Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 904
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Без да претендирам да съм запозната в детайли, но май не всички ензими увреждаха вълненото влакно, а само определени, които би трябвало да са изключени от праховете за вълна. Rolling Eyes

# 181

На мен ми начислява доставка от 3 лв. и пак ми идва същата цена. Над 40 лв. трябва да е поръчката, за да има БД.

# 182
Без да претендирам да съм запозната в детайли, но май не всички ензими увреждаха вълненото влакно, а само определени, които би трябвало да са изключени от праховете за вълна. Rolling Eyes
Да, до колкото помня протеазата го уврежда, защото влакното било/съдържало протеин. newsm78

Цитат от TAED, но е от стара тема и не мога да го вмъкна:
"Относното прането на вълна и коприна, в общия случай е опасно да се използва препарат за цветно. Повечето съдържат протеаза, която унищожава влакната (вълната и коприната  са предимно протеин). Главно англичаните в Европа използват "non-bio" препарати, т.е. такива без ензими. Такъв би могъл да се ползва и за вълна и коприна, но винаги е по-сигурно да се закупи специализиран препарат."

# 183
Може. Ходих и на първа страница да чета за ензимите, но чак такива детайли няма Mr. Green

Определено ДМ-ският прах за деликатните е подходящ за вълна, това поне е коментирано тук в темата нееднократно и не виждам господинът в темата какво толкова се шашка и притеснява-хм, да не е зодия Риби си мисля,м? Thinking

# 184
Остави го, той прибра вело екипите и сега е време на вълната да я мъчи Joy

# 185

На мен ми начислява доставка от 3 лв. и пак ми идва същата цена. Над 40 лв. трябва да е поръчката, за да има БД.
за 25 лв 80 пранета си заслужава.

# 186
Да поръчам две торби за 50 лева викаш. Laughing

Не искам толкова голямо количество просто. Трудно се съхранява, а и имам и други за цветно..
Иначе да, оферта си е Peace

# 187

Не искам толкова голямо количество просто. Трудно се съхранява, а и имам и други за цветно..
tetd 75,
харесвам активността ти в темата, но  поста ми не  е насочен главно към теб.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 13:22 от Пролетно цвете

# 188
Не съм сигурна, че те разбирам. Освен ако имаш предвид, че инфото е за всички, четящите темата?
Нямам нищо против, нека който прецени, да се възползва Hug

tetd 75,
харесвам активността ти в темата, но  поста ми е насочен главно към теб.

# 189
Съжалявам за спама, не е  информация само за теб. Редактирах се.

# 190
Извинете, но велосипедистът беше stedra и определено беше по-решителен в покупката си на перилни препарати.
То са въпроси, уговорки... Аз по-лесно си купих кола, отколкото Starrydream си купува прах за пране. Laughing

А перилните препарати на DM - Denkt mit - добри ли са? Днес заради Черния петък ще са намалени с 20% всички техни марки, така че се чудех дали да не пробвам Simple Smile
Пробвай! Прахът за бяло е перфектен. Омекотителите не стават.

# 191
  • София
Имам питане относно дозировката на Denkmit препарата за фини и вълнени тъкани.
На опаковката пише, че за 2,5 кг дозата е примерно 75 мл.

За макси пералня (6-7 кг) се добавят +20 мл.

Тогава колко е дозировката за 4-5 кг?

# 192
Върти ми се, че вълнените се слагат до 2,5 кг...за по-добро изпиране. Не се пълни както когато се перат памучни дрехи. При програмата за вълна например няма много въртене, дрехите стоят и ако са много, няма да се намокрят - горните ще стоят сухи. Не знам ясно ли го обясних.. Водата е на дъното и когато стоят и се киснат, то това им е и прането основното, горните няма да имат допир с водата..

Ти искаш да сложиш вълнени/деликатни 4-5 кг ли?

Аз бих сложила 2.5кг дрехи и дозирам спрямо тях Peace

# 193
  • София
Не, искам да пера обикновени памучни дрехи с него. Защото иначе абсурд да го изразходя тая година.
А и щом има опция за 6-7 кг, защо няма за 4-5 кг?

# 194
Двойна доза мисля тогава . Щом за 2,5 кг дозата е 75 например, за 2 пъти по 2,5 кг идва 150.

Но той не е подходящ за памучни дрехи. Гес беше обяснила - има прахове "слаби" откъм изпиране /не се сещам за термина/, и "силни" детергенти...

Общи условия

Активация на акаунт