До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 7

• 142 311
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Привет,

Има ли гинеколог в Бургас с положително отношение към терапията с фраксипарин и аспирин протект при бременност? Поне аз не съм попаднала досега на такъв
Аз бях на такава терапия, следих се при Горанов. Не съм чула отрицателни коментари от него.

# 556
iveto79, благодаря!

Аз съм с мисед и имам назначена такава терапия при следваща бременност. Ходя при д-р Мануелян и много си я харесвам, но май отношението й към терапията е скептично ..., което ме обърква и мен. Искам да съм сигурна в това, което правя, а не да се терзая с постоянни колебания ...

# 557
  • Бургас
Аз съм на такава терапия при Недялков в Бургас.Но съм с доказана тромбофилия и си следя и дозата дали е ок.

# 558
  • Бургас
И аз изкарах цяла бременност при Недялков, пих АП, а в последните месеци, вкл деня на секциото и след това ми изписаха фракси  Peace

# 559
Момичета, знам, че не е по темата, но препоръчайте добър мамолог или лекар, при когото да отида заради едната гърда. кърмата намаля, бебка не суче от нея, напипвам топчета ...

# 560
iveto79, благодаря!

Аз съм с мисед и имам назначена такава терапия при следваща бременност. Ходя при д-р Мануелян и много си я харесвам, но май отношението й към терапията е скептично ..., което ме обърква и мен. Искам да съм сигурна в това, което правя, а не да се терзая с постоянни колебания ...
Важното е да си уверена, че правиш всичко възможно и правилно. Аз бях пуснала всички възможни изследвания преди да забременее отново, ходех редовно при Конова (тя ми беше назначила терапията). Факт е, че вторият опит беше успешен. Благодарение и на фраксипарина. Просто като започнеш с инжекциите си следи редовно показателите, макар че предозиране няма как да се получи. Мен примерно по-скоро ме беше страх дали дозата е достатъчна...

# 561
Важното е да си уверена, че правиш всичко възможно и правилно. Аз бях пуснала всички възможни изследвания преди да забременее отново, ходех редовно при Конова (тя ми беше назначила терапията). Факт е, че вторият опит беше успешен. Благодарение и на фраксипарина. Просто като започнеш с инжекциите си следи редовно показателите, макар че предозиране няма как да се получи. Мен примерно по-скоро ме беше страх дали дозата е достатъчна...

Точно от доц. Конова е и моята терапия. В Бургас друг май няма кой да предпише такива неща.

Аз имам назначен фраксипарин само до 12 г.с. Споменаваш да си следя показателите, а как става това? Извинявай за глупавия може би въпрос, но за пръв път се сблъсквам с тези неща Flushed

И ако може и още един въпрос - имаш ли представа как стоят нещата с вливането на имуновенин/интралипид в Бургас (къде правят такива вливки, трябва ли предварително да се запише час)?

Много благодаря за отзивчивостта Heart

# 562

Точно от доц. Конова е и моята терапия. В Бургас друг май няма кой да предпише такива неща.

Аз имам назначен фраксипарин само до 12 г.с. Споменаваш да си следя показателите, а как става това? Извинявай за глупавия може би въпрос, но за пръв път се сблъсквам с тези неща Flushed

И ако може и още един въпрос - имаш ли представа как стоят нещата с вливането на имуновенин/интралипид в Бургас (къде правят такива вливки, трябва ли предварително да се запише час)?

Много благодаря за отзивчивостта Heart
За интралипида не знам, не ми се е налагало да вливам.
Иначе следях редовно АРТТ, фибриноген и протромбиново време.

# 563
  Вливала съм си интралипид два пъти в Дева Мария.От аптека си го купих,а там ми го разтвориха в Na Cl и вляха.
За предписаните ми милилитри ми излезе около 60 лв.

# 564
cveti__81, благодаря Flowers Bouquet

Трябва ли рецепта, за да си го купя от аптеката и искат ли рецепта в болницата?

При теб повлияха ли се нк клетките от вливките?

# 565
  С рецепта си го закупих-да.
В болницата представих документ от имунолога,който ми го предписа.
Предполагам,че става и само с рецепта.
Аз не съм пускала контрола след това на НК клетките,но забременях.Факт е обаче и че при вливане миналата година опитът ми беше неуспешен.
Моят имунолог е на мнение да не се правят контроли-излишно било.

# 566
Мами, препоръчайте ми гинеколог за проследяване на бременност. Искам да преизбера АГ-то, че нещо вече не мога да се разбера с Душепеев. Първите две бременности ми ги следеше той, но сега се държи, не ми се говори... Пробвах и един преглед при Кироваков, защото ми го похвали приятелка, ама и той не ми е ок - доста чаках докато вляза за прегледа, пък след това набързо ме претупа. И да питам за преизбора, само с направление от личната лекарка ли става или трябва да отида и при АГ-то да кажа, че вече не искам да ми води ЖК?

# 567
  • Бургас
Препоръчвам Гамишев, Татарова, Ризова или Мърмърова за ЖК. Моите впечатления са добри от тях.

# 568
  • Burgas, Bulgaria
Аз препоръчвам д-р Милена Мануелян, в момента се следя при нея и съм много доволна от професионалното и отношение. Не препоръчвам Мърмърова и Гамишев, заради грешки и на двамата се е налагало да пътувам по спешност до София. Ходила съм при гинеколози в Бургас и София и съм доволна, че най-после намерих моя си лекар.

# 569
  • Във въображаемия ми свят
Здравейте, момичета,

Искам да ви попитам какво е мнението ви за д-р Минчев? Личната лекарка ми препоръча него... От други познати чувам добри отзиви и за д-р Милена Мануелян и д-р Ризова? Възможно по-бързо трябва да избера лекар, но ми е доста трудно?

Общи условия

Активация на акаунт