Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 166 166
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Как се прави социологическо проучване така, че да се получат нужните резултати - пример от братска Германия.  Simple Smile
Мигрантите в Германия имат висока мотивация за работа
Херберт Брюкнер – директор на Института за изследване на заетостта: "Предполагаме, ако тази тенденция продължи и в бъдеще, че след 5 години най-малко 50% от мигрантите ще имат работа. Мотивацията за работа сред тях е висока, 78% със сигурност искат да работят, още 15% твърдят, че много биха желали да упражняват някаква работа. Мотивацията за работа и сред жените мигранти също е висока – 87% от тях искат да работят в Германия."
Юрген Шуп – ръководител на Социално-икономически панел: "В голямото си мнозинство мигрантите споделят мнението на германските граждани за демократичните ценности и частично се отличават от хората в арабските региони или страните по произход. 96% от анкетираните в изследването са съгласни, че демократичната система е необходима. Също 96% са съгласни, че гражданите трябва да избират правителствата, които ще ги управляват, в свободни и честни избори."

И работливи, и демокрацията прегръщат с две ръце... супер! Ако и нашите тук в България са такива - направо да им връчват мотиките и да почват да бачкат, вместо да се млатят и ръгат с ножове.  Wink

# 286
  • Ямбол
Дали е истина това за куневица?...
Разбира се, че е. Черната сапфирка поства само проверени новини и проверява минимум в два чужди източника информацията си. И никога, никога не излиза от темата. Махленските клюки, които разпространява, са нейната гордост.

# 287
Как се прави социологическо проучване така, че да се получат нужните резултати - пример от братска Германия.  Simple Smile
Херберт Брюкнер – директор на Института за изследване на заетостта: "Предполагаме, ако тази тенденция продължи и в бъдеще, че след 5 години най-малко 50% от мигрантите ще имат работа. Мотивацията за работа сред тях е висока, 78% със сигурност искат да работят, още 15% твърдят, че много биха желали да упражняват някаква работа. Мотивацията за работа и сред жените мигранти също е висока – 87% от тях искат да работят в Германия."
Юрген Шуп – ръководител на Социално-икономически панел: "В голямото си мнозинство мигрантите споделят мнението на германските граждани за демократичните ценности и частично се отличават от хората в арабските региони или страните по произход. 96% от анкетираните в изследването са съгласни, че демократичната система е необходима. Също 96% са съгласни, че гражданите трябва да избират правителствата, които ще ги управляват, в свободни и честни избори."

И работливи, и демокрацията прегръщат с две ръце... супер! Ако и нашите тук в България са такива - направо да им връчват мотиките и да почват да бачкат, вместо да се млатят и ръгат с ножове.  Wink

Внезапно се обнадеждих и успокоих. Германците могат да спят спокойно и да си гласуват за Меркел - тя знае какво прави.

# 288
  • България
Търсят майки за 200 деца бежанци 17.11.2016 | 07:46

Майки за 200 деца на бежанци у нас търсят социални работници, пише в. "Телеграф". Според специалисти все повече семейства са склонни да се грижат за хлапета на чужденци. Тези малчугани попадат в рисковата група за настаняване в приемни семейства, както и децата с увреждания и жертвите на насилие и трафик. На приемните родители се дава твърдо възнаграждение, определено в процент от минималната заплата и според броя на настанените хлапета в домакинството. За едно дете временно отглеждащият го ще получава 150% от минималната заплата, за две - 160%, за три - 170%. Освен това се предоставя и месечна издръжка според възрастта на детето. Преди да бъдат настанени в кризисни центрове или приемни семейства много от малките чужденци минават през отделите за закрила на детето. 193 случаи на непридружени хлапета, чужди граждани в това число и деца на бежанци, са получили консултация, съобщуха от Агенцията за социално подпомагане. Данните са към 30 септември 2016 година. Служителите в отделите по закрила на детето информират и консултират децата за техните права и интереси.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/390756-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F% … %D1%86%D0%B8.html

# 289
Херберт Брюкнер – директор на Института за изследване на заетостта: "Предполагаме, ако тази тенденция продължи и в бъдеще, че след 5 години най-малко 50% от мигрантите ще имат работа. .....

И в подобен стил, но още по-оптимистично:

"Проучването е констатирало също така, че 96 на сто от новопристигналите са привърженици на демократична система, а 92 на сто смятат, че равноправието на мъжете и жените е част от демокрацията."

"От пристигналите след януари 2013 г., 58 на сто имат повече от 10 г. образование зад гърба си - в училища, професионални центрове или университети преди да тръгнат за Германия. По-малко от една трета са учили в университет или в училище за придобиване на професия, а 19 на сто имат само начално образование или никога изобщо не са посещавали училище."

от тук (мисля, че е същото изследване, данните съвпадат): http://banks.dir.bg/news.php?id=24501987
=====

По горния пост:
Ще повърна от многократното повтаряне на думите "хлапета" и "малчугани"... Това идва за да е ясно че това НЕ са деца или да ни внушат нежни чувства??? Журналистите би трябвало да се придържат към думата "непълнолетни лица от чуждестранен произход". Пак продажници - и двете страни; и журналята и евентуално желаещите да получат 170% от МРЗ + тлъста издръжка, която не се споменава... да им приседне дано.

Приемам за положително само ако тези деца бъдат отнемани от родителите им на възраст до 5 г. и отглеждани завинаги в приемни семейства / осиновявани.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 09:34 от aaa73

# 290
 Мигранти вилняха на гръцкия остров Хиос

Мигранти и бежанци вилняха тази нощ на остров Хиос. Размириците започнаха вчера вечерта и продължиха до ранните часове на днешния ден. По данни на гръцки медии мигрантите подпалиха център за временно настаняване, който изгоря почти целият, нападнаха магазини, чупеха витрини, трошиха и обръщаха коли, обстрелваха с фойерверки къщи на на местните жители, хвърляха и камъни по хората. Жителите трябваше да се бранят с палки или бухалки. За възстановяване на реда бе извикаха специална полицейска маст. В Гърция останаха 60 000 мигранти след закриването на западнобалканския маршрут, те очакват да се изясни техния статут. На островите в Егейско море има 16 000 мигранти, но местните центрове могат да поемат половината от тях.

http://www.bgnes.com/sviat/balkani/4470584/

Мда, културни особености Sick Как ги търпят местните тези диваци, не знам ooooh!

# 291
Новите заселници наистина искат да работят, при това колкото се може по бързо!
Мъжете искат да работят като дилъри на наркотици, а жените като майки на бъдещото поколение европейци.

# 292
Puré, вашата община си спечели приза по тъпота

А общината на бившия премиер, същия с речта "отворете сърцата (и портфейлите)" приема НУЛА любимци

В няколко града вече има случаи на заразени с туберколоза, с резистентни бактерии, за сега неподдаващи се на лечение
А ваксинациите са спрени оше през 70-те

Сега изтече и инфо за заразата от преди няколко години на питейната вода на два големи града с някакви бактерии, които северноафриканци пренасяли
Заразата съвпадала именно с набъкбукването на тези градове с нови любимци
Помня добре какво пишеше тогава по вестниците, че се било получило смесване на питейна и канална вода и затова било всичко
Мила и позната комунистическа манипулация

# 293
WASP, Pure, аз вчера се чудих защо някои шведски общини имат квота 0. Даже потърсих в Гугъл как изглеждат, ами нищо особено не открих, не бяха луксозни... Но отговор винаги има!
Значи, не очаквайте лагер в Банкя.

# 294
  • София
Още за събитията на о-в Хиос - по информация от гръцките медии мигранти са разбили магазин за фойерверки и с откраднатото от там са си спретнали истински купон със светлинни феерии, нападали са и домове на жителите на града и са подпалили лагера в Суда
ВИДЕО и ВИДЕО
Питам се защо Мама Меркел още се бави и не си ги прибере в Германия тези работливи, образовани и законопослушни кандидат-европейци, ами ги мъчи да стоят тук на Балканите. Те очевидно са силно изнервени.

# 295
 Не само в Швеция агитират да ги приютяват мамините златни  Sick
 Копирано от фейса
Цитат
Dimitar Petrov
¡¡¡ Това което става в Европа е пълен абсурд ! Само преди минути аз имах страхотен скандал в центъра на град Леон/Испания/ със представители на UNICEF !?! Към мен се обърнаха няколко ,,служителки" на тази организация и започнаха настоятелно да ме убеждават да приема в дома си ,,бежанци" ! Почти всеки ден има такива ,представители" и повечето са мюсюлмани ! Аз се опитах да ги отмина,но те са нагли и настояват да ги изслушаш и приемеш условията им ! И когато аз категорично отказах,те започнаха да крещят и стана един цирк ! Не им останах длъжен и аз ги подкарах и им казах в лицето какво мисля за целия този сатанински театър с ,,бежанците" ! А като дойде полицията те започнаха да крещят,че съм расист ! Не оставиха и дошлия екип на местната тв. да заснеме нещо ! Спаси ме от проблеми познанството с някои полицаи...явно хората разбират какво става и се усещат,че този театър си е чисто превземане на континента а не спасяване на бежанци ! Направо съм отвратен от тези организации ООН и Уницеф...а това е последния ми ден в Испания ! Европа си отива,бавно и мъчително ! Просто кошмар...

# 296
Шведски зъболекар, практикуващ на остров Готланд е бил уволнен дисциплинарно, защото (дръжте се, за да не паднете Sick): три непридружени брадати били изпратени при него за лечение на зъбите, но зъболекарят по свое желание и инициатива се възползвал от възможността да направи определяне на възрастта на въпросните пациенти и  установил несъответствия възраст-зъбна картина. Изпратил доклад на миграционните, че въпросните пациенти са доста пълнолетни, миграционните от своя страна били възмутени от своеволията на зъболекаря, защото е нямал изрично право от тях  да прави такова изследване и в крайна сметка човекът е уволнен.

# 297
  • Ямбол
Шведски зъболекар, практикуващ на остров Готланд е бил уволнен дисциплинарно, защото (дръжте се, за да не паднете Sick): три непридружени брадати били изпратени при него за лечение на зъбите, но зъболекарят по свое желание и инициатива се възползвал от възможността да направи определяне на възрастта на въпросните пациенти и  установил несъответствия възраст-зъбна картина. Изпратил доклад на миграционните, че въпросните пациенти са доста пълнолетни, миграционните от своя страна били възмутени от своеволията на зъболекаря, защото е нямал изрично право от тях  да прави такова изследване и в крайна сметка човекът е уволнен.
Откъде ти е информацията?

# 298
Откъде ти е информацията?

От официалния сайт на Шведско радио и официалния сайт на община Готланд
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6518268

На посочения линк дори има кратко интервю по телефона с шефа на стоматологичния кабинет, който казва че неговият подчинен зъболекар  е направил сериозно длъжностно престъпление и че не застава в негова защита...

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 12:05 от Анонимен

# 299
ОФТОПИК!

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
...

Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита

....
Светът, привикнал хомот да влачи,
тиранство и зло и до днес тачи;
тежка желязна ръка целува,
лъжливи уста слуша с вяра:
млъчи, моли се, кога те биять
кожата ти да одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай:
"Боже, помилуй - грешен съм азе"
думай, моли се и твърдо вярвай -
бог не наказва, когото мрази...

Отваряме вчера с дъщеря ми учебника по Околен свят за втори клас, заменил хубавия предмет Родинознание. Защото от известно време не е модерно да се знае много-много за родината.
И какво четем в урока България-моята родина. Започва с лирическо писъмце до въображаемо другарче. Аз съм приятелка с арменката Анухи. А утре в класа ни идва нов ученик - Мехмед (или нещо аналогично). Госпожата ни обясни, че всички ние сме български граждани. Детето ми гледа озадачено. Ама няма ли българчета в този клас? И аз се озадачих. Ако учебникът се чете от Мехмед, как той ще разбере, че в класа му има и българчета със същите права, като него? Значи априори се приема, че другите народности са нещо си по-специално, с което НИЕ, несъществените българи, следва да се съобразим. Индиректно и елегантно поднесено. По нататък поучително я уведомяват, че българи, роми, турци, арменци и т. н. заедно се трудят да подобрят живота на всички български граждани. Вероятно са подредени по численост. Засега. Малко бих поспорила да знака на равенство между втората група и труд за общото благо, ама нейсе.

Днес големият ми син има контролно по литература. Отивам да го нагледам и установявам с голяма почуда как нищи анализи по Ботевите стихотворения. Включително онова за "Турчин че бесней". Зачудена го питам как така това стои в учебния им материал все още. И какво разбирам? Госпожата им ЗАБРАНИЛА да си купуват новите учебници, извадила едни стари христоматии от преди 7-8 години. Прииска ми се да отида да я прегърна!

Връзката между промиването на мозъците на децата и набълбукването на България с араби, персонифицирана в лицето на г-жа Кунева, е съвсем пряка. Тя се изразява например в договорите, които МОН сключи с общините за настаняване на "деца" на бежанци в българските училища.

Общи условия

Активация на акаунт