Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
+1 за мнението на Chuby. Родата трябва да се съобразява с методите на родителите и да спазва техните правила. Днес сестрата на мъжа ми пак не спря с дундуркания на малкия, хем и се казва да не го прави. Аз също се дразня като не се съобразяват с нашия режим и навици. Като си имат техни деца, да си ги гледат както пожелаят. Амаха, станах лоша!

# 61
Уф, от два часа не е спрял да реве. Нахранен, изкъпан, напоен. Нищо не помага - бял шум, носене на ръце, бутане в количка, нищичкооооо. Направо ще полудея. Идва ми да си сложа слушалките и да го зарежа в спалнята Sick

# 62
Ох родата... Разреждаме вижданията и това е!  От 3 дни водя днеяник на храненията и установих, че през деня яде по-малко, т.е на 4 часа, а вечер яде плътно на 3 часа. Отдавам го на това, че през деня давам чайче и излизаме на разходка, което съответно го приспива. Идеята ми е да му помогна през деня да свикне на 4ч за да може и вечерта той да си ги разреди. Според вас имам ли шанс ии въобще да го зоря ли детето или да го оставя да яде, когато си поиска?  И друго, което се чудя е дали не е малак да му правя режим на 4ч и да намалям храненията?  Аз се ентусиазирах покрай вас, като ви чета, че бебоците ви се хранят 5-6 пъти.

# 63
Охххх, Кристи и ние днес сме така - само мрънка и реве като не я взема ..... Да видим как ще е нощта ...
 А за теглото писах, защото след като се гледа рожденото, ние бяхме качили само 600 гр за месец   newsm78

# 64
  • София
Уф, от два часа не е спрял да реве. Нахранен, изкъпан, напоен. Нищо не помага - бял шум, носене на ръце, бутане в количка, нищичкооооо. Направо ще полудея. Идва ми да си сложа слушалките и да го зарежа в спалнята Sick

Пробвай да съблечеш голо и бавно да обличаш. Да не е нещо, което да дразни или убива...

Пробвай да го оставиш само на тихо и тъмно за няколко минути. Залъгалка дъвче ли? Ако не си опитала, пробвай гушкане по корем към теб. Може да го изкараш на прозорец или тераса за малко, облечено де  Simple Smile Методите на Карп? Всъщност как плаче - непрестанно или по-скоро мрънка и нищо не му е наред?

Четох за "ревливите периоди"... вижте дали не е в такъв.

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

https://xedra.wordpress.com/2011/06/28/crybaby-table/

# 65
Моята е така, като вече дозата е малко, Кристи дай му още да яде, ще се укроти. Аз така бях издивяла след две безсънни нощи, не млъкваше и нищо не помагаше и слязох на долния етаж, поседях пет минути, но тя не спираше и като се качих беше лилава от рев, чувството за вина от тогава още ме мъчи. Щом не спира му се яде още. Така беше и моята,  не стига ли ядене, не млъкваше.

# 66
  • София
Chuby Добра идея!

Споменаваш чувство на вина за това, че си оставила бебока да пореве малко. В определен момент е по-добре така. Все пак от нас се изисква да сме спокойни, адекватни и да овладеем ситуацията. Понякога ни трябват няколко минути откъсване, за да се "презареди". Не бива тези няколко минути да ти тежат на съвестта. Без тях надали щеше по-бързо да се успокои и да спре да реве. Hug

# 67
Мисис Роузи, много полезно инфо, мисля  че сме в тези фази, още повече че сме на кърма и давам постоянно
Мерси, сега остава да устискаме

# 68
cristi, същата картинка е и при нас - от два часа не е спряла да реве. Защо? Никой не знае.... сега баща й се опитва да я укроти (в нейния случай е укротяване, а не успокояване)...аз тази седмица вече се предавам, за мен беше доста критична - започна с обрив и подсичане, продължи с колики и накрая финиширахме и с млечица

# 69
  • София
Мисис Роузи, много полезно инфо, мисля  че сме в тези фази, още повече че сме на кърма и давам постоянно
Мерси, сега остава да устискаме

leila16  Hug Зарязваш всичко, пускаш музика, пиеш едно и каниш на танц ... бебока. Така се устисква много по-хубаво  bouquet

(Изкъпани сме, нахранени и спим на корема ми. Чак не мога да стана да си взема нещо за пиене.. ама пък е хубаво  Heart Eyes )

# 70
Ние сме така от 4 дена рев по цял.ден със заспиване за по 20мин макс, сега спим от два часа, да ви кажа малко малко вече са ми поопънати нервите, ама няма начин

# 71
Точно така и направих, Роузи - изтанцувахме един валс с беба Laughing Чак ръчичките в юмручета бяха стиснати  :tired......за момента е по-добре, кърмим се, но забелязвам напоследък, че заспива единствено на мен ( дори като е сита ме търси вместо залъгалка - нещо не ги харесва бибероните, а какви ли видове не пробвахме  ooooh! поне засега е така )
Аз иначе днес съм зарязала всичко, дори не успях да се преоблека - карам с премяната за сън  Crazy
П.с. Терминът ми беше 19.10 ( макар да родих 11-ти ) и сега се пада 5 седмица.  Та според линка, сега ни е скока на растеж

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 22:19 от leila16

# 72
  • Пловдив
Страхотна е новата темичка, благодаря R_N bouquet

При нас този рев е от 2 дни (и нощи #Crazy) Нищо не помага, нито гушкане, нито сешуари, нищо.... Снощи от 2.30 като го почнаха коликите до 6 "спа" в мен, като проплакваше през 15минути, ръмжеше, пищеше, мяташе ръчички и се свиваше на кълбенце Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Тъкмо утихнат за малко и се надявам, че отшумяват и че нещо помага, и пак започнат с пълна сила #Crazy
В понеделник ще ми донесат Лефакс, поне малко да го успокоят се надявам. Някъде четох, че пикът на коликите бил 6-8 седмица, ние сме 7-ма сега, сигурно на това се дължи Thinking

# 73
Аз съм сигурна, че нищо не го боли. И не е просто мрънкане, ами си е истеричен рев. Чак език, небце, брадичка вибрираха от зор. Беше само цвят лилав, ама не беше люляк, да знаете!

Събличах го, обличах го, чай давах, манджа предлагах, на ръце го носихме, в количка го бутахме ейййййййй, няма спиране. Сега се закроти и не смея да припаря в стаята да не би да шукне наново Crazy

# 74
  • София
Пожелавам всички бебоци да се успокояват вече!  Praynig

Ще използвам случая да цитирам една потребителка. Много й се смях, но уви... адски е права.

Да се оплача епизодично- мразя колики!!! Чак не разбирам как човечеството лети в космоса, отглеждаме уши върху мишки и телепортираме частици в миналото, които даже успели да се срещнат със себе си, а за тия тъпи колики има единствено симетикон, копър и гушкане?! От две седмици го играя кенгуру в четвърти триместър- спи върху корема ми или на бял шум от телефона. Ако не виждах всеки ден брат му, щях да имам огромни съмнения, че от това ще излезе човек. На моменти си мисля, че имам е**си замърсената карма и се чудя какво лошо направих...

Joy  Joy  Joy

Общи условия

Активация на акаунт