Първите снежинки захвърчаха и Юнчето с ръчичка ни помаха - тема 3

• 32 096
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета,

Имате ли представа, колко по-рано трябва да си запиша час за ранния скрийнинг и първата ФМ? В Токуда или във Фемниа искам да ги правя. Питам, понеже съм на преглед, чак на 10ти, тогава ще съм в 10та седмица, а периода, в който ми се падат датите за скрийнинг покрива празниците. Още нищо не съм коментирала с АГ-то по темета, но се притеснявам да не стане така, че накрая да изпусна момента.

За момента, ние сме казали само на роднините. Мисля началото на декември да кажа на работа, защото ще се налага да излизам за прегледите.

# 481
  • София
Ако се следиш в Токуда и решиш там да направиш ФМ и БХС се уговори с прследяващия АГ, когато той е на смяна щети направи и изследването. А ако искаш във Фемина, се обади възможно по-рано.

Аз се следя в Токуда, там гинеколога ми ми прави и ФМ и БХС.

# 482
Охх добре, че сте пописали сутринта, че да имам за четене.Събудихме се с ММ в 4:00 и няма заспиване, айде при мен е често, ама при него не е.Въртяхме се, аз пуфтя, той ме пита добре ли съм, а аз не съм.
Пестеливите германци вечер спират парното, а нощем навън е под нулата, става ми студено на главата и ме боли, това си ми е от години и се будя и се нервя.....
Та станахме в 5:20  #Crazy и ровя аз из тел. нищо интересно никъде, после съм заспала и така до 9:30 с едно сърцебиене се събудих ужасно, криво ми е от лошият сън напоследък, а тепърва ще е по-зле.Оплаках ви се хубавичко Cry
Та за съобщаването, както си траехме, в началото знаеха само майка, татко, сестра ми и зетя.После родителите и брата на ММ, искам не искам си изплаках мъката пред една позната тук, помогна ми жената да се ориентирам за някои неща.По неволя казах и на учителя по немски, защото ми ставаше зле .Днес съобщих и на кумата, а от тях може компанията да разбере и така.
Да сме здрави и
всичко да е наред, то гаранция за нищо никъде няма.Хубав ден и извинете за дългия пост!  bouquet

# 483
  • София
Оф,аз днес съм в много кофти настроение. Няма да съм много активна та да не ви предам настроението си.Но се ядосвам,здравно осигурена,а да няма читав доктор при,който да се следя.Еми да предположим,че нямам пари да ги хвърлям по-лекари и хиляди консултации тогава какво правим.Умирам от притеснение или се усланям всичко да е ок с бебетата  #Cussing out.
Толкова лекари на частно,толкова женски консултации,който уж по здравна каса и си плащаш,а и отново искат да си плащат  #Crazy #Crazy еми тогава какъв е смисъла.
Направо вече се дразня супер много на всичко и на всеки. Емоцията да чакаш бебе,не е да се притесняваш,а да си спокоен,но как да си спокоен.Дразня се,не всеки има финансовата възможност да дава толкова пари.А особенно ако си имаш и други неща,който те чакат.Еми не е честно!

Мрън,мрън помрънках си  Confused

# 484
Ако се следиш в Токуда и решиш там да направиш ФМ и БХС се уговори с прследяващия АГ, когато той е на смяна щети направи и изследването. А ако искаш във Фемина, се обади възможно по-рано.

Аз се следя в Токуда, там гинеколога ми ми прави и ФМ и БХС.

Благодаря ти за информацията. Ще се следя в Токуда, ще изчкам до 8ми да видим доктора, какво ще каже. Надявам се да намери начин да ме вмести  Rolling Eyes

# 485
То така е по зк. На нищо не можеш да расчиташ. Затова в семейството ползваме карти за частни фондове. К лл ходя исключително рядко. Защото като дойда има една тумба от бабички, чакащи да им примери кръвното, и постоянно идват и влизат без ред. Аз само за рецепта.... И айде половин час тази рецепта взима. Последния път така се ядосах. Че сега ще сменяме лл. Има една частна малка клиника до нас на 200 метра. Работят с зк, няма много хора. Поне ще ми е близо. Има и педиатр, като дойде време без количка ще мога да занеса бебока до там. А сега пътуваме поне 40 мин до лл.
При нас цялата рода знае за бебе. И всечките искат да идват юни. А ние сме в двустаен апартамент. Не знам какво мислят тия хора. Вчера отрязах майка ми и брат да идват юни тук. Направо ужас. Евентуално август мисля да отида с тях на моренце с бебето за месяц, че има една възможност да отседнем в частен апартамент в комплекса. Но да ми виси цяла рода в града в двустаен апартамент е лудост. Не знам дали правилно постъпвам. Когато има много хора в апартамента е тежко, а с малко бебе, само ще се изнервям и ще имам излишни грижи.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 12:26 от Karjala

# 486
Здравейте , мами  Hug
Едвам изчетох коментарите  Laughing за съобщаването и аз съобщих още в 6та седмица на шефовете ми, но нямаше как , повръщах и нямаше как да работя все пак с клиенти работя , а като усетех нечии парфюм просто само си тръгваше да излиза  Laughing на роднините съобщихме на по късен етап, не че не беше пак рано.
Мами да ви питам тази сутрин имам нещо като изтръпване придружено с болка точно над срамната кост , а също като седнах на стола корема пак ниско долу от ляво все едно ми се втвърди , та да ви питам имате ли представа какво може да е и някоя изпитвала ли е нещо подобно ? Също нещо вдигнах кръвното 130 на 80 , не че е високо , но като за мен ми е височко , тъй като го поддържам около 90 на 60 ... Хайде и аз се оплаках  Laughing но така като гледам тази сутрин има доста не разположени мами . Дано по бързо ни се върне настроението  bouquet

# 487
При мене също сутри беше твърдичек стомах. Но сам от себеси е отминал. В понеделник идаа голям студ, сигурно реагираме на смяна на времето.
За кръвното мога да препоръча зелен чай. Това е най безобидното нещо. Ако ще можеш да намериш зелен мате, още подобре.

# 488
Привет, момичета Simple Smile

Ох, цял ден ви чета , но мия чинии, готвя, учих по Човекът и обществото Simple Smile  Joy и все не мога да седна с вас.

И аз съобщих на работодателя си в 6 седмица и 1 ден Simple Smile Знаят най-близките, чакам да мине все пак малко време и после ще разгласим. На малкия казахме скоро и го накарахме да обещае, че няма да казва на майка си - тя е някаква вещица, най-голямото зло - че да не направи нещо на бебето. Уж, обеща - да видим Simple Smile

Яна Георгиева_555613, прилича на контракция  newsm78 Може да пийнеш едно Но шпа ако те притеснява.
Моето кръвно вчера беше много странно, 113 на 65  newsm78 newsm78 newsm78 По принцип и аз съм с 90 на 60 и с това определено се чувствах доста зле Sad И тези екстрасистоли ..... много е неприятно - ще питам док на 02.12. какво да пия за тях. Предполагам, магнезий на първо време...

Момичета, малко лаишки въпрос, но така и не се наканих да се поинтересувам, когато му беше времето. Има някакви пакети за бременност, раждане и следродилна грижа .... нещо като второ доброволно здравно осигуряване. Късно ли е за това ? Как се прави ?

# 489
То така е по зк. На нищо не можеш да расчиташ. Затова в семейството ползваме карти за частни фондове. К лл ходя исключително рядко. Защото като дойда има една тумба от бабички, чакащи да им примери кръвното, и постоянно идват и влизат без ред. Аз само за рецепта.... И айде половин час тази рецепта взима. Последния път така се ядосах. Че сега ще сменяме лл. Има една частна малка клиника до нас на 200 метра. Работят с зк, няма много хора. Поне ще ми е близо. Има и педиатр, като дойде време без количка ще мога да занеса бебока до там. А сега пътуваме поне 40 мин до лл.
При нас цялата рода знае за бебе. И всечките искат да идват юни. А ние сме в двустаен апартамент. Не знам какво мислят тия хора. Вчера отрязах майка ми и брат да идват юни тук. Направо ужас. Евентуално август мисля да отида с тях на моренце с бебето за месяц, че има една възможност да отседнем в частен апартамент в комплекса. Но да ми виси цяла рода в града в двустаен апартамент е лудост. Не знам дали правилно постъпвам. Когато има много хора в апартамента е тежко, а с малко бебе, само ще се изнервям и ще имам излишни грижи.

Хаха Simple Smile)) Как така всички да дойдат, че за какво са ти?
Аз пък си мисля,че лели,чичовци всички ще дойдат на изписването, но след това ги пращам да си ходят;))
:

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 20:46 от Petkova25.new

# 490
Аз точно такъв пакет имам. Но застраховка е направена от работодателя преди за забременея. Март ще я продължават. Тя има малък подпакет бременност 300 лв и раждане 500. 300 лв мисля че вече съм исхарчила, обаче като я подновят март, пак ще имам 300. То така. Simple Smile
Petkova. Така е и всечките искат да дават съвети за отглеждане на деца, които са били актуалини по време на цар Борис. Simple Smile

# 491
  • Сопот, Пловдив
Аз не искам никой да идва да ми помага първите седмици. Поне сега така мисля. Може само сина ми да бъде за две-три седмици при баба си, като се роди бебето.

# 492
  • София
Аз казах на майка си още щом видях,че няма втора черта  Joy имаше една контрола и едноооо бледооо нещо,което ако нямаш тренирано око няма как да знаеш,че е черта(то не прилича и на такава де).
Просто аз си познавам организма и бях сигурна,че съм бременна.Казах на майка си и на баща си.Казахме на малката,и тя постоянно ми прегръща корема и е уникална сладурка.
Но тя казала на госпожата си в детската градина и сега всички там знаят.Казах също и на колежките в офиса (не на всички колеги,само от моя отдел) защото ми се налага да отсъствам и да провеждам разговори та така.
Вече и голямата шефка знае,тя се смее за близнаците и ми каза."където ще се отглежда едно там ще се отгледат и две,три..." стана ми много мило Simple Smile

Аз също имам договор със здравен фонд.Не е в това проблема.Проблема е,че сме здравно осигурени и не е честно ,не е честно да ни извиват ръцете по-този начин.Къде пише,че трябва да имам пари?!Защо не дойдат да ми плащат сметките или да ми гледат детето,че да смучат като кръвопийци  Thinking
Както и да е!

# 493
Момичета , нищо не разбрах Sad Sad Sad

Мога ли да си направя такова нещо сега ? Към кого се обръщам - застрахователно дружество, осигурително някакво ? Дайте повече инфо ?

# 494
  • София
Bebka  аз знам от моят фонд,че се сключва застраховката преди да забременееш (поне при мен казаха,че няма да ми платят нищо ако бременността е настъпила след сключване на договора). Но те другите фондове могат да имат други изисквания.Аз лично смятам,че ако има възможност за сключване на договор след бременността и аз съм склонна да си направя втори договор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт