Египет 2017

• 149 621
  • 844
  •   1
Отговори
# 480
ние в Хургада сме в GRAND PLAZA

# 481
Браво, били сме в Гранд Плаза преди 5 години,  в бунгало в градината. Много добро, чисто, комфортно, със самостоятелна голяма тераса, гледаше към морето. нямах никакви оплаквания. Оставяхме по някой долар на леглото и всеки ден ни сменяха чаршафите,  кърпите и ни оставяха по няколко бутилки вода.  Просто за тях това е много,  правехме го повече, заради жеста и защото наистина се отнасяха с нас като с гости, от първия ден и винаги бяха отзивчиви за всичко. Като ни тръшна вируса, момчето ходи да ни купува лекарство. След това ходихме още 2 пъти в Египет, но по любезни и приятни от персонала в този хотел не случихме. А, пътувахме с Тезтур и  прославения Стоян. Поздрави ако чете тук!

# 482
Здравейте приятели има ли някой в групата, който да се е записал за програмата на ''Top Travels''  на 29.09. И много ще се радвам ако някой е пътувал с тях и сподели мнение. Благодаря Simple Smile

# 483
Записвам се да следя темата. Изчетох почти всичко от тема 6, където информацията е изключително систематизирана. Ще следя за всякакви отзиви.
Тази година приключих с резервациите - посетихме Истанбул и Дубай, предстои Гтрция и няколко БГ-ваканции. Мисля следващата година да посетим Египет. Още се колебая дали да е с дете - повече като ранно море, или без - разглеждане, екскурзия, круиз. Имам време да го обмисля, виждам, че пазарът (ТА) предлага доста варианти.

# 484
  • Beyond the Frontiers
Записвам се да следя темата. Изчетох почти всичко от тема 6, където информацията е изключително систематизирана. Ще следя за всякакви отзиви.
Тази година приключих с резервациите - посетихме Истанбул и Дубай, предстои Гтрция и няколко БГ-ваканции. Мисля следващата година да посетим Египет. Още се колебая дали да е с дете - повече като ранно море, или без - разглеждане, екскурзия, круиз. Имам време да го обмисля, виждам, че пазарът (ТА) предлага доста варианти.
За много западно европейски държави Египет е като Гърция за нас. Близко място за летен отдих. Ако искате почивка с деца - просто търсете програма с директни полети Хургада или Шарм и в двете посоки. Ако искате да видите максимум - круиз. Умерено съчетание почивка и обиколка: полет Кайро.

# 485
Здравейте, включвам се с пресен отзив от почивка в Египет. Върнахме се на 07.04 и съм много доволна от целия престои, екскурзиите, хотела и ТА. Бяхме с Тез Тур с кацане в Кайро и продължение в Хургада. В Кайро хотела беше Пирамидс Палас-чист, но сравнително остарял. След това пътя до Хургада беше спокоен-никой не ни е спирал за проверка, нямаше конвой, а само 1 човек с нас-цивилна охрана. В Хургада бяхме в Хилтан. Хотела ми хареса-спрямо отзиви, който бях чела в букинг, бях подготвена за по-лошо. Съвсем адекватно съотношение цена-качество. Чиста баня и тоалетна, всеки ден смяна на спално бельо, много храна за всеки вкус. Хотела е огромен комплекс от корпуси като  повечето са близо до централната сграда с ресторантите, но има и по отдалечени(това може да е проблем за някой). В хотела ни имаше туристи от много държави- Франция, Германия, Русия, България, Великобритания, дори имаше американци. Също имаше и не малко араби. Единственото нещо, за което мога да кажа, че беше разочароващо е сухия пакет с храна, който беше еднакъв всеки път. Относно екскурзиите: Луксор-найстина интересни и величествени храмове и гробници. Това е място, което трябва да се посети ако отиваш не само за почивка. Сафарито беше много забавно понеже се караха различни видове бъгита, яздеха се камили и разходка с джипове. Общо взето е преживяване, което да направиш, ако не си го изживял на друго място. Също така посетихме райския остров. Приятно място с едър пясък и кристална вода-не мн топла при нас. Направихме и дайвинг, което беше заниманието, което си стриваше най-много. Имаше и хора който влизаха само за шнорхелинг докато се гмуркаха други. Много забавно и зареждащо преживяване. Като цяло дестинацията се възражда и според мен скоро ще се върне в челните места за почивки и екскурзии. Няма място за притеснение, хотелите са крепости, туристите са ценени обгрижвани. Надавам се да съм нила полезна! Приятна почивка на всички осмелили се, няма да съжалявате!

# 486
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, включвам се с пресен отзив от почивка в Египет. Върнахме се на 07.04 и съм много доволна от целия престои, екскурзиите, хотела и ТА. Бяхме с Тез Тур с кацане в Кайро и продължение в Хургада. В Кайро хотела беше Пирамидс Палас-чист, но сравнително остарял. След това пътя до Хургада беше спокоен-никой не ни е спирал за проверка, нямаше конвой, а само 1 човек с нас-цивилна охрана. В Хургада бяхме в Хилтан. Хотела ми хареса-спрямо отзиви, който бях чела в букинг, бях подготвена за по-лошо. Съвсем адекватно съотношение цена-качество. Чиста баня и тоалетна, всеки ден смяна на спално бельо, много храна за всеки вкус. Хотела е огромен комплекс от корпуси като  повечето са близо до централната сграда с ресторантите, но има и по отдалечени(това може да е проблем за някой). В хотела ни имаше туристи от много държави- Франция, Германия, Русия, България, Великобритания, дори имаше американци. Също имаше и не малко араби. Единственото нещо, за което мога да кажа, че беше разочароващо е сухия пакет с храна, който беше еднакъв всеки път. Относно екскурзиите: Луксор-найстина интересни и величествени храмове и гробници. Това е място, което трябва да се посети ако отиваш не само за почивка. Сафарито беше много забавно понеже се караха различни видове бъгита, яздеха се камили и разходка с джипове. Общо взето е преживяване, което да направиш, ако не си го изживял на друго място. Също така посетихме райския остров. Приятно място с едър пясък и кристална вода-не мн топла при нас. Направихме и дайвинг, което беше заниманието, което си стриваше най-много. Имаше и хора който влизаха само за шнорхелинг докато се гмуркаха други. Много забавно и зареждащо преживяване. Като цяло дестинацията се възражда и според мен скоро ще се върне в челните места за почивки и екскурзии. Няма място за притеснение, хотелите са крепости, туристите са ценени обгрижвани. Надавам се да съм нила полезна! Приятна почивка на всички осмелили се, няма да съжалявате!
Много полезна и обнадеждаваща информация! Вие в кой Хилтън бяхте? Защото имаме резервация от 14.04, която направихме за Hilton long beach 4*. Отскоро гледам, обаче, в сайта пише EX Hilton. Тоест вече не е част от веригата. И се чудя, това трябва ли да ни притеснява:thinking:
За екскурзиите и аз съм си харесала точно тези. И се чудя, вечерната разходка по Нил в Кайро заслужава ли си?

# 487
Много полезна и обнадеждаваща информация! Вие в кой Хилтън бяхте? Защото имаме резервация от 14.04, която направихме за Hilton long beach 4*. Отскоро гледам, обаче, в сайта пише EX Hilton. Тоест вече не е част от веригата. И се чудя, това трябва ли да ни притеснява:thinking:
За екскурзиите и аз съм си харесала точно тези. И се чудя, вечерната разходка по Нил в Кайро заслужава ли си?

Здравейте, бяхме в същия хотел-long beach, и разбрахме че е продаден когато пристигнахме и месния представител на туроператора ни пита кой е нашия хотел за да ни закара. Но надписи, ключове, всичко си беше още Hilton. Явно има някакъв срок, в който още ползват името. И въпреки това съм доволна. Пак повтарям за мащаба на комплекса, искаите стая близо до ресторантите, ако не ви се разхожда, въпреки че градините са прекрасни. Относно разходката, ние не успяхме да е реализираме понеже бяхме късен полет и пристигнахме към 19:00 часа, а предвижването до хотела в Кайро ни отне повече от час! Качихме се на корабче през деня в Луксор.

# 488
Здравейте, пътувам на 14. 04 за Египет. Някой може ли да каже каква е температурата на водата по това време.

# 489
  • София
Здравейте, пътувам на 14. 04 за Египет. Някой може ли да каже каква е температурата на водата по това време.
В Шарм ел шейх е чудесна 25-26 градуса. Другата седмица го дават още по голяма жега, сигурно ще се стопли още.

# 490
Оф, супер ме хвана шубето днес след като видях новините. Страх ме е от терористични актове в отговор. Какво мислите?

# 491
Здравейте! Изпращам Ви малко информация за цени на място отнасят се за забавления в Хургада, предлагани от местната агенция, цени които както е видно са в пъти по-ниски от тези предлагани към основните пакети на туристическите агенции в България. Имам още много какво да Ви разказвам, но това ще е като му дойде времето.
Аква Тур Экскурсии добави 14 нови снимки — в/ъв Hurghada Egypt.
Hurghada, Egypt ·
Экскурсии из Хургады
Аква Тур Экскурсии
🎯🎯🎯🎯
🎯Луксор на автобусе (35$)
🎯Каир на автобусе (35$)
🎯🎯🎯🎯
🎯Мото Сафари (15$)
🎯Супер-Сафари (20$)
🎯🎯🎯🎯
🎯Остров Гифтун на яхте (10$)
🎯Супер Остров Гифтун на яхте (15$)
🎯Остров Утопия на яхте (14$)
🎯Супер Остров Утопия на яхте (18$)
🎯Дом Дельфинов на яхте (15$)
🎯Эль-Гуна на яхте (18$)
🎯Батискаф (Субмарина) (15$)
🎯Дельфинарий (Дельфин Шоу) (20$)
🎯Дайвинг на яхте (25$)
🎯Рыбалка (15$)
🎯🎯🎯🎯
Как нам найти :
Тел:+201015727575
What's app +201015727575

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 11:32 от blackunicorn

# 492
Здравейте, дойде време и аз да разкажа за нашата почивка в Египет миналата седмица. Първо искам да кажа, че изкарахме великолепно, няма такава държава, няма такова изживяване. Не ми се прибираше. И съм сигурна, че ще отидем пак.
Пътувахме с Тез тур 7 нощувки в Хургада - аз, моя мъж и децата на 14 и 8 години. Никакви проблеми с полета и с Тез тур всичко е организирано и канализирано перфектно.
Отседнахме в хотел Титаник Палас. Еми много ни хареса, макар че изчетох доста негативни коментари. Огромна площ, зеленина, аква парк за децата, огромна стая, плажа беше много плитък и с голям отлив, но на края на кея има корали и прекрасни риби. Персонала мил и любезен и за 1 долар направо облизват стаята и банята. Може би само храната е малък минус, еднообразна, но за нас това не беше проблем и винаги се намира какво да ядеш.
Ходихме на сафари в пустинята - Бялото слънце на пустинята - определено си заслужава тази екскурзия. Взехме си и морска екскурзия до Райския остров - няма такова изживяване, истински рай.
Ходихме самостоятелно до Кайро с автобус от редовните линии, там имахме среща с наш много близък приятел египтянин, който ни разведе до Пирамидите и Националния музей, след два дни пътувахме обратно за Хургада с частна кола. Никога не сме имали проблеми с местните и не сме се чувствали застрашени по някакъв начин. Вярно имаше доста КПП по пътя, но не са ни спирали.
Ползвахме доста таксита. Пред хотела винаги имаше, но също си и викахме през Watsapp - по евтино е ABC Taxi, примерно.
Карти за интернет си купихме на летището на Vodafone - 2 карти по 4 гигабайта мисля бяха 14 евро (може и да греша) Не сме имали проблеми с интернета, имаше покритие навсякъде, освен навътре в пустинята.
Носете  си долари, в евро може да платите на всякъде, но приравняват еврото към долара, а при нас курса не е еднакъв.
Здравословни проблеми не сме имали, стомашни вируси и тем подобни.
Ами това се сещам за сега, няма да откажа допълнителни въпроси Simple Smile
Пожелавам на всички такова уникално изживяване Hands V

# 493
  • Пловдив
Някой пътувал ли е с Абакс?
Какви са шансовете да има чартър в средата на май?

Ние ще сме с Абакс, с дата 12.05.18 Simple Smile

# 494
Колко на дребно да са ми парите? А в Турция мога ли да плащам с долари да не си обменям остатъка като се върна?

Общи условия

Активация на акаунт