Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 769
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Добро утро
Да не остана по-назад и аз я кърмя от 7часа сега се нещо мънка на халата си   Grinning
Вчера направихме погачата за 40 дни и беше много хубаво.Бебе кротува и се усмихваше.Мамите ме убедиха да й давам коликинд за коликите да видим ще има ли резултат.
Успях да махна крустите от веждите сега боря тези по косата
Забравих дали писах,но вече е 4,5кг и 58см  bowuu

# 631
Юхуу 5 часа пауза направи мъникът с манджата. То че се приспиваха с татко си цял час и после аз се мотах още толкова да зяпам простотии в Интернет Blush, но 3 сън часа нон-стоп си е голям лукс в нашата къща Crazy И даже не е неврозен или озверял от глад. Пу-пу утре пак Praynig

# 632
Аз ползвам Коликинд на Мама Натура и съм мн доволна, след 10 минути я успокоява и не я запича. Отново имахме пауза от седем часа през нощта и то след като се събуди да и се смени памперса и да я облечем по дебело, заспа пак и стана да яде в 3,30 през нощта. Сутринта се събуди с зачервено лице, ние също имахме крусти на едната вежда, но мина без мазане. Лицето и не понася никакво мазане. Някои буди ли се червен сутринта?

# 633
Добро утро и от нас. Ще изкарвате ли бебоците днес, тези, които са в София, че на другите места не знам какви са метеорологичните условия? Аз много искам да излезем, виждам, че изгря слънчице, но и много ме е страх от поледици и дали ще може да се движи добре количката.
Моля, споделете какъв витамин Д давате. Педиатърката ни изписа на Джеймисън, но е голяма мъка капането на една капка директно в устичката, редовно излиза извън устата или падат наведнъж две капки. С вграден капкомер са уж. Предпочитам някакъв, който да слагам с пипета.
От климатика носната лигавица явно изсъхва и бебо има засъхнали сополки в носа, с аспиратора обаче нищо не излиза. Сложих назо либеро, дано ги размекне.
Снощи след храненето в 4ч, беше мъка заспиването на бебо Sad

# 634
  • София
ММ вчера я храни в 21ч и тя заспа веднага. Тая сутрин стана да яде в 6. Нахрани се и заспа веднага, а аз след нея. Чак сега се събудихме пак. Simple Smile Добро утро на всички!

# 635
И ние спим що годе вече Grinning Правим по едно бързо цокане в 3 и 5 часа но иначе си спинка Blush
Вит D ,давам Вигантол по 2 капки в лъжица с малко кърма Peace.

# 636
  • София
И аз съм с Вигантол - с накрайник с капкомер са, Ели, но даже бих казала, че капе твърде бавно. Давам с лъжица с мляко. Понякога капя и върху биберона на шишето, за по-бързо. Иначе на Джеймисън определено е с по-добро качество.

# 637
  • Sofia, Bulgaria
Ние сме предимно на кърма, само ако скоро е ял и усещам, че няма "материал" давам АМ, но си е борба де. От сутрин добвечер чайове, добавки, храни подпомагащи кърмата... Дала съм си срок до март-април и после със захранването и АМ. Иначе сме през 3 часа - 6,9,12... Само нощното в 24 засега изпуска, но не ми пречи много. Иначе през деня един ден спи като тупан, другия ден очи не затваря - свикнах. А тия колики както казах - ад са. Прибвах Инфакол, Абколикен, Колийф, Кооикинд и нищо не работи Sad можеби само Коликинд го успокоява моментно колкото да заспи, но го отдавам на това, че съдържа алкохол.

Люлка с шезлонг ни подариха за 40 дни и аз възлагах големи надежди, но уви ако е кисел и го оставя вътре започва да се дере безспир.

# 638
  • София
Добро утро!  Simple Smile Ние се наиграхме и сега ще спим уж  Simple Smile

Педиатърът ни предписа Бейби Гард. Сравнително лесно го давам. То представлява желирана капсула, която отварям и само съдържанието се изсипва в устата.

# 639
И аз давам Вигантол, но докато капне тая капка сто пъти се мъчим. Иначе детето стои с отворена уста, но бавно пуска капкомера.
Днес реших, че ще се мъчим да суче цял ден, защото няма разлика АМ ли давам или кърма - все повръща, та това със сгъстяването и тем подобни вече ще си го пускам покрай ушите. Стискайте ми палци да успеем да започнем да се кърмим успешно и да караме само на кърма.
Само да попитам освен пълните памперси, мога ли да разчитам и на спокойния сън, че е хапнал. Като го накърмих в 06:30 спа спокойно чак до 09:30, това значи, че не е бил гладен, нали?

# 640
Ние сме предимно на кърма, само ако скоро е ял и усещам, че няма "материал" давам АМ, но си е борба де. От сутрин добвечер чайове, добавки, храни подпомагащи кърмата... Дала съм си срок до март-април и после със захранването и АМ. Иначе сме през 3 часа - 6,9,12... Само нощното в 24 засега изпуска, но не ми пречи много. Иначе през деня един ден спи като тупан, другия ден очи не затваря - свикнах. А тия колики както казах - ад са. Прибвах Инфакол, Абколикен, Колийф, Кооикинд и нищо не работи Sad можеби само Коликинд го успокоява моментно колкото да заспи, но го отдавам на това, че съдържа алкохол.

Люлка с шезлонг ни подариха за 40 дни и аз възлагах големи надежди, но уви ако е кисел и го оставя вътре започва да се дере безспир.
Какво освен ядки хапваш за подпомагане на кърмата?

# 641
Ехее, изписали сте много страници за 2 дни  Hug

Коледно ми стана. Вчера спря тока при нас - планирано било... Топлим се на климатици, а като ми обявиха 8 часа без ток, взе да става студенко. Затова се опаковахме и на раходка. Ходихме да купуваме подаръци и се уредихме с няколко Simple Smile Имам си и нови коледни топки за мини елхата  Party Днес украсих в нас и ми е много гот.  Laughing Почвам да правя утре меденки... страхотен уют ми създава миризмата на мед и канела.

Младежът вчера се държа геройски на разходката - спа, яде, гледа любопитно, смя ми се в колата. Вечерта си мрънка де, не може да имаме ден без мрънкотене.

Днес си спим целия ден. При нас вали страхотен сняг. Живеем на едно по-диво място (на 500 м от няколко километра гора) и е адски красиво. Като погледнеш през прозореца се вижда само бяло и чисто, а боровете са с натрупан сняг. (няма коли, няма сгради, няма кал) В Рая сме  Laughing Днес не излязох, но се навивам утре да се метна в някоя пряспа  Crazy

Малкият проплаква почти след всяко ядене. Подозирам, че не му стига, но не смея да увелича дозата. Сега е на 5 хранения по 170 мл. На няколко пъти обаче ми проплаква и по време на самото хранене. Незнам дали не е от млякото. Чудя се дали да сменя храната. Най-много от това ме е страх, но нямам някакво сериозно обяснение. Все съм чела, че децата свиквали с едно, смяната може да не понесе добре и да се внимава. Ама...
Малкия също проплаква понякога по време на самото хранене. Но първо ми прави впечатление, че не е винаги и второ като смених млякото пак се случва. Извода ми е, че не е от млякото, а има друга причина, която и аз все още не мога да установя. След хранене също се случва, но обяснението на педиатърката беше, че може все още да не е осъзнал, че се е нахранил, защото при мен млъква след 5 мин някъде.
Апък при нас в Бургас няма сняг, както винаги де, и малко ви завиждам на снежната обстановка, защото и ние направихме елхата, ама е малко странно само елха, а никакъв друг предпразничен признак Simple Smile
Аз от днес давам най-голямата биберона на Нук и се наяде за 6 мин 120 мл и сега се притеснявам да не му стане лошичко на коремчето, но с по-малкия размер не може да се наяде за 30 мин, а не знам какво ще се случи като увеличим дозата. Иначе пак е с твърдо, като пластилин, зелено ако. Педито каза да го следя, но той вече седмица е така, а никакви други симптоми няма...чуденка пак Sad

# 642
Момичета вие как ще излизате по снеговете?
Аз мислих , мислих и се чудя дали да купя слинг, да я извеждам с планинските ми обувки, дето вероятността да се хлъзна е малка или да купим шейна за новородено, тази харесах
http://kasida.bg/product/40185/adbor-detska-sheyna-piccolino-deluxe-grafit.html

Вие с количките успявате ли да прегазите тези преспи?

* И аз давам Вигантол , капвам директно в устата - е пея песнички , да седи мирна, че госпожицата нещо го дава много серт и стиска уста ако нещо реши, че не иска

* при нас също имаше зелено ако, според моето педи било защото лактозата в Лактаната е повече и да давам пробиотик, давам Флора Бимби и пак си стана горчица, но аз четох, че позеленява от капките за колики и наистина в дните с по-тежки кризи, като съм давала повече капки е по-зелено, от други когато не съм, така, че това ми се струва по-точно

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 11:53 от Chuby

# 643
  • София
Катето88 Благодаря! Ще следя още защо така с проплакването. Мисля си, че като го храня на 4,5 часа не е прегладнял и не проплаква толкова често. Ако го храня на 5 часа май по-често се случва. Ще следя още.

За акото - не мога да помогна Sad Пиши като има промяна.

Chuby Вчера не излязох, но след малко се мятам навън Simple Smile Ще видя как е с количката, но моята е с огромни надуваеми гуми и мисля, че няма да има проблем.

Аз си купих кенгуру. Много исках, четох, харесах си едно с по-широко дъно и бебето трябвало да седи уж по-удобно, 0+ е. Е, определено не му е удобно. Като го сложа, крачетата му на шпагат разчекнати и се изхлузва в странна поза. Пробвах и настрани някакси да го сложа, не се получава добре. Явно ще остане за по-нататък.

# 644
Ох, да ви се оплача, много се мъчи нашият бебок и ми стана много жал, че не може нормално да се изходи. Едни напъни, лицето му почервенява, напряга се. Едвам си свърши работата милото и сега му олекна и е весел и доволен. Консистенцията е по-твърда от нормалното и леко зеленееща, поне знам, че не е болен, днес лекарката го преслушаме и му гледа гърлото преди ваксината.
Всъщност ние колики май вече нямаме, успокои се детето. Проблемът идва от трудното изхождане и твърдо коремче.
Слагай му по няколко капки зехтин в лъжичка, смесено с мляко

Общи условия

Активация на акаунт