Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 203 395
  • 36 877
  •   2
Отговори
# 36 570
Ясно е,че е атентат,но арменеца от какво може да е недоволен? Че не се сещам.

# 36 571
  • Paris, France
Ясно е,че е атентат,но арменеца от какво може да е недоволен? Че не се сещам.

От намесата на Турция в Сирия, примерно, ако е сирийски арменец, от недостатъчната подкрепа за Армения в конфликта с Азърбайджан или Русия. От сума ти неща. А може просто да е дрогясан, изкукуригал и затова да се е врязал в тълпата.

Имаше арменски терористичен акт във Франция, в началото на 80те и беше насочен срещу самолет на турските авиолинии, но и заради подкрепата на Франция за израелските нахлувания в южен Ливан, където арменската организация тогава се помещаваше. Нещо такова беше.
 https://fr.wikipedia.org/wiki/Attentat_du_15_juillet_1983_%C3%A0_Orly

# 36 572
Май тепърва ще виждаме последствията от управлението на талибаните 😭.
Заловили са голяма група афганци в гора в Странджа. Но този път не само млади мъже, има и белокоси, както и жени и деца. Изглеждаха наистина ужасно, били вървели пеша през Иран и Афганистан. Най-шокиращо беше, че една жена с азиатски черти (най-вероятно от киргизки етнос от северната част) не само че беше с непокрита глава, а и говореше приличен английски. Бяга с цялото си семейство.
Май този път се налага да помагаме, не че има пари за това.

# 36 573
На също ми направи впечатление тази група.Много по-различна от постоянно прииждащите само млади мъжища.
И друго ми направи впечатление.Жената каза,че били в Турция,но не става за емиграция.Пак го има елемента:концерт по желание,а не първа сигурна страна.Ще ги настанят в бежански център.На морето останаха ли места,или може и в планински курорт.Пак ли ще се съобразят с претенциите им?
https://nova.bg/news/view/2022/06/24/373561/в-странджа-заловиха-бежанци-от-афганистан-жена-от-групата-била-ухапана-от-змия/

# 36 574
  • София
И защо Турция не е добра страна? Щото ги карат да работят ли? Или не плащат помощи? Малко ме съмнява ,че са от Афганистан, ама могат да кажат всичко, щото са без документи.

# 36 575
Разбира се,точно затова никой не иска да остане в Турция.Отделно,че са чували как е на запад и,че можеш няколко месеца да живееш на издръжка в Б-я,докато намериш канал към изобилието в зап.Европа.
Попаднах на част от разкази и снимки на двама пътешественици из БИ.По бтв в сутрешен блок бяха с Деси и Сашо.Само хубави неща казаха за младите в Иран и особено за живота в Сирия.Бонети къде изчезна?От неговите разкази и снимки ми се появи желание да посети Сирия.Някой ден.Младите хора споделиха,че Сирия изобщо не е опасна страна,както повечето си мислят.Започнали са грандиозни ремонти и се вършели качествено.Обикновено при тях църкви,джамии и синагога били една до друга.Ремонтите и на трите храма вървяли абсолютно паралелно.Така живеят с ''гадният'' Асад.Друго,което не ми направи добро впечатление,че се увеличила доста употребата на алкохол там.Същото ми бяха казали и трима иракчани студенти по медицина в София.При тях също след войната хората повече употребявали алкохол,но в пъти по-малко от у нас.
Сега видях,че в Осло е имало терористичен акт.Двама убити,21 ранени.Задържан е 42год. норвежец от ирански произход.Това го пише или казаха във всички медии.С изключение на  ''Свободна Европа''.Те съобщават за възрастта на мъжа,но нищичко за произхода му.Wink Гневът му е бил насочен към лгбт общността.Днес е трябвало да има гей парад,но събитието е отложено.
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/strelba-oslo-dva … va-kato-terorizum

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 23:21 от Silverstone

# 36 576
https://www.arabnews.com/node/2113911/middle-east
Сигурно пак тонове здравословни фурми, като предишния път с Covid помощта.
Да няма кво да откраднат управниците, 'начи... фурми 😔😉

# 36 577
В Сърбия на границата с Унгария се сбили две групи мигранти.Все мъже м/у 20-30год. без документи.Класика,банално.Един застрелян,шестима ранени.
https://fakti.bg/world/692829-migrant-ubi-chovek-i-rani-oshte-shestima
Преди няколко дни в щатите беше намерен камион ако не се лъжа с 60 мексикански мигранти,починали от претопляне и обезводняване.Правя аналогия с бусчето намерено в Австрия с починали от задушаване мигранти през 2015год. и последвалата покана на Меркел.Не чух сега светът да се тресе и Байдън да казва,че ще приеме всички мигранти от Латинска Америка.Защо?Къде са евроатлантическите ценности?Уж Тръмп беше лош.
Скрит текст:
Също друго ми е необяснимо.В щатите поголовно забраняват абортите.Тръгнали и срещу гей браковете.Един път зор да ги разрешат,сега по-голям да ги забранят.Те диктуват на евроатлантическите си послушковци,наричани политкоректно ''партньори'',какво да правят.Ето и у нас се борят за гей-бракове.Хетеросексуални млади хора,ходят с/у заплащане на гей парада в София и се борят за бракове м/у еднополови.Сега щом щатите искат да ги премахнат,тук какво да правим?Да сложим нещата на пауза,може би? ThinkingЧакаме нареждане от шефовете?

# 36 578
  • Paris, France
Да, Байдън обещаваше, в предизборната кампания да отмени имиграционната политика на Тръмп и така дойде на власт. Отмени я и до 3 месеца я върна обратно. Много долно! Тръмп поне беше честен и даже, представете си,е закачаше нелегалните в защитените градове.

# 36 579
Има огромна разлика между мигрантите в САЩ и тези в Европа. Повечето латиноамериканци просто искат да работят, нелегално, но все пак това им осигурява някакъв сносен живот. И са католици. Нищо общо с младите афгански мъже, които ни заливат.

# 36 580
Има огромна разлика между мигрантите в САЩ и тези в Европа. Повечето латиноамериканци просто искат да работят, нелегално, но все пак това им осигурява някакъв сносен живот. И са католици. Нищо общо с младите афгански мъже, които ни заливат.
Така е, да. Вчера ми изскочи тази статия, знам, че не е от уважаван сайт, но и на мен това ми направи впечатление, хора с висше образование искат реализация, не да лежат на помощи.
https://bg-voice.com/%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D0%B5 … 0%B5%D0%B4%D0%B8/

# 36 581
  • София
Цитат
Когато напускат родния Лас Вегас на 4 юни, майка им ги придружава до Гватемала. Оттам младото трио е прекарано контрабандно през страната, а след това и през Мексико в задните части на полуремаркета.

Нещо не разбрах, Лас Вегас не е ли в Щатите? А те го напуснали и тръгнали за Гватемала?

Плащат по 6000 долара на човек?Те ако имат тези пари, би трябвало и в тяхната държава да живеят добре.

# 36 582
Явно си имат и в тяхната държава Лас Вегас. За сумата и аз се зачудих,  но нали и идващите в Европа плащат подобни суми на каналджии, сигурно събират от приятели и цялата рода, пък като се устроят в САЩ  и започват да пращат обратно пари.

# 36 583
  • София
Явно си имат и в тяхната държава Лас Вегас. За сумата и аз се зачудих,  но нали и идващите в Европа плащат подобни суми на каналджии, сигурно събират от приятели и цялата рода, пък като се устроят в САЩ  и започват да пращат обратно пари.
За Европейските се говореше, че и по 10 000 евро или долара плащат.Явно цялата рода събират, за да изпратят един човек, после по програмата за събиране на семейства, да се примъкнат всичките 4 жени и 22 деца,  родителите и още 15 братя и сестри със семействата им..И според религията им  нали жената трябва да седи вкъщи и да ражда деца, мъжете не искат или не могат да работят и цялата тайфа на чужда издръжка. А по празниците си ходят по цял месец, да си видят родата у дома.

Интересно ми е, че от всички лекари, инженери, компютърни специалисти и всякакви други висшисти с търсени професии , само един процент от всички са се интегрирали и работят.

# 36 584
  • Paris, France
Скрит текст:
Цитат
Когато напускат родния Лас Вегас на 4 юни, майка им ги придружава до Гватемала. Оттам младото трио е прекарано контрабандно през страната, а след това и през Мексико в задните части на полуремаркета.

Нещо не разбрах, Лас Вегас не е ли в Щатите? А те го напуснали и тръгнали за Гватемала?

Плащат по 6000 долара на човек?Те ако имат тези пари, би трябвало и в тяхната държава да живеят добре.

Става дума за градчето Лас Вегас, район Санта Барбара в Хондурас,

https://es.wikipedia.org/wiki/Las_Vegas_(Honduras)

а не Лас Вегас, Невада, САЩ.

С 6000 долара нищо не могат да направят в Хондурас. Цените са като българските, долу горе. В САЩ ще ги изкарат за има, няма 2 месеца. Разликата в заплащането и възможностите за спестяване ги карат да мигрират.

Абе, по-голямата част от африканското население е християнско, ама по-близката, до Европа част + голяма част от африканския рог са мюсюлмани. Ако някой подобен ме спре на улицата да ме пита нещо е все от Судан или Сомалия, никога от съседна Етиопия. Реално, Арабия им е по-близо. Вчера сомалийци ме питаха за посоката на трамвая. Показаха ми бележка с адрес на общежитие за мигранти. Мъжът знаеше английски и каза, че роднините им са в Англия и ги очакват. Не ми беше удобно да питам как ще се доберат до Англия.

Общи условия

Активация на акаунт