Професия учител - 2

• 115 502
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 315
На на 25 подписахме допъл. спораз. за увеличението.

# 316
  • Burgas
И ние вече подписахме по 60лв за педагогическия персонал, естествено на минимума. Учител - 660лв, старши учител- 688лв

# 317
  • София
Били ли сте на обучение в ДИУУ - София? Интересува ме качеството и  има ли смисъл или е проформа?

# 318
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте!Интересувам се какво Ви е мнението за безплатните магистратури в Пловдивски университет и работата по проекта Заедно в час?В смисъл дали си заслужава да се започва една т.нар.нова професия за мен в предвид вече и това, че годините не са ми и съвсем малко (38г.)?Има ли сред вас започнали работа по този проект Заедно в час?Благодаря Ви предварително?

# 319
Защо така девалвира учителската професия, та се налага да се правят такива програми като " Заедно в час"?!
Много нежелано и неблагодарно занимание.

# 320
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Благодаря за споделеното мнение gali12

# 321
  • Луната ни пази
Защо така девалвира учителската професия, та се налага да се правят такива програми като " Заедно в час"?!
Много нежелано и неблагодарно занимание.
Защо ли? Защото заплатите са ниски, а професията трудна и неблагодарна. Наблюденията ми са, че от 10 мои випуска числом и словом 2 (две) читави, знаещи, можещи, умни деца са отишли да учат за учител. Всички останали са ученици, едва вързали тройката и приети единствено педагогическа спеециалност. Докато не направят професията привлекателна за младите хора, няма да има оправия. Предстои пенсиониране на колеги и ме е страх от тези, които идват на тяхно място. Никой не е дошъл перфектно научен в училище, но си е друго, ако има база знания и два грама мозък в главата си. Ако направят заплатата що годе читава, доста повече деца ще се замислят дали да не кандидатстват педагогика, а  и конкуренцията ще е на ниво и ще влизат по- добрите от тях. В момента Шуменския и Русенския университети приемат БЕЗ диплома за средно образование. ФАКТ!!! Нека после онзи синдикалист да ми обяснява, че високите учителски заплати не са панацея! Качествено образование се прави от качествени преподаватели! Качествени хора в системата ще има, когато има пари, с които да живеем спокойно. Единствената причина да съм в системата е, че си обожавам професията и децата и си върша работата повече от добре!

# 322
  • Burgas
Как така приемат БЕЗ диплома за средно образование?

# 323
  • в огледалото на живота
В момента Шуменския и Русенския университети приемат БЕЗ диплома за средно образование. ФАКТ!!!
?!?
Нещо не те разбрах... Rolling Eyes
Би ли се обосновала,моля?

# 324
  • Луната ни пази
В момента Шуменския и Русенския университети приемат БЕЗ диплома за средно образование. ФАКТ!!!
?!?
Нещо не те разбрах... Rolling Eyes
Би ли се обосновала,моля?
Имам ученичка, която миналата година (беше 12 клас) оставих на поправителен. Едва сега, през януарската сесия си взе изпита и едва през май ще се яви на матура. Показа ми студентската си книжка (заверена) от Русенския (учителска специалност в един от колежите им) и ми каза, че имала една година гратисен период  (до сеп 2018) да си представи дипломата за средно образование. Преди две години имахме подобен случай с Шуменския, специалност биология и химия.

# 325
  • Burgas
За пръв път чувам такова нещо, дано не е истина.....

При нас в Бургас (бившия учителски, сега Проф. д-р Асен Златаров) мисля, че държат добро ниво в подготовката, поне съм с такива впечатления имам познати, които учат в момента там и идват по някога за помощ и така като ги слушам образованието което ще получат е добро.
Няма да коментирам, че и преди и сега се учат много излишни неща, а някои съществени изобщо не се коментират.

# 326
  • в огледалото на живота
 ooooh!
Това ,ако е истина си е за сезиране направо.....

Не казвам,че лъжеш,но някак си не мога да го приема така поднесено...
Познавам декана на педагогическия факултет лично и смея да твърдя,че е отговорен и принципен човек.
Е,вече нещата ако стават на по горно ниво си е явно до човека там...

# 327
  • Луната ни пази
Не сте длъжни да ми вярвате. Няма го и написано в справочниците им. Но за слабо заетите и нежелани специалности (основно учителските) така процедират.

# 328
Е, ужас, това не е за вярване. Чула съм и съм видяла ЮЗУ в Благоевград да приема без диплома изкарали на септември. Искат ни една справка за оценките и за изкараният ДЗИ , но все пак предстои издаване на диплома, а тук година без такава. Е няма що ooooh! ooooh! ooooh!

# 329
  • в огледалото на живота
Не сте длъжни да ми вярвате. Няма го и написано в справочниците им. Но за слабо заетите и нежелани специалности (основно учителските) така процедират.
Не съм съгласна с твърдението,че учителската специалност е слабо заета и нежелана такава и то в Русенският университет.Не ми се търси назад из архивите за да цитирам заетите позиции през изминалите години.

Разбира се,това си  мое лично мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт