Първите снежинки захвърчаха и Юнчето с ръчичка ни помаха - тема 3

• 32 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Ехаа стана да си добавя щъркелче и аз в подписа хах:))

Ахм, ясно, аз видимо си личи че съм наедряла, но сякаш навсякъде не корем, особено гърдите, ужас сигурно половин кг отгоре има само там хах Simple Smile)

Ии някои подхвърлят,че съм качила някои друг кг ( защото фервуари- март  бях поотслабнала 5-6кг  и сега съм си си върнала, но не за месец всичките, а постепенно, като последните месеци съм качила около 3 ), но пък все още не искам да казвам на приятелки роднини,.... та се надявам по-натам до месец да имам малко корем като на бременна ,че да им кажа каква е причината, а не само така да подхвърлят ...  #Cussing out #2gunfire #2gunfire #Crazy #Crazy 

# 361
Лелее, момичета, като ви слушам за шефовете, ужас. Аз на моите сигурно трябва да се моля. Даже са зарадвали се че ще имаме поредно бебе в екипа. Simple Smile На моята фирма не е българска и те гледат да спазват всичките закони. А и сме много, много хора, така че отсътствието ми не прави проблем.
Аз мисля последните дни е имало някакви геомагнитни смущавания по цялата планета. Доста хора са оплаквали от неразположения, а и бременните кой каквито проблеми е получил.
А ето, какво съм намерила в нета http://drugitenovini.com/magnitni-buri-prognoza-za-perioda-21-25-noemvri-2016-g/

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 12:11 от Karjala

# 362
Чета ви тези дни как се ядосвате на работоадателите си.Вместо да мълчите и да се ядосвате,прочетете си правата и ги потърсете когато сте недоволни.Не може да се оправдавате само,че те са лоши и че реалността е такава,като са такива,да си понесат последствията.Подайте една жалба в инспекцията по труда и да видим следващия път дали ще реагират така.Не забравяйте ,че човек ти се качва на главата до степен ,която ти му позволиш.Не казвам ,че в България търсенето на правата е лек процес,но докато всички си мълчат отношението ще е такова и след 100 год.

# 363
  • София
Бебешок,не е точно така, особенно в днешната действителност за жалост. Понякога това,че не си създаваш излишни проблеми не е проява на липса на смелост,а точно обратното,че адекватно може да се прецени до каква степен си заслужава да се предприема действия или да не се предприемат такива.
Една позната я уволниха докато беше бременна,тя се зае да си търси правата,е хубаво.Живя и ходи по мъките сума време,роди и след втората година я върнаха на работа,направиха й живота черен и в крайна сметка тя напусна.Като се тегли чертата понякога да си спестиш години мъки е по-правилното от това,да се опитваш да се бориш със система прогнила от всякъде.Разбира се ,че има случай , в които е задължително,но винаги се дължи на внимателна преценка на база обстоятелства,а не емоция.

Момичетата тук си споделят, нали за това сме тук да си споделяме и да си мрън,мрън за това и онова. Това не значи,че не си знаят правата ,а и дори и да е така... най-важни са бебоците и ние,а всичко останало е безсмислено и глупаво Simple Smile

# 364
Здравейте момиче и аз минавам да се разпиша,че май почвам да се разболявам. Нос болки в очите в главата както си му е реда. Преди да знам че съм бременна пиех 1 седмица пшелен прашец, защото усещах, че се разболявам. Обаче сега не мога да намеря информация дали е разрешено или е забранено всякакви такива продукти дали са полезни за бременни. Някой да знае нещо по въпроса?

Аз съм решила да прецакам шефката ми и да я оставя в най-голямата работа да се спасява сама и да си търси нов човек. Аз съм на държавна работа и излизам в отпуска от 20 декември до към края на Януари. Никой не знае,че съм бременна на работното ми място тъй като са прекалено злобни и отвратителни. А лятото имах проблеми с кръста и буквално се влачех и едва работех, и тогава шефката ми с най-голямото си пренебрежение каза "вземи се намажи с него, и ставай да си вършиш работата", а аз си вършех работата само по-бавничко. Не си взех болничен, от съвест ,че колежката ще опъва и заради мен. Преди седмица за първи път закъснях с 2 минути и тя дойде да ми вдига скандал. И още куп други неща, та така съм и вдигнала мерника на моята прекрасна шефка, че с най-голямо удоволствие ще и кажа " Бременна съм намери ми заместник, ето болничния" .

# 365
Мрън-мрън. За това харесвам българския език, че има такива готини думички Grinning
New mommy, и аз искам да пия прашец. Обожавам го, така те зарежда сутринта, че направо летиш. Пия сега млечеце, но няма такъв еффект. Ако намериш инфо, моля те сподели. Аз ще питам докторката, обаче ще съм при нея чак 10 декември.

# 366
Мрън-мрън. За това харесвам българския език, че има такива готини думички Grinning
New mommy, и аз искам да пия прашец. Обожавам го, така те зарежда сутринта, че направо летиш. Пия сега млечеце, но няма такъв еффект. Ако намериш инфо, моля те сподели. Аз ще питам докторката, обаче ще съм при нея чак 10 декември.

Чета тука разни медицинси сайтове и пише че няма нищо лошо да пиеш пчелен прашец ако се разболяваш, тъй като съдържа в себе си много полезни вещества.

http://coolmom.info/bg/pages/607237
този сайт добре обяснява според мен. Мисля си също,че ако не си била алергична преди няма как да си алергична сега. Аз пих 1 седмица пчелен прашец като бях може би в 5-та седмица и много бързо с оправих. Без лекарства само фрешчета и така. Смятам да пробвам, и с медец и някакво чайче.

# 367
И аз искам да пия поне 1 месяц. Като приулюча с млечеце, ще мина на прашец. Имам алергии, но към него до сега не съм правила. Simple Smile

# 368
  • Grozni, Russia
Момичета дайте ми съвет в петък съм на лекар в 8 седм. съм имам болки ниско долу и от около 30 мин не спирта ту ме боцка ту е като МЦ пратих колежката да ми купи нош-па , та въпроса ми е да пия ли и 1 или 2 хапчета , помня че с миналата бременност бях така но нямам спомен кога почнах да ги пия и каква беше дозата:(

# 369
Момичета дайте ми съвет в петък съм на лекар в 8 седм. съм имам болки ниско долу и от около 30 мин не спирта ту ме боцка ту е като МЦ пратих колежката да ми купи нош-па , та въпроса ми е да пия ли и 1 или 2 хапчета , помня че с миналата бременност бях така но нямам спомен кога почнах да ги пия и каква беше дозата:(
Аз пия 3х1, но съм чувала/чела, че на някои мами им е изписано 3х2. Ако искаш пробвай първо с 1 и ако не помогне премини на 2. Успех и бързо преминаване на болката! А дали не трябва да отидеш да те прегледа АГ-то?

# 370
  • София
ЗАТ обади се на АГ-то да те посъветва!

# 371
  • Grozni, Russia
Аз пия 3х1, но съм чувала/чела, че на някои мами им е изписано 3х2. Ако искаш пробвай първо с 1 и ако не помогне премини на 2. Успех и бързо преминаване на болката! А дали не трябва да отидеш да те прегледа АГ-то?

може и да трябва но тя е от друг град и работи само вторник и петък и само тогава ми дига и телефона понеже това ще ми е 1 - ви преглед не ми е дала още личния си но ако болките продължат ще отида в моя град макар и да са супер зле тука .....

# 372
  • Айтос
Момичета, ей това е голям корем
http://www.prikachi.com/images.php?images/740/8965740i.jpg

Вчера питах АГ-то за връзката между пулса и пола. Каза,че няма такава и зависи от това с какво се е хранила майката и колко се е движила преди меренето.

# 373
stasi55
Понякога в това да си потърсиш правата,не винаги означава,че ти ще имаш облаги от това.Понякога тези неща се правят ,за да остане след теб.
Аз лично съм съдила работодател,да отне 2 год близо,резултата ли? Аз си получих парите,лихвите,той плати и адвокатските хонорари.По стечение на обстоятелствата в момента контактувам с този човек.Питай го дали би направил ,това което на направи с мен,със сигурност ще ти каже не.
Работя в не малка счет. кантора имаме над 300клиента .Една майка преди год. и малко тръгна да съди един от клиентите,като в същото време подаде жалба в инспекцията по труда.Тази ситуация беше разказана от нас на остналите клиенти.Според теб дали някой от нашите клиенти в момента се опитва да направи нещо подобно?Не със сигурност.
Облагата ли?при тези 300 работодателя има минимум 500 потенциални майки,те няма да бъдат "малтетирани" под каквато и да е форма.
Както и в предния пост казах,това не винаги е леко и приятно.
Относно твоята приателка ,ако е била в изитателен срок нищо не може да я спаси,но ако е на безсрочен, работодателя просто няма шанс.Вадиш си удостоверение от лекаря ,че си бременна и да видим как точно ще ти откаже отпуск,болничен и тн.След като свърши майчинството до 3 год. възраст на детето закона те пази, т.е имаш 1 год. в която да се водиш на работа,да не са ти спряни осигурителните права,да се възползваш от сумати видове отпуск,който се признават и няма как да ти бъдат отказани.За тази 1 год. все ще си намериш работа.Като говорим в предни постове за болнични и въпросните 180 дни.В крайна сметка какво като трябва да минеш ТЕЛК комисия (да не ни карат  на беселито)тези лекъри който ни следят,ако не намерят причина да минем на комисията...стига всяки 2ри минава комисия.
Исках да кажа просто не им се оставяйте и си търсете правата по един или друг начин.Няма как да се промени нещо ако си мълчим.Помислете и за бъдещите ви деца,то е и за тях.

# 374
  • София
ЗАТ отиди в АГ отделението на болницата в града ти,кажи,че си бременна и имаш оплаквания.Няма да те върнат,по закон нямат право.Стискам палци да се окаже фалшива тревога.

Мен лично от време на време си ме боли,чувството понякога е като при цикъл,даже ми се втвърдява корема.

Бебешок права си за някой неща,но за други не съм съгласна.Моята приятелка се измъчи,да тя си ползва всичко каквото успя,но с толкова тревоги и неприятни ситуации,че ... Казвам,че винаги човек трябва да преценя дали това,което се заеме да прави му е по силите.За сведение, друг случай,в който дамата просто нямаше финансова възможност да се бори.Имаше право,но понякога само правото не стига.
Хайде да не се лъжем,има толкова фактори,които влияят ,че ...
За да обобщя отново ще кажа мнението си :Ако ситуацията позволява и човек има силата и възможността да се бори при всички случай си заслужава да си търсиш правата.В случайте,когато вредата,която ще се нанесе (не физическа) е несъзимеримо отнесена спрямо ползите,то в този слъчай аз лично бих предпочела да не се занимавам и да си спестя излишни ненужни главоболия.Зависи за какъв случай става въпрос.
Ако е работа , на която искаме да се върнем и да се чувстваме ок,какъв е проблема да не се правят драми и проблеми.Мрън мрън тука във форума,все пак сме си дами Simple Smile

Ред,моя корем е по-голям ,а ти си три седмици преди мен , смятай на мен колко ми е голям  Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 14:21 от stasi55

Общи условия

Активация на акаунт