Египет 2017

• 149 501
  • 844
  •   1
Отговори
# 660
И ние с мъжа ми и детето (тийн) сме от мечтаещите за Египет. Май ще предпочетем екскурзия Кайро - Хургада. Препоръчайте ми моля хотел, който си има коралов риф на плажа, защото младежът е страстен биолог Simple Smile и да може да се гмурка и да се наслаждава.

# 661
Здравейте, искам да попитам някои знаели от къде можем да си закупим онлайн билети за Хеопсовата пирамида в Гиза, защото аз не успях да намеря официален сайт. Може ли да ми кажете дали има значение и къде е най - добре да се обменят долари в техните египетски паунди. Благодаря ви!

# 662
По хотелите има екскурзии - Пирамидите в Гиза ,Сфинкса и археол. музей в Кайро . Самото влизане в пирамидата се заплаща на входа на пирамидата има полицай и касиер . Мисля, че бе към 10-15 долара . Паунди от ТАВЕКС можете да си вземете .

# 663
Здравейте. Билети за пирамидите може да си закупите непосредствено на входа. Ние отидохме рано сутринта и влязохме много бързо. Пирамидите бяха 120 паунда възрастен и 60 за дете. Паунди си обменяхме на автомат за обмяна в хотела в Хургада. А също теглихме паунди и от банкомат с дебитната карта на входа на Националния музей. Почти навсякъде може да се плати и в долари.

# 664
Да така е . Има билет за посещение на този парк от пирамидите и отделно има билет за самата Хеопсова пирамида ... Аз още си пазя първият билет . Не исках да влизам във самата пирамида и стигнах до входа и.

# 665
Моля ви за търпение към лаишките въпроси Simple Smile
Все още изчитам темите, със сигурност ще имам и други, но на "първо четене":
- смятате ли, че е подходящо за майка и дъщеря на 11 години, които пътуват сами с ТА?;
- за първо посещение Хургада или Шарм препоръчвате (водейки се от предложенията на агенциите)?;
- какво представляват екскурзиите с нощувка в Кайро?
Благодаря ви предварително!

# 666
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Моля ви за търпение към лаишките въпроси Simple Smile
Все още изчитам темите, със сигурност ще имам и други, но на "първо четене":
- смятате ли, че е подходящо за майка и дъщеря на 11 години, които пътуват сами с ТА?;
- за първо посещение Хургада или Шарм препоръчвате (водейки се от предложенията на агенциите)?;
- какво представляват екскурзиите с нощувка в Кайро?
Благодаря ви предварително!

Здравейте, ще се опитам да ви отговоря, съгласно моя опит. Пътувах през пролетта с моята дъщеря- малко по- голяма с нощувка в Кайро.
-В този случай е по- добре с ТА, защото всичко е предварително организирано и е по- спокойно. ТА те подсеща за всичко, има доста други туристи, които са заедно с вас и можете да си увеличите компанията.
-На мен ми препоръчаха Хургада, в случай, че искам да посетим Луксор, защото е по- близо.
-Екскурзията с нощувка в Кайро спестява големия преход в двете посоки при посещение на Кайро. Хотелът в който бяхме там не ми хареса като местоположение и като цяло, но е само една нощувка и не го приех драматично.

# 667
  • Пловдив
И ние с мъжа ми и детето (тийн) сме от мечтаещите за Египет. Май ще предпочетем екскурзия Кайро - Хургада. Препоръчайте ми моля хотел, който си има коралов риф на плажа, защото младежът е страстен биолог Simple Smile и да може да се гмурка и да се наслаждава.

Здравейте, ние също за първа година ще отидем в Египет. Спряхме се на тез тур през октомври Кайро + Хургада. Относно хотелите изчетох доста, аз също имам огромно желание за шнохелинг и основното и водещо при избора ми на хотел беше плажа. Следа основно коментарите в Трип адвайзър и от там се спрях на хотел Coral Beach. Хотелът е на принципа малки къщички,ние взехме такава на самия плаж. Относно плажа на всякъде мненията са че това е хотела с един от най-добрите плажове - те са 2, като имало страхотен коралов риф където да се наблюдават морски обитатели.

# 668
Благодаря!

# 669
Здравейте, обмислям екскурзия и аз в Египет, изчетох почти всички теми и бяха много полезни. Благодаря !
Обаче буквално се изгубих сред морето от хотели. Не сме особено претенциони, но много държа на красивия плаж.
Та един от въпросите ми е да търся хотел в центъра или по-скоро по -далече?
Тези хотели, които са на 10-20 км добър вариант ли са?(предполагам, че си имат организирани автобусчета).
Та ...спряла съм се на няколко хотела Mercure Hurghada Hotel заради отзив, че плажът е много хубав.

SEA STAR BEAU RIVAGE 5* пише, че има коралов риф
Samra Bay Resort & Spa 4
Ще съм много благодарна, ако ми дадете някакви отзиви.
Извинявам се предварително за хаотичния пост. Благодаря!

# 670
              Здравейте. Планували сме екскурзия до Египет. Искаме да видим възможно повече в рамките на 7 дена, които ще сме там, затова се спряхме на :
     * Кацане в Кайро, с разглеждане на музея и пирамидите, с нощувка.
     * Отпътуване за Хургада / или до Асуан
     * Круиз - 3-дневен, с включени екскурзии
     * Хургада - сафари в пустинята

Програмата се предлага от двама ТО, като при единия е с нощен влак Кайро - Асуан, а при другия прехода е с автобус, на два етапа - Кайро - Хургада /нощувка/ и Хургада - Асуан.
 Такъв вариант не открих да се предлага от ТЕЗ ТУР. ако някой знае, моля да сподели.

Моля,ако някой е бил на такава екскурзия, да сподели мнение. За пръв път ще сме в Египет.
  Благодаря.

# 671
Ние бяхме есента, с нощния влак,  спален 🚃,  "екстра класа",  по- леко се пътува дори и при техните условия. Все пак важна е емоцията.

# 672
Ние бяхме есента, с нощния влак,  спален 🚃,  "екстра класа",  по- леко се пътува дори и при техните условия. Все пак важна е емоцията.
     И нашата екскурзия сме я замислили за началото на ноември.
    Да, единият вариант е "спален вагон"- нощем, а другият -денем с автобус до Хургада /нощувка/ и на другия ден пак с автобус до Асуан / за круиза/. Двоумя се - със спалния вагон ще си починем и може би ще поспим, а с автобуса през деня ще разглеждаме.
    Вие за каква емоцията говорите? В положителен смисъл или не?

# 673
Здравейте, само искам да кажа че от Кайро до Хургада няма нищо за разглеждане. Пролетта пътувахме в едната посока с автобус, а на обратно с кола. Само пустиня. Иначе пътя е почти само магистрала, прав, няма почти никакво движение, но пейзажа е един и същ през цялото време. Красиво е по своему, но 450 км...
Поздрави и успех в избора. На мен много ми хареса нашето приключение Египет. Уникално изживяване. Hands Ok Hand

# 674
Здравейте, само искам да кажа че от Кайро до Хургада няма нищо за разглеждане. Пролетта пътувахме в едната посока с автобус, а на обратно с кола. Само пустиня. Иначе пътя е почти само магистрала, прав, няма почти никакво движение, но пейзажа е един и същ през цялото време. Красиво е по своему, но 450 км...
Поздрави и успех в избора. На мен много ми хареса нашето приключение Египет. Уникално изживяване. Hands Ok Hand
      Благодаря, това ми беше достатъчно, за да направя избора.
   Ще споделите ли за вашето пътуване? Може да си "открадна" нещичко.

Общи условия

Активация на акаунт