Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 839
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 5 310
Амона Ра разводнява темата с една единствена цел -да отклоним вниманието си от зулумите на любимите и моселини.
Двойното гражданство НЕ Е ЗАБРАНЕНО В МОМЕНТА в Германия. Беше преди години, но го отмениха.

Така изваден от контекста цитатът не ме спичатлява.

Цитирала си член 13 от закона за придобиване на бг гражданство, а в член 12 се казва:

"...Чл. 12. (1) (Предишен текст на чл. 12 - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство, ако към датата на подаване на молбата за натурализация:
1. е пълнолетно;
2. (доп. - ДВ, бр. 21 от 2012 г.) преди не по-малко от 5 години е получило разрешение за постоянно или дългосрочно пребиваване в Република България;
3. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер от български съд и срещу него няма образувано наказателно производство за такова престъпление, освен ако е реабилитирано;
4. (изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) има доход или занятие, което му дава възможност да се издържа в Република България;
5. (изм. и доп. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г., изм. - ДВ, бр. 68 от 2013 г., в сила от 02.08.2013 г.) владее български език, което се установява по ред, определен с наредба на министъра на образованието и науката, и
6. (нова - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) е освободено от досегашното си гражданство или ще бъде освободено от него към момента на придобиване на българско гражданство.
(2) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Не се изисква освобождаване от досегашното им гражданство за:
1. лица - съпрузи на български граждани;
2. граждани на държава - членка на Европейския съюз, на държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
3. граждани на държави, с които Република България има сключени договори, с които се установява взаимност.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 16:12 от Mirella_

# 5 311
Amona Ra дори не е чела целия закон, който цитира. (Линк, за който се интересува.) Там точно се потвърждават думите ни, че двойното българско гражданство е позволено.

# 5 312
Amona Ra дори не е чела целия закон, който цитира. (Линк, за който се интересува.) Там точно се потвърждават думите ни, че двойното българско гражданство е позволено.
Ако беше подавала документи за Бг гражданство щеше да знаеш,че не ти приемат документите без удостоверение ,че си се отказал от предишното!
Повече няма да споря проверете са !

# 5 313
Ако беше подавала документи за Бг гражданство щеше да знаеш,че не ти приемат документите без удостоверение ,че си се отказал от предишното!
Повече няма да споря проверете са !
Законът не се чете избирателно, т.е. само един член и да кажеш - ето, така е. Провери си ти, защото ако си българска гражданка е хубаво да си познаваш малко законите поне. Има доста условия, които позволяват да се получава българско гражданство като второ.

# 5 314
Amona_Ra, защо не си отвориш една темичка за двойното гражданство и не се излагаш в нея?
Хората ти дават да четеш българските закони и ти не можеш да ги схванеш, та какво остава за немските. Rolling Eyes Не може да твърдиш нещо на база "един познат ми каза"!  Rolling Eyes
В Германия и България двойното гражданство е разрешено при определени условия.

# 5 315
Amona_Ra, защо не си отвориш една темичка за двойното гражданство и не се излагаш в нея?
Хората ти дават да четеш българските закони и ти не можеш да ги схванеш, та какво остава за немските. Rolling Eyes Не може да твърдиш нещо на база "един познат ми каза"!  Rolling Eyes
В Германия и България двойното гражданство е разрешено при определени условия.

За Бг твърдя от опит,а за Германия да ,казаха ми .
Иначе ти си го формолирала точно.

# 5 316
 Радев след среща с Туск: Поставихме сигурността на нашата граница във всички аспекти

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4485799/

# 5 317
26 годишен канадец е стрелялият в джамията в Квебек. Бил привърженик на крайно десните и голям противник на мигрантите. Това ставало ясно от фейсбук страницата му.
Точно когато се подписа забраната и ..... терорист стреля по мюсюлманите.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 11:51 от Tatti

# 5 318
Къде прочете, че бил "крайно десен"?
Защото аз чета, че са били 2-ма мюсюлмани (мароканец и френскоговорещ канадец, приел исляма), и че са крещели Аллах Акбар, докато са избивали молещите се. Сигурно са имали основателна причина - недостатъчна правоверност на посетителите в джамията може би?

# 5 319
Защото аз чета, че са били 2-ма мюсюлмани (мароканец и френскоговорещ канадец, приел исляма), и че са крещели Аллах Акбар, докато са избивали молещите се. Сигурно са имали основателна причина - недостатъчна правоверност на посетителите в джамията може би?
И аз така прочетох,но знае ли човек вече колко дезинформация върви?В първите 2-3м след голямата покана в Жърмани колко радост бликаше от медиите.Какви специалисти дошли,как ще дръпне икономиката Mr. GreenОстанаха си само с висок прираст на бебета,тепърва ще се приземят икономически и ''културно''.Атентатите и терора са част от демокрацията. Naughty

# 5 320
Чак крайно-десен не.
http://heavy.com/news/2017/01/alexandre-bissonnette-quebec-city- … res-video-motive/.
http://www.lapresse.ca/actualites/dossiers/attentat-a-quebec/201 … -sur-facebook.php

# 5 321
Сега по Нова ТВ
Арестуван е един младеж от френско-канадски произход, а не двама, както е било по-рано съобщено и не е викал Аллах е велик.

# 5 322
Днес размишлявах над един съвсем страничен въпрос - непонятното за мене течение в масовата култура в последните десетина години разни чудовища (вампири, върколаци, психопати и т. н.) да се представят като положителни герои, които, въпреки че изпиват кръвта на маса хора, са едни съвсем симпатични персонажи с всички нормални човешки чувства. Дори герой като д-р Лектър се радва на завидна популярност и за неговата роля Антъни Хопкинс спечели на времето цял Оскар.

Та мисълта ми е, че всичко това е повече от странно. Дали е случаен признак на едно разпадащо се в културно отношение общество, което от пресищане вече се чуди какво да измисли, или е целенасочена политика (Овертон?) за привикване на обществото (още от невръстни деца) да се научи да приема И ХАРЕСВА чудовищата около себе си? Да ги толерира, да ги счита за нещо нормално и да извинява тяхната чудовищност под предлог, че "и те имат чувства"? Да се отказва от естествените си реакции на погнуса и съпротива при досега с тези чудовища?

Защо обществото трябва да осъжда някого, който е взривил 100 човека, след като приема с удоволствие някой изкормвач и кръвопиец в ролята на положителния герой и нощем лелее еротични мечти по същия?

Може би няма никаква връзка, може би просто развлекателната индустрия се движи на сляпо и само предлага повече адреналин на аудиторията, за да печели повече. И все пак по същия начин наблюдавам натрапчивото разпространение на все повече и повече тенденциозно вкарване на гей сюжети с нужда и без нужда - и това не е поради желанието на масовата публика, а по поръчка на съответните лобита. В този случай масовата култура целенасочено насажда у зрителите едни идеи, които малко по малко стават "нормални" (пак да кажа - Овертон).

И сега чета с лек ужас нечии писания из темите на този ЖЕНСКИ и МАЙЧИНСКИ форум - терористите имали основания, американците им били виновни. Кой, кога ви научи, че нормалните човешки представи за добро и зло вече не действат? Откога да изтрепеш десетки невинни цивилни има каквото и да било оправдание?

# 5 323
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Днес размишлявах над един съвсем страничен въпрос - непонятното за мене течение в масовата култура в последните десетина години разни чудовища (вампири, върколаци, психопати и т. н.) да се представят като положителни герои, които, въпреки че изпиват кръвта на маса хора, са едни съвсем симпатични персонажи с всички нормални човешки чувства. Дори герой като д-р Лектър се радва на завидна популярност и за неговата роля Антъни Хопкинс спечели на времето цял Оскар.

Та мисълта ми е, че всичко това е повече от странно. Дали е случаен признак на едно разпадащо се в културно отношение общество, което от пресищане вече се чуди какво да измисли, или е целенасочена политика (Овертон?) за привикване на обществото (още от невръстни деца) да се научи да приема И ХАРЕСВА чудовищата около себе си? Да ги толерира, да ги счита за нещо нормално и да извинява тяхната чудовищност под предлог, че "и те имат чувства"? Да се отказва от естествените си реакции на погнуса и съпротива при досега с тези чудовища?

Скрит текст:
Защо обществото трябва да осъжда някого, който е взривил 100 човека, след като приема с удоволствие някой изкормвач и кръвопиец в ролята на положителния герой и нощем лелее еротични мечти по същия?

Може би няма никаква връзка, може би просто развлекателната индустрия се движи на сляпо и само предлага повече адреналин на аудиторията, за да печели повече. И все пак по същия начин наблюдавам натрапчивото разпространение на все повече и повече тенденциозно вкарване на гей сюжети с нужда и без нужда - и това не е поради желанието на масовата публика, а по поръчка на съответните лобита. В този случай масовата култура целенасочено насажда у зрителите едни идеи, които малко по малко стават "нормални" (пак да кажа - Овертон).

И сега чета с лек ужас нечии писания из темите на този ЖЕНСКИ и МАЙЧИНСКИ форум - терористите имали основания, американците им или виновни.
Кой, кога ви научи, че нормалните човешки представи за добро и зло вече не действат?
Съгласна съм, че обществото е в стадии на културен разпад, или по скоро апатичен и общочовешки разпад където човека и човешкият живот нямат абсолютно никаква стойност.

На въпроса -  за съжаление, аз се научих когато бях в 4ти клас, че нормалните човешки представи са един мит за добро и зло и знаех със сигурност, че не действат.  Peace Кой ме научи - учителката ми по биология.

# 5 324

Не го чета. По новините го казаха във вечерната емисия. Гледах националната телевизия. Не е като да съм го чула из клюкарските предавания.
Утре може друго инфо да излезе.

Общи условия

Активация на акаунт