Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 166 309
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 180
Може би не всички знаят как точно Австралия си е решила проблема с "бежанците". Ето ви няколко линка, от които става ясно.
За съжаление журналистите ни не се научиха да проверяват някои неща и явно са скарани с географията. Няма начин на Великденския остров (той е само един и е част от Чили) да има подобен лагер - той е много посещавана туристическа дестинация, а е съвсем малък.
Науру НЕ е част от Австралия, а миниатюрно островче в Тихия океан, отдалечено от всякакви останали земи. Отделна държава е, като единственият й източник на доходи е гуаното (угнила птича тор, която се продава много скъпо). Но гуаното, както вече написах, е на път да свърши (или вече е свършила), поради което австралийските пари са добре дошли.
Предполагам че беднорията в Папуа също е голяма.
Ето ви няколко писания за австралийското решение на проблема:

Австралия държи мигрантите си на остров

Австралия изоставя бежанци на остров Науру

В Австралия бежанците нямат шанс

Премиерът на Австралия отхвърля обвиненията за системен тормоз над бежанци

Австралия затяга още мерките срещу бежанци

Няма да е проблем да намерите достатъчно други писания в мрежата.

# 181
  • София
Кой спомена за гладна стачка? Вече си имаме и такава.
Бежанци обявиха гладна стачка в Бусманци
Над 100 бежанци обявиха гладна стачка в Бусманци. Причината е, че лагерът на МВР там е от затворен тип и те не са излизали от няколко месеца. В началото на месеца около 400 души от Пакистан и Афганистан, затворени там, обявиха готовност за стачка като протест срещу лошите условия, храна и бавните процедури по регистрацията им.
Към центровете от затворен тип обикновено се насочват хора, наскоро заловени по границата. Те остават там, докато се подадат молби за статут и докато бъдат регистрирани, т.е. докато започне процедурата в Агенцията за бежанците. По информация на "Дневник" стачката ще продължи до утре сутринта.

Само един ден ли няма да папакат? Че то на това му казват лечебно гладуване за прочистване на организма.  Simple Smile А относно затворения тип лагери - редно е да свикват, точно така трябва да е. Безумие е хора с неизяснена самоличност да се мотаят из страната, не са тук на екскурзия.

# 182
От както десните дойдоха на власт в Австралия няма лагери. Има сключено споразумение с Индунезия. И по-напред го написах. Факт е, че от както се изнесоха лагерите, лодките намаляха. Според мен има проблем с третирането на бежанците, защото Австралия реално няма механизъм да осигури нормални условия, освен да плаща.

Проблемът стои от няколко години, но очевидно е ефикасна мярката. Нека не забравяме и че Австралия няма съседи, които да са във война. Смятам моделът за легална емиграция за успешен, но това е различно от предоставяне на убежище. Австралия предоставя убежище, прие и доста Сирийски бежанци.

Само не мога да разбера, защо ме държите отговорна за Австралийската политика.

# 183
От последния линк на Недоволна:
Външният министър на Австрия Себастиан Курц предложи Европа да се поучи от примера на Австралия. Според него мигрантите следва да бъдат връщани обратно или въдворени в островни центрове.
От ЕК отговориха, че европейската политика за убежището и миграцията е изцяло съобразена с международното право, което изключва отблъскването, и това няма да се промени.

Ще видим! Crossing Arms

# 184

Опитай да се научиш да четеш hahaha Може да ти помогне  hahaha

# 185

Опитай да се научиш да четеш hahaha Може да ти помогне  hahaha

Аз мога, но на теб не ти се отдава.

# 186
По повод на правото, ето едно интересно писание от ЮРИСТ.
Значи все пак може да ги озаптим, ако искаме.

Бежанец ли е този, който пресича границата, но не се предава на  … ? Категорично не!

А австралийската ни сънародничка явно страда от функционална неграмотност, а може и да е забравила родния си език. За това ви предлагам просто да не обръщате внимание на писанията й.

# 187
Защо да не ми се удава?
Аз не задавам въпроси защо не разбирам и не ме разбират...

Тежко е да си неразбран, съчувствам ти! Hug

# 188

Бежанец ли е този, който пресича границата, но не се предава на  … ? Категорично не!

А австралийската ни сънародничка явно страда от функционална неграмотност, а може и да е забравила родния си език. За това ви предлагам просто да не обръщате внимание на писанията й.

Току що те докладвах, защото ми писна от подобни на теб. Кога съм твърдяла какво е бежанец? Има си определение и процедури. Каква вина има, че не се спазват? Проблемът и в Австралия и в Европа е с незаконните, които умишлено си унищожават документите. Това прави процедурата почти невъзможна. И Австралия и Европа ги издържа през това време. Австралия има късмет да е остров, достатъчно отдалечен.

# 189
Като не можем да ги затваряме, можем ли да ги сложим под карантина? И това ли е нехуманно?

Down, интересно ми е да те чета за Австралия, но защо, по дяволите се намесваш в тема, която не познаваш, не разбираш и не те касае??? Обяснявам: ситуацията тук НЯМА нищо общо със системата в Австралия. Никой не те обвинява за тамошната политика, напротив, тайно (или явно) се надяваме Европа да поеме същата политика. През това време не приемаме от Австралия да ни се казва, че нямаме проблем.

# 190

И тази ли тема ще затваряме Cry

Даун няма нищо против, че в Австралия не пристигат лодки. Има нещо против нехуманното отношение към пристигащите с лодки. Не вижда никаква връзка между първото и второто изречение. Допускам, че не вижда никаква връзка и между прибирането на лодки от либийския бряг и увеличаващия се наплив.

# 191
Като не можем да ги затваряме, можем ли да ги сложим под карантина? И това ли е нехуманно?

Down, интересно ми е да те чета за Австралия, но защо, по дяволите се намесваш в тема, която не познаваш, не разбираш и не те касае??? Обяснявам: ситуацията тук НЯМА нищо общо със системата в Австралия. Никой не те обвинява за тамошната политика, напротив, тайно (или явно) се надяваме Европа да поеме същата политика. През това време не приемаме от Австралия да ни се казва, че нямаме проблем.

Аз се намесвам по тема, която ме касае и интересува. Каквото и да кажа, макар че не споменавам Австралия съм репликирана с тъпото "а вие, защо биете негрите". Ако се върнеш назад, ще видиш, че аз коментирам ситуацията в Европа. Само в последните си постове писах за Австрралия, за да обясня каква е системата тук.

Няма как да се съглася с расизма - виж коментара за Обама и боята му.

Темата ще е за заключване, когато отново се нарушат всички правила, дано да не ви оставят да се вихрите 3000 страници.

# 192

Току що те докладвах, защото ми писна от подобни на теб. Кога съм твърдяла какво е бежанец? Има си определение и процедури. Каква вина има, че не се спазват? Проблемът и в Австралия и в Европа е с незаконните, които умишлено си унищожават документите. Това прави процедурата почти невъзможна. И Австралия и Европа ги издържа през това време. Австралия има късмет да е остров, достатъчно отдалечен.

За съжаление май написаното по-горе е вярно...

Не прочетох някой да те държи отговорна за това нещо. Напротив, всички подчертаваме, че това е единствения начин да се спре потока от търсачи на лек живот.
А линкът няма абсолютно НИЩО ОБЩО С ТЕБЕ.
Това беше последния път, който ти отговарям.

# 193

Няма как да се съглася с расизма - виж коментара за Обама и боята му.

И защо това е расизъм? Откога всички сме длъжни да намираме чернокожите за сексуално неустоими? Май омеша темите! Peace

Борците за свободно движение през границите се върнали с влака в Белград. Еййй, лоши хора, брей!
http://www.bta.bg/bg/c/BA/id/1460518

# 194
Не че имам особени надежди, че ще бъде прочетено, но все пак, ето какво съобщава Wall Street Journal за австралийския модел, така харесван тук, вкл. с цифри:
http://www.wsj.com/articles/australia-strikes-deal-to-resettle-r … in-u-s-1478997228

пп. Даун, аз се отказах да цъкам на Информирай модератор. Очевидно това е новата политика на форума, колкото повече помия, толкова повече кликове. Е, моите са ги почти загубили, да са им халал другите.

Общи условия

Активация на акаунт