VIP Brother 2016 - тема 10

• 357 978
  • 3 402
  •   1
Отговори
# 3 030
  • Испания
А къде е Иван, по дяволите???

Под полата на Тенчева.

# 3 031
 Joy
Последното си го представих нагледно.
Много подло от страна на Ирина, ако наистина става въпрос за Ава, не че обратното я оправдава.
Умира да гледа на хората в паниците, отърване от тая няма.

# 3 032
  • До морето
Майката на Иван е коментирала поста с емотиконка на гневно човече.

# 3 033
А Ирина да не си мисли че тя живее извън фейсбук. Голяма е лицемерка... или говори за себе си и собствените си деца  baby_neutral

# 3 034
Не ми се вярва да е писано за Ава, щото ако е така, то е логично да си зададем въпроса това дете само майка ли има или и баща (Иванушка)

Скрит текст:
Ирина Тенчева се чувстваше тъжна.

Вчера в 19:15

Мъчно ми е.
Имам преки наблюдения върху едно прекрасно дете, което на практика израства само, защото човекът, с който живее, живее във Фейсбук. Детето се облича само, ходи само на училище, само си прави обяд (филия с нещо), само преодолява вътрешните си дилеми за живота, само си поплаква, защото е само... За жалост е твърде малко, за да поеме само отговорност и за здравето си, заради което е с непрестанни стомашни и кожни проблеми, често и с въшки. Детето е умно и добро и страшно търпеливо... Слуша, разбира, премълчава мнението си, за да не обиди родителя, който живее във Фейсбук и който повтаря на познатите си във Фейсбук, че е отдаден родител, отлеждащ щастливо дете. Детето общува с родителя на тема оценки и когато трябва да се снима щастливо за Фейсбук.
Не можем да направим много за децата-съквартиранти на живеещите във Фейсбук родители.
Можем да не правим нашите деца нещастни с духовното си отсъствие от живота им.

# 3 035
Както винаги, насочен пръст, указания кое как трябва да е.
Човек първо трябва да погледне себе си,
преди
да дава акъл
кое как трябва да се случва.

# 3 036
Ядосах се #Cussing out
Тази жена вярно е много нагла и нахална! Тя години наред не разбрала, че синът й не се справя в училище, обаче въшките на чуждото дете били в резултат на неглижирането му...
 smile3527

# 3 037
  • Испания
В някакво интервю или в къщата на ВБ /не помня точно къде/ самата казваше, че е водила сина и дъщеря си в някакво училище, за да им направят тест. Оказало се, че и двамата изостават. Изобщо не се учудих.

Съобщи го с напълно спокоен тон, дори препоръча присъстващите да заведат децата си на същия тест.

Намерих го и в интервю, публикувано във в. "24 часа":

...в средата на трети клас го записахме на тест за определяне на междинното ниво в едно от добрите математически училища в София (препоръчвам горещо на всеки, който има съмнения за напредъка на детето си). Резултатите ни смаяха – оказа се, че нашите деца (пуснахме и дъщеря ми Верджиния, която е в 1 клас) имат фундаментални пропуски, които ги класират много под средното ниво на връстниците им в столицата.

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 00:16 от smileys

# 3 038
  • Бургас
Не ми побира акъла как една майка с претенции за ,,най-добрата,, може да се похвали с това колко са изостанали децата и.  ooooh!
А постът във Фейсбук, за което и дете да се отнася, е просто отвратителен. Намерил се кой акъл да дава и да съди.
Не проумявам как тази жена си вярва толкова и от къде това самочувствие. Приятели няма ли да и кажат поне малко да се поспре да му се не види. Crazy

# 3 039
Не, tanya, няма приятели тази жена. Тя е заобиколена от подмазвачи, които я търпят, за да имат работа, ако го закъсат с живота и опрат до мъжа и. Такъв човек не може да има истински приятели. Погледнах и фейсбука, то да беше само този пост, щеше да е добре. Ирина във всяка своя публикация размахва пръст. Какъв приятел може да бъде? Видяхме я с Лара по ТВ. В живота може би е и по-строга с хората, които отдавна са около нея. Все едно е начялната учителка в квартала и всички са длъжни да живеят по нейните правила и да свеждат виновно глава като ги смъмри. ooooh!

# 3 040
  • София
Каква ти начална учителка, то цял Волдемор  Twisted Evil
Скрит текст:

# 3 041
# 3 042
  • София
Не ми побира акъла как една майка с претенции за ,,най-добрата,, може да се похвали с това колко са изостанали децата и.  ooooh!
А постът във Фейсбук, за което и дете да се отнася, е просто отвратителен. Намерил се кой акъл да дава и да съди.
Не проумявам как тази жена си вярва толкова и от къде това самочувствие. Приятели няма ли да и кажат поне малко да се поспре да му се не види. Crazy

Записва ги на училище и очаква учителите да свършат всичко. А то не става така, трябва и вкъщи да има яснота детето как се справя, най-малкото колко му е червена тетрадката. Дете, което изостава лесно се хваща вкъщи при ежедневна или поне седмична проверка на тетрадките и разговор с детето. За да изостане, значи е горе-долу за четворка.

# 3 043
„Като се премерил комарът на собственият си кантар и тежал 100 оки”. И Ирина така. Хубаво е, че обръща внимание на измамната зависимост от социалните мрежи, усещането за значимост чрез 2 лайка във ФБ… Много хора са увредени да считат себе си за журналисти, ако дневно публикуват поне десетина готови картинки с чужди мисли. Вчера бях на защита на магистърски тези. Ще се удивите колко студенти не могат да отговорят на елементарни въпроси, свързани с работите , които претендират, че са написали. Изпростяването е тотално. Като общество нямаме грижа да се създават мислещи хора. Ако си зает родител не е лесно ти да подготвяш детето си, още по-малко да го оценяваш или насърчаваш. Как да преценят Иван или Ирина колко изостават по математика децата им? Откъде знаете образователните изисквания? Ами ако в училището им дават елементарни задачи? Разбирате нали, аз не съм убедена, че учителите и преподавателите в университета са добросъвестни да отсеят негодното, да работят за усъвършенстването на децата, докато са загрижени за мизерното си заплащане. Родителят може да се грижи, да е до детето си, да го обича…Но образованието е нещо друго. Хубав ден ви желая.

# 3 044
  • София
Лесно е да се прецени дали изостават. Особено в началните класове. По български е по диктовките и съчиненията - дали и колко са правописните грешки. По математика дори е ощге по-лесно, защото на децата им дават и сборници, по които са домашните и пак лесно се вижда кои задачи са червени. А домашното трябва да се гледа и от родителя, контролните да гледа - там всичко си показва. Заетостта и незнаенето на стандартите е голо оправдание за родителски мързел или незаинтересованост. Човек със средно образование и относително грамотен много лесно може да хване нещата, да не говорим за хора с висше такова. Да, възможно е и учителката да ги е баламосвала леко, ако е имала натиск да не се показват проблемите, за да е доволен родителят, но така или иначе пропуските лъсват в един момент. За мен оправдание има само родител, който е неграмотен и в ниските слоеве на социалната стълбица, дето се вика, самият той да е отписан. Но дори при родителите с лошо образование, но с достатъчно акъл, се вижда кога са заинтересовани и кога не им дреме. Най-лесното е да се оправдае някой със заетост. Значи, не е зает да си прави селфита, ама е зает да реши две задачи с детето.

Общи условия

Активация на акаунт