Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 043
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
Повечето родители като чуят сборни групи и предпочитат да пропуснат. Ама извинявайте, те бяха сборни групи от 01.06 до 15.09, сега пак ще има сборни групи, през април отново.

# 151
Здравейте! Искам да попитам във вашите градини кой организира идването на дядо Коледа? Родителите или градината? Защото на нас всяка година ни казват-Ако вие си организирате ще има дядо Коледа и ми е интересно дали навсякъде е така

# 152
При нас е от градината.

# 153
Повечето родители като чуят сборни групи и предпочитат да пропуснат. Ама извинявайте, те бяха сборни групи от 01.06 до 15.09, сега пак ще има сборни групи, през април отново.

А, ти пък....чак април. И преди това вероятно ще има Whistling

Дядото - от градината. На 21.12. е тази година-чудя се двата дена след това дали отново няма да са сборни групи Mr. Green

# 154
  • Варна
Тет,
ти ако решиш да не ходиш на работа първо ще си пуснеш молба за отпуска и ако шефът я одобри и ти намери заместник няма да ходиш. Тук е същото. Няма много работа, децата са малко, част от персонала излиза в отпуска. Както и аз не излизам в отпуска, когато е най-натоварено, избирам време, през което работата намалява. Нали не мислите, че тези дни им се водят работни на учителките, а те просто са решили да си вземат шапката и да си ходят? Просто не разбирам защо роптаете. Ами имат право на отпуска хората, все пак. Не могат да работят нон стоп, нали така? И е логично да я ползват в ненатоварено време, когато колегите им могат да поемат и тяхната работа. А за да я поемат колегите им групите трябва да намалеят като бройка, т.е. да са сборни.

# 155
Да не говорим колко дни отпуска имат годишно, кой знае по колко си влачат за следващата година  Laughing
И нашият ДК си се организира от градината, не съм чувала някъде да е инициатива на родителите.

# 156
Те влачат,ние си ги гърмим дните...заради тях и те така Whistling

# 157
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Еееее, айде сега ще завиждаме колко много отпуска имат!!!! Който иска дълга отпуска да става детска учителка в ДГ.

# 158
Тета, както ти казах, абсолютно никой директор няма да държи на работа учител с 3-4 деца. Ако не вярваш, попитай директора във вашата ДГ.Не вярвам да ти откаже информация.
С за отпуската са ти казали,вместо да завиждаш, стани учител или просто постой в градината само един- два часа и после говори.

# 159
Еее, вие ги изкарахте все едно със зверове работят, не с деца, живи да ги ожалиш  Joy Което си е истина - истина си е, никаква логика няма да имат два пъти повече отпуска, при положение, че нормално са си на 5-дневна раб. седмица, всички официални поч. дни си почиват, на две смени са, следобед като заспят децата и те си почиват. Въобще - не знам кое му е чак пък толкова тежкото  Rolling Eyes

# 160
Тета, както ти казах, абсолютно никой директор няма да държи на работа учител с 3-4 деца. Ако не вярваш, попитай директора във вашата ДГ.Не вярвам да ти откаже информация.
С за отпуската са ти казали,вместо да завиждаш, стани учител или просто постой в градината само един- два часа и после говори.
Не завиждам. Бъркаш ме.
Ти каза,че има нормативен документ...но не го посочваш. Приемам,че говориш наизуст. А на директорката думите не ми вършат работа.

# 161
  • Варна
Няма значение тежко ли им е, леко ли им е. Имат право на определен брой дни отпуск и толкова. Кога да ги ползват, ако не в ненатоварено време? А тяхната отпуска не виждам какво общо има с тази на родителите. Градината не затваря все пак, че да си гърмим нашите отпуски заради техните. Напротив - осигурени са сборни групи, така че всеки, който иска да си прати детето на ДГ, а не да се чуди как да го гледа.

п.п. нормативният документ е НАРЕДБА № 7 от 29.12.2000 г. за определяне броя на паралелките и
групите и броя на учениците и на децата в паралелките и в групите на
училищата, детските градини и обслужващите звена
. Там в допълнителните разпоредби се казва, че "групите или паралелките се разформират, когато броят на децата и/или учениците се намали под
норматива за минимален брой". За детските градини този норматив е 12.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 15:14 от Месечинка виторога

# 162
  • София
значи ако са 12 деца не трябва да са сборни  newsm78

# 163
  • Варна
Да, ако във всички групи децата са повече от 12. Но ако в някоя група бройките паднат под 12 то тя може да се присъедини към група, която е с над 12, поне аз така тълкувам нещата. И реално пак групата да стане "сборна".

# 164
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И мен ме посрещнаха със списък кога ще ходим на градина по празниците. 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт