Египет 2017

• 149 546
  • 844
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
направихме резервация за началото на октомври,за Албатрос Аква Хотел- някой мнение за хотела. В tripadvisor,мненията които четох са много различни и започвам да се притеснявам дали не сбърках.Иначе сме с аТез Тур, които смятам, че са най-добрите.

# 601
Здравейте,
направихме резервация за началото на октомври,за Албатрос Аква Хотел- някой мнение за хотела. В tripadvisor,мненията които четох са много различни и започвам да се притеснявам дали не сбърках.Иначе сме с аТез Тур, които смятам, че са най-добрите.

Нали написах мнение малко по-назад, какво ви интересува конкретно, кое ви протеснява? Хотелът си е наред, като за Египет. Доста стоях на басейните на Аква парка, и по баровете и по ресторантите, не виждам от какво се притеснявате.

ПС. ето ви фейсбук групата на комплекса, всеки ден пишат мнения и качват снимки от храната в ресторантите, пишат и за дейности като партита и т.н. Главно се пише на немски, тъй като в хотела има 90% германци.
https://www.facebook.com/groups/829280053818301/?fref=nf

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 16:19 от Winterflame

# 602
Моля, за помощ за пресмятането на джобните за Египет. каква валута трябва да носим и колко струва водата например или други належащи за купуване неща. Знам, че всеки харчи колкото прецени или с колкото разполага, но ако споделите и Вашия опит да се ориентирам колко пари да си подготвим ще съм Ви много благодарна.

# 603
Здравейте,

Нали написах мнение малко по-назад, какво ви интересува конкретно, кое ви протеснява? Хотелът си е наред, като за Египет. Доста стоях на басейните на Аква парка, и по баровете и по ресторантите, не виждам от какво се притеснявате.

ПС. ето ви фейсбук групата на комплекса, всеки ден пишат мнения и качват снимки от храната в ресторантите, пишат и за дейности като партита и т.н. Главно се пише на немски, тъй като в хотела има 90% германци.
https://www.facebook.com/groups/829280053818301/?fref=nf

Благодаря, ще погледна в групата.Притесняваме, че има лоши отзиви за храната и чистотата, както и че персонала бил доста груб. Естествено, че всичко е субективно, но все пак...

# 604
За чистотата нямам забележки, всеки ден оставяхме на камериера 1$ беше много любезен, макар и малко завеян, понякога забравяше да ни зареди това-онова, но винаги стоеше на етажа и като му кажем веднага ни носеше каквото ни трябва.
Общите части и ресторанти също бяха чисти. В реновираната част (Аква Виста) пода буквално блестеше. Може и да е имало някъде място, което да не блести, но чак пък да се притеснявате толкова... не ми се вижда резонно.

За храната - вижте в групата, няма нещо което да не е снимано. Мисля, че сами може да си направите сметката. Лично за мен храната не беше достатъчно разнообразна, в Турция много повече ми допада. Опитах от всичко вкл. дюнери, суши, скари и т.н. и нямах проблеми. Алкохолът не става според мен, не мога да го пия, пихме главно бири и сокчета.
От персонала не мога да кажа, че съм недоволна, най-вече че ни смениха стаята с много по-хубава, без да ни вземат пари. Също едното сервитьорче на Аква парка ми хареса, винаги минаваше да пита имаме ли нужда от нещо, носеше постоянно води, коктейли, капучино, бири и т.н.
Не казвам, че е най-добрия топ резорт, но няма за какво да се притеснявате.

# 605
Моля, за помощ за пресмятането на джобните за Египет. каква валута трябва да носим и колко струва водата например или други належащи за купуване неща. Знам, че всеки харчи колкото прецени или с колкото разполага, но ако споделите и Вашия опит да се ориентирам колко пари да си подготвим ще съм Ви много благодарна.
Долари! На повечето места доларите ги приравняват към евро, което не е изгодно, ако имате евро.
За сумата не мога да кажа, защото лично аз не купувам сувенири, магнити и т.н.
Ние с мм похарчихме извън полет, самолетни билети, трансфер – 430 долара за екскурзия, той към 400 - 500 евро за дайвинг и до 30 долара за бакшиши. А, да, пратих мм за вода на летището, той се върна с малка евиан за 5 долара... мъже... В супермаркета срещу хотела шоколадите Милка бяха двойно по-скъпи, отколкото в Бг, плодовете по долар килото (странни и непознати за мен).
Ние бяхме в Шарм.

# 606
Това Щатски долари ли са? Екскурзиите ще ги платим преди тръгване. ТА каза, че са по- ефтини като предварително се резервират.

# 607
Това Щатски долари ли са? Екскурзиите ще ги платим преди тръгване. ТА каза, че са по- ефтини като предварително се резервират.
Да, щатски.
Ние бяхме самоорганизирано, а екскурзиите в хотела бяха обявени с еднаква цена в долари, евро и британски лири..., естествено в долари е най-изгодно.
Друг е въпросът, че екскурзиите в хотелите и на Тез са с надути цени, ние си взехме „от улицата“ (местна турагенция с отлични отзиви в трипадвайзъра) – нямаше никакви проблеми. Естествено, не са на български, но ние свободно говорим руски и английски и не е проблем.
Хубава почивка на всички!

# 608
Може ли името на агенцията Flowers Sunflower

# 609
Извън екскурзиите съм изхарчила 30$ за сувенири, 8$ за масло  и няколко за бакшиши( по 1 на ден). Никакви други разходи няма. Магазините, където ви водят са безумно скъпи,в магазините покрай хотелите има същото, само че много по-изходно.

# 610
  • Beyond the Frontiers
Извън екскурзиите съм изхарчила 30$ за сувенири, 8$ за масло  и няколко за бакшиши( по 1 на ден). Никакви други разходи няма. Магазините, където ви водят са безумно скъпи,в магазините покрай хотелите има същото, само че много по-изходно.
Абсолютно: купих памучен шал 5 евро - да ме пази от слънцето, при все че съм мургава, не изгарям, а и съм морско чадо.
Купих магнити- 10- тина евро.
Купих картуш от сребро - 15 долара.
Това е.
Екскурзията до Луксор е отделно, програмата беше с кацане в Кайро и връщане от Хургада. За хора, който искат с малко пари да видят повече е много добър вариант.

# 611
Абсолютно: купих памучен шал 5 евро - да ме пази от слънцето, при все че съм мургава, не изгарям, а и съм морско чадо.
Това е.
Екскурзията до Луксор е отделно, програмата беше с кацане в Кайро и връщане от Хургада. За хора, който искат с малко пари да видят повече е много добър вариант.
Може ли да покажеш какво представлява картушът? Четох, но не мога да си го представя като бижу.

# 612
  • София
Скрит текст:
Това е.
Може ли да покажеш какво представлява картушът? Четох, но не мога да си го представя като бижу.

Нашите бяха подобни на тези - сребърни с изписано име:

Не мога да кажа дали името е било изписано правилно.  Laughing Имаше ги и златни:

Ето още един:

# 613
Здравейте, с моят приятел обмисляме почивка до Египет и сме се спряли на ТА Александър Тур. Може ли да ми кажете някакви отзиви за тях и също така и за хотела ROYAL LAGOONS AQUA PARK RESORT HURGHADA 5 *, Хургада

# 614
Здравейте,
Извинявам се, че нахлувам директно с въпрос без да съм прочела предварително...
Майка ми ме сюрпризира, че планират наесен да се разходят до Египет и последно са се спряли на Тез Тур с полет до Хургада и круиз по Нил.
Аз разцъках сайта на Тез Тур, но толкова неудобно е направен, че не успях да намеря какво точно възнамерява да купи. Моля, ако някой е ходил да сподели мненя.
Основно ме притеснява факта, че ще летят до Хургада и от там ще ги закарат до Нил, после щели да ги върнат в Хургада и отделно им предлагали 1 дневна !!! екскурзия до Кайро?!?
Това последното направо ме втрещи.

Първоначално обмисляха програма от Варна до Кайро със самолет, разглеждане на пирамидите и музея и след това почивка в Хургада с екскурзия до Луксор, но понеже прочетоха лоши отзиви от Абакс и смениха тотално плана с Тез.
И мен сега тоя круиз по Нил леко ме тревожи - представям си стари и гнусни кораби..Open Mouth
Ще съм благодарна на всяка информация

Общи условия

Активация на акаунт