Нашите кухни - 66

• 114 251
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, искам съвет - според вас, кое е по-удачен и красив вариант за вратичките на кухня:
Вариант 1: с МДФ Профили
Първите са много демоде. И много грозни.

# 526
Аз специално съм за МДФ гланц.Кухнята ми е такава,а обзавеждането в спалнята е с МДФ профили.Визувално ми харесва повече,а и почистването е по-лесно в сравнение с профилите.Само при мисълта за вдлъбнатите ръбчета и грапавото покритие,имащи нужда от често почистване,ме втриса  Naughty.

# 527
  • Бургас
Аз специално съм за МДФ гланц.Кухнята ми е такава,а обзавеждането в спалнята е с МДФ профили.Визувално ми харесва повече,а и почистването е по-лесно в сравнение с профилите.Само при мисълта за вдлъбнатите ръбчета и грапавото покритие,имащи нужда от често почистване,ме втриса  Naughty.

Моето мнение е същото. Гланца се поддържа и почиства много лесно. С едно уточнение - светъл цвят. Защото черен гланц е ад. Остават пръсти и много си личи. Но в бяло, екрю, слонова кост, бежово и т.н. е песен направо.

# 528
  • Варна
  Честита Нова година на всички кухньоманиаци!
  flufi , поздравления за красивата и удобна кухня! Вратите на горните шкафове, които са широки 60см с какво отваряне са? При мен по проект на бъдещата кухня се получават два такива горни с ширина 60 и ме притеснява да не си удряме главите?! Simple Smile
Най-широкия шкаф със стъклото е с механизъм Aventos на Blum. Този над ширма е с пуш, а третия отдолу на ръка го отваряме. И аз исках възможно най до тавана да са шкафовете, но вратичките с механизма щяха да се удрят в тавана при отваряне докрай.
Относно нюанса на стъклото и моето желание беше за по-светъл цвят, но ММ избра 5018 RAL. (мисля, че и мъжете трябва да имат думата за дома, не само ние  Peace). Освен това помещението е холокухня и съобразяваме с акцентите в различните части- стъклото в кухнята, столовете в трапезарната част и дивана в хола (който още чакаме заради снега). Всички са в този по-тъмен нюанс.

# 529
  Честита Нова година на всички кухньоманиаци!
  flufi , поздравления за красивата и удобна кухня! Вратите на горните шкафове, които са широки 60см с какво отваряне са? При мен по проект на бъдещата кухня се получават два такива горни с ширина 60 и ме притеснява да не си удряме главите?! Simple Smile
Най-широкия шкаф със стъклото е с механизъм Aventos на Blum. Този над ширма е с пуш, а третия отдолу на ръка го отваряме. И аз исках възможно най до тавана да са шкафовете, но вратичките с механизма щяха да се удрят в тавана при отваряне докрай.
Относно нюанса на стъклото и моето желание беше за по-светъл цвят, но ММ избра 5018 RAL. (мисля, че и мъжете трябва да имат думата за дома, не само ние  Peace). Освен това помещението е холокухня и съобразяваме с акцентите в различните части- стъклото в кухнята, столовете в трапезарната част и дивана в хола (който още чакаме заради снега). Всички са в този по-тъмен нюанс.
Ще чакаме снимки и от останалата част на стаята, че ми е безкрайно интересно!

# 530
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, искам съвет - според вас, кое е по-удачен и красив вариант за вратичките на кухня:
Вариант 1: с МДФ Профили
Първите са много демоде. И много грозни.
+1

# 531
  • Plovdiv
Въпрос за гланц вратичките - Тези от МДФ гланц драскат ли се? Аз се колебая между тях и мембранни вратички.

# 532
  • Раковски
Гланцовите плоскости са с различно покритие, с различни цени и с различна степен на драскане. Мембранните врати аз нещо не ги тача, особено гланца заради цената.

# 533
  • Plovdiv
Гланцовите плоскости са с различно покритие, с различни цени и с различна степен на драскане. Мембранните врати аз нещо не ги тача, особено гланца заради цената.

Предишната ми кухня е отчасти с едни гланцови вратички, мисля акрилни се водят, купувани са от Анди Дизайн, тези до Молдавия. Много лошо се драскат. Сега пак искам гланцови вратички, но ако всичко що е гланц, се драска така, се отказвам.

# 534
  • Раковски
Анди предлага модекс, мембранни врати, при тях покритието е пвц, смятам, че са 1 към едно с АГТ от Роси Стара Загора. Акрилите  и те се драскат, но не много лесно, инак има мдф с полиестерно покритие за което се говори, че е по-здраво от акрила, има и полиглос...

# 535
Относно дали гланцът се цапа - според мъжа ми остава "пръсти", но на мен не ми прави впечатление. Кухнята ни е на няколко години и чистя 1 път годишно по-основно, а бърша 2-3 пъти годишно, изобщоне се сещам. Наскоро сложихме и ново принт стъкло, което освежи и разнообрази:

Сега пък ми щукан друга идея! Ще сменям дръжките - виждате ги какви са невзрачни.
Направих грешката да се влюбя ей в тази дръжка, която бях взела уж пробно преди няколко месеца и сега не я намирам никъде(и от там, от където я взех). Много много кофти!

# 536
  • Countryside
Изчистих си визията за кухнята и най-важното: какви ще са цветовете. Уредите също са избрани. Сега най-сетне чакам окончателна оферта и се почва. Mr. Green

# 537
Относно дали гланцът се цапа - според мъжа ми остава "пръсти", но на мен не ми прави впечатление. Кухнята ни е на няколко години и чистя 1 път годишно по-основно, а бърша 2-3 пъти годишно, изобщоне се сещам. Наскоро сложихме и ново принт стъкло, което освежи и разнообрази:

Сега пък ми щукан друга идея! Ще сменям дръжките - виждате ги какви са невзрачни.
Направих грешката да се влюбя ей в тази дръжка, която бях взела уж пробно преди няколко месеца и сега не я намирам никъде(и от там, от където я взех). Много много кофти!

Според мен сегашните ти дръжки са перфектни. Акцента сега пада на принта. Асо сложиш другите дръжки според мен ще стане малко претрупано.

# 538
Тези дръжки, според мен, са изключително трудни за поддържане. Колкото повече релеф, толкова повече площ за чистене, и не само повече площ, а и с невъзможност за просто минаване с почистващ материал. Никой не може да бе убеди, че няма да се налага търкане/бърникане/дълбаене на замърсявания от всяка една дупчица. Аз никога не бих си го причинила и дори се учудвам, че някой може сам да иска да си го причини. Или пък може би има домашна помощница, която иска да накаже, или да я принуди да избяга  Joy

# 539
Момичета иам ли тема във форума за почистване. Дойдоха майстори да свършат нещо и са размазали силикон върху ламинат с нещо мога ли да го изчистя?

Общи условия

Активация на акаунт