Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 168 964
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 36 255
Еми, баба Меркел ги покани тея хубосници, така че нека Германия да си сърба попарата.

# 36 256
Те ги поканиха през 2015, не и сега,
тия Лукашенко, Путин са си диваци и варвари, такива и ще си останат ....

# 36 257
Те ги поканиха през 2015, не и сега,
тия Лукашенко, Путин са си диваци и варвари, такива и ще си останат ....
Е, то поканата на хайл Меркел не е била лимитирана, все още е отворена. Лукашенко ли е виновен, че баба Меркел ги привика, че Германия ги чакала с отворени обятия?
Иначе много лесно можеше да се споразумее с държавите от Магреб, Иран, Пакистан и така мигрантите няма да могат да стигнат дори до Турция, камо ли до Европа.
Ако от Брюксел не се репчеха пред Беларус, той нямаше да им прави подобни номера.
Не напразно имаме израз за това: "Кой каквото търси го намира".

# 36 258
  • Най-красивата страна
Да,баба Меркел ги покани през 2015,ама все още не е обявила,че Германия няма да приема повече бежанци.
Тоест добре дошли са...и продължава да си ги прибира..
И за това не са виновни нито Путин,нито Лукашенко..
Те и поляците не са виновни..ама са в ЕС .

# 36 259
Слушах коментар за книгата "Какво да се прави?" на Давид Енгелс,
който безпощадно задава въпроси и още по-безпощадно дава отговори за трайните последици от
падението, към което се е запътила Европа.

В звуковия файл на БНР интервю с Мартин Петрушев за книгата:
https://bnr.bg/horizont/post/101554680/martin-petrushev-kakvo-da … hnik-za-ocelavane
Открих и интервю със самия автор - не спестява истината.
https://www.pan.bg/view_article-6-489373-david-engels-upadykyt-n … -sluchajnost.html
Малка част съм копирала:
Скрит текст:
- Вашата книга „Какво да се прави? Живот с упадъка на Европа“ (Que Faire? Vivre avec le déclin de l’Europe ) е по-скоро лично преживяване, отколкото политическо есе. Защо искахте да споделите тези интимни размисли с читателите?

- Както пишат и други историци, като Освалд Шпенглер и Арнълд Тойнби, упадъкът на Запада съвсем не е случайност, той се вписва в логиката на историята, която вече е видяла възхода и падението на множество цивилизации. В книгата ми „Упадък“, която наскоро бе преиздадена в джобен формат, се опитах да покажа доколко днешната криза в Европа напомня кризата на Римската република от I век, когато, обхваната от безпрецедентна политическа, икономическа, демографска, етична и социална криза, тя е раздирана от вътрешни бунтове, прерастнали в истински граждански войни, преди републиката да се превърне в авторитарна държава, овладяла, разбира се, положението, макар и с цената на драстично ограничаване на политическите свободи и на културен застой. Убеден съм, че в близките две десетилетия и нас ни очакват такова развитие и мога само да приканя читателите да се подготвят за тези събития.

- Изтъквате факта, че малцина се осмеляват да говорят за „упадък“. Но не се ли страхувате, че самото говорене за "упадък" може да повлияе на ситуацията?

- Това е като в медицината: бихте ли искали да се лекувате при лекар, който ще лекува рака ви като хрема, от страх от психосоматичното въздействие върху реалната ситуация? Преди всичко вярвам, че честността към самата себе си трябва да бъде висша добродетел на всяка уважаваща себе си цивилизация. Умишленото премълчаване на истината за културните процеси в сегашния момент, било то масовата имиграция, застаряването на населението, ислямизацията, изкуствения интелект, разпада на националните държави, саморазрушаването на образователната система, огромното изоставане на Европа от Китай и превръщането на демокрацията в технокрация, е акт на върховно предателство с трайни последици. Защото, когато истината, т.е. все по-необратимата същност на този процес стане явна, ще рухнат и последните остатъци от доверие към нашата политическа система и солидарността между различните социо-културни групи в нашето общество. Само честният и хладнокръвен анализ на днешната ситуация може да ни помогне да определим кое е полето ни за маневриране, което все повече се стеснява, и да се опитаме да предвидим необходимите реформи за спасяването и стабилизацията на това, което е останало от нашата цивилизация, както впрочем много точно отбеляза Мишел Уелбек в оценката си за моята книга.

# 36 260
И аз ще сложа цитат от горният линк.С това авторът казва всичко.....припознавам се в думите му.
Цитат
"Ситуацията е сериозна: постепенно изчезва не просто един политически, икономически и обществен модел, но и всичко това, което в продължение на хилядолетия беше „Западът“. Това не е някакво незначително произшествие, което може да отбележим мимоходом и след това да продължим по-нататък. Масовият упадък на Европа като цивилизация е истинска историческа трагедия, която засяга всички нас, не само като общество, но и като индивиди. Лично аз страдам неимоверно от бъдещия край на западната цивилизация, която обичам от цялото си сърце. Знам, че в тази си тревога далеч не съм сам, макар, че все още много съвременници не осъзнават напълно сериозността на тези промени или не се решават да си направят съответните изводи от тях. Именно за тях написах тази книга, в която искам да споделя своите мисли за това как ние, обичащите Запада, неговата история, наследство и традиции, можем да останем верни на убежденията си и да ги предадем на потомците си в пост-европейския свят". Това казва в интервю за "Фигаро" историкът Давид Енгелс, преподавател в Института "Заходни" в Полша и в Свободния университет в Брюксел.

# 36 261
https://www.thesun.co.uk/news/16734365/liverpool-womens-hospital … osion-dave-perry/

Терорист бомбаджия обезвреден в Ливърпул . Не от Ми6 а от таксиметровия спецназ .

# 36 262
За пореден път се убеждавам,как се подминават или премълчават такива новини в медиите.Може да ни занимават с глупости,изг@зици,но това не е важно.
Скрит текст:
Ако Грета направи нещо,каквото и да било,ще го съобщят с усмивка на лицето.Много важно,че се натресла на сцената неканена,да пее с някакво момче хит от 80те.

# 36 263
  • България
От известно време около Шумен и в Шумен валят мигранти.
https://www.shum.bg/article/218957/
https://www.shum.bg/article/218934/
Очевидно има поне един трафикант в района, но явно е изключително трудно да го заловят.
Или Шумен вече е граничен град и е нормално всеки ден да има поне по една група преминаващи.

# 36 264
И на мен ми направи впечатление новината за заловените в Шумен. Даже се чудих какво толкова са ги
съдили, а то било нищо и половина.

Дивих се на едни хубавини от Швеция, абе чак и аз се възторгнах от изключително важният
и добре балансиран законопроект, който скоро ще бъде гласуван.
В Швеция е важно кой ражда детето, а не кой е жена и кой мъж
https://www.24chasa.bg/novini/article/10408942
Лесно и удобно. За там ли бяха писали  родител номер едно и две, че не помня точно?

# 36 265
Там,там.Мисля,че пак около Шумен бях чела във в-к за някакъв мигрантски канал.Организиран от сириец отдавна живеещ в София.С таксита превозва по 2-3бр.Не се набива на очи.По-често спират бусове за проверка на мигранти.В София има тайни квартири,включва и др.таксисти.Карат ги до сръбската граница.Писах тук преди 1м. може би,как таксита задръстиха платното пред джамията.В няколко жълти авомобила се качваха шумни млади мъже с раници.Едва ли властта не знае и не ги вижда,както твърдяха през 2016г.Пълно е с улични камери,но на никой не му се занимава.А истината е,че всичко трябва да започва на границата ни с Турция.Кръгом обратно!Както го прави Полша.Smiley Повисяха нашествениците,хвърляха камъни и гранати,поливаха ги с вода,а когато ЕС скръцна на Беларус за санкции,те си ги прибраха и сега  ги хранят и обгрижват.Чудя се защо всички ''бежанци'' искат в Германия?

# 36 266
  • Най-красивата страна
Искат в Германия,защото Меркел ги покани там.
Посрещаха ги с курабийки,плюшени меченца и плакати,,Добре дошли,,...
Хранят ги,поят ги,пари им дават...

Пък у нас какво-Динко ги посрещаше в гората....и то без  курабийки.

А тези ,,бежанци,,,които останаха в Беларус-те ще изчезнат от там при първа възможност.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 11:01 от -veni-

# 36 267
Значи сега е "хибридна война" от страна на Лукашенко срещу ЕС, а пък баба Шмъркел, като ги пускаше на талази и ги приветстваше, заедно с други соросоидни слуги от Италия и къде ли не, всичко си беше нормално?!? Че ходеха и да ги събират с корабите... Nerd А поляците играят според ситуацията. Да вземат и да се порадват на "мигранти" и те най-накрая  Laughing

# 36 268
Чудя се защо всички ''бежанци'' искат в Германия?
Защото там помощите на някой със статус "бежанец" са много по-високи от местните социални помощи

# 36 269
"Около 30 деца са се скупчили край оградата. Дрехите им са мръсни и износени, но очите им светят от радост и възбуда: „Всеки ще получи изненада“, им обещава на английски висока руса жена. Малко по-късно им носи пълен чувал с играчки.

Виктор Лискович наблюдава всичко това със задоволство. Той е депутат в беларуския парламент и отговаря за региона Гродно - респективно и за открития тези дни нов бежански лагер, недалеч от полската граница. Играчките, моливите и блокчетата за рисуване са дарение от беларуски деца и семейства.

Жестът допада и на беларуските телевизионни екипи. Те снимат как Лискович и неговата сътрудничка поощряват децата от групата да скандират на английски „Обичам Беларус!“ и „Благодаря, Беларус!“. На присъстващите явно им харесва и това, че един германски радио- и телевизионен екип присъства на събитието - камерите постоянно се насочват и към журналистите от Германия.

Пред голямото хале на бившия логистичен център има тоалетни, цистерни с прясна вода, а отскоро и мобилни магазинчета и лавки за храна. В самото хале хората са доста натясно – там са подслонени около 2000 души. Задушно е, отвсякъде се чува кашлица.

„Спиш две минути, а в следващите три си буден“, казва 13-годишната Бахаш и показва импровизираното си обиталище, състоящо се от дървени палети, одеяла и малка палатка. „Понякога е много топло, понякога е студено. Вратите постоянно се отварят и нахлува силен студ“, добавя тя.

Мнозина искат да стигнат до Германия

Въпреки това тук е много по-добре, отколкото в горите, където Бахаш и семейството ѝ са престояли дни наред - с надеждата все пак да преминат границата към ЕС. А беларуските граничари междувременно започнали да се отнасят значително по-добре към мигрантите. „Дават ни храна, дават ни спални чували - всичко! Стараят се да ни помогнат“, казва момичето.

Бежанците обаче нямат ясна перспектива, нито план какво да правят оттук нататък. Подобно на почти всички други в лагера, Бахаш и семейството ѝ искат да стигнат до Германия. Те вече са били там за няколко години, но така и не са получили право на постоянно пребиваване. Това е бил техният втори опит. Нямат намерение да се възползват от предоставената възможност да отлетят през Минск обратно в Ирак. „В никакъв случай няма да се върнем. Ще чакаме, докато Германия ни приеме“, казва Бахаш."

Не знам, защо пише, че нямат план какво искат. Искат в Германия, въпреки че вече им е отказвано постоянно пребиваване.
Аз не разбирам, защо състрадателните немци не ги искат. Нали щяха да се справят и да ги научат да са част от тяхното общество. А в замяна, те щяха да са техният гарант за добри песии на застаряващото немско население.

Общи условия

Активация на акаунт