Бързи здравословни въпроси и отговори – 4

• 67 273
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,
Опитвам се да намеря референтните стойности на изследване за алергии "Атопия скрининг", но никъде нищо смислено не намирам.
Днес ми излязоха резултатите, но изобщо не ми става ясно какво означават  #Crazy newsm78 От лабораторията не са посочили референтна стойност и дори не знам дали са добри или не  newsm78
Моля, ако някой може да ми обясни, че ще си блъскам главата до понеделник Sad
Атопия скрининг
Смес инхалаторни(Dpt, котка, куче, овца, тимотейка, култивирана ръж)   < 0.35   kU/L         
Смес инхалаторни(cladosporium, бреза, маслина, амброзия, пелин, маргаритка)   < 0.35   kU/L         
Смес(яйчен белтък, мляко, треска, пшенично брашно, фъстък, соя)   < 0.35   kU/L         
Смес(лешник, скарида, домат, ягода, банан, праскова)   8.6   kU/L         
CCD   < 0.35   kU/L

Тук има инфо:
http://synwest.bg/index.php?p=21
Според мен всички без Смес(лешник, скарида, домат, ягода, банан, праскова) са ти в норма.

# 166
Здравейте, от няколко дни съм болна.Имам хрема и силна влажна кашлица, от два дни с храчки.Купих си бисептол и днес започнах сироп за кашлица Амбрекс, за по-лесно отхрачване.Смея да твърдя, че започнах да се оправям, почти не кашлям, хремата изчезна, НО днес като изпюх последната храчка в нея имаше като влакно кръв съвсем малко и много се уплаших.Вярно последните дни имах много силна кашлица, но днес наистина чувствам подобрение и много ме е страх сега това номрлано ли е при лоша кашлица?За пръв път ми се случва.Вероятно ще посетя и пулмолог, но ще е чак в Понеделник, а сега съм много притеснена.Случвало ли ви се е нещо подобно, че вече въртя в главата си лоши сценарии Sad

# 167
  • София
И аз от един бронхит имах малко кръв в храчките.
Личната лекарка ми каза да взимам ударно витамин це ампула. Укрепва капилярите, ако от напъните за кашляне е кръвта.
И наистина имаше ефект
Направих и снимка за всеки случай.
При мен беше наложително де, имах и много висока температура, едвам гледах , кашлицата беше брутална.

# 168
Здравейте отново!
Може ли да ми помогнете за разчитането на кръвните ми изследвания.Някои от показателите или са ми високи или ниски според реф.граници и идея си нямам какво означават.
Еритроцити 4.0 (4.20-6.20)
MCV 98.9 (82.00-98)
MCH 35 (28.00-33.00)
MCHC 354 (330.00-350.00)
GRAN-бр 2.1 (2.5-7.5)
MID% 0.115 (0.03-0.10)
INR-терап.граници приемащи антикоагулант 1.06 (2.00-3.50)
Глюкоза 5.8 (3.5-5.60)
Всичко други показатели са ми в норма.Понеже ми предстой операция на щитовидната жлеза,възможно ли е от нея да имам такива отклонения?

# 169
  • София
Мъжът ми изпитва силна и внезапна болка отзад на главата,отляво,там ,където от врата започва главата,знам,че ужасно го обяснявам,но предполагам ще ме разберете.Пробвам да го разтривам ,поолеква му,но не минава без беналгин.На сутринта не го боли.Това става обикновено вечер.Някой с подобни болежки да разкаже повече,че ми се изправя косата като наближи 22-23ч.

Как му е кръвното?
Благодаря ти,че забеляза въпроса ми!Първо кръвното мерим като го заболи,винаги е нормално,но той всяка сутрин си пие хапче за кръвно.

Нека да се види с невролог, може да е дископатия или дискова херния.

# 170
  • при морето
Rima,много благодаря!
От известно време болките са и в лявата пета,лявото коляно,както и в кръста отляво пак,чудехме се за какъв специалист да искаме направление...

# 171
Здравейте отново!
Може ли да ми помогнете за разчитането на кръвните ми изследвания.Някои от показателите или са ми високи или ниски според реф.граници и идея си нямам какво означават.
Еритроцити 4.0 (4.20-6.20)
MCV 98.9 (82.00-98)
MCH 35 (28.00-33.00)
MCHC 354 (330.00-350.00)

GRAN-бр 2.1 (2.5-7.5)
MID% 0.115 (0.03-0.10)
INR-терап.граници приемащи антикоагулант 1.06 (2.00-3.50)
Глюкоза 5.8 (3.5-5.60)
Всичко други показатели са ми в норма.Понеже ми предстой операция на щитовидната жлеза,възможно ли е от нея да имам такива отклонения?

Колко ти е хемоглобина?
Всички тези показатели се гледат, ако имаш анемия.

# 172
Хемоглобина ми е 140 (120-160)
Не знам да имам анемия.Направих си изследванията,които ми ги искат за операцията.

# 173
Значи в случая са без значение.
Анемия е под 120.

# 174
Благодаря много за разясняването! bouquet

# 175
Благодаря много за разясняването! bouquet

Успех с операцията! Hug

# 176
  • София
Може ли помощ, преди малко паднах много лошо на счупения си крак. Подува се малък участък . Нямам лед, нямам никакви мазила, как да спра подуването?
Йодасепт ще помогне ли, въпреки че няма рана?

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 00:34 от Wind .

# 177
Rima,много благодаря!
От известно време болките са и в лявата пета,лявото коляно,както и в кръста отляво пак,чудехме се за какъв специалист да искаме направление...

При това описание, и аз съм за невролог.

# 178
Каква може да и причината за изтръпване на малкия и рядко на безименен пръст на лява ръка. Не се случва постоянно, най-често е сутрин след събуждане?
С невролог ли да се консултирам?

# 179
  • София
Каква може да и причината за изтръпване на малкия и рядко на безименен пръст на лява ръка. Не се случва постоянно, най-често е сутрин след събуждане?
С невролог ли да се консултирам?

Травма и/или притиснат нерв...Да, с невролог....

Общи условия

Активация на акаунт