Египет 2017

• 148 504
  • 844
  •   1
Отговори
# 225
  • Beyond the Frontiers
Привет! Ние все още сме в Хургада, днес ще летим обратно за София. Добре си изкарахме, бяхме на три екскурзии- Бялото слънце над пустинята, Батискаф и Луксор. Най-приятно за нас се оказа Бялото слънце- карахме АТВ-сафари в пустинята около 2 часа, после бъгита. След това джипове ни закараха 30 км навътре в бедуинско селище, където яздихме камили и се запознахме с бита на бедуините. Вечеряхме там, гледахме някакви местни танци, абе супер беше. Луксор се оказа много далече от Хургада-пет часа път в едната посока. Реално десет часа се таралянкаш в автобуса, гробниците в Долината на царете не са нищо особено, в някои дори няма саркофаг. Жега, пясъци, определено е изморително. Хубаво е да се види, ако имаш нагласата за историческа разходка иначе по-добре се гмуркай в Червено море и се наслаждавай на коралите. След няколко часа летим наобратно. Плажовете им са страхотни, уникални, водата е приказна.
Не, че нещо но една изцяло изкуствено създадена програма с АТВ-та, категорично не може да се сравнява с посещение на Луксор.
Луксор и Кайро са далеч и от Хургада и от Шарм. Ако човек ходи всяка година в Египет сигурно гмуркане и АТВ са ок, за повечето обаче Египет е повече от плаж и море.

# 226
  • тук-там
Доколкото разбирам - повечето сте ориентирани към ТА пакети..„
Има ли проблем, от гледна точка на сигурността, ако се организираме сами? Т.е. - проблем ли ще ни е придвижването от летището до хотела и обратно, записване на место за eкскурзия до Луксор ит.н.
По Великден се надявам да става за плаж... newsm78
Искаше ми се Шарм Ел Шейх, но Хургада, като че ли е по-добре като отправна точка.
Заглеждам и Марса Алам.
Най-важен ми е хубавия плаж и релакс.

# 227
  • Варна
Има ли проблем, от гледна точка на сигурността, ако се организираме сами? Т.е. - проблем ли ще ни е придвижването от летището до хотела и обратно, записване на место за eкскурзия до Луксор ит.н.
Искаше ми се Шарм Ел Шейх, но Хургада, като че ли е по-добре като отправна точка.
Заглеждам и Марса Алам.

Откажи се,може и да е ставало преди,сега е рисково.

# 228
Заглеждам и Марса Алам.

Абсолютна глупост е, това да не реклама на туроператора? Преди седмица се върнахме от самостоятелна почивка в Хургада, няма нищо рисково. По какво се различава самостоятелна почивка от гледна точка на сигурност?

# 229
  • тук-там
Скрит текст:
Заглеждам и Марса Алам.

Абсолютна глупост е, това да не реклама на туроператора? Преди седмица се върнахме от самостоятелна почивка в Хургада, няма нищо рисково. По какво се различава самостоятелна почивка от гледна точка на сигурност?

И на мен не  ми се вижда сложно, ама да си питам. Най-проблемен ми е транспорта летище-хотел-летище. По-луксозните хотели нямат ли си шатъли, таксита... newsm78
Полетът пристига през нощта, излита пак тогава.
Самостоятелно размотаване не ми е в програмата. Евентуално един Луксор само. Искам море и плаж, а по това време Египет, като че ли е най-близко. ОАЕ не ги броя.

# 230
Ние купихме трансфер от тук https://www.intui.travel/ , много са точни, на отиване ни чакаше човек с табелка с моето име на излизане от летището. Никакъв проблем с трансфера. На връщане можеш пак да купиш от тях или да си поръчаш такси на рецепция, излиза по-евтино.

# 231
  • Beyond the Frontiers
Заглеждам и Марса Алам.
Не е рисково, но резервирайте трансфери към самия хотел. Не за друго, а да не ви излъжат онлайн с фалшива фирма.
Допълнителните екскурзии може да вземете на място от фирмите с представители в самия хотел: немски, английски, руски туроператори. По-сигурно е, че няма просто да ви вземат парите.
На случайни фирми в нета не бих се доверила за тази дестинация.

# 232
  • тук-там
Благодаря! bouquet
Последен тъп въпрос и...се надявам да се ориентирам вече.
Имам оферта за Jaz Aquamarine Resort - All - за двама за 7 нощувки - 1300 лв. /без пътни/ - по Великден.
Това добре ли е? Евтино ми се вижда, но но наситна не знам как вървят цените там. newsm78
Просто като ориентир кажете.

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 20:07 от Wild_rabbit

# 233

Не е рисково, но резервирайте трансфери към самия хотел. Не за друго, а да не ви излъжат онлайн с фалшива фирма.
Допълнителните екскурзии може да вземете на място от фирмите с представители в самия хотел: немски, английски, руски туроператори. По-сигурно е, че няма просто да ви вземат парите.
На случайни фирми в нета не бих се доверила за тази дестинация.
[/quote]

Трансферната фирма, която ползвах и дадох по-горе е на TUI , така че няма как да е фалшива.
Има местни фирми за екскурзии, които работят от години с стотици отзиви в интернет, така че и там може да се избира, а цената е доста по-ниска.

# 234
Благодаря! bouquet
Последен тъп въпрос и...се надявам да се ориентирам вече.
Имам оферта за Jaz Aquamarine Resort - All - за двама за 7 нощувки - 1300 лв. /без пътни/ - по Великден.
Това добре ли е? Евтино ми се вижда, но но наситна не знам как вървят цените там. newsm78
Просто като ориентир кажете.
Що не си харесате някой хотел и чрез ТЕЗ ТУР да си отидеш като бял човек, ами за 40-50 лв си услужняваш живота с трансфери , летищни такси , самолетни билети и т.н. Има хотели в Хургада за по 800-1000 лв на човек - 4/5* с хубави плажове със всичко включено в цената .
Вие ще купите за 1300 лв пакета , ами самолетните билети + летищни такси + трансфера и ще го докарате до 2000 лв за двамата / 1000 лв/човек/ . Заслужава ли си тези еквилибристики  newsm78 newsm78  Изборът на хотели е огромен вече . Гледам ТЕЗ ТУР са пуснали и опцията 6+1 / 6 нощувки в Хургада и 1 една в Кайро  и обратно 1+6 / и може да се посетят пирамидите и арх. музей там. Раздвижи се много египетският туристически пазар - Шарм ел шейх , круиза 4+3 и обратно 3+4 на цена 1013/1018лв и т.н.

# 235
Самостоятелно пътуване има смисъл, когато искаш да отидеш за повече от седмица. На мен 7 дни са ми крайно недостатъчни за такава дестинация, където има и плаж, и дайвинг, и много неща за гледане.

# 236
Самостоятелно пътуване има смисъл, когато искаш да отидеш за повече от седмица. На мен 7 дни са ми крайно недостатъчни за такава дестинация, където има и плаж, и дайвинг, и много неща за гледане.
Здравей , ами защо не си платите почивка от примерно 14 дни и да си избереш да кажем 2 хотела / 7 дни в единият +7 дни в другият/ - ходи на дайвинг , плувай сред делфините , ходи до Луксор и т.н. Иска се да отидеш в една тур. агенция и да ти направят такъв вариянт. Или пък 1 нощувка в Кайро + 6 + 7 = 13 нощувки в Хургада / Всичко става . Или пък круиз по Нил с 1 нощувка в Хургада + 3/4 нощувки на круизен кораб + 3/2 нощувки в Хургада х-л Хайвай дьо Жардин / и след това отиваш 6 дни в друг 5 * хотел в Хургада + 1 нощувка в Кайро / И по - този начин ще видиш всичко в Египет / без Александрия - но има такива екскурзии чрез ТЕЗ ТУР - двудневна за около 170 долара до Александрия с нощувка в х-л Хилтън 5 * и се посещават Александрийската библиотека и други забележителности/ Вариянти колкото искаш .... newsm78 newsm78 newsm78 При този вариянт няма да плащаш самолетни билети и летищни такси за единият 7 дневен пакет .

# 237
  • София
При този вариянт няма да плащаш самолетни билети и летищни такси за единият 7 дневен пакет .
Сигурна ли си? Защото съм питала за двуседмичен вариант и ми казаха, че трябва да платя 4 полета на човек. Не ставало само 1 отиване и 1 връщане. Беше отдавна. Може сега да са се променили нещата.

# 238
  • тук-там
Що не си харесате някой хотел и чрез ТЕЗ ТУР да си отидеш като бял човек.....

Ами първите 6-7 хотела на Тез, които разгледах са все с чакълест плаж и понтони. Аз искам пясък. Ще до разгледам още.  Иначе - да - дори за разлика от 300-400 лв предпочитам организирано. Peace
Точно за там.

# 239
Здравей , ами защо не си платите почивка от примерно 14 дни и да си избереш да кажем 2 хотела / 7 дни в единият +7 дни в другият/ - ходи на дайвинг , плувай сред делфините , ходи до Луксор и т.н. Иска се да отидеш в една тур. агенция и да ти направят такъв вариянт. Или пък 1 нощувка в Кайро + 6 + 7 = 13 нощувки в Хургада / Всичко става . Или пък круиз по Нил с 1 нощувка в Хургада + 3/4 нощувки на круизен кораб + 3/2 нощувки в Хургада х-л Хайвай дьо Жардин / и след това отиваш 6 дни в друг 5 * хотел в Хургада + 1 нощувка в Кайро / И по - този начин ще видиш всичко в Египет / без Александрия - но има такива екскурзии чрез ТЕЗ ТУР - двудневна за около 170 долара до Александрия с нощувка в х-л Хилтън 5 * и се посещават Александрийската библиотека и други забележителности/ Вариянти колкото искаш .... newsm78 newsm78 newsm78 При този вариянт няма да плащаш самолетни билети и летищни такси за единият 7 дневен пакет .

И на мен ми казаха, че трябва да платя 4 билета за двуседмична почивка. А и ми излиза всичко/ самолетни билети, трансфери хотели и др./ за 11 нощувки 1400 лева за двама на фона на 2000 лева за същия хотел за 7 нощувки от Тез тур. Обичам да пътувам самостоятелно.
И не знам за какви летищни такси говориш.

Общи условия

Активация на акаунт