Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 166 364
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 300
  • Ямбол
Откъде ти е информацията?

От официалния сайт на Шведско радио и официалния сайт на община Готланд
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6518268

На посочения линк дори има кратко интервю по телефона с шефа на стоматологичния кабинет, който казва че неговият подчинен зъболекар  е направил сериозно длъжностно престъпление и че не застава в негова защита...

При извършено престъпление, не е ли нормално да бъде уволнен?

# 301

Има извършено престъпление в случая, но не от въпросния зъболекар, а от корумпираните шведски миграционни...А на теб ще ти бъде ли приятно да те правят на будала и идиот в следната хипотетична ситуация, знам че си учителка - паралелка 4 клас примерно, докарат нов ученик от Афганистан и ви казват, че е на 10 години, а "детето" видимо изглежда на 20...

# 302
PURE,
млъчи, моли се, кога те биять
кожата ти да одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай:
"Боже, помилуй - грешен съм азе"

Не мисля, че си струва да водиш този разговор Peace
Ти можеш ли да направиш някаква оценка на реалните настроения на местните? Дали под страха има някакво възмущение или приемат всичко за нормално?

# 303
В много страни, когато при изпълнение на служебните задължения се установи, че има нередност, злоупотреба, лицето, което е установило това е длъжно да уведоми съответните органи по служебен път.

В случаят има злоупотреба със социални средства.

# 304
  • Ямбол

Има извършено престъпление в случая, но не от въпросния зъболекар, а от корумпираните шведски миграционни...А на теб ще ти бъде ли приятно да те правят на будала и идиот в следната хипотетична ситуация, знам че си учителка - паралелка 4 клас примерно, докарат нов ученик от Афганистан и ви казват, че е на 10 години, а "детето" видимо изглежда на 20...
Не е моя работа каква е възрастта на учениците.
Ти представяш повече подробности, от това, което даде като линк. Затова не мога да хвана идеята на зъболекаря да реши да търси възрастта.

# 305
Може би са имали вече имат мъдреци, или се наложило да пломбира/извади някой мъдрец. Сигурно и здравната каса напълно покрива зъболечението на деца, но не и на 'лекуване' на мъдрец.

# 306
Ами ако е трябвало да прави зъбите на "дечицата" за сметка на шведския данъкоплатец (всъщност то е ясно, че е за негова сметка), защо да не провери? Ти искаш ли с твоите пари да оправят безплатно зъбите на 30-годишни пръчове от Афганистан, обявени за 15-годишни?

# 307
Може би са имали вече имат мъдреци, или се наложило да пломбира/извади някой мъдрец. Сигурно и здравната каса напълно покрива зъболечението на деца, но не и на 'лекуване' на мъдрец.
Зъболекарските услуги тук са безплатни за деца до 18 години, след това сумите са безбожни. Ние тук не сме ходили на зъболекар - по-евтино ми излиза да хвана самолета за БГ и там да си лекувам зъбите, наши приятели шведи също ходят при нашата зъболекарка в София.

Ти можеш ли да направиш някаква оценка на реалните настроения на местните? Дали под страха има някакво възмущение или приемат всичко за нормално?

За уж реалните настроения, има изнесени данни - но дали са истински или пропаганда не знам, не знам... Rolling Eyes

Последното допитване до населението чрез социологически проучвания и анкети показва следните резултати: 44% от шведите искат още бежанци (увеличение от 18 процентни пункта от допитването през февруари). Другото интересно е, че всеки трети швед (31% от анкетираните) са склонни да приемат "бежанци" в дома си. Нашата община май не влиза в тази статистика, което ме кара да си мисля, че резултатите не са точно такива - нали писах, че 216 лежанци никой не ги прие в домовете си, въпреки призивите на общината... Whistling

# 308
Не, не може, след като не казваш абсолютно нищо по темата, а и не виждам по какъв начин те интересува, след като при теб няма афгански и пакистански диваци, които трябва да издържаш, докато те беснеят в дома на приемника си Tired
Случайно да прочете какво се случва в Гърция? Или в Харманли как дивеят, имаш ли представа?
Да, някои хора нямат връзка с действителността, но това не  им пречи да се изказват неподготвени!
PURE писа в какъв ужас живеят в Швеция, аз постнах пътепис на човек бил в Харманли, другите потребителки и те редовно споделят какво виждат-но НЕ,ние нямаме право да се възмущаваме!

# 309

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/11/17/2865949_krainata_desnica_ … krepa_na_fona_na/

Крайната десница в Швеция трупа подкрепа на фона на мигрантската криза

# 310

Последното допитване до населението чрез социологически проучвания и анкети показва следните резултати: 44% от шведите искат още бежанци (увеличение от 18 процентни пункта от допитването през февруари). Другото интересно е, че всеки трети швед (31% от анкетираните) са склонни да приемат "бежанци" в дома си. Нашата община май не влиза в тази статистика, което ме кара да си мисля, че резултатите не са точно такива - нали писах, че 216 лежанци никой не ги прие в домовете си, въпреки призивите на общината... Whistling

Ясно. Не съм прочела коментара на Зон, там ще е отговорът на въпроса,който изтрих току що!

Дайте да не се впрягаме повече от едни хора. Те сами ще си отидат.

# 311
За мен Швеция е неспасяема.
Там мигрантите са прекалено много, една част от шведите си ги искат и не бих се учудила ако диваците започнат и да управляват държавата.  Rolling Eyes

# 312
Ето едни симпатяги, които системно наблюдават нашата граница, а отговорни лица ни уверяваха, че това било невъзможно. Wink

БХК иска разследване, биели и ограбвали бежанците на браздата
За няколко месеца организацията имала 33 подобни сигнала

От там алармират за многобройни сигнали за ограбване, физическо насилие или унизително отнасяне към търсещите убежище по границата.

В периода от май до септември 2016 г. Българският хелзинкски комитет е получил 33 сигнала за ограбване, физическо насилие или унизително отнасяне от страна на служители на полицията, засягащи общо над 600 лица, търсещи международна закрила в България. От организацията предполагат, че това са само част от действителните случаи. Изнесените факти се основават на системното наблюдение на БХК на границата и се базират на данни, заявени от бежанци и лица, търсещи закрила.
Скрит текст:
Обобщените данни на БХК сочат, че през 2016 г. достъпът до територия на хората, търсещи закрила в България, остава затруднен. "Държавната политика и практика в тази област продължава да третира хората, бягащи от война и преследване, по еднакъв начин с имигрантите, които напускат страните си основно по икономически причини. Липсват както институционални, така и чисто практически разрешения, които да осигурят прилагането на диференциран подход, който да осигури достъпа до територия и закрила на бежанците и принудително разселените хора", пишат в своята позиция от БХК.

Според организацията най-сериозните опасения във връзка с достъпа на бежанците са предизвикани от "прилаганата от властите практика на безразборно отблъскване, жертва на което стават и бежанците". "От началото на годината различни групи от търсещи убежище и закрила докладваха, че са били подложени на принудително връщане (отблъскване) обратно на територията на Турция от страна на смесените групи за охрана на държавната граница, при това не само от граничната бразда, но и от граничните зони във вътрешността на страната", съобщават правозащитниците.

По думите им в мнозинството от получените сигнали (80%) е заявявано, че при задържане полицейските органи са изземвали и отнемали от търсещите закрила без съставяне на протокол или друг надлежен документ пари, ценни вещи или са конфискували и носената от тях храна. В отделни случаи е докладвано нехуманно и унизително третиране, изразяващо се в груб език, събличане по бельо или подпалване на вещи и принадлежности.

В част от докладваните случаи (около 45% от сигналите) търсещите закрила разказват и за физическо насилие, включващо поваляне на земята, ритане, удари, включително в отделни случаи със средства като палки или дръжка на пистолет. В шест от случаите лицата, извършили задържането, са използвали полицейски кучета за сплашване като в резултат има сигнали за ухапвания. Описани са случаи, при които е използвана стрелба във въздуха.

"Отблъскването на хора, търсещи убежище и закрила, които бягат от война или преследване, представлява нарушение на българския закон както и на международното право, а получените сигнали разкриват действия, които съставляват престъпления, при това извършвани от служители на органите на реда, които трябва да бъдат разследвани с нужното внимание и при тяхното установяване и доказване – наказвани с цялата тежест на закона", искат от БХК.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2016/11/17/bhk-iska-razsledvane-biel … a-brazdata.322607

# 313
Благосъстоянието на Швеция се дължи, доколкото знам, на петрола.
Това позволява съществуването на т. нар. "социална държава" и икономическото й равновесие въпреки високите данъци. В комбинация с наличието на самите шведи, техният модел е осъществим. Ако се наруши обаче етническия им състав, ще им отиде социалната държава въпреки петрола.

Момичета в Швеция, има ли данни за тенденция за емиграция на способното население, каквато в момента се наблюдава примерно в Германия?

Делпел, така става, като са тарикати и не искат да минат по каналния ред. Плати си на каналджията и ще ти е мирна главата.

# 314
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
има ли данни за тенденция за емиграция на способното население, каквато в момента се наблюдава примерно в Германия?

дай линк към данните за ДЕ.

Общи условия

Активация на акаунт