Седми клас,Мили Драги vs Немили Недраги

• 58 998
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Качих във ФБ групата ПИ по математика в "Образователни технологии", след малко ще кача и ПИ по БЕЛ.

# 676
  • Бургас
gk77 за мен "приблизителния текст" е недостатъчен/нееднозначен и няма как да е ясно кой е прав.

Сега сверихме и с други деца, това е текста.

# 677
Качих във ФБ групата ПИ по математика в "Образователни технологии", след малко ще кача и ПИ по БЕЛ.
Супер, Бенджи! Благодаря.

# 678
gk77, да, прав е  Peace
От определението за съседни ъгли - едното рамо е общо, другото им рамо - противоположни лъчи.
Ако имаме една права и два лъча върху нея - няма да има ъгъл с два съседни, а с по един.

# 679
  • София
Момичета да Ви попитам за мнение. Моят син вчера са правили контролно върху ъгли, едната задача е била с приблизително такъв текст : Ако сбора на два съседни ъгъла на агъл алфа е равен на 160 градуса, то колко е алфа. Той е начертал две пресичащи се прави, и така е решил задачата, но приятелчето е направило права с два лъча и разбира се е получило друг отговор. Вие как мислите, кое решение е по - правилно?

Всеки ъгъл има два съседни ъгъла. Щом сборът на съседните на алфа е 160, то всеки един ще е по 80 и тогава алфа ще е 100. Може да се начертае и само единият, но това което написах, трябва да се съобрази.

# 680
  • Варна

Дали е възможно и в пощата да ги качвате пробните изпити!? Все пак години наред е събиран там материал ,нека продължи така!  Peace

# 681
  • Пловдив
Нали ги има качени в групата? За какво ви са и в пощата?  newsm78
Ако някой му се занимава, да ги качва.

Нито имам парола на пощата, нито я знам, нито я ползвам /имах, де, ама някъде съм я затрила/

# 682
  • Русе
  Бенджи, качих ги двата теста.

# 683
  • Варна
Нали ги има качени в групата? За какво ви са и в пощата?  newsm78
Ако някой му се занимава, да ги качва.

Нито имам парола на пощата, нито я знам, нито я ползвам /имах, де, ама някъде съм я затрила/

Имала си я като ти е трябвала и може би си я ползвала. Да,ама тази поща се ползва и ще се ползва и занапред и не е лошо да мислим и за това! Както и да е , пиша принципно !Не че ще ми затрябва баш този пробен изпит!  Wink Извинете за ОФФа !

# 684
  • Пловдив
Имах я за седмокласничката и установих, че няма смисъл да я ползвам. И не съм я ползвала. Достатъчно са натоварени -в училище, на школата и по ПИ, за да давам и допълнително тестове. А ако реша, че все пак трябва- в нета е пълно  с миналогодишни ПИ и НВО!

Лично мнение! Отнася се за моите деца само.  Peace

# 685
  • Варна
Лично мнение! Отнася се за моите деца само.  Peace

Разбира се! Слава Богу ,не всички имат такова "лично мнение" и не са само консуматори!  Peace

# 686
  • Русе
  По интензивно качваме актуалните неща в групата на фейсбук. Аз гледам да слагам и в пощата, но все пак, трябва и позволението на този, който е предоставил материала.Така че, при нужда ще ги качвам или пък някой, който има възможност.
  На практика нямаме време да използваме пълноценно материалите. Но пък ако се готвиш за предварителен изпит ще са много полезни и систематизирани в пощата. Тази седмица няма да ходим на ПИ в Русе. Записването е приключило миналата седмица, а тогава изобщо не ми беше до изпити.

# 687
  • Русе
Тази седмица няма да ходим на ПИ в Русе. Записването е приключило миналата седмица, а тогава изобщо не ми беше до изпити.
Момчил ще ходи, но ако изкара и 20 точки, ще го почерпя  Laughing

# 688
  • Русе
Тази седмица няма да ходим на ПИ в Русе. Записването е приключило миналата седмица, а тогава изобщо не ми беше до изпити.
Момчил ще ходи, но ако изкара и 20 точки, ще го почерпя  Laughing
  Ще изкара, ще изкара. Щом Светослав предния път изкара почти толкоз- 19.5, като отидохме колкото да видим за какво иде реч, пък по принцип не сме първи математици.
 Бях се наточила в събота да се отдадем на решаване на задачи и да отиде в неделя, ама късмет изкара той. Не ми е толково до резултата, а по-скоро като повод да решава могивирано по-широк набор задачи.

# 689
  • София
Здравейте момичета, да се включа и аз в темата!
Имам девойка седмокласничка и терзанията около подготовката за НВО и при нас са големи.
Уж е амбициозно дете, но имам чувството, че и при нея хормоните доста бушуват и старанието й не е достатъчно - особено по БЕЛ. Затрудняват я най-вече тезите. А и четенето с разбиране - в повечето случаи мнението й не съвпада с това на авторите на теста  Confused. В това отношение разчитам на школата, в която ходи на уроци - да изглади съответните проблеми.
Радвам се, че има място, на което човек да споделя притесненията си и да получи подкрепа  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт