Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 827
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Ароматизираният Даш симпли оставя много добър аромат и след като са сушени навън  Grinning Grinning

# 136
Суша само и единствено навън и общо взето мириса зависи от това колко време е трябвало на дрехите да изсъхнат. Сутринта прибрах блуза прана с Денкмит в неделя и омекотител Максима миришеше на всичко друго, не и на прах или омекотител. А всички знаем колко силно ароматни са омекотителите Сано Laughing В неделя, когато времето беше слънчево и дрехите изсъхнаха за няколко часа си миришеха на него, дори шкафа, в който са прибрани като го отворих сутринта се усети аромата.

# 137
Защо да е заблуда паралелният внос? Много често се продават пресни продукти на нормални цени, обикновено внос от Гърция и Италия. На немските и австрийските продукти обикновено много им надуват цените и е напълно безсмислено да се купуват.
Мисля си обаче, че нашият си внос е по-добрият избор. Първо, цените на премиум марките напоследък са повече от добри. Второ, един прах, произведен преди няколко месеца, ще се справя много по-добре от прах, произведен преди повече от 2 години. Да не говорим, че нашите прахове са много по-добре откъм избелващи вещества от италианските и гръцките прахове.

Starrydream, разсъжденията ти ме удивяват. Да смърди от ензимите... това е брилянтно. Не, определено не е от тях. Впрочем, за какво "смърдене" става въпрос? На лошо ли? Нормално е на висока температура да има миризма на химикали, но ако е на блато, не е от праха.

# 138
  • в огледалото на живота
Аз ползвам омекотител основно заради антистатичния ефект. Въобще не ми пука дали ми мирише прането или не. Ама пък ММ много държи на миризмата. Не мойм се разбра из нас Laughing Не сложа ли омекотител, както например, когато пера якетата, искри хвърчат от мен при събличане или като слизам от колата Crazy
С Коколино, Ленор и Бинго постигам някаква мекота, обаче омекотителя на ДМ и Кушелвайх - все едно гола вода.
Убедих се вече и аз  Confused
Последно си взех този Кушелвайх от ТТ маркет и аромат никакъв след изсъхване  Crossing Arms
Скрит текст:
За сметка на него Медикс  Алвина от този вид го бие яко на миризма  Laughing
Скрит текст:

# 139
  • София
Защо да е заблуда паралелният внос? Много често се продават пресни продукти на нормални цени, обикновено внос от Гърция и Италия. На немските и австрийските продукти обикновено много им надуват цените и е напълно безсмислено да се купуват.
Мисля си обаче, че нашият си внос е по-добрият избор. Първо, цените на премиум марките напоследък са повече от добри. Второ, един прах, произведен преди няколко месеца, ще се справя много по-добре от прах, произведен преди повече от 2 години. Да не говорим, че нашите прахове са много по-добре откъм избелващи вещества от италианските и гръцките прахове.

Starrydream, разсъжденията ти ме удивяват. Да смърди от ензимите... това е брилянтно. Не, определено не е от тях. Впрочем, за какво "смърдене" става въпрос? На лошо ли? Нормално е на висока температура да има миризма на химикали, но ако е на блато, не е от праха.

Аз писах, че се прецаках, заради съотношението цена/количество, не за друго.
Иначе съм си купувала и по-стар лилав Ариел, даже се беше слепнал и пак си беше добър.
Така че този ще си е супер.

# 140
  • София
Водата в София е мека, но е толкова тинеста, че вече се чудя дали да не завишавам дозата на перилния препарат.

А що се отнася до пухените якета - досега не бях носила такова, наскоро си купих... Много по-топло е от другите.
И понеже по съвет от тук реших да го давам в химическо чистене за пране - цената за късо яке е 9 лв, за дълго - 10 лв. Ако някой реши да не се мъчи с пране в домашни условия... Simple Smile

Вчера прах олекотена завивка с пълнеж от силиконов пух. Нова е, много миришеше на пластмаса и я бухнах директно в пералнята. Прах я на 30 градуса според етикета и с праха на Денкмит за фини и вълнени тъкани... С допълнително изплакване. Леле, толкова пяна направи, че се уплаших да не прелее пералнята. А сложих 60 мл прах и дори не се беше разтворил всичкия в чекмеджето... И сега, като изсъхна, пак мирише на пластмаса...Sad Уж търсих по-луксозна, антиалергична и щадяща, взех на Роксима, а май трябваше да взема от тези, ширпотребата, все тая... Sad

# 141
Вчера прах олекотена завивка с пълнеж от силиконов пух. Нова е, много миришеше на пластмаса и я бухнах директно в пералнята. Прах я на 30 градуса според етикета и с праха на Денкмит за фини и вълнени тъкани... С допълнително изплакване. Леле, толкова пяна направи, че се уплаших да не прелее пералнята. А сложих 60 мл прах и дори не се беше разтворил всичкия в чекмеджето... И сега, като изсъхна, пак мирише на пластмаса...Sad Уж търсих по-луксозна, антиалергична и щадяща, взех на Роксима, а май трябваше да взема от тези, ширпотребата, все тая... Sad

Тези завивки със силиконов пух носят и по-високи градуси и по-дълга програма, мисля.
Аз имам такива завивки от Лидл, вътре обаче са силиконови кухи влакна, незнам има ли разлика, изрично пише, че се перат на 60, дори носят и на 90 градуса. Аз ги пера с прах за бяло, на 60 градуса Peace
На твоят етикет какво е указано-не че е меродавно, но за сверка просто..
Според мен я изпери с прах за бяло, на по-дълга програма, ако не носи високи градуси, може и на 40 и почти ти гарантирам, че ще ухае приятно след това Simple Smile

# 142
Якетата с гъши пух на колко оборота ги перете?

# 143
  • София
teta75, ето я завивката.
Пише, че е памучна, но само калъфът е памучен, а вътре е силиконов пух. На етикета пише пране на 30 градуса и знакът за центрофуга е този с леко нагряване, което ме навежда на мисълта, че не носи високи температури. Други индикатори няма по нея. Не смея да рискувам на висока температура.

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:16 от РРР

# 144
Готина е...аз май също съм ги разглеждала тези Simple Smile

Аз скоро прах възглавница със силиконов пух, не помня на колко градуса, малко се стукмачи, но я поотупах после и се оправи. Mr. Green

Може да я пробваш още един курс на ниски градуси, но с прах за бяло-може да се отмирише.

Понеже синът ми е алергичен, се отказах от завивки с естествен патешки пух и пера, защото все пак са дразнители. Взех, както казах, с пълнеж от силиконови кухи влакна - нарочно, защото позволява пране на високи градуси, за да хигиенизирам по-добре...

# 145
  • София
Една позната ми каза, че въпросният силиконов пух всъщност били рециклирани пластмасови шишета от минерална вода, нарязани на микроскопични влакна... Та... май няма как да се махне тази миризма на пластмаса. А и ако се изпере на висока температура, може да се слепят...
Да, може да пробвам с прах за бяло, но предвид сезона и трудното съхнене, май по-скоро ще свиквам с миризмата.
Може би трябваше да й сложа омекотител за аромат, но наличните в къщи са ми омръзнали до болка...
Имаше вариант да купя с пълнеж вълна, обаче ми се стори по-дебела, а и вълната си съхне по-трудно... И въди акари... Sad

# 146
  • София
Твоята позната е в грешка.
И микрофибърните, и кухите влакна за пълнеж се правят от Полиестер.
Бутилките се правят от Полиетилен, който е съвсем друго нещо.
Може би след няколко пранета с омекотител ще се махне миризмата.

# 147
Guess Who, снощи пуснах две пранета, на които добавих от розовите ароматизиращи перли на Ленор.За съжаление, няма такъв изразителен аромат като при тюркоазените на цвят.Купих ги от магазин за паралелен внос и видях,че са английски, моите предишни бяха италиански.
Отделно видях, че има и на Юниливър такива парфюмни перли, пробвала ли си ги и как са?
Да, Comfort. Гледах и душих два вида, но не ми хареса цената и аромата и мисля да ги пропусна.

То много модерни станаха тези перлички. А новаторът беше отново Хенкел. По-старите в темата си спомнят Vernel/Silan Crystals, които Хенкел пусна още през 2009-2010 г. Те не бяха като перли, а приличаха на оцветена захар и бяха с много приятни, нежни, разкошни аромати. За съжаление ги спряха бързо, но аз още имам две опаковки за архива.
Скрит текст:

# 148
  • оттам, откъдето започва България
 ooooh!, и на мен ми остана една опаковка от тези ароматизиращи перли на Ленор. https://www.google.bg/search?q=lenor+unstoppables+uplift&cli … ta9PEkwNJ5-QLM%3A
Че не знам и срока на годност.  newsm78 Ама пък са доста добре пакетирани и сигурно нищо им няма.

# 149
  • Бургас
И аз имам кристали на Vernel, ама да ме пита някой за какво ги държа, дали стават за позлване? Гес?

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 19:05 от Pagocт

Общи условия

Активация на акаунт