Първите снежинки захвърчаха и Юнчето с ръчичка ни помаха - тема 3

• 32 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Стискам палци за отлепянето да мине и всичко да е ок с бебето ,както са казали момичетата повече спокойствие и почивка.

mar1ah и аз имам болки като се премествам от едната страна на другата като съм легнала.Даже едната вечер малко се притесних защото доста ме заболя.

Момичета,аз да ви кажа,че корема ми е огромен.Може и от подуване да е,може и от друго да е не знам.Ама колегите в офиса все повече се заглеждат в корема ми,а той изглежда като на бременна в 6-ти месец  Embarassed
Относно щефовете,какво да ви кажа  Sad тя действителността в БГ е кофти. Неприятно е ,когато за едни може,а за други не.В повечето случай си го отнасят тези,които повече работят. Аз за сега с хиляди неща високо кръвно,постоянно гадене и виене на свят,но съм на работа.
Утре сме на лекар да видим как са бебетата,дано всичко е ок,не съм ходила при лекарката от две седмици и ми е малко притеснено.

Момичета,дайте имена на лекари,които следят бременност по ЗК в района на Стрелбище,Гоце Делчев.Иска ми се все пак след като имам право на това следене,независимо,че се следя й на частно да се запиша.

# 346
Petkova25.new мерси за инфото  Peace

аз в метрото и в по-претъпкани места задължително си слагам маска, не че пак не се разболях де   Sad

за болничните и отпуските на работа аз преди много се съобразявах, има имаме няколко колеги които поне веднъж месечно си пускатпо едноседмичен болничен без да им пука за другите и най-вече баз да имат здарвословни причини. Така, че на мен вече ми е все тая - здравето ми е най-важно работата няма да избяга. Сега до края на седмицата ще съм в болничен...

# 347
Petkova25.new мерси за инфото  Peace

аз в метрото и в по-претъпкани места задължително си слагам маска, не че пак не се разболях де   Sad

за болничните и отпуските на работа аз преди много се съобразявах, има имаме няколко колеги които поне веднъж месечно си пускатпо едноседмичен болничен без да им пука за другите и най-вече баз да имат здарвословни причини. Така, че на мен вече ми е все тая - здравето ми е най-важно работата няма да избяга. Сега до края на седмицата ще съм в болничен...

Ами да, със сигурност ще има коментари, че " едва ли съм болна преди Коледа" , но все тая;)
А как да разбера каква е стойността на болничния и колко ще ми спрат до заплатата?  newsm78

# 348
Cvetomira Ivanova , добре дошла и успешна бременност.
Най-добре наистина след болничен от личната да те почва АГ вече.
Аз съм така - вече бях 10 дни от личната с диагноза заплашващ аборт.
Лежах 1 нощ в болница за наблюдение като рискова бременност.
И сега имам 30 дни болничен от самата болница. След това ме поема АГ вече с ЛКК.

Стискам палци за майчетата с отлепяне - много страшно звучи - лежете си и се пазете  Peace

Болните майчета - и вие се пазете, тъпкане с чай от шипки и липа, джиндифил с мед и лимони, чесън и лук - това му е майката, поне в начален етап.  Peace

Оооох като ви чета за тия гадни работодатели, направо тръпки ме побиват.
Аз съм в болнични от 6 седмица на бремеността.
Днес мойто шефче ми звъни в 10 часа с думите:
"Здравей, извинявай, че те притеснявам, много ли е рано, как си ? Дали е удобно?"

Това е най-златното 80-годишно деденце на света - обичам го този човек !

Момичета, мислете най-вече за здравето си и новия живот, който носите в себе си.

# 349
Момичетааа много пишете. Сега ви изчетох и стискам палци всичко да е наред с тези, които имат отлепяне. Почивайте си, дори и в болницата да е, гледайте филмчета и така...  Hug Всичко ще бъде наред !
А относно корема, аз тази седмица съм супер подута. Сутрин се чувствам супер и след като се нахраня на обяд и корема ми се издува хипер много, и имам киселини и от всичко ми се гади и ми е тежко. Вечер особено положението е много лошо, макар че ям изключително малки количества храна и пробвах най-разнообразна, корема си ми е издут, и ми е тежко, и ми се гади и киселини ужас.... А все си мисля, че в 3-ти месец не е нормално да  ти е такъв корема, ама моя е за жалост !  newsm78  Joy Ще видим как ще я караме така, моите надежди са като премина в 4-ти месец да ми поолекне. baby_neutral

# 350
  • София
Аз съм чувала и от други мами,че с втора бременност по рано си проличава защото организма "помнел" ама да видим  Simple Smile

# 351
Здравейте момичета,
преди малко казах на шефката, че смятам да излизам болнични от декември...  Shocked Направи много грозен коментар, че на всеки работодател щял да има против, но нямала какво да направи.. Не го очакваше, въпреки, че предните 2 месеца направи всичко възможно да ми вгорчи живота, и какви надежди е имала да стоя до края на работа..
Имахме служебен транспорт, тъй като работата ми е доста далеч, почти извън града. Прави струва - лъга пред шефа, лъга и нас и го спря. Сега сама си ходи със служебната кола, а всеки останал се спасява, донякъде автобус и после 1-2 км пеша, което е лудост. Хем плащаш транспорта, хем 1 час по рано тръгваш и 1 час по късно се прибираш, а в автобуса фраш - болни, кашлящи... По принцип политиката на фирмата е хората да се карат до работа, но тя реши след 10 години, че не и е удобно и ... Е, как очаква да остана  ...
Това в БГ да си бременна - все едно е престъпление..
И на мен ми е неудобно, че няма кой да ме смени, но по ми се иска да съм в къщи да си почивам и да съм спокойна.. а нали имаше много хора, които чакат за работното място, къв им е проблема, няма от джоба си да плащат болничните ...

# 352
Аз съм чувала и от други мами,че с втора бременност по рано си проличава защото организма "помнел" ама да видим  Simple Smile

Моят е огромен, особено вечер. Скоро ще започнат да ми правят място в метрото, предполагам. За сравнение, с първата бременност ми освободиха място чак в 5тия месец Simple Smile.

# 353
  • София
Не се ядосвайте на работодателите.Просто такава е реалността ,малките хорица се виждат от далече.

Аз с първата бременност,от солидарност си я изкарах до край на брюто.Изкачвах етажи с тежки класьори и се ядосвах за глупости.Никой не ми каза "браво",нито ме похвали,напротив-бременните не сме били болни трябвало да се работи хахаха.
Еми за това с тази бременност,хич не ме интересува.Спокойствие (доколкото е възможно защото аз съм доста темпераметен и емоционален човек) , почивка и здрави бебенца дай боже.Нито работата ще свърши,нито някой ще оцени каквото и да е.Последствията ще са за нас,не за другите.

Когато има възможност трябва да се пазим,не ни ли е ок -вкъщи!

# 354
На мен ми е първа бременност, тъй че корема ми няма никакво извинение да е такъв.  Joy

# 355
  • София
Дезърт  Joy  аз съм си по едра и с първата рано ми пролича,но и аз си хапвах де,не се срамувах Simple Smile

# 356
На мен ми е първа бременност, тъй че корема ми няма никакво извинение да е такъв.  Joy

Ние май заедно се движехме, но момичета какво разбирате под голям корем? В смисъл преди сте били прекалено слаби и сега имате малко коремче или ? Защото аз никога не съм била мн слаба, висока съм 170 и съм се движела около 60 кг +- 3 кг , последно лятото да съм била 60 и сега съм 63 кг ии корем си имам ама като за след вечеря леко подут.
 Хм.. нямам търпение да отида началото на декември на  преглед да видим какво ще каже доктора Wink))
А   Desert^gir  как си го сложи в профила това, че бебто е 10седм и 2 дни, в смисъл да брои дните, някъде в настройки ли ?

# 357
Ами сложих си подпис, който го брои и отделно в настройките на профила също може да го добавиш. А подписи има тук в бг мама си има страничка, на която си го правиш. http://www.bg-mamma.com/?action=lenti

Относно корема, заради инсулиновата резистентност в последните години не мога да кажа, че съм особено слабичка, нито че някога съм имала плочки и супер плосък корем, но сега идеята е че стои сякаш съм преяла постоянно, а аз реално се храня по-малко от нормалното даже.

# 358
На мен ми е втора бременност, но не мога да оприлича корема си като бременен корем Simple Smile По скоро като преял Simple Smile Слаба съм, но преди това си имах малко коремче, и тъкмо мислех да направя нещо по въпроса, нещо като диета .. тогава разбрах, че съм бременна и взех да се храня редовно - закуска, обед, вечеря -обилно... та се чудя корема от бременността ли ми е такъв или от храненето.. нямам търпение корема ми да заприлича на истински бременен корем Simple Smile

# 359
  • София
Петкова,аз лично хич не съм си слабичка.Слабичка бях,но след бременноста с малката,не успях да ги сваля даже качих (имах проблеми)
Та сега сиимам корем,ама си е корем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт