Египет 2017

• 148 525
  • 844
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Момичета , помогнете да се ориентирам. Кой предлага за пролетта круиз по Нил с 3+4 и Хургада? Гледам че има различни дати прим. 28.03. 18. а другаде 31.03.18. Освен Абакс друг предлага ли тази програма? Някой спомена по горе за несигурност а други миналата година четох по-назад,че са ходили.А този вариант за нощен преход с влак от Кайро до Асуан дали е добро решение? Оставам с впечатление, заради разликата в датите че се предлагат пакети на различни фирми и съм в чуденка  , а синчето и мъжа ми са ентусиазирани за пролетната ваканция да отидем.Ако мислите , че ще прозвучи като реклама да се коментира с имена , може на лични да ме ориентирате към кои да се насоча.Цените ми изглеждат добри и не ми се рискува с организация сама и определено не искаме почивка а точно екскурзия с опознавателна цел като Египет за първи път.Благодаря и се връщам да чета назад в темите.😁😎🤓

# 256
  • Beyond the Frontiers
Трябва да има свобода на избора.
Моите самостоятелни пътувания започнаха точно по вина на туристически агенции, които в последен момент ми отменяха пътувания, защото не са събрали достатъчно хора. Сега вече не завися от това.
Вие ползвате реално услугите на туроператорите и агенциите. Просто не е готов пакет.
Да, организирането на пътуване за двама или семейството няма нищо общо с това да организираш пътуване за 40-100 души - както е при обичайните групи.
Колкото и да ви е странно повечето хора нито имат време, нито желание да се заровят в материята и да планират пътуването си сами. За това си плащат на агенции.
Роже е изключително интелигентен човек, за който пътуването е страст и начин на живот. Много малко хора обаче могат да са като него.
Твърдо препоръчвам за Египет да се ползва фирма - Тез Тур, Абакс, Емералд, Бохемия, Аполо...имат техни програми. Вариантите за пролетта са доста: чист полет Хургада, полет Кайро + Хургада (както беше преди), круизи с 3 или 4 нощувки, по-дълги обиколни програми с 10 нощувки: избор има.

# 257
Не еи разбрах, по какъв начин аз ползвам услуги на туристически агенции?
И за мен търсене и планиране на пътуването е не по-малко интересно от самото пътуване и се превърнало в страст.

# 258
  • Beyond the Frontiers
И за мен търсене и планиране на пътуването е не по-малко интересно от самото пътуване и се превърнало в страст.
За вас е така. Но не всички го могат. И това не е нещо обидно и не заслужава снизходително отношение.
Всички сайтове за онлайн резервации са туристически агенции по същност на дейността си. Може да не ползвате БГ агенция, но на практика пак минавате през такава - било и чужда.

# 259
За вас е така. Но не всички го могат. И това не е нещо обидно и не заслужава снизходително отношение.
Всички сайтове за онлайн резервации са туристически агенции по същност на дейността си. Може да не ползвате БГ агенция, но на практика пак минавате през такава - било и чужда.

# 260
Откога bookihg, agoda, expedia, makemytrip и други са станали туристически агенции, от вашата гледна точка всяка компания, предлагаща някаква част от туристически продукт, е туристическа агенция, било то самолетна компания или платформа предлагаща нощувки.Не смятам така, там нямаш обвързване с количество хора, дати, и др.
 Къде видяхте снисходително отношение? Отговорих на човек, който проучва въпроса за самостоятелно пътуване, исках да помогна с моя опит.
Всеки сам си избира, как да пътува и се дразня на опити по всякакъв начин да се плашат хората от представители на туристически агенции / в повечето от случаи неоснователно/ по много от форуми, за да се откажат да пътуват самостоятелно. Смятам това за некоректно.

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 23:20 от marisha1977

# 261
  • София
Пътуването по принцип ми е страхотна тръпка и винаги, когато мога го правя. Купуването на самолетни билети, изборът на хотел и всичко останало е голяма част от цялата емоция, но тази година два пъти посетих Африка и се доверих на ТА/за първи път/. Хургада е доста модерен град, съотнесен с останалата част от страната и мисля сравнително безопасен. Тук идва голямото НО, но не бих рискувала да пътувам самостоятелно. В автобусите с нас пътуваше въоръжен с автомат Калашников цивилен полицай/предполагам има причина за това/. Излизайки на магистралата за Кайро, полицаи отбиваха всички автомобили и автобуси, провериха ни и след това ни пуснаха да пътуваме в пакет. По пътищата, буквално през няколко километра има пунктове, където стоят въоръжени момчета и вишки с автомати.
Предупредиха ни да не се отделяме от групата/важи само за жени/.
Местните са изключително нахални и прилепчиви с едничката идея да си купиш нещо от тях.
Много внимавайте около пирамидите, там за малко дъщеря ми не се прости с телефона си, давайки го на един местен да и направи снимка.
И все пак, Египет е място, което трябва да се види. Заслужава си!

# 262
Здравейте, в Неделя се прибрахме от Египет. Доверихме се на чуждестрана туристическа агенция ( понеже живеем в чужбина ) с готов пакет включващ хотел за 7 дни, трансфер до хотела, самолетни билети и билети за влак в двете посоки за общо 290 евро. По мое мнение готовите пакети на ТА излизат много по изгодно плюс това се пести време от търсене и сравняване. Хотелът се казваше Сентидо Ориентал Дрим близо до Марса Алам, 5 звезден е с излаз към морето. Имаше 3 ресторанта( италянски, смесен, морски и ориенталси) 3 басейна с барове един от които отопляван. Хотела е като затворен комплекс съдържа и аптека, лекар, павилиончета за сувенири, дайвинг клуб, детски кът, фитнес, спа (над 50 до 100-120 евро са масажите), фото( по 3 евро за снимка искат ако вземеш над 100 тогава правят отстъпка и снимката излиза 2 евро)и студио за красота. Стайте са прилични с тераси, чистеха ги всеки ден. Бяхме на ол инклузив(храната в трите ресторанта беше безплатна, алкохолни и безалкохолни напитки безплатни,фитнеса( в добро състояние) беше безплатен също. Храната беше вкусна и разнообразна, имаше богат избор, всеки ден ни пълнеха мини бара със минерална вода и сокчета през ден. Имаше също анимация всяка вечер. С две думи от хотела съм много доволна.
От същата ТА си бухнахме и екскурзия до Луксор за 85 евро. В същия ден от хотела ни бяха направили закуска в лобито понеже екскурзията беше от 4:40 сутринта. Взеха ни с малко бусче климатизирано с мини бар но за студена вода трябва да си платиш 1 евро. В Луксор разгледахме Карнака, храма на Хетчепцу, Колосите и долината на царете( билета беше само за 3 гробници ) ако доплатиш още 12 евро може да се види гробницата на Тутанкамон и мумията му(другите мумий са в музея в Кайро).В цената на екскурзията също беше включено прекосяване на Нил и обяд (беше вкусно, но напитките се плащат допълнително). Както една от съфорумките беше писала по рано имаше множество пунктове с въоръжени на които ни спираха за проверка. Гида беше компетентен и приятен ,но накрая пойска бакшиш за него и за шофьора, което ме подразни. Никаде няма цени- предлагат ти примерно фигурки за 60 евро след дълъг пазарлък се стига до 15 евро, местните са нахални и за всичко искат пари...Градът като цяло е мизерен, някой го намират за екзотичен...Аз в беднотията не виждам екзотика, но тяхна си работа. Като цяло историческите забележителности са интересни и красиви, но градът не ми допадна. Иначе времето през всичките 7 дни беше много хубаво, хванахме тен. Дано с поста си съм била полезна на някой.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 12:51 от Vancheto86

# 263
  • тук-там
Кога излизат най-изгодно оферти за април от ТА? В момента ме бомбардират с ласт минит, или такива за януари... newsm78
Ще ми се и да е само хотел, защото не ми се ходи нагоре/Германия/, за да летя надолу! Laughing
А и от Истанбул ми излиза изгодно„

# 264
  • Beyond the Frontiers
Кога излизат най-изгодно оферти за април от ТА? В момента ме бомбардират с ласт минит, или такива за януари... newsm78
Ще ми се и да е само хотел, защото не ми се ходи нагоре/Германия/, за да летя надолу! Laughing
А и от Истанбул ми излиза изгодно„
Ако е само хотел 1-2 седмици преди датата настаняване.

# 265
Круиз 3+4 или 4+3 Хургада предлагат Марбро и Онекс тур. Чартъра им е общ. Цената им е една и съща- 524 евро промоционална цена до 31.12.2017г.

# 266
  • тук-там
Ние сме само за плаж и релакс.  Peace  Круизите друг път и на друго място! Grinning

# 267
  • Beyond the Frontiers
Круиз 3+4 или 4+3 Хургада предлагат Марбро и Онекс тур. Чартъра им е общ. Цената им е една и съща- 524 евро промоционална цена до 31.12.2017г.
Вече им всякакви вариации, включително и с 1 нощувка в Кайро. Тез тур, Абакс, Емералд, Бохемия, Астрал - това са утвърдените фирми. Марбро са супер също - от години са лидер по дестинация Дубай.
Онекс са нови и нещо ме притесняват.

# 268
Вече им всякакви вариации, включително и с 1 нощувка в Кайро. Тез тур, Абакс, Емералд, Бохемия, Астрал - това са утвърдените фирми. Марбро са супер също - от години са лидер по дестинация Дубай.
Онекс са нови и нещо ме притесняват.
Онекс са си за притеснение.По добре далеко от тях .

# 269
За Египет бих препоръчала Тез Тур - в продължение на много години те държаха египетската дестинация. "Марбро" също са много стара и добра фирма.

Общи условия

Активация на акаунт