Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
У дома сме си. Пътувахме супер, даже на връщане минахме през мола за някои бързи покупки. Пристигна ни и бебефона от Емаг изневиделица, нямах смс, че ще го доставят днес. Сега ще го изтестваме.
За тези от вас, които ползват капки с лактаза, а не симетиконови, от кои сте доволни-Био Амика, Абоколикен или Колийф. От вчера нищо не съм давала, Лефаксът съм го описала и се чудя дали вместо Еспумизан да не пробвам тази седмица тези с лактаза. Поне до събота, а после се надявам боуенът да облекчи положението.
Ели, аз също спрях Лефакса и минах на КоликСтоп не е от изброените от теб, но тъй като съм доволна реших да споделя.

# 496
Какво ти е мнението за Абоколикена, Кристи?
Ами да си призная, нямам мнение. Давах го по-скоро профилактично, защото исках да спра симетикона, а не вярвах, че само боуена ще му помогне на стомахчето. Факт е, че поне не навреди.

# 497
Питах за Абоколикена, защото в началото като че имаше ефект в комбинация с Биогая. Но после бебка се обрина по лицето и прочетох, че е възможно да се получи от лактозата. В същото време може и да е избило бебешко акне, понеже дотогава нямаше  newsm78.... Но така или иначе, тук няма капки и медикаменти освен чай  ( като чета вие колко изброявате ). А и боуен терапия не са ми предлагали....та май ще я карам на молитви да се отървем по-скоро от пустите колики! Mr. Green
Ustina, много ми е познато твоето чувство..... Thinking Но аз го отдавам на това, че съм в чужбина и живота е различен. Тук се работи много и се губи много време и енергия в преминаване на разстоянията. Та ние имаме нужда от внимание, мъжете пък от релакс ... ooooh!  Но момичетата са прави - говорете си! Съдейки по моя, се пестят излишни нерви, напрежение и време, ако не си директна. Повечето не се заглеждат в детайлите   Wink
П.с. А и аз нямам роднини и приятели ( може да се каже ) тук  Sad ....и забавленията тук са по-различни...
айди и аз се оплаках в солидарност с Ustina  Embarassed

# 498
Лейла, аз точно с Биогая го давах. Имаше пъпчици, но беше акне и го израстна.

# 499
Аз свърших Биогаята и спрях Абоколикена. Пробвах и Лефакс и Фрутилакс, и сега сме на гушкане и песнички - от масажчетата ни е гъдел.

# 500
Кристи, дай ми моля те на лични, тел на масажидтката. Ние вчера имахме колики, може би защото имахме гости, а тя се стресира от много хора, а и всеки я зяпа и иска да я гушка... Аз не дава де... Опитвам се да въведя режим на нощтното хранене, пък ще видим какво ще излезе

# 501
Chuby, като гугълнеш боуен в България ти излизат всички сертифицирани по градове, ако не се лъжа. Можеш да избереш някой, който ти е по-близо. Аз ще ти пратя на моята, и на едно момче, което помогна на Фокси и на Хепи миж. Ама по-късно, защото съм в движение.

# 502
Лейла, а ти къде си живяла в България? Интересно ми стана от коментара ти за разстоянията. На мен сравнено със София Швейцария ми се вижда като село на голяма територия,  хаха. Да, може да се работи на голямо разстояние от там, където живее човек, но преодоляването на 70те километра до работата ми в Цюрих ми се виждат песен в сравнение с разстоянието от летището до моя квартал в София... Не шофирам и сравнявам транспортните услуги и трафика.

# 503
  • София
Ехе, момичета, колко много сте изписали Mr. Green Ние от петък насам бяхме все по гости, излизания, разходки и минута свободно време не съм имала за себе си. Бубенцето и то много свят видя тия три дни Flutter

Абоколикен и Биогая и аз давах профилактично в седмиците след раждането. Все дебнех коликите и ги очаквах да се появят всеки момент. Даже си въобразявах в началото, че благодарение на капките нямаме колики. Но като ги спрях, нямаше никаква разлика. И да, поне не вредят наистина - все пак едното е ензим, а другото пробиотик. Иначе сме здрави напълно ние (да чукна на дърво), дори сополки не сме имали от много време, въпреки разходките навън, кисненето по молове и факта, че сме изцяло на АМ.

Колкото до телевизора, аз съм на различно мнение. Ние с ММ сме големи киномани. Ходим на кино при всеки удобен момент, а вкъщи имаме огромна плазма, домашно кино озвучение и гледаме филми всеки ден без изключение (фентъзи, ужаси, криминалистика, скандинавски филми). Отделно, че през деня честичко си слушам MTV Rock през голяма част от времето. Не виждам да влияе на бебето по какъвто и да е начин - нито се зомбира, нито се превъзбужда, нито будува, даже като цяло не се и заглежда много-много, а на Metallica и Within Temptation спи супер сладко Heart Eyes Mr. Green Мен като цяло тишината ужасно много ме потиска и депресира, а и да ходя на пръсти край бебето по цял ден не си е работа, предвид че цялото домакинство си е мое задължение и всички роднини са или на другия край на България, или в други държави.

Шишенцата - бях на Avent в началото и много доволна. Може би защото не бях ползвала други, а те вършеха работа. С единичка на биберона сме все още, с двойката се давим. Но бибероните на шишетата на Avent са ми вече страшно захабени - мътни и леко пожълтели, въпреки че ги мия веднага след всяко хранене, и стоят като нагризани, сякаш ги е дъвкало дете със зъби. #Crazy Отделно, че са супер дебели, и колкото повече ги гледам, толкова по-грозни и твърди ми се виждат. Не ми е ясно с какво толкова им е оправдана цената Thinking Сега съм взела супер красиви шишенца на Canpol и BabyLove, с по-нежни и меки биберончета, и някак си по-бързо ни върви храненето.  Simple Smile

Да се оплача, че онлайн доставката на АМ още не ми е пристигнала, а в DM-а на Мол София от седмица няма Лактана 1, нямаше вчера и на DM-a по-надолу по Стамболийски. Сега съм принудена да се разхождам чак до Lily-то на Витошка #Cussing out  #Cussing out #Cussing out

Да ви питам - мажете ли с нещо бебенцата преди излизане? Колд крем някакъв?

# 504
Аз да. На мустела.

# 505
Иннер, щях да споделям и аз за телевизията, но забравих. От твоята порода съм. Телевизорът е включен по цял ден у дома, но бебо не се заглежда все още въобще в него, нито пък да се стряска или да е по-изнервен, напрегнат или зомбиран. Явно си е до детенце.
По-нататък определено ще има филтър на това, което пускаме и ограничения, но за момента сме ок така. Малкият го свикнахме да спи при всякакви шумове, което е супер.
Непосредствено преди излизане не мажа с крем (а може би трябва да започна). Мажа личицето по някое време през деня с масажиращи движение, просто защото му е приятно, с крем за лице и ръце на Бюбхен.

# 506
Аз съм телефоб и мразя тв и явно бамбината прилича на мен. Тя пък се изнервя от много гости, особено, като всеки се е вторачил в нея и само я коментира и иска да я пипа.
Днес сутринта получи сериозна криза от колики, даже повърна на фонтан, нещо, което не се беше случвало от мн време.
За това ще ограничаваме контактите, докато израстне, като е в количката винаги спи, без значение дали сле в МОЛ - а или из улиците, тогава никой не я стресира.
За лице взех колд крем на БиоДерма, но още не съм го мазала, понеже тука все си духа я мажа, но от всичко и излизат пъпки, даже от зехтина.
На лицето.
Сополите са ни от студената баня, колкото и да я загряваме, повече от 23 градуса не можем да докараме, вчера като спряхме да я къпем, само да я завием с хавлията и изпищя и се напика , за това ще я къпем вече в затоплената стая.
Освен това прави нещо много странно - през нощта, ако примерно се е наакала или нещо не и е комфортно, не знам как, успява да се измъкне изпод зазивките и с краката да се движи по решетката на леглото - тази нощ ме събуди с писък и какво да видя, незнайно как успяла да се замъкне в горния ъгъл на леглото, а кошарата си е голяма.
Прави ли някой от вашите такива маймунджулъци? Направо акъла ми изкара.
По колко време дневно ги държите по корем? Моята изкарва минута , две и почва да мрънка ужасно.
Главата може да я държи хубаво изправена не повече от пет секунди, после тупва, пак се мъчи да я изправи, за секунда, две и пак тупва и така до две минути и почва да иска да я обръщам.
Ако някой се е спрял на добър качествен фотограф, моля да сподели.
Кристи, искам препоръчан масажист, няма проблем и да е по- далече.
Инер , в аптеки Нота Бене има Лактана Био 1 , ние излапваме една купия за 5 дни и винаги се запасявам.

# 507
Chuby, да си призная не го слагам по корем преди всяко ядене, както каза педиатърката. 1-2 пъти на ден. Може да издържи доста време, но забелязах, че се изхитрява и вместо да полага усилия и да се напряга да държи главата вдигната, просто умишлено разперва ръце настрани, полягва си и си стои и гледа така Simple Smile Мързел. По 5 минути поне гледам да го държа, като връщам ръцете в начална позиция под брадичката.
За движенията в кошарата, чак до там не е стигал, само се отвива от време на време. Но ви разказах как тупна от дивана, така че явно, ако пожелае, може да е голямо шило.
За коледна фотосесия няма да се вредим. Записах час за февруари при момичето, което ни прави фотосесия като бях бременна, Надя Събева се казва, можеш да разгледаш страницата и във фейсбук.

# 508
Изникнаха ми сумати въпроси, та ще питам, който има желание да сподели Simple Smile
Тези, които имат домашен любимец, как процедирате с тях и детето, оставяте ли ги в една стая или не?
Започна ли някоя от вас да си пие противозачатъчните пак? На мен все още не ми е дошъл цикъла. Със секцио родих и ме предупредиха да изчакаме поне година преди да се започне с бебеправене на второ, та трябва пазене.
И още, мажете ли се с нещо след раждането? Аз стрии нямам, но за сметка на това целулит по бедрата. Промени ли се с нещо състоянието на кожата, ноктите, косата след раждането?
И за финал-украсихте ли у дома за Коледа? Има ли нещо, с което трябва да се съобразим с украсата при наличието на бебе?

# 509
  • София
Изникнаха ми сумати въпроси, та ще питам, който има желание да сподели Simple Smile
Тези, които имат домашен любимец, как процедирате с тях и детето, оставяте ли ги в една стая или не?
Започна ли някоя от вас да си пие противозачатъчните пак? На мен все още не ми е дошъл цикъла. Със секцио родих и ме предупредиха да изчакаме поне година преди да се започне с бебеправене на второ, та трябва пазене.
И още, мажете ли се с нещо след раждането? Аз стрии нямам, но за сметка на това целулит по бедрата. Промени ли се с нещо състоянието на кожата, ноктите, косата след раждането?
И за финал-украсихте ли у дома за Коледа? Има ли нещо, с което трябва да се съобразим с украсата при наличието на бебе?
Аз наскоро почнах втората опаковка противозачатъчни. Цикъл имах един и беше отвратителен - супер обилен, тежък, с болки в левия яйчник и много съсиреци ooooh! Сега се надявам, че като пак съм на Ясмин, ще се нормализират нещата и следващият ще е оскъден и кратък. Колкото до бебетата, не планирам друго в следващите пет, може би дори шест години.

Стрии нямам, целулит също. Аз качих над 20 кг до раждането, но много равномерно - всеки месец по 2 - 2,5. Сега се боря със свалянето Simple Smile Плодувам през седмица (една седмица плодове, после една седмица протеини и зеленчуци). Пържено, тестено и десерти съм изключила. Пия много чай с мед (билков и зелен) и само по една чаша мляко с кафе на ден, което си е личен рекорд. Mr. Green Витамини взимам от дъжд на вятър - Супрадин енерджи.

Косата ми се скапа още по време на бременността, а сега още не се е подобрила. Не знаех какво са това цъфтеж, накъсване и косопад, сега си имам в изобилие и от трите. Ползвам медицинска маска за коса, която хидратира и подхранва хубаво, но ефектът е за ден-два и после същата работа. Просто проблемът е на хормонално ниво и докато не ми се нормализират хормоните, няма да има оправия. С кожата и ноктите поне грижи нямам. Пък и не мога да поддържам маникюр покрай функциите ми на детегледачка и кухненска домакиня. Rolling Eyes Грижите за прическата се изчерпват с ресането на косата и слагането на шнола, за да не ме скубе бебето. Дрехите ми са постоянно омазани с бебешка слюнка и мляко. Дори да има там някъде красиви, поддържани, спретнати млади мами, то аз не виждам шанс да се класирам  Blush

Коледни украси не ми се иска да слагам. И без това на всички празници ще сме в Бургас. Само ми липсва тука елхи и лампи да обикалям Laughing Но аз съм си и без много празничен дух като цяло.  Tired

Инер , в аптеки Нота Бене има Лактана Био 1 , ние излапваме една купия за 5 дни и винаги се запасявам.
Поръчах 6 опаковки Лактана онлайн и понеже вярвах, че ще пристигнат до 1-2 дни, останах неподготвена Confused И понеже забавянето е вече малко над седмица, два пъти съм търсила храната от това. Аптеки Нота Бене не съм много сигурна къде в района има Thinking Затова се разкарвам до големите вериги.

Общи условия

Активация на акаунт