Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 807
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 6 420
  • MI
Мирела, и преди 5 години имаше интернет и беше достъпен навсякъде. Съответно имаше много желаещи да дойдат в Европа, но виж статистиките колко бяха реално успяващите да дойдат. Не е и като да са живеели особено по-добре. Просто Кадафи не им даваше да тръгнат, за което получаваше инфраструктура, специалисти, че и пари. Огромната част от идващите не са сирийци и иракчани, където има война. Не са дори магребинци че да кажем че бягат след дестабилизирането на района. Просто си унищожихме сами по най-тъпия начин буферите. А на всичко отгоре дойде и Меркел да каже добре сте ми дошли и ни довърши просто.

МаксиТанче, долу я цитирах, ако искаш върни се и прочети внимателно какво е писала, при това го пише за 10ти път. Искаше и план Маршал да им правим, за да не тръгвали. Не вярвам чак пък толкова да не може някой да чете с разбиране.  ooooh!

# 6 421
Скрит текст:
MaxiTan4e много правилно ме разбра. Съсипаха туризма на хората, а това беше едно от основните поминъци. Там имаше работа за местните, в обслужващата сфера, в търговията.

Разбира се, в Пакистан, Афганистан, Гамбия, Нигерия, Мали, Сенегал, Еритрея, Сомалия и т.н. живееха супер преди арабската пролет.  Peace  Laughing

Не разбирам твоите постове. Бътърфлай пише за Сирия, Турция, Тунис, Ирак, Алжир, ти я критикуваш за Пакистан, Гамбия, Нигерия, Сенегал ...
Скрит текст:
Бътърфлай е права, че изброените от нея (не от теб) държави бяха достатъчно стабилни и уредени преди САЩ да се намесят и да скапят всичко. Къде точно прочете в нейните постове, че минаващите транзит през изброените от нея (не от теб) държави всъщност са граждани на тези държави? Аз поне не виждам нищо такова, а коментар, че преди да рухнат режимите, тези държави са били в достатъчно добро състояние, че да няма масова инвазия от тази посока. За Либия конкретно Кадафи имаше договорка с Италия да спира всякакви опити на нелегално пресичане на морето в посока Италия от либийските брегове. Тази договорка приключи с падането му от власт и смъртта му.

Според мен объркването ти идва от факта, че не се придържаш към това, което тя пише, а четеш нещо, което го няма.
Просто е, да - съсипаха туризма в Туснис, но тунизийците всъщност са много малка част от идващите тълпи. Т.е. дали имат те прехрана няма много общо с този проблем. Истинският източник на нашите проблеми е друг - махането на техните диктатори от власт. Сега стана ли ясна идеята?

Разбрах, че ти и Бътърфлай пишете за различни неща и че е абсолютно ненужно от твоя страна да я нападаш за нещо, което тя не е написала. Това не значи, че това, което ти пишеш е грешно само по себе си, а че не е директно свързано с това, което тя пише. Такива неща се избягват много лесно, когато човек се придържа към това, което този, на когото се отговаря, е написал.
Peace съгласна съм с всяка една дума, наистина пишем за различни неща.

# 6 422
  • MI

Peace съгласна съм с всяка една дума, наистина пишем за различни неща.
ИСкаше ли да им правим план Маршал за да не тръгват - да или не? И каква връзка има икономическото положение в северноафриканските страни с миграцията?

Според мен само с Маршал План в техните страни и подобряване на условията там, както и много развита пазарна икономика между Европа и тези страни, ще оправят проблема с емиграцията. Те са бедни, за това и толкова религиозни.
Когато им се оправи стандарта, правата на жените се подобрят и техните държави ще се пдобрят.

В Тунис, Либия и Египет преди години беше страхотно, туризъм. Америка направо ги съсипа като вложи пари в арабската пролет. Има страни в които само диктатурата осигурява мир.

Във всеки случай, аз съм голям оптимист, когато става въпрос за бъдещето ни. Сигурна съм, че още тази година ще се направи Маршал-План за Египет, Либия, Тунис. А до 1-2 години очаквам и войната в Сирия да приключи. Исис остават без пари вече и е въпрос на месеци да издадат багажа, а и хората вече ги разбраха, що за стока са.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 11:09 от nelig

# 6 423
  • забравих си мисълта...
Статията е много интересна от една страна и много плашеща от друга. Прочетох я по диагонал. Нямам време да я преведа, на работа съм. Накратко, унищожение на народа чрез  подмяна на населението, пенсия едва на 75 годишна възраст ако въобще ще има пенсии, военните амбиции на САЩ, банкрут на Германия и северните страни. Статията е написана много добре и на добър, лесен за разбиране немски. Предполагам google ще го преведе добре, но ако някой не разбере нещо, нека ми пише , ще му помогна.

http://www.anonymousnews.ru/2017/02/27/voelkermord-durch-migrati … s-auf-hochtouren/

# 6 424
Нелик, нека запазим темата мирна  Wink , наистина не разбирам, защо се хващаш за всяка дума и се заяждаш. Ако те дразнят постовете ми, просто ги прескачай.  Peace
Няма смисъл от допълнително напрежение във виртуалното прстранство. Тук сме всеки да си изрази гледната точка, а не да убеждава другият в своята. Темата е дискусия. Приемам и акцептирам всяко мнение различно от моето.

# 6 425
  • MI
Скрит текст:
Нелик, нека запазим темата мирна  Wink , наистина не разбирам, защо се хващаш за всяка дума и се заяждаш. Ако те дразнят постовете ми, просто ги прескачай.  Peace
Няма смисъл от допълнително напрежение във виртуалното прстранство. Тук сме всеки да си изрази гледната точка, а не да убеждава другият в своята. Темата е дискусия. Приемам и акцептирам всяко мнение различно от моето.
Не се заяждам, просто ти отговорих на конкретен пост, след което започнахте да твърдите че ти никога не си казвала нищо подобно. Което просто не е вярно, както се видя от цитатите. Можеше просто да отговориш защо мислиш че подобряването на икономическото положение в тези страни ще помогне вместо да се правиш на ударена че не си казала такова нещо. Просто е. спирам тук този спор, безсмислен е, дискусия има като не се отричаш от думите си а се обосноваваш.  Peace

# 6 426
Статията я прочетох с интерес и е написана на много достъпен език.

Според теб за коя партия в Германия ще е най-разумно да се гласува?
АФД няма да спечелят, но ако се гласува за тях поне ще има опозиция и Юниона няма да може да си прави каквото поиска.
Между другото четох някъде, че Фрауке Петри е най- симпатичната политичка сред народа. Аз лично Мойтен го харесвам, но не знам дали той ще е кандидат.

Фрауке Петри и Майтен ги харесвам зарад това, че първата е Доктор, втория Професор. Второ и двамата имат по три деца, т.е. притесняват се за бъдещето и са заинересова да запазят Германия християнска.

Притеснява ме това, че и двамата са сравнително бедни и могат да се полакомят или да ги корумпират. Някъде четох, че Сорос сеопива да подкупи Петри. А тя има преди няколко години фалит и приватинсолвенц.

# 6 427
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

защо статия на немски се публикува в руски сайт?... newsm78

Между другото четох някъде, че Фрауке Петри е най- симпатичната политичка сред народа.

визуално или убежденията й са симпатични?  Thinking

# 6 428
Скрит текст:
Не се заяждам, просто ти отговорих на конкретен пост, след което започнахте да твърдите че ти никога не си казвала нищо подобно. Което просто не е вярно, както се видя от цитатите. Можеше просто да отговориш защо мислиш че подобряването на икономическото положение в тези страни ще помогне вместо да се правиш на ударена че не си казала такова нещо. Просто е. спирам тук този спор, безсмислен е, дискусия има като не се отричаш от думите си а се обосноваваш.  Peace
Много от мигрантите биха си останали при семействата и не биха тръгнали през море да се давят, ако имаха прехрана в страните си, това за Северноафриканските държави, мое мнение.
В Тунис има демокрация в момента. В тези страни или диктатура или демокрация със силна полиция и Маршал план могат да им решат проблемите. Мое лично мнение.
В Германия съвсем не получават всичко на тепсия. Много от надеждите им са попарени. Много се вярва на теи банди, които пренасят хора, че тук всичко е розово и после ги очаква разлина действителност.

# 6 429
Мирела, и преди 5 години имаше интернет и беше достъпен навсякъде. Съответно имаше много желаещи да дойдат в Европа, но виж статистиките колко бяха реално успяващите да дойдат. Не е и като да са живеели особено по-добре. Просто Кадафи не им даваше да тръгнат, за което получаваше инфраструктура, специалисти, че и пари. Огромната част от идващите не са сирийци и иракчани, където има война. Не са дори магребинци че да кажем че бягат след дестабилизирането на района. Просто си унищожихме сами по най-тъпия начин буферите. А на всичко отгоре дойде и Меркел да каже добре сте ми дошли и ни довърши просто.

МаксиТанче, долу я цитирах, ако искаш върни се и прочети внимателно какво е писала, при това го пише за 10ти път. Искаше и план Маршал да им правим, за да не тръгвали. Не вярвам чак пък толкова да не може някой да чете с разбиране.  ooooh!

Така е, но ТУК и преди 5 години имаше много мигранти от Афганистан, Магреб и ко.
Просто не се набиваха на очи толкова, защото процентуално бяха малко.
В Италия спряхме да ходим още през 2010 година на почивка поради това, че на плажа не можеше и 5 минути да си починеш като хората от чернилки, които се опитват да ти продадат всякакви боклуци.

Тези първите мигранти отпреди години, радушно приемани и обгрижвани от немците, доведоха когото можаха, за да си имат компания и така напливът стана лавинообразен.

Преди много години, около 2000 беше, ходих в един университет по молба на мой близък, за да разуча за условията им за кандидатствуване на чужди студенти в една определена специалност -информатика.
Служителката там беше много любезна и приказлива и направи изказване в този смисъл:

" Ами то вече има толкова много...Един като дойде, на другата година води още трима-четирима, после те си водят техните хора и накрая се пълни с хора от където първият е дошъл. Изказването и беше по принцип, а не точно за българите."

Това, че сега кацата преля, не означава, че процесът не е почнал още отпреди много години.
Факторите са ужасно много. И свалянето на диктаторите беше  в полза на миграционната лавина, но не е
основният фактор.

Също така това :

...Много от мигрантите биха си останали при семействата и не биха тръгнали през море да се давят, ако имаха прехрана в страните си, това за Северноафриканските държави, мое мнение...
Не е фактор.
Мнозинството от тях идват тук, защото тук е много по-добре, а не защото там им е толкова зле.
Защо не искат в БГ, а само в Германия?
Мисля, че докато в Германия не се влоши драстично положението, за да няма привлекателност за инженерите, положението няма да се подобри. Дано не съм права, ама само това виждам като решение.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 11:40 от Mirella_

# 6 430

Между другото четох някъде, че Фрауке Петри е най- симпатичната политичка сред народа.

визуално или убежденията й са симпатични?  Thinking

Убежденията разбира се. Допитването е от Сат1.  Peace

# 6 431
  • MI
Скрит текст:
Много от мигрантите биха си останали при семействата и не биха тръгнали през море да се давят, ако имаха прехрана в страните си, това за Северноафриканските държави, мое мнение.
В Тунис има демокрация в момента. В тези страни или диктатура или демокрация със силна полиция и Маршал план могат да им решат проблемите. Мое лично мнение.
В Германия съвсем не получават всичко на тепсия. Много от надеждите им са попарени. Много се вярва на теи банди, които пренасят хора, че тук всичко е розово и после ги очаква разлина действителност.
Да, значи правилно съм те разбрала. Просто ти казах, че това би било неразумно наливане на пари защото всъщност са много малък процент от всички влизащи изброените от теб.  Peace Назад, преди доста време, бях публикувала линк към отчет за 2016 с пристигащите по страни, ако ти е интересно потърси го. за мен правилното решение е по-скоро политическо стабилизиране на тези страни и след това сключване на договори да задържат наплива, както беше преди. Иначе те колкото и добре да живеят, ако пускат всички желаещи да идват насам, полза няма.

Мирела, така е, просто миграцията не беше масова преди и беше управляема. Дали я управляваха добре е друг въпрос, но при смяна на политиката бе разрешим проблема. Сега е различно, огромен проблем е. Не може дума да става за интеграция при такива тълпи.

# 6 432
Правя последен опит да ти покажа къде грешиш, nelig, и се отказвам. Прочети, ако обичаш, много бавно и внимателно трите цитата.

И в техните страни не беше хич лошо. В Египет правеха много пари с туризъм, в Тунис и там. А в Турция до преди 2 години, разцвет.
Дори и в Сирия не беше лошо. Аз имах колеги в университета сирийци и
събираха дори и колеги от групата и ходеха на екскурзия до там.
В Сирия имаше много християни, точно като нас- православни и си живееха спокойно, защото Асад ги покровителстваше. Но САЩ се намеси навсякъде и им разби системата и в Сирия, и в Ирак, и в Алжир и от там объркаха света.

А и преди от арабските държави излизаха чрез студентски програми, и не само и камерунци и т.н. , но отбрани хора, работливи, ученолюбиви, поне такива ги видях в университета.

Бътърфлай, погледни статистиките откъде са мигранти ите. Това че минават през Либия или Турция не значи че са либийци и турци.  Rolling Eyes

Разбира се, в Пакистан, Афганистан, Гамбия, Нигерия, Мали, Сенегал, Еритрея, Сомалия и т.н. живееха супер преди арабската пролет.  Peace  Laughing

Сега, ако обичаш, ми посочи връзката между цитата на Бътърфлай и твоите цитати.

Подсказка: Такава връзка няма, защото тя пише за едно, а ти - за съвсем друго. Тя визира едни държави, а ти - съвсем други. Тя не пише за мигрантите от Сенегал, Пакистан и Нигерия, а за мигрантите от конкретно изброени държави. Затова и призовах да се придържаш към това, което тя е написала, когато й отговаряш. Така ще се избегнат недоразумения като това.

Сега, ако обичаш, пиши за държавите, които тя е изборила, съсипания им туризъм, съсипаните им общества и хаоса. Та да пишем за едно и също нещо. Или пък си пиши за минаващите транзит от трети страни, но без да го закачаш за нейни постове относно обществата в самите транзит-държави.

Ако ще критикуваш нещо, поне посочи точен цитат, закачи за точен пост, бъди ясна какво точно в цитирания текст критикуваш и не си съгласна. Иначе става буламач и не се разбира кой какво и защо.

Ако и сега не разбереш, не знам по какъв друг начин да ти обясня. Simple Smile

# 6 433
Фрауке Петри направи много рискован ход като се разграничи от ултрадесния=наци Хьоке.
Медиите се опитаха да го изтълкуват като разделение в редиците на Афд, но според мен това беше неодходима жертва, за да не се отблъснат умерените симпатизанти и в дългосрочен план ( до изборите)ще се изплати.

Стига сте спамили, ако обичате!
Има достатъчно теми за дрязги и борби кой е по-най. Praynig

# 6 434
  • MI
Правя последен опит да ти покажа къде грешиш, nelig, и се отказвам. Прочети, ако обичаш, много бавно и внимателно трите цитата.

Мерси за усилията, но нямаше нужда. Стига да се върнеш да прочетеш последния пост на Бътърфлай и ще разбереш че точно това е имала предвид. Т.е. ние се изяснихме, може ли и ти да се спреш?! Аз да ти подскажа къде ти бъркаш - не следиш дискусията от началото и се намесваш по средата в разговор, който очевидно не си разбрала.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт