса (ровента), която е с много топла струя. Проблемът ми е, че косата ми се суши бавно и трудно (отнема ми няколко часа-на почивки)и явно съм си прегряла главата. Още тогава усетих как главата ми излъчва топлина но се поохладих и си легнах. От тогава обаче, 2 дни вече съм с средно силно към, силно стягане в главата, главоболие и с усещане, че от главата ми се излъчва топлина. Много некомфортно. На тялото ми е студено, крайниците, студени, главата гори. Темп. е около 37, карто мърда малко надолу и нагоре до 37,1. Днес се появи и гадене, сутринта слабо сега се превивам. Не повръщам. Видимо няма рана, или зачервчване, само усещане, че от определени места извира топлина. Днес минах през клин. по изгаряния в Пирогов но естествено като няма нищо видимо ме отсвириха, нямаше невролог да ме погледне, казаха ми само да си купя милгама Н. Може ли от 1 хапче да ми се гади, не съм пила досега, а в упътването на лекарството пише,че може да предизвика дразнене на стомаха и диария. Моля Ви включете се с мнение, ако някои е получавал топлинен удар как се процедира и изобщо какво мога да направя в тази ситуация. От време на време слагам нешо студено на горещите места, но не ме облекчава особено.

Вариант е да излизаш начесто и замалко навън, без шапка, дори и само на терасата. Другото е да лежиш и почиваш малко повече. Ако си си докарала топлинен удар трябва почивка за мозъка. Спи ли ти се повече от обичайното? Няма да ти навреди и повечко течности да приемаш. Ако се задържи това неразположение задължително посети невролог. Успех!

# 311
Как така коса се суши по няколко часа? Shocked

# 312
  • София
Как така коса се суши по няколко часа? Shocked

Според мен има жени, вманиачени на тази тема. В къщи никой не суши коси, дори детето....Това е и закалка - тя почти не боледува!
Имах такава позната навремето.....

Към авторката - не се засягай, но спри, не е нормално да сушиш коса повече от 15 минути и то ако веднага след това излизаш в студено време. Съдбата ти дава знак!

# 313
И у нас няма сушене на коси.
Но и не излизам след като съм си мила косата.

# 314
Момичета моля Ви, не отклонявайте въпроса, имам сериозно гадене от днес след 17,00часа, преди това на епизоди но не често, тялото ми е ледено и ме тресе, а главата ми изгаря, стягане в главата , затова, ако имате слуай с топлиненудар моля да ми помогнете да се ориентирам дали това се случва с мен. Къде мога да отида през нощтта ако се влоша?

Общи условия

Активация на акаунт