Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 816
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Ани, кърми я! Колкото и кърма да имаш, давай я - за нея е толкова важно, ти не слушай другите, кърми си детето. Ако трябва говори и с консултант по кърмене.
мерси и аз съм на това мнение и държа на кърменето

# 526
  • София
... - та ако посегна към някой банан или сандвич на крак това е за цял ден.
А защо не се храниш, при положение че кърмиш?  Thinking

# 527
... - та ако посегна към някой банан или сандвич на крак това е за цял ден.
А защо не се храниш, при положение че кърмиш?  Thinking

Хапвам, но веднъж дневно, предимно вечер като се прибере ММ. През деня не съм свикнала само за себе си да си сипя, да седна като бял човек и да се нахраня.  Embarassed

# 528

Иначе вчера супер много се ядосах на една кукувица в бейби руум-а в мола. Заключила се вътре да кърми, отдала се на сладка приказка с мъжа си и половин час ги чаках да излязат #Cussing out #Cussing out #Cussing out Три пъти им звънях и почуквах, но не ме отразиха ooooh! Първо, това помещение е за смяна на памперс. Второ, не знам как ѝ е хигиенично да кърми до два огромни отворени коша с надрусани памперси. Трето, не знам какво щеше да ѝ стане да ме беше пуснала да сменя памперса на бебето ми - то е за 2 минути работа, все едно аз гърди си нямам и не съм виждала или пък нейните са някакви специални, например златни или три на брой. Close Close Close
Хаха,  сигурно я е било страх от охраната Wink
А сега сериозно. Права си и мисля, че имаш право да се оплачеш, защото е блокирала помещението за дълго.
Ани, опитай да не се връзваш на околните, а слушай инстинктите си. Кърми по-често, гледай дали пишка и ака детето, ако се съмняваш, додай му адаптирано. Имай предвид, обаче, че давайки адаптирано,  съответно детето ще е по-малко гладно после. Ако мислиш, че е възможно, опитай да намаляваш дозата АМ и да предлагаш гърда вместо това. И не на последно място - опитай да не се ядосваш, остани спокойна, като ти обсъждат околните начина на хранене. Потичането на млякото и спокойното успешно кърмене зависят от твоето спокойствие. И второ,  те най-близките ти хора,  които ти ги говорят тези неща, всъщност ги е грижа най- много за вас с бебето и се опитват да помогнат... Просто не знаят точно как, в случая. Знам,  щото с първото се наслушах на кво ли не и много се връзвах, което водеше до проблеми разни. Сега каквото не ми изнася, просто в едното ухо влиза, а от другото излиза.

# 529
Аз също не съм чревоугодник, но заради кърменето трябва да се яде, затова сега се насилвам да хапвам често по малко ( и аз никога преди не съм готвила само за себе си ), и не мисля за килограмите ( а те са +2-3 от забременяването ) По думите на майка ми "кърмата намалява, когато се ограничаваш", а и в болницата тук ни храниха нон стоп, с тристепенно меню.
Наистина ще ми се да съм си пак 47-48кг, но искам и да удържа само на кърма колкото мога повече, поне още два месеца..... А като разсъждавах на глас по въпроса, моя мъж ми заяви, че съм добре - той слаби жени не харесвал  Outta Joint - че как ме е взел тогава  Joy

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 16:49 от leila16

# 530
Ани, накарах ги да сложат калцуни, но свалиха филтрите на климатиците и влязоха в банята да ги мият. Съответно всичко беше в мизерия и трябваше да чистя цялата баня, а минах и пода навсякъде с мопа. Иначе профилактика е много важно да се прави, че климатиците задържат бая боклуци, които после дишаме.
Леле, аз 47-48кг не съм била от училище Simple Smile Иначе още след изписването си бях възвърнала килограмите от преди да забременея, но искам да сваля още доста, за да се чувствам добре в кожата си. Лошото е, че и аз съм от тези, които почти не се хранят през деня, което е много вредно. И хапвам много черен шоколад с цели лешници на Ритершпорт, ето признах си греха.

# 531
Ох, ама вие повечето сте почти във форма от преди забременяването,  браво, благородно ви завиждам. Аз имам още точно осем килограма да сваля, за да достигна теглото от преди забременяването ..., а от две-три седмици нито грам надолу, за съжаление. Иначе от раждането до сега съм свалила десет килограма,  но не ми е комфортно, не съм себе си все още. Проблемът не е само в това, че имам само два панталона, които да нося, но и в отпуснатата мускулатура на корема и гърба като цяло. Ноо скоро съм решила да почвам да се движат повече. Диети не пазя, само гледам да не ям много шоколад (както преди....)

# 532
  • София
Ох, ама вие повечето сте почти във форма от преди забременяването,  браво, благородно ви завиждам. Аз имам още точно осем килограма да сваля, за да достигна теглото от преди забременяването ...
И аз имам 7-8 да сваля. Но пак добре, предвид че бях качила 22 някъде Shocked Blush
Качвали сме ги девет месеца все пак, не могат да си отидат отведнъж за месец-два. Но като вървим надолу, вместо нагоре, пък било то и с бавно темпо, сме си добре! Whistling

# 533
Аз имам късмета и при двете си бременности да кача по 8 кг и след раждането въпроса с теглото не е бил на дневен ред. Е, естествено за стегнатият корем и бедра от преди това има още какво да се желае, според мен, но дрехите си ми стават. Ще почакам още малко, да приключа с кърменето и да спра храни, които по принцип не долюбвам. После да увелича движението и всичко ще се намести. Но мъжа миэказва първо да се стягям за трето Laughing
   Момичета, исках да питам кърмещите - ядете ли ядки? Защото някоя от вас беше писала, че избягва фъстъци. В болницата пък ми препоръчаха бадеми  Shocked Та се чудех - какви ядки мога да ям и да ям ли въобще? newsm78

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 17:35 от leila16

# 534
Любовта се люлее в шезлонга, смуче си бибата и аз мога да драсна тука някой ред ... На изобретателя на шезлонга - люлка трябва да му се издигне паметник, поне 10 метра  Laughing Laughing Laughing

Аз сега съм около 9 кг над теглото, което искам да постигна, но не ме притесняват толкова кг, които ще си отидат бавно и славно, колкото отпуснатото тяло - корема ми прилича на мекица, имам малко стрии, но пък ръцете ми станаха железни, по цял ден разнасянае на бамбинчето, направо станаха супер.
Преди тренирах редовно - фитнес, народни танци, нека да поотрасне душата и пак съм на фронта.
Не вярвам в диетите, пазила съм 90 дневната, свалих 13 кг и върнах 17 кг и така два пъти.
Редовно хранене в разумни порции и МНОГО движение! Ама много!
Решила съм да си купя ски - гимнастика и като бамбина се люлее блажено, аз ще въртя педалите.
Но това ще стане, когато достигнем мечтания вежим на хранене - 9 ч, 13 ч, 17 ч, 21 ч, 3 ч, 21 ч защото недоспивано ме скапва.
След час и половина катерене на баирите с количката съм гроги.  Laughing Heart Eyes

# 535
Да, кажете какво хапвате за кърмата ?

# 536
Аз ям доста ядки напоследък. Основно бадеми, орехи, лешници и кашу. Предимно това ям през деня и плодове. И аз не мога да готвя само за мен. Фъстъци не обичам. На мен ми остават още 4кг, но имам и 5 от предишната бременност. Предният път докато кърмех качих 4-5кг, дано сега не е така.
Анита, 37 с он ти е дала много добри съвети за кърменето.  

# 537
Орехи и лешници действат при мен също.

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 18:46 от 37°C ON

# 538
Освен това прави нещо много странно - през нощта, ако примерно се е наакала или нещо не и е комфортно, не знам как, успява да се измъкне изпод зазивките и с краката да се движи по решетката на леглото - тази нощ ме събуди с писък и какво да видя, незнайно как успяла да се замъкне в горния ъгъл на леглото, а кошарата си е голяма.
Прави ли някой от вашите такива маймунджулъци? Направо акъла ми изкара.
При мен е всяка вечер. Направо се чудя как не си разбива главата в решетката. Мислех да сложа обиколниците вече, но пък тогава няма да мога да го виждам от нашето легло.

По колко време дневно ги държите по корем? Моята изкарва минута , две и почва да мрънка ужасно.
Главата може да я държи хубаво изправена не повече от пет секунди, после тупва, пак се мъчи да я изправи, за секунда, две и пак тупва и така до две минути и почва да иска да я обръщам.
Аз не успявам преди всяко хранене, защото обикновено е крив, но се опитвам да е поне 2-3 пъти на ден. Той обаче си държи главата без проблем още откакто беше на 20 дни и му е кеф. Даже, ако му подпреш крачетата, се опитва да се изтласква напред.

Ако някой се е спрял на добър качествен фотограф, моля да сподели.
Аз още си чакам снимките, така че евентуално след това ще препоръчвам Simple Smile

Изникнаха ми сумати въпроси, та ще питам, който има желание да сподели Simple Smile
Тези, които имат домашен любимец, как процедирате с тях и детето, оставяте ли ги в една стая или не?
Аз съм с пет жУвотни у дома и се срещат постоянно из стаите, но в спалнята им е забранена зона. Да порастне още малко и ще си ги пускам пак.

Започна ли някоя от вас да си пие противозачатъчните пак? На мен все още не ми е дошъл цикъла. Със секцио родих и ме предупредиха да изчакаме поне година преди да се започне с бебеправене на второ, та трябва пазене.
Аз нищо не пия, ама при нас по нормален начин не може и да стане Mr. Green

И още, мажете ли се с нещо след раждането? Аз стрии нямам, но за сметка на това целулит по бедрата. Промени ли се с нещо състоянието на кожата, ноктите, косата след раждането?
Аз съм яко нацепена, защото качих много, а и коремът ми беше огромен. Живот и здраве да приключа с ражданията, ще се тунинговам Joy Всичко останало ми е наред. Подкарах се пак и да тренирам, че стриите някак си ще ги преглътна, ама увисналият тумбак ме побърква Sick

И за финал-украсихте ли у дома за Коледа? Има ли нещо, с което трябва да се съобразим с украсата при наличието на бебе?
Още не съм, защото с домашните любимци е сложно. Елха оцелява ден-два макс. Затова ще украся непосредствено преди Коледа.

За шишетата и аз давам чай с Авент и приготвям кърма при излизане в Томи Типи антиколик. Наистина се захабяват бързо иэще трябва на 3 месеца да се сменят.
Моите на Нук не са мръднали Rolling Eyes

А карате ли фвече бебоците по Моловете, в големите хипермаркети, по кафета и т.н?
Аз днес смених Аптамила с Лактана. Стискайте палци да е наред всичко.
И... 5ти ден акото е зелено. Някой нещо по въпроса?
Водя го само навън, ама то е основно защото кафе не пия (пък да се подкарам на 100-грамки с количката ще ме гледат лошо Mr. Green Mr. Green Mr. Green) и мразя молове.

Колко зелено е акото всъщност? Щото има едно тип резеда, което си е нормално.

Iid, докато имаш кърма, е малко вероятно да имаш цикъл. И 44 дни нищо не е. Аз цедя супер малко и то не всеки ден, нямам лохии и не ми е дошло.

# 539
  • Sofia, Bulgaria
На мен цикъла ми дойде на 46ти ден и беше ужасно... обилен като червено море  Mr. Green Свърши за 5 дена и след 2 дни хоп, почна ме някакво кафяво течение  ooooh! Дано е единичен случай заради първият цикъл, че ще трябва да измисля и на гинеколог как и кога да ходя. #Crazy

За пазене съм се насочила към спирала - вижда ми се доста неангажиращо и сигурно. Преди пиех хапчета, но често ги забравях, което не е ок, но пък не са ме "предавали".

За килца виждам си говорите  Blush За цялата бременност бях +15кг, вече съм -10кг, но още не се чувствам добре защото са предимно в корема, паласките и дупето. По цял ден уж се движа и не спирам, но ефект няма, а и доста подхапвам шоколад, бисквити, солетки  Crossing Arms Като спра да кърмя се надявам да си вляза отново в дрехите, че не се издържам

Общи условия

Активация на акаунт