Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 809
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
37°C ON, от Варна съм, но и в София съм живяла 3-4 години, също и в други държави. За градския транспорт си права, въпреки че и метрото в София е удобство, но ние пътуваме с кола и всеки ден до различни дестинации ( когато работех, а сега мъжа ми ) и така  понякога до няколко места в един ден. А задръстването в Цюрих не е за подценяване, когато си с кола. В началото като шофирах тук много разлики с България ме впечатлиха - например, че градския транспорт е с предимство, няма шанс да се вредиш.
  За шишетата и аз давам чай с Авент и приготвям кърма при излизане в Томи Типи антиколик. Наистина се захабяват бързо иэще трябва на 3 месеца да се сменят.

# 511
Изникнаха ми сумати въпроси, та ще питам, който има желание да сподели Simple Smile
Тези, които имат домашен любимец, как процедирате с тях и детето, оставяте ли ги в една стая или не?
Започна ли някоя от вас да си пие противозачатъчните пак? На мен все още не ми е дошъл цикъла. Със секцио родих и ме предупредиха да изчакаме поне година преди да се започне с бебеправене на второ, та трябва пазене.
И още, мажете ли се с нещо след раждането? Аз стрии нямам, но за сметка на това целулит по бедрата. Промени ли се с нещо състоянието на кожата, ноктите, косата след раждането?
И за финал-украсихте ли у дома за Коледа? Има ли нещо, с което трябва да се съобразим с украсата при наличието на бебе?

Нашият котарак, не му давам да припари до нея пък камоли в вдна стая го пусна, много е агресивен и нападателен, та не рискувам. Цикълът ми дойде на 43 ден след секциото,спряха лохиите и на другият ден цикъл, още не пия нищо,защото мойта докторка ми каза два месеца след секциото да не правя нищо с мм, а две години не ми дава да забременявам( аз и не си и правя планове скоро да е )

# 512
А карате ли фвече бебоците по Моловете, в големите хипермаркети, по кафета и т.н?
Аз днес смених Аптамила с Лактана. Стискайте палци да е наред всичко.
И... 5ти ден акото е зелено. Някой нещо по въпроса?

# 513
Акото е зелено или от смяната на ам, или от колики или почва да настива ( дано не е последното)
В молове я водим още нямаше месец и да ти кажа никакво проблеми сме нямали, даже там.спи и не реве, което при нас се случва рядко

# 514
По молове, паркове, супермаркети и къде ли не, го водим кажи речи седмица след изписването. Проблем не е имало никакъв. За мол обаче категорично избираме Ринг мол, най-просторно е за бутане на количка, някак не е толкова фрашкано (като Парадайс например) и е по-светъл, а не на последно място стаите за повиване са много чисти и поддържани.
Уфф, днес няма да излизаме, че идваха техници за профилактика на климатиците у дома и сега трябва да чистя мизерията след тях. Ще ми излезе през носа, като сме цял ден у дома и двамата изперкваме.

# 515
  • София
А карате ли вече бебоците по Моловете, в големите хипермаркети, по кафета и т.н?
На нас почти всичките ни излизания са такива. Нямаме проблеми засега. Но то и бубенцето е супер кротичко и дори като е будно, само се оглежда умно-умно наоколо. Flutter

Иначе вчера супер много се ядосах на една кукувица в бейби руум-а в мола. Заключила се вътре да кърми, отдала се на сладка приказка с мъжа си и половин час ги чаках да излязат #Cussing out #Cussing out #Cussing out Три пъти им звънях и почуквах, но не ме отразиха ooooh! Първо, това помещение е за смяна на памперс. Второ, не знам как ѝ е хигиенично да кърми до два огромни отворени коша с надрусани памперси. Трето, не знам какво щеше да ѝ стане да ме беше пуснала да сменя памперса на бебето ми - то е за 2 минути работа, все едно аз гърди си нямам и не съм виждала или пък нейните са някакви специални, например златни или три на брой. Close Close Close

# 516
Иннер, и аз си бях на Ясмин преди да решим, че искаме бебе и съм много доволна, много добре ми се отразяват на организма, без никакви странични ефекти. С теб сме от един край, щом си от Бургас, и аз съм морска по рождение, но вече 5 години сме в София с мъжа ми.
Лина, нашата котка е много спокойно и абсолютно неагресивно животно, никога никой не хапала, драскала или каквото и да е. Освен това не се катери никъде, физически и е невъзможно, защото не е котка, като котка, а по-скоро прилича на плюшена играчка:) Тя обитава само хола, до спалнята и детската не я допускаме, но през деня си съжителстваме с нея и бебо в хола. Проблем не е имало, не припарва до сгъваемата кошара в хола. Даже като сън до тоалетна или трябва да взема нещо от другата стая, съм ги оставяла и сами. Имам и 100% доверие, че няма да му посегне, много миролюбиво същество е. Който не я познава си мисли, че постъпвам безразсъдно, но аз мога да си заложа главата, че не би наранила бебето. Всичко си зависи от животинката обаче.

# 517
  • Sofia, Bulgaria
Доста закъсняла и аз се вписвам Simple Smile
Уж сме от първите(27.09) ама нямах време да се обърна, какво остава за форума.
Коликите здраво ни тресат и вече нямам търпение да минават, че сутрин от 6:30 сме на линия с гърчене и рев. Сменихме всичко възожно на БГ пазара и ефекта е 0. В петък сме на втора  консултация и можеби ще започваме ваксините, но по мои сметки наддава добре - вече едвам го нося (а се роди недоносен 2450кг 😁) Започвам да чета и да наваксвам

# 518
Да ви кажа, като ви чета и малко се поуспокоявам,че не само моята звездичка е ревлива, да ми е жива и здрава, но понякога направо се виждам в чудо, като почне да реве няма спирка.
И ние в петък сме на консултация и ще видим какво сме направили тоя месец, но при нас ваксините не знам кога ще почнат първо заради алергията и второ сме с хрема.

# 519
Аз все още никъде не съм го вкарвала. Притеснявам се, че там където не е проветриво се задържат повече вируси и за сега гледам само навън.

# 520
Днес е АД от колики, от сутринта, до сега - такова чудо невиждано, никога не е било, с моето кротко бамбинче.  Sick
Сега след часове масажи, капки, тигърчета и какво ли не, най-накрая спи в шезлонга - люлка.
Просто не знам какво да очаквам следобяда, моля ви стискайте палци, да мине по- леко  Praynig

Момичета, какво правите против сополки, освен физиологичен разтвор в нослето и почистването им?
Ние още си влачим и гурелчета, въпреки че имаме подобрение от масажите. Вчера, кумата ми каза / нейния син имаше също запушване на слъзните канали/, че нейната педиатърка и казала, да запушва срещуположната ноздра, на гуреливото око, когато реве за малко и така по-бързо ще се разкъса слъзния канал. Тя го е направила и той се е оправил буквално след един ден.
Днес въпреки ужасните писъци на измъченото ми бамбинче и аз и запуших едната ноздричка за секунда, докато ревеше и наистина окото след като поспа половин час нямаше повече секрет.
Някой друг да е чувал нещо такова?  Thinking

# 521
По молове, паркове, супермаркети и къде ли не, го водим кажи речи седмица след изписването. Проблем не е имало никакъв. За мол обаче категорично избираме Ринг мол, най-просторно е за бутане на количка, някак не е толкова фрашкано (като Парадайс например) и е по-светъл, а не на последно място стаите за повиване са много чисти и поддържани.
Уфф, днес няма да излизаме, че идваха техници за профилактика на климатиците у дома и сега трябва да чистя мизерията след тях. Ще ми излезе през носа, като сме цял ден у дома и двамата изперкваме.
става мръсни след профилактика на климатик ли защо така ? Аз имам в кухнята и за първа година ще му правя .Ох момичета да ви се оплача малката се наяде в 14 с 30 Мин кърмене и 60 мил нан като всеки път и е Сега реве като луда и всички вкъщи само повтарят как тя не теглела,как съм нямала кърма и трябва само на нан да е ужасно гадно ми става Sad

# 522
Ани, кърми я! Колкото и кърма да имаш, давай я - за нея е толкова важно, ти не слушай другите, кърми си детето. Ако трябва говори и с консултант по кърмене.

# 523
Изникнаха ми сумати въпроси, та ще питам, който има желание да сподели Simple Smile
Тези, които имат домашен любимец, как процедирате с тях и детето, оставяте ли ги в една стая или не?
Започна ли някоя от вас да си пие противозачатъчните пак? На мен все още не ми е дошъл цикъла. Със секцио родих и ме предупредиха да изчакаме поне година преди да се започне с бебеправене на второ, та трябва пазене.
И още, мажете ли се с нещо след раждането? Аз стрии нямам, но за сметка на това целулит по бедрата. Промени ли се с нещо състоянието на кожата, ноктите, косата след раждането?
И за финал-украсихте ли у дома за Коледа? Има ли нещо, с което трябва да се съобразим с украсата при наличието на бебе?

Аз съм много притеснена, защото вече 44 ден имам слаби лохии, но никакъв цикъл. Не знам кога е нормално да се появи. Докторката ми каза за преглед месец и половина след раждането, та не знам. Аз имах още от крема на Мустела против стрии и продължавам да се мажа, въпреки че не толкова редовно, просто за да го изхабя.  Grinning  Още след болницата свалих 10 кг., останаха ми 2 от бременността, но аз искам да смъкна още поне 5, но за жалост след изписването ни не съм мръднала и грам надолу, а не може да се каже, че ми остава много време за ядене през деня, а и аз не обичам да се храня сама - та ако посегна към някой банан или сандвич на крак това е за цял ден.
Аз винаги чакам с нетърпение Коледните и Новогодишните празници, затова всяка година украсявам и се чудех и аз сега има ли нещо, което не трябва да слагам, заради бебчо. Другата седмица мисля да слагам елхата. Тя ми е изкуствена, затова не мисля, че би му повлияла по някакъв начин.
А всички фотографи ли са заети за Коледни фотосесии?

# 524
Ани, не спирай да я слагаш на гърда. Колкото кърма има толкова.  И аз се притеснявам, че не му стига и просто увеличих дозата АМ и му предлагам след това повече, а той колкото си изяде.

Общи условия

Активация на акаунт